Bana biraz saçma geldi yüksek lisansı bahane etmesi
Yüksek lisans için evlilik erteleyeni duymadım millet işinde gücünde çalışıp 3 çocukla bile yüksek lisans yapabiliyor
Yani erkek birde evlenseniz dahi ev işine, çocuk çoluğa o mu bakacak bayan için olsa neyse.
Adamlar 60 yaşlarında torun torbayla profesör olmak için uğraşıyorlar.
Bence sevgilin askerlik bitti sırada iş derken büyüdüğünün sorumlulukların altına girme yaşının geldiğini farketti zorlanmaya başladı
Birde ne kadar süredir çıkıyorsunuz.Eğer bir sene falansa normal 3 sene beklemek istemesi iş olacak biraz hayatı oturacak ve seni tanıyacak
Ama 3 4 senedir çıkıyorsanız ve birden bire fikirleri bu şekilde değiştiyse büyük ihtimal seninle ömür geçirip geçiremiyeceğinden artık emin değildir
Ne olursa olsun bi erkeğin siz bişey yapmadan baskı hissediyorum evlenmicem şimdi diye durduk yere yaygara koparması şüpheli bence
Biraz daha gözlemleyin 1 2 ay bu konuyu açmayın sonra bir gün sorun ne zaman evlenmeyi düşünüyorsun benle diye
Yine çok keskin şekilde illa 3 4 sene diye diretirse yol verin bence
çünkü insan sevdiğine bu kadar keskin şu zaman olacak diyemez aşkım durumum bu beklemeliyiz ya da para biriktireyim falan der.
Bir sebep sunar güzelce anlatır, böyle baskı hissediyorum boğuluyorum ölüyorumlar genelde erkeklerin kaçma cümleleleri
kendi fazla şartlandırma
bazen bazı şeyler göründüğünden farklı doğuyor hayata
benimde zamanında 4 yılık ilişkim vardı evleneceğiz diye bakıyorduk olaya
o zamanlar 21 yaşındaydım
evlenmiş olsaydım şimdi 5 senelik evli olacaktım
sonra ne mi oldu pat diye bitti
sonra herkes kendi hayatına
31 geç bir yaş değilki benim annem beni 34 yaşında doğurmuş anne diyorum ama tabikide sizin kararınız.24 yaşta ideal bir yaş okurken evlenen çok kişi var :)
bu işler nasip kısmet işi kuzum Rabbim herşeyin hayırlısını versin. 4 yıl uzun bir süre. hayatı paylaşıyorsun inanıyorsun deger veriyorsun o kadar emeğin boşa gidiyor sonra
çok güzel bir söz var kalp devreye girince mantık devredışı kalırmış. şimdi bi kötü sözünü davranısını görmedim. gerçi görsem bile görmemezlikten gelirdim sanırım. evet suan işin var benim de kariyer hedeflerim var. ama ben evliliği kariyere engel olarak görmüyorum. o da görmemeli. canım cok sıkılıyor herşey cumartesi günü belli olacak yoluma ya onla ya onsuz devam edeceğim.
Bizde boyle basladik kendi evlilik konularini aciyordu ve hep hayal kuruyorduk 4 seneyle basladik 3 oldu en son 2 sene kalmisti dugunumuze yaza sozumuz vardi ama ben yapamicam dedi kendi isteginle karar almistk halbuki yasamak istediklerim var dedi hala daha konusuyoruz seni deliler gibi seviyorum ama hayatima sekil vermem lazim yasamam lazim evlilik dusunmuyorum dedi.ben eminim ki bunu sirf zaman kazanmak icin yapti.ben bu konuda cok buyuk sorunlar yasadim.aileme gelip soz icin tarih bile alinmisti.o simdi bu konuda inatci oldukca sen ister istemez diretmeye baslicaksin kafana takilicak sorucaksin nasil olucak ne olucak cevre baskisini zaten hic soylemiyorum.gercekten bak baskalarina gore bu ayrilik sebebi degil belki ama eger ayrilabiliyorsan gec olmadan sen bitir bu iliskiyi ben ilaclarla ayakta durabiliyorum sebebi ayrilmamiz degil o evlilik karari surecinde yasadiklarim ozguvenini ve gururunu kaybediyorsun farkinda olmadan canim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ilk zamanlar öyle bakıyordum olaya
ne lanetler ettim ne beddualar çünkü resmen duygusal manada mahvetmişti beni
ona göre de ben haklıydım bana bişey demedi hiç
ama sonra baktım benim hayatımın yönü değişiyor (şuan hayatımda hep istediğim okulda-bölümde okuyorum)
demekki böyle olması gerekmiş :) onun için artık üzülmüyorum
''bişeyler olmuyorsa daha iyi şeyler olacağı için '' demiş mevlana
Allah yardımcın olsun inşallah. Gönlündeki olur. bu aralar kafam karısık herşey konusmamızdan sonra belli olacak ondan sonra hayatıma ona göre yön vereceğim. daha önceleri onsuz asla yaşayamam ölürüm biterim diyordum. şuan eskisi gibi değilim evet onu seviyorum, geleceği düşünüyorum. onsuzda yaşarım elbet ama onunla daha mutlu olurum. tabi bu şimdiki düşüncem ilerde nolur bilemiyorum.
Ve sunuda soyluyim asla sana net bir tarihte koymucak yasamis biri olarak soyluyim bir belirsizlikte yasamak kadar kotu birsey yok.bu tarz adamlar evlilik denen olayi kaldiramiyorlar kariyer ve para hayalleri oluyor bunda seni beni engel olarak goruyorlar.sen simdi tatli dille konusucaksin ve o belki guzel birsey soylucek ama bu yazdigimi hic cikarma aklindan o verdigi sozdende donucek.sen kurdugun hayalle kalicaksin.bunu yasayan sen ben degiliz milyonlarcada kadin var.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ilk zamanlar öyle bakıyordum olaya
ne lanetler ettim ne beddualar çünkü resmen duygusal manada mahvetmişti beni
ona göre de ben haklıydım bana bişey demedi hiç
ama sonra baktım benim hayatımın yönü değişiyor (şuan hayatımda hep istediğim okulda-bölümde okuyorum)
demekki böyle olması gerekmiş :) onun için artık üzülmüyorum
''bişeyler olmuyorsa daha iyi şeyler olacağı için '' demiş mevlana
biran bu yazıyı okuyunca korktum gerçekten. ama ne olursa olsun artık cocuk diiliz bana net olması lazımki ben de kendimi ona göre ayarlayım. benimle hayatı paylaşmayı istiyorsa ki öyle görünüyor işinden önce olmalıyım. çünkü ben burda ailemi, arkadaşlarımı, akrabalarımı, işimi, yaşadığım şehri bırakıp onunla bu hayale kucak açabiliyorsam o da kendinden ödün vermek zorunda. benim herşeyim olmak zorunda. eğer hala kararsızsa ve 3-4 yıl daha derse kapı açık. iki gün ağlarım belki çok üzülürüm ama böylede daha cok üzülürüm ...
cnm evlilik kariyere engel değil lafına kanma evlendikten sonra hem ev hem de iş hayatı çok zor yürüyor bende evlenmeden önce çok ahkam keserdim eşinin aşırı anlayışlı olması lazım kariyerinde yükselmen için öyle bir adamı da bulmak maalesef zor. misal benim mesleğim gece vardiyası çok olan bir meslekti eşim istemem ben gece yatarken sen işte olacaksın sabah geleceksin dedi. iş vardır seyahati çok fazladır iş vardır toplantıları çoktur iş vardır aşırı derecede telefon trafiği vardır iş vardır sürekli proje hazırlaman gerekir. ama iş vardır aynı rutinde sürer hiç bir şekilde yükselemezsin olduğun yerde çalışırsın ha böyle bir meslekten zaten kariyer bekleyemezsin çoğu erkeğin karısı için hayali bu tür bir meslektir cnm karısı çalışsın eve zamanında gelsin sofrayı kursun vs isterha tabi eşine çok düşkün olmayan eşlerde var yüzünü her gün görmese de bir sorun yaratmayan misal iş arkadaşımın eşi hemşire kadın vardiyalı çalışıyor gece mesaileri çok fazla soruyorum eşini görmeden nasıl yapıyorsun diye işime geliyor evde takılıyorum arkadaşlarımla geziyorum haberi bile olmuyor diyor
biran bu yazıyı okuyunca korktum gerçekten. ama ne olursa olsun artık cocuk diiliz bana net olması lazımki ben de kendimi ona göre ayarlayım. benimle hayatı paylaşmayı istiyorsa ki öyle görünüyor işinden önce olmalıyım. çünkü ben burda ailemi, arkadaşlarımı, akrabalarımı, işimi, yaşadığım şehri bırakıp onunla bu hayale kucak açabiliyorsam o da kendinden ödün vermek zorunda. benim herşeyim olmak zorunda. eğer hala kararsızsa ve 3-4 yıl daha derse kapı açık. iki gün ağlarım belki çok üzülürüm ama böylede daha cok üzülürüm ...
İstisnalar elbette vardır ama bu işler uzayınca yıllar yıllar sürünce sonu gelmiyor kendimden biliyorum.. iş konusunu bir nebze anlarım ama yok yüksekti yok doktoraydı benim dilim yandığı için sonu genelde iyi olmuyor.. bende yıllarca bekledim lisansı okuduk sonra yüksekti doktoraydı her şey tamam derken bir kaç ay kalmışken ayrıldık.. ayrıldığıma mı yoksa en güzel yıllarımı bi hiç uğruna heba ettiğime mi yanayım.. iyi düşün.. ha benim sevgilim yapmaz dersin belki.. emin ol bende kesinlikle ben ayrılırım o ayrılmaz derdim ama ne kadar yıl geçerse geçsin insanları gerçekten tanıyamıyorsun, ben bunu bilir bunu söylerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?