sanırım dert:(

Bizde boyle basladik kendi evlilik konularini aciyordu ve hep hayal kuruyorduk 4 seneyle basladik 3 oldu en son 2 sene kalmisti dugunumuze yaza sozumuz vardi ama ben yapamicam dedi kendi isteginle karar almistk halbuki yasamak istediklerim var dedi hala daha konusuyoruz seni deliler gibi seviyorum ama hayatima sekil vermem lazim yasamam lazim evlilik dusunmuyorum dedi.ben eminim ki bunu sirf zaman kazanmak icin yapti.ben bu konuda cok buyuk sorunlar yasadim.aileme gelip soz icin tarih bile alinmisti.o simdi bu konuda inatci oldukca sen ister istemez diretmeye baslicaksin kafana takilicak sorucaksin nasil olucak ne olucak cevre baskisini zaten hic soylemiyorum.gercekten bak baskalarina gore bu ayrilik sebebi degil belki ama eger ayrilabiliyorsan gec olmadan sen bitir bu iliskiyi ben ilaclarla ayakta durabiliyorum sebebi ayrilmamiz degil o evlilik karari surecinde yasadiklarim ozguvenini ve gururunu kaybediyorsun farkinda olmadan canim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ve sunuda soyluyim asla sana net bir tarihte koymucak yasamis biri olarak soyluyim bir belirsizlikte yasamak kadar kotu birsey yok.bu tarz adamlar evlilik denen olayi kaldiramiyorlar kariyer ve para hayalleri oluyor bunda seni beni engel olarak goruyorlar.sen simdi tatli dille konusucaksin ve o belki guzel birsey soylucek ama bu yazdigimi hic cikarma aklindan o verdigi sozdende donucek.sen kurdugun hayalle kalicaksin.bunu yasayan sen ben degiliz milyonlarcada kadin var.

bir senemiz daha dolmadı ama ikimizde baştan beri nettik hiç bi şekilde olduğumuzdan farklı olmadık. yani tanımak için desem zaten tanıyor bazen öyle bişey diyorki beni benden daha iyi tanıdığını hissediyorum. ilişkimizin başlarında önceliğinin yukseklisans olduğunu soylemişti bunu bildiğim için asla konusunu acmadım bence de doğru olan buydu hayaller kurmak için erkendi ve tanımak gerekirdi. sonra evlilik konusunu kendi açtı ben seninle ciddiyim peki sen ilişkimizi nasıl görüyorsun dedi tabiki bende ciddi olduğumu söyledim. askerden geldi iş bulayım herşey daha güzel olacak maddi anlamda kendimi toparlayım en fazla 2 yıl daha fazla bekletmycem diyordu.benim aklıma bu fikri sokan da kendisi. sevgisinden emin misin dersen kesinlikle ondan şüphem yok. ama bilmiyorum

bu işler nasip kısmet işi kuzum Rabbim herşeyin hayırlısını versin. 4 yıl uzun bir süre. hayatı paylaşıyorsun inanıyorsun deger veriyorsun o kadar emeğin boşa gidiyor sonra

31 geç bir yaş değilki benim annem beni 34 yaşında doğurmuş anne diyorum ama tabikide sizin kararınız.24 yaşta ideal bir yaş okurken evlenen çok kişi var :)

bu nine sözü için gerçekten affedin. tabiki 40 yasında da doğursam cocugum bana anne diyecek o işin sadece espirisiydi.

bu işler nasip kısmet işi kuzum Rabbim herşeyin hayırlısını versin. 4 yıl uzun bir süre. hayatı paylaşıyorsun inanıyorsun deger veriyorsun o kadar emeğin boşa gidiyor sonra

ilk zamanlar öyle bakıyordum olaya
ne lanetler ettim ne beddualar çünkü resmen duygusal manada mahvetmişti beni
ona göre de ben haklıydım bana bişey demedi hiç
ama sonra baktım benim hayatımın yönü değişiyor (şuan hayatımda hep istediğim okulda-bölümde okuyorum)
demekki böyle olması gerekmiş :) onun için artık üzülmüyorum

''bişeyler olmuyorsa daha iyi şeyler olacağı için '' demiş mevlana

cnm evlilik kariyere engel değil lafına kanma evlendikten sonra hem ev hem de iş hayatı çok zor yürüyor bende evlenmeden önce çok ahkam keserdim eşinin aşırı anlayışlı olması lazım kariyerinde yükselmen için öyle bir adamı da bulmak maalesef zor. misal benim mesleğim gece vardiyası çok olan bir meslekti eşim istemem ben gece yatarken sen işte olacaksın sabah geleceksin dedi. iş vardır seyahati çok fazladır iş vardır toplantıları çoktur iş vardır aşırı derecede telefon trafiği vardır iş vardır sürekli proje hazırlaman gerekir. ama iş vardır aynı rutinde sürer hiç bir şekilde yükselemezsin olduğun yerde çalışırsın ha böyle bir meslekten zaten kariyer bekleyemezsin çoğu erkeğin karısı için hayali bu tür bir meslektir cnm karısı çalışsın eve zamanında gelsin sofrayı kursun vs ister ha tabi eşine çok düşkün olmayan eşlerde var yüzünü her gün görmese de bir sorun yaratmayan misal iş arkadaşımın eşi hemşire kadın vardiyalı çalışıyor gece mesaileri çok fazla soruyorum eşini görmeden nasıl yapıyorsun diye işime geliyor evde takılıyorum arkadaşlarımla geziyorum haberi bile olmuyor diyor

Allah yardımcın olsun inşallah. Gönlündeki olur. bu aralar kafam karısık herşey konusmamızdan sonra belli olacak ondan sonra hayatıma ona göre yön vereceğim. daha önceleri onsuz asla yaşayamam ölürüm biterim diyordum. şuan eskisi gibi değilim evet onu seviyorum, geleceği düşünüyorum. onsuzda yaşarım elbet ama onunla daha mutlu olurum. tabi bu şimdiki düşüncem ilerde nolur bilemiyorum.

İstisnalar elbette vardır ama bu işler uzayınca yıllar yıllar sürünce sonu gelmiyor kendimden biliyorum.. iş konusunu bir nebze anlarım ama yok yüksekti yok doktoraydı benim dilim yandığı için sonu genelde iyi olmuyor.. bende yıllarca bekledim lisansı okuduk sonra yüksekti doktoraydı her şey tamam derken bir kaç ay kalmışken ayrıldık.. ayrıldığıma mı yoksa en güzel yıllarımı bi hiç uğruna heba ettiğime mi yanayım.. iyi düşün.. ha benim sevgilim yapmaz dersin belki.. emin ol bende kesinlikle ben ayrılırım o ayrılmaz derdim ama ne kadar yıl geçerse geçsin insanları gerçekten tanıyamıyorsun, ben bunu bilir bunu söylerim.

şunuda eklemek istiyorum:
o zamanlar daha pasif ayakları üzerinde duramayan,evlense bile kocasına bağlı yaşamak zorunda olan biriydim
şimdi ise:kendinden emin,kendiyle gurur duyan,kendi kararlarını veren ve en önemlisi kimseye muhtaç olmayacak bir bireyim ve bence en önemliside bu

Ben ayrilamamistim canim ama kafami dusunceler yiyip bitiriyordu 4 senemi verdigim icin kolay kolay vazgecilemiyor malesef.ama simdi diyorum ki aslinda hicte o kadar zor degilmis seven adam oyalamaz bunun adi oyalamak cunku.senin bir bayan oldugunu hatirlamasi lazim.

biran bu yazıyı okuyunca korktum gerçekten. ama ne olursa olsun artık cocuk diiliz bana net olması lazımki ben de kendimi ona göre ayarlayım. benimle hayatı paylaşmayı istiyorsa ki öyle görünüyor işinden önce olmalıyım. çünkü ben burda ailemi, arkadaşlarımı, akrabalarımı, işimi, yaşadığım şehri bırakıp onunla bu hayale kucak açabiliyorsam o da kendinden ödün vermek zorunda. benim herşeyim olmak zorunda. eğer hala kararsızsa ve 3-4 yıl daha derse kapı açık. iki gün ağlarım belki çok üzülürüm ama böylede daha cok üzülürüm ...

Bu kadar uzun bekleyelim derseniz bu isin sonu ayrilikla biter.bence cok uzatmadan evlenin.yuksek lissns evlilige engel degil

kesinlikle son sözüne katılıyorum. hayırlısı hayırlısı hayırlısı. hayatta benimsediğim birşey var ben suan sevgilimi cok seviyorum, çok istiyorum biliyorumki Allah istetiyor, Allah sevdiriyor. olursa benim için hayırlı olan o dur. olmazsa da ondan daha iyi biri var kısmetimde. sen de bu misal suan istediğin bölümdesin ne güzel sevindim adına:)

Canım bak okudum 4 sayfayı da ve bak kararını verebilmişsin.Önce senin geleceğin sen onun için fedakarlıklar yapıyorsun o da yapmalı :)

Kabul edin, gorucu mevzusunu da hirslansin istemeye gelsin diye konustunuz. Bazi seyler zorla olmaz, elinizde patlar. Ben 31 yasindayim ve yeni yeni cocuk dusunuyorum. Hatta 35 inde evlenip cocuk yapanlar var. Bakis aciniz ckk toyca geldi bana.

bilmiyorum ama beni okumam için, çalışmam için hep destekledi. yeniden üni oku diyor mesela. yükselmemi, kariyer sahibi olmamı cok istiyor. ama dediğin gibi hep boyle olacak diye bi garanti yok. ne güzel eşin yanından ayırmak istemiyor seni

Benim iliskim 4 senelik oldugu icin ben kolay vazgecememistim canim umarim sen kendin icin en guzel olani secersin.gercekten bu konuda dilim cok ama cok yandi yazini okuyunca kendimi buldum bende baslarda boyle seyler dusunuyordum ne desemde boyle kirmadan kacirmadan istegimi dile getirsem diye bunu dusundugum 3 sene onceydi.ve bak insanlar 10 yil sonra bile evlenebiliyor ama kadinda adamda istekliyse savasabiliyorsa ama bir taraf biraz bile isteksizse unut gitsin gec olmadan.yasadiklarimi kimse yasasin istemem dedigim gibi ayrilik degil bu evlilik karari zamanindaki olaylar beni bitirdi tuketti en cok.

Canim yapman gereken tek sey evlilik konusunu acmaman sen actikca daha cok inat edip istemeyecektir.
Benimde ailem erkek arkadasimi biliyodu annem nezaman gelcekler diye sorup duruyodu bende belli degil kafamizda halletmemiz gereken sorunlar var garantili isi olsun diyordum. Sunuda belirteyim bizde uzak mesafe iliskisi yasadik.
Sonra erkek arkadasim askerden geldi memur oldu ailesinden uzak yasamaya basladi her yuk omzuna bindi. Daha oncesinde ailesiyle konusmustum ama yuzyuze konusmamstik artik hayatindan sikildigi bi donemde bir gece beni aradi bebegim biz evlenelim artik hep yanimda ol istiyorum yanliz bu hayat cekilmiyo dedi ve 1 hafta sonra ailesinin yanina gittik. Ailesinin yanindan geldik 1 ay icinde ekim ayninda sozlendik 2 ay sonrada dugunumuz var. Bende hep sen beni oyaliyosun diyodum isin asli o degilmis yanliz kalnca anliyolar erkekler.

ben bu tür işlerin uzatılması taraftarı diilim. kafa yapın uyuyorsa birazda olsun tanıyabilmişsen ve eminsen sevginden neyi beklyceksinki. ve aklıma bunu yerleştirdiyse beklenti içine sürüklediyse beni benim de fikirlerimi benimsemesi gerek. haklısın insanları asla tanıyamıyorsun sen kariyer sahibi olmuşsun. İnşallah hep yükseklerde olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…