sanırım dert:(

lunatic

inanç başladığında endişe biter...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
1.232
302
103
35
Kızlar yine ben ve belki saçma bulacağınız bir konu ile karşınızdayım yaşım 24 erkek arkadasımın yası da 24 bunu belirteyim önce.
geçenlerde görücü gelme meselesinden çok büyük bir tartışmamız oldu bana bitti dedi sonra yine arayıp özür dileyen de o oldu. o gece epey konustuk beni cok sevdiğini söyledi. evlilik konusunu bana ilk açan oydu askerden geldi düzenli bi hayat istiyorum dedi ailemle tanıstı. neyse o gece bana yükseklisans yapacağını ama bu evlilik konusunda önceliklerinin yeri değiştiğini kendini baskıdaymıs gibi hisettiğini söyledi. hayır ben hiç bir şekilde evlenelim hadi diye baskı yapmadım konusunu bile açmadım. evet bana beni cok sevdiğini ama evliliği 3 4 yıl sonra düşündüğünü söyledi. ben de doğal olarak anlayıs gösterdim o senin kararın ve elbet beklerim dedim. kesinlikle sevgisinden şüphem olana kadar beklerim o konuda sıkıntım yok. nişanı da 1 yıl içinde yaparız dedi tamam dedim.herşeye tamam demişsin sorunun ne derseniz. çok düşündüm 4 yıl dile kolay ki babam şididen ne zaman gelecekler diye sormaya başladı. hadi bunu bırakalım bir kenara, 4 yıl sonra 28 yaşında olacağım o zaman evlensek aşkımla doya doya yıllarımız gecsin istiyorum ve ilk 2 yıl cocuk dusunmem 31 yaşında anne olsam bu cocuk ılerde bana nine der.
biz uzak mesafe ilişkisi yasıyoruz ve haftaya cumartesi yanına gideceğim onunla öyle bi konusmam lazım ki bu evlilik konusunu daha erken bir yıla indirgeyim. yanlış anlamayın evlilik delisi diilim sadece karsımda sevdiğim biri var ve onunla hakaten evlenmeyi cok istiyorum.
evett sizden isteyeceğim yardım bu konusmayı nasıl yapayım ne deyim, onu nasıl ikna edebilirim sizce bana fikir verin lütfen...

kimse bişi söylemeyecek mi

Yüksek lisans evliyken yapılmıyor mu?

Yüksek lisans için yıllarca beklemeye ne gerek var anlamadım, evliyken de düşünebilir onu.

Reactions: gsx
İşi var mı önemli olan bu,işi yoksa 24 yaşında evlen ne olacak sanki. .isi yoksa mecbur beklemek zorundasınız. .ama yüksek lisans yapabilir evliyken sizde konuşurken bunları deseydiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Reactions: gsx
Yüksek lisans evliyken yapılmıyor mu?

Yüksek lisans için yıllarca beklemeye ne gerek var anlamadım, evliyken de düşünebilir onu.

bende öyle düşünüyorum ama sanırım o bunu idrak edemiyr. gittiğimde güzel bi konuşma yapmam lazım ama ne konusacağımı nasıl ikna edebileceğimi bilmiyorum.

Yapmiyorum diyorsun ama resmen evliluk icin psikolojik baski yapiyorsun cocuga.
Hem 31 yasinda anne olsan ne olacak ki

1 ay olmadı askerden geleli tabiki iş arıyor. bilmiyorum belki işi olmadığından böyle konustu cünkü bana hep iş bulayım daha güzel olacak beklemeye gerek yok diyordu. iş bulamamışlığın stresi var üzerinde bilmiyorum söylediğim gibi yüzyüze gelince konusacağım .

Yapmiyorum diyorsun ama resmen evliluk icin psikolojik baski yapiyorsun cocuga.
Hem 31 yasinda anne olsan ne olacak ki

ben baskı yaptığımı düşünmüyorum cunkü evlilik konusunda tek bir söz etmedim ona. o benim aklıma soktu bu düşünceyi.
çocuk işine gelince kuzum herkesin düşüncesi farklı ben erken yaşta anne olmak isterdim hep. 30 yaşıma gelmeden ama tabi kısmet işleri

sen onla acık acık burya yazdıgını aynen ılet ona. unutma tatlı dil yılanı bile deliginden cıkarır. ama cokda baskı yapma ters tepebilir. hakkında hayıırlısı cnm

Görücü geldiğinde ahkam kesiyor..
Ama 3 - 4 yıl daha bekleyelim diyor..
Oldu ? Bu kadar tepki gösterip tartışma yaşayacağına, nişandı düğündü şimdiden tarihlerini belirleyip, beklemek daha mantıklı olur..
Sonra ne yaparsa yapsın..

Garantisi varmi ilerde evleneceginin ... ben kendimden ornek verim ablamda beklerim dedi o sene annemle tanistirdi filan nisanimiz beraber olacakti cocuk vazgecti ben nisanlandim ve 10 yillik evliyim ablam insalah 3 haftaya evleniyor .... demem oki yok baski yok yuksek lisans bahane olamazmi oyalamaz umarim ! Karsindaki evlenerekde yuksek lisans yapabilir okuyup calisan bir cok insan var ....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben de 28 yaşındayım okuyorum evlenmem için nerden baksan 2-3 sene var
ne yani çocuk yapınca ben nine mi oluyorum?
böyle düşünmen tuhaf ve mantıksız geldi
çok insan var 40 ından sonra çocuk yapan
ben görmedim şahsen annelerine ''nine '' dediklerini

cnm ilk önce karar ver bu adam bu yaptıklarımı hak edecek mi diye yoksa kimse senden değerli değil senin elinde mesleğin varsa çalışıp kendi ayakların üzerinde duruyorsan neden bekleyesin ki ha senin de düzenin yoksa ilk düzenini kur sonra evliliği düşün derim bu esnada da erkek arkadaşınla ilişkinin boyutuna nereye gideceğine bakarsın benim ne hayallerin vardı hep hayatıma giren insanlar için onlardan vazgeçtim şimdi çok farklı yerlerde olabilirdim hatta eşimle ilk tanıştığımda çok büyük bir şirkette çalışacaktım o istemedi diye onunla aynı şirkette kaldım bu hatayı yapmış biri olarak söylüyorum ilk önce kendi önceliklerin gelsin

ben onu mübalağa yaptım kötü bi niyetle yazmadım. dediğim gibi herkesin kendi düşüncesi ne ben seni 3 yıl sonra evlenecekmişsin diye yadırgayabilirim ne de sen beni bu lafı dedim diye . yanlış anladıysan, yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakma.

Bana biraz saçma geldi yüksek lisansı bahane etmesi
Yüksek lisans için evlilik erteleyeni duymadım millet işinde gücünde çalışıp 3 çocukla bile yüksek lisans yapabiliyor
Yani erkek birde evlenseniz dahi ev işine, çocuk çoluğa o mu bakacak bayan için olsa neyse.
Adamlar 60 yaşlarında torun torbayla profesör olmak için uğraşıyorlar.
Bence sevgilin askerlik bitti sırada iş derken büyüdüğünün sorumlulukların altına girme yaşının geldiğini farketti zorlanmaya başladı
Birde ne kadar süredir çıkıyorsunuz.Eğer bir sene falansa normal 3 sene beklemek istemesi iş olacak biraz hayatı oturacak ve seni tanıyacak
Ama 3 4 senedir çıkıyorsanız ve birden bire fikirleri bu şekilde değiştiyse büyük ihtimal seninle ömür geçirip geçiremiyeceğinden artık emin değildir
Ne olursa olsun bi erkeğin siz bişey yapmadan baskı hissediyorum evlenmicem şimdi diye durduk yere yaygara koparması şüpheli bence
Biraz daha gözlemleyin 1 2 ay bu konuyu açmayın sonra bir gün sorun ne zaman evlenmeyi düşünüyorsun benle diye
Yine çok keskin şekilde illa 3 4 sene diye diretirse yol verin bence
çünkü insan sevdiğine bu kadar keskin şu zaman olacak diyemez aşkım durumum bu beklemeliyiz ya da para biriktireyim falan der.
Bir sebep sunar güzelce anlatır, böyle baskı hissediyorum boğuluyorum ölüyorumlar genelde erkeklerin kaçma cümleleleri

kendi fazla şartlandırma
bazen bazı şeyler göründüğünden farklı doğuyor hayata
benimde zamanında 4 yılık ilişkim vardı evleneceğiz diye bakıyorduk olaya
o zamanlar 21 yaşındaydım
evlenmiş olsaydım şimdi 5 senelik evli olacaktım
sonra ne mi oldu pat diye bitti
sonra herkes kendi hayatına

31 geç bir yaş değilki benim annem beni 34 yaşında doğurmuş anne diyorum ama tabikide sizin kararınız.24 yaşta ideal bir yaş okurken evlenen çok kişi var :)

Son düzenleme:
sen onla acık acık burya yazdıgını aynen ılet ona. unutma tatlı dil yılanı bile deliginden cıkarır. ama cokda baskı yapma ters tepebilir. hakkında hayıırlısı cnm

cümleleri bir türlü toparlayamıyorum kuzum onunla bu konuyu konusup içimin rahatlamasını istiyorum artık. 1 haftadır düşünüyorum nasıl ters tepmeden konusabilirim diye

bende tarihler artık belli olsun istiyorum tabiki. ama bu konularda erkekleri kesinlikle anlamıyorum evlilikten mi korkuyor nedir

bilmiyorum ama kadınlar konu erkekler olunca hisseder ya ben de beni sevdiğini ve tabiki benimle evliliği düşündüğünü hissediyorum. bahane üretecek insan diil karakterini biliyorum. istemese ne düşünüyorsa pat diye söyler.

çok güzel bir söz var kalp devreye girince mantık devredışı kalırmış. şimdi bi kötü sözünü davranısını görmedim. gerçi görsem bile görmemezlikten gelirdim sanırım. evet suan işin var benim de kariyer hedeflerim var. ama ben evliliği kariyere engel olarak görmüyorum. o da görmemeli. canım cok sıkılıyor herşey cumartesi günü belli olacak yoluma ya onla ya onsuz devam edeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…