Ben ayrilamamistim canim ama kafami dusunceler yiyip bitiriyordu 4 senemi verdigim icin kolay kolay vazgecilemiyor malesef.ama simdi diyorum ki aslinda hicte o kadar zor degilmis seven adam oyalamaz bunun adi oyalamak cunku.senin bir bayan oldugunu hatirlamasi lazim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bu kadar uzun bekleyelim derseniz bu isin sonu ayrilikla biter.bence cok uzatmadan evlenin.yuksek lissns evlilige engel degil
Canım bak okudum 4 sayfayı da ve bak kararını verebilmişsin.Önce senin geleceğin sen onun için fedakarlıklar yapıyorsun o da yapmalı :)
Kabul edin, gorucu mevzusunu da hirslansin istemeye gelsin diye konustunuz. Bazi seyler zorla olmaz, elinizde patlar. Ben 31 yasindayim ve yeni yeni cocuk dusunuyorum. Hatta 35 inde evlenip cocuk yapanlar var. Bakis aciniz ckk toyca geldi bana.
Benim iliskim 4 senelik oldugu icin ben kolay vazgecememistim canim umarim sen kendin icin en guzel olani secersin.gercekten bu konuda dilim cok ama cok yandi yazini okuyunca kendimi buldum bende baslarda boyle seyler dusunuyordum ne desemde boyle kirmadan kacirmadan istegimi dile getirsem diye bunu dusundugum 3 sene onceydi.ve bak insanlar 10 yil sonra bile evlenebiliyor ama kadinda adamda istekliyse savasabiliyorsa ama bir taraf biraz bile isteksizse unut gitsin gec olmadan.yasadiklarimi kimse yasasin istemem dedigim gibi ayrilik degil bu evlilik karari zamanindaki olaylar beni bitirdi tuketti en cok.
Rabbim karşına en güzel, en hayırlı birini çıkarsın. çok zor elbet yaşadıklarınız ama 3 yılda bırazda olsa hayatınız düzene girmiştir bundan sonra daha emin adımlar atacaksınız. bu yazılanları okudukca kırmadan kacırman nasıl konusurum diye düşünmüyorum artık. ben onu sadece seviyorum ona muhtaç diilim. beni istiyorsa çok korktuğu evliliği göze alması gerek.
Canim yapman gereken tek sey evlilik konusunu acmaman sen actikca daha cok inat edip istemeyecektir.
Benimde ailem erkek arkadasimi biliyodu annem nezaman gelcekler diye sorup duruyodu bende belli degil kafamizda halletmemiz gereken sorunlar var garantili isi olsun diyordum. Sunuda belirteyim bizde uzak mesafe iliskisi yasadik.
Sonra erkek arkadasim askerden geldi memur oldu ailesinden uzak yasamaya basladi her yuk omzuna bindi. Daha oncesinde ailesiyle konusmustum ama yuzyuze konusmamstik artik hayatindan sikildigi bi donemde bir gece beni aradi bebegim biz evlenelim artik hep yanimda ol istiyorum yanliz bu hayat cekilmiyo dedi ve 1 hafta sonra ailesinin yanina gittik. Ailesinin yanindan geldik 1 ay icinde ekim ayninda sozlendik 2 ay sonrada dugunumuz var. Bende hep sen beni oyaliyosun diyodum isin asli o degilmis yanliz kalnca anliyolar erkekler.
Merhaba arkadaşım, öncelikle seven iki insan birbirini bulmuşken neden evlenmek için yıllar beklesin..Evliliği istemeyen taraf neden hep erkek olur? Sana kısa da olsa sebeleri sayıcam..
Bir erkeğin evlenme konusunda size bahane sayacak olursa onun o güzel bahanelerine inanmak yerine şunun bilinmesi gerekir.
Bir erkek evlendiğinde yüksek lisans yapabilir (ki 2 yıl sürer), gezebilir ,istediği yere gidebilir, tatile gidebilir, yurtdışına çıkabilir, şiir yazabilir,fotoğraf çekebilir, oyun oynayabilir, ders çalışabilir, arkadaşlarını eve davet edebilir, spor yapabilir, kursa gidebilir.. İstediği her şeyi ama herşeyi yapabilir. Ama ayrıntı şu ki eşiyle veya eşinin izni, haberi olarak yapabilir.
Evlenmek istemeyen adam ise ,bunları tek başına yapmak ister yada birinin haberi olmadan yapmak ister. Özgürlüğünün evlenince kısıtlanacağını düşünür. Sevdiği insanla beraber olmak varken tek başına birkaç yıl daha geçirmek istemesi bundandır.
Ona evlilik konusunda baskı yapmıyorsun ,evet bu cok iyi tabi ki ama evlenince birlikte daha cok özgür olacağınızı anlatmalısın. Ona hiçbirşey söylemezsen de bu defa kendi bildiği yoldan asla vazgeçmeyecektir.
Yüksek lisansından sonra doktorası başlar, işsizliği başlar vesaire.. İnsanın düzeni hayatı boyunca tam istediği gibi olmaz ki.. İlla bir şey çıkar.
Diyeceğim o ki ;birbirinizi gerçekten seviyorsanız, inanıyorsanız SEVGİLERİ,YILLARINIZI ERTELEMEYİN..
1 ay olmadı askerden geleli tabiki iş arıyor. bilmiyorum belki işi olmadığından böyle konustu cünkü bana hep iş bulayım daha güzel olacak beklemeye gerek yok diyordu. iş bulamamışlığın stresi var üzerindebilmiyorum söylediğim gibi yüzyüze gelince konusacağım .
Bence henüz böyle net bir konuşma yapmak için çok erken. Ben iş bulunca bu fikirlerinin değişeceğine inanıyorum. Şu an kendini biraz da yetersiz gördüğü için ertelemek istiyor olabilir
İş yoksa evlilik zor biz iş güç olsun diye 8 sene bekledik. .5 sene uniden sonra işsizdi yani çalışıyor ama memurluk olmasi için sonra evlendik yani 29 yaşında evlendimvalla bende erken evlenmek isterdim en azından 25 filan 28 de hamile yada anne olmak isterdim ama kısmeten öteye gidilmiyor..
öyle mi dersin ? ya hiç değişmezse bundan korkuyorum ve kendimi de bi hayale kucak açacak kadar güçlü hissetmiyorum.
Anladığım kadarıyla iş bulamadığından ötürü uzatmak istemiş, bence iş bulmasını bekle çünkü yüksek lisans engel değil evliliğe
ben beklemeye hazırım tabi ama onun böyle konusması 3-4 yıl var demesi kafamı karıştırdı
Bence öyle. Biraz süre ver en azından kendini belli eder zaten. Biraz beklemeyle ne kaybedersin ki. Sevgi kolay bulunmuyor :)
yorumun için çok teşekkür ederim peki evlendikten sonra daha özgür olacağını ona nasıl anlatabilirim ne demem gerekki bu işi çözeyim:26:
kısmette ne varsa o tabi insan evleneceği tarihi bir de öleceği tarihi değiştiremez bunların da farkındayım. ama işte inasanoğlu çok sabırsız..
Kızlar yine ben ve belki saçma bulacağınız bir konu ile karşınızdayımyaşım 24 erkek arkadasımın yası da 24 bunu belirteyim önce.
geçenlerde görücü gelme meselesinden çok büyük bir tartışmamız oldu bana bitti dedi sonra yine arayıp özür dileyen de o oldu. o gece epey konustuk beni cok sevdiğini söyledi. evlilik konusunu bana ilk açan oydu askerden geldi düzenli bi hayat istiyorum dedi ailemle tanıstı. neyse o gece bana yükseklisans yapacağını ama bu evlilik konusunda önceliklerinin yeri değiştiğini kendini baskıdaymıs gibi hisettiğini söyledi. hayır ben hiç bir şekilde evlenelim hadi diye baskı yapmadım konusunu bile açmadım. evet bana beni cok sevdiğini ama evliliği 3 4 yıl sonra düşündüğünü söyledi. ben de doğal olarak anlayıs gösterdim o senin kararın ve elbet beklerim dedim. kesinlikle sevgisinden şüphem olana kadar beklerim o konuda sıkıntım yok. nişanı da 1 yıl içinde yaparız dedi tamam dedim.herşeye tamam demişsin sorunun ne derseniz. çok düşündüm 4 yıl dile kolay ki babam şididen ne zaman gelecekler diye sormaya başladı. hadi bunu bırakalım bir kenara, 4 yıl sonra 28 yaşında olacağım o zaman evlensek aşkımla doya doya yıllarımız gecsin istiyorum ve ilk 2 yıl cocuk dusunmem 31 yaşında anne olsam bu cocuk ılerde bana nine der.
biz uzak mesafe ilişkisi yasıyoruz ve haftaya cumartesi yanına gideceğim onunla öyle bi konusmam lazım ki bu evlilik konusunu daha erken bir yıla indirgeyim. yanlış anlamayın evlilik delisi diilim sadece karsımda sevdiğim biri var ve onunla hakaten evlenmeyi cok istiyorum.
evett sizden isteyeceğim yardım bu konusmayı nasıl yapayım ne deyim, onu nasıl ikna edebilirim sizce bana fikir verin lütfen...
Canım sabırsızda aynı şeylerden bizde geçtik ,yeri geldi canım skildi yeri geldi evlenemeyecez diye düşündüm. Ama o zaman işi olmadan evlenseydim inan hiç mutlu olmazdık şuan bile geçim zorken maaşı çok iyi olmasına rağmen zor herşey istedigimiz gibi olmuyor. .hani oyalamak filan diye düşünme zor şeyler tanıdık biri özel sektörde calismaya başladı evlendi eşi devlette adamı çıkardılar 3 senedır işsiz bulamıyor olmuyor kac defa ayrılma noktasına geldiler..ben istemedim tam işi olmadan ayakları sağlam basmadan ailemin karşısına çıkarmayı o yüzden ne yapacaksa yapsın. .mesela eşim kpss kursuna gitmek istiyordu artık en son gitti çok güzel puan aldı ama gece gündüz çalıştı şuanda iyi bir yerde. .yüksek lisansi herzaman yapar söyle madem kpssye sıkı çalışsin işine gücüne baksın.
Baya baya baskı yapıyorsun çocuğa evlilik konusunda. 28 yaş evlilik için gayet uygun bir yaş bence. 30-31 yaş da çocuk için uygun. Annem beni 37'sinde doğurmuş, hiç de nine demiyorum valla, pek de iyi anşaşıyoruz.
Herkes erken anne olmak daha iyi der ama ben öyle düşünmüyorum açıkçası. Önce çocuğu gerçekten istemek, hayatın tadına varmış, evliliği doya doya yaşamış olmak lazım. Belli bir olgunluğa erişmiş olmak lazım.
Yüksek lisans evliyken de yapılır tabi ama masraflı bişey. İyi kazanması ona da evine de bütçe ayırabilmesi lazım. Senin de çalışman lazım. Çok yoğun olacak, bunu kabullenmen lazım. Hem iş hem evlilik hem yüksek lisans bir arada çok çok zor. Çok anlatışlı bir eş lazım karşısına. Bunları kaldırabilecek misin? Sonra gelip burda eşim benimle ilgilenmiyor, hafta sonları bile dışarı çıkmıyoruz diye sızlanmayasın.
Biz beraber olunca kendimize ait özgür bir alanımız olucak. Kendi evimiz, kendi banyomuz, kendi oturma odamız. Birikimlerimiz ortak olucak, kendi arabamız , kendi planlarımız.. İstediğimiz yere gideriz, daha cok gezeriz, paramızı değerlendirip ev araba alırız..
En önemlisi her sabah beraber uyanıcaz, her akşam sarılıp yatıcaz.. gibi şeyler söyleyin..
Hayırlı işler fazla bekletilmemeli.. Baskı zorlamaktır. Siz ona sadece anlatın. O üzerinde baskı hissedebilir yada tam tersi aklında soru işaretleri başlayabilir..
Kolay gelsin. Umarım çok mutlu olursunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?