sanırım dert:(

evet ve bunu benim hatırlatmam lazım sanırım

Merhaba arkadaşım, öncelikle seven iki insan birbirini bulmuşken neden evlenmek için yıllar beklesin..Evliliği istemeyen taraf neden hep erkek olur? Sana kısa da olsa sebeleri sayıcam..

Bir erkeğin evlenme konusunda size bahane sayacak olursa onun o güzel bahanelerine inanmak yerine şunun bilinmesi gerekir.
Bir erkek evlendiğinde yüksek lisans yapabilir (ki 2 yıl sürer), gezebilir ,istediği yere gidebilir, tatile gidebilir, yurtdışına çıkabilir, şiir yazabilir,fotoğraf çekebilir, oyun oynayabilir, ders çalışabilir, arkadaşlarını eve davet edebilir, spor yapabilir, kursa gidebilir.. İstediği her şeyi ama herşeyi yapabilir. Ama ayrıntı şu ki eşiyle veya eşinin izni, haberi olarak yapabilir.

Evlenmek istemeyen adam ise ,bunları tek başına yapmak ister yada birinin haberi olmadan yapmak ister. Özgürlüğünün evlenince kısıtlanacağını düşünür. Sevdiği insanla beraber olmak varken tek başına birkaç yıl daha geçirmek istemesi bundandır.

Ona evlilik konusunda baskı yapmıyorsun ,evet bu cok iyi tabi ki ama evlenince birlikte daha cok özgür olacağınızı anlatmalısın. Ona hiçbirşey söylemezsen de bu defa kendi bildiği yoldan asla vazgeçmeyecektir.

Yüksek lisansından sonra doktorası başlar, işsizliği başlar vesaire.. İnsanın düzeni hayatı boyunca tam istediği gibi olmaz ki.. İlla bir şey çıkar.

Diyeceğim o ki ;birbirinizi gerçekten seviyorsanız, inanıyorsanız SEVGİLERİ,YILLARINIZI ERTELEMEYİN..

Bu kadar uzun bekleyelim derseniz bu isin sonu ayrilikla biter.bence cok uzatmadan evlenin.yuksek lissns evlilige engel degil

ben istiyorum ama sadece benim istememle olmuyor maalesef. inşallah yakın zamanda o da ister.

Canım bak okudum 4 sayfayı da ve bak kararını verebilmişsin.Önce senin geleceğin sen onun için fedakarlıklar yapıyorsun o da yapmalı :)

kesinlikle haklısın. bir ilişkide bi taraf daha çok fedekar olur emek harcar malesef bu ilişkide de ben o tarafım işte. ve ben onun için herseyı göze alabiliyorsam o da almalı .. buna da ikna olmalı :)

Kabul edin, gorucu mevzusunu da hirslansin istemeye gelsin diye konustunuz. Bazi seyler zorla olmaz, elinizde patlar. Ben 31 yasindayim ve yeni yeni cocuk dusunuyorum. Hatta 35 inde evlenip cocuk yapanlar var. Bakis aciniz ckk toyca geldi bana.

işte dediğim gibi herkesin kendi düşüncesi. ben bu görücü meselesini kabul ediyorum zaten. seçeneğim var bak fazla bekletme beni demek istemiştim ama dediğiniz gibi elimde patladı.

benimki ailesinden ayrılmycak. yalnız kalacağı bi ortamı olmycak ki aklı başına gelsin :) Size hayırlı olsun Allah bir yastıkta bir ömür nasip etsin inşallah bu tür örnekler her zaman kendimi mutlu hissetmemi sağlamıştır. :)

Bence henüz böyle net bir konuşma yapmak için çok erken. Ben iş bulunca bu fikirlerinin değişeceğine inanıyorum. Şu an kendini biraz da yetersiz gördüğü için ertelemek istiyor olabilir

yorumun için çok teşekkür ederim peki evlendikten sonra daha özgür olacağını ona nasıl anlatabilirim ne demem gerekki bu işi çözeyim:26:

Anladığım kadarıyla iş bulamadığından ötürü uzatmak istemiş, bence iş bulmasını bekle çünkü yüksek lisans engel değil evliliğe

İş yoksa evlilik zor biz iş güç olsun diye 8 sene bekledik. .5 sene uniden sonra işsizdi yani çalışıyor ama memurluk olmasi için sonra evlendik yani 29 yaşında evlendim valla bende erken evlenmek isterdim en azından 25 filan 28 de hamile yada anne olmak isterdim ama kısmeten öteye gidilmiyor..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence henüz böyle net bir konuşma yapmak için çok erken. Ben iş bulunca bu fikirlerinin değişeceğine inanıyorum. Şu an kendini biraz da yetersiz gördüğü için ertelemek istiyor olabilir

öyle mi dersin ? ya hiç değişmezse bundan korkuyorum ve kendimi de bi hayale kucak açacak kadar güçlü hissetmiyorum.

kısmette ne varsa o tabi insan evleneceği tarihi bir de öleceği tarihi değiştiremez bunların da farkındayım. ama işte inasanoğlu çok sabırsız..

öyle mi dersin ? ya hiç değişmezse bundan korkuyorum ve kendimi de bi hayale kucak açacak kadar güçlü hissetmiyorum.

Bence öyle. Biraz süre ver en azından kendini belli eder zaten. Biraz beklemeyle ne kaybedersin ki. Sevgi kolay bulunmuyor :)

Anladığım kadarıyla iş bulamadığından ötürü uzatmak istemiş, bence iş bulmasını bekle çünkü yüksek lisans engel değil evliliğe

ben beklemeye hazırım tabi ama onun böyle konusması 3-4 yıl var demesi kafamı karıştırdı

ben beklemeye hazırım tabi ama onun böyle konusması 3-4 yıl var demesi kafamı karıştırdı

Bir de elbet beklerim muhabbetin de bana fazla geldi açıkcası. Ne demek onun keyfini beklemek. Bu hayat onun olduğu kadar senin de ve diyosun ki çocuğumu erken yaşta doğurmak isterim ki ben de böyle düşünüyorum o yüzden erken bir evlilik istediğini söyleyebilirsin. Fikrini bilmesi lazım. Hatta net olursan o sana uymak zorunda kalıcaktır baskı maskı demek yerine. Benim fikrim bu

Bence öyle. Biraz süre ver en azından kendini belli eder zaten. Biraz beklemeyle ne kaybedersin ki. Sevgi kolay bulunmuyor :)

tabiki hiç birşey kaybetmem. haklısın buraya bu konuyu acarken kesin kararlıydım konusmakta ama şimdi çok kararsızım sanırım iyice düşünmem gerekecek. ama iş bulana kadar zaman vermek mantıklı olan şey.

yorumun için çok teşekkür ederim peki evlendikten sonra daha özgür olacağını ona nasıl anlatabilirim ne demem gerekki bu işi çözeyim:26:

Biz beraber olunca kendimize ait özgür bir alanımız olucak. Kendi evimiz, kendi banyomuz, kendi oturma odamız. Birikimlerimiz ortak olucak, kendi arabamız , kendi planlarımız.. İstediğimiz yere gideriz, daha cok gezeriz, paramızı değerlendirip ev araba alırız..

En önemlisi her sabah beraber uyanıcaz, her akşam sarılıp yatıcaz.. gibi şeyler söyleyin..

Hayırlı işler fazla bekletilmemeli.. Baskı zorlamaktır. Siz ona sadece anlatın. O üzerinde baskı hissedebilir yada tam tersi aklında soru işaretleri başlayabilir..

Kolay gelsin. Umarım çok mutlu olursunuz..

kısmette ne varsa o tabi insan evleneceği tarihi bir de öleceği tarihi değiştiremez bunların da farkındayım. ama işte inasanoğlu çok sabırsız..

Canım sabırsızda aynı şeylerden bizde geçtik ,yeri geldi canım skildi yeri geldi evlenemeyecez diye düşündüm. Ama o zaman işi olmadan evlenseydim inan hiç mutlu olmazdık şuan bile geçim zorken maaşı çok iyi olmasına rağmen zor herşey istedigimiz gibi olmuyor. .hani oyalamak filan diye düşünme zor şeyler tanıdık biri özel sektörde calismaya başladı evlendi eşi devlette adamı çıkardılar 3 senedır işsiz bulamıyor olmuyor kac defa ayrılma noktasına geldiler..ben istemedim tam işi olmadan ayakları sağlam basmadan ailemin karşısına çıkarmayı o yüzden ne yapacaksa yapsın. .mesela eşim kpss kursuna gitmek istiyordu artık en son gitti çok güzel puan aldı ama gece gündüz çalıştı şuanda iyi bir yerde. .yüksek lisansi herzaman yapar söyle madem kpssye sıkı çalışsin işine gücüne baksın.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Baya baya baskı yapıyorsun çocuğa evlilik konusunda. 28 yaş evlilik için gayet uygun bir yaş bence. 30-31 yaş da çocuk için uygun. Annem beni 37'sinde doğurmuş, hiç de nine demiyorum valla, pek de iyi anşaşıyoruz.

Herkes erken anne olmak daha iyi der ama ben öyle düşünmüyorum açıkçası. Önce çocuğu gerçekten istemek, hayatın tadına varmış, evliliği doya doya yaşamış olmak lazım. Belli bir olgunluğa erişmiş olmak lazım.

Yüksek lisans evliyken de yapılır tabi ama masraflı bişey. İyi kazanması ona da evine de bütçe ayırabilmesi lazım. Senin de çalışman lazım. Çok yoğun olacak, bunu kabullenmen lazım. Hem iş hem evlilik hem yüksek lisans bir arada çok çok zor. Çok anlatışlı bir eş lazım karşısına. Bunları kaldırabilecek misin? Sonra gelip burda eşim benimle ilgilenmiyor, hafta sonları bile dışarı çıkmıyoruz diye sızlanmayasın.

evet şuan geçim sıkıntısı nedir bilmediğimden bu acele. ama söyledikleriniz kesinlikle haklı olan seyler. teşekkür ederim

ben bunları kaldırabileceğimi düşündüğümi kendimden emin olduğum için paylaştım. tabiki yükseklisansın zorlukları var beraber olduktan sonra her zorluğun üstesinden gelebileceğime inanıyorum .

çok teşekkür ederim aminnnnn inşallah herkes cok mutlu olur:)

Ben de 27 yasinda evlendim. Su an 28im. Seneye dusunuyorum cocugu. Hic de nine gibi hissetmiyorum kendimi. Gorenler ogrenci zannediyor. Ayrica erkek arkadasin evlenmek istemiyor. Oyaliyor galiba. Gercekten seven beklemez , evlenir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…