Sanırım hayatımın en önemli kararını vermek üzereyim..

• Konu Sahibi Konu Sahibi hilaf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

erkek arkadaşınız tek çocuk mu ?

bence bu durumda orta yol bulunmalı.aklıma şu geliyor.geliriniz madem güzel.eşinizin ailesine yakın ama içinize sinen güzel bir ev alsanız.erkek arkadaşınıza da ailenle yine çok yakınız her daim beraber oluruz falan deyin.durumu da sadece o eve ısınamamış gibi beyan edin aileyi hiç katmayın.zaten yakın olacaksınız ya onlara.

altlı üstlü oturmak bence aynı evde olmaktan bile kötü. çöpün akacak laf,evde kavga olacak onlar gelecek,şöyle bağıra bağıra sevişemeyeceksiniz bile.ama yakın bile olsanız başka apartmanda olursanız,çalışıyorsunuz da zaten en fazla haftada 1-2 görüşürsünüz.
böylelikle eşinizde siz de birer taviz vererek orta yolu bulmuş olursunuz.

bu arada bazı arkadaşlar demiş ya "daha şimdiden bunları mı düşünüyorsun" diye.bense daha şimdiden bunları düşünebildiğiniz için tebrik ediyorum sizi.bizler de evlenmen önce bazı şeyleri öngörebilseydik sanırım bu kadar dert topiği açılmazdı.

ha birde şunu söyleyeyim evlenene kadar isteklerin için çabalamaktan vazgeçme.çünkü evlendikten sonra bunları kabul ettirebilmen daha ZOR ollacak.

Erkek arkadaşınızın bunu istemesini anlıyorum ama baskı yapmasını, orta yol aramamasını anlayamıyorum ! Çok kesin, net ve katı konuşmuş bunun Sizi üzdüğünü orta yol aramak istediğinizi söyleyin...

Ben ikimiz yemek yiyelim, Sana yemekler yapabileyim, rahat giyinebileyim istiyorum gibi , tabiki annenlere ve benim annemlere destek olacağız bunu için illa üstlerinde oturmamız gerekmiyor falan deyin gibi bir tavsiye verebilirim ancak...

Ama zor işte bu işler. Her karar bir bedeli getiriyor peşinden...
Bence 3 kere tatlılıkla çözüm arayın, eğer üslubu sertleşiyorsa, hiç uzlaşmıyorsa bu ilerdeki hareketleri konusunda çok önemli bir ipucu verebilir ona göre değerlendirin derim ben.

İnşallahh çook mutlu olursunuz...

Yani bende anlamıyorum ki,keyfimden kendime sorun çıkarmıyorum.sözkonusu olan hem onun hem benim geleceğim..

doğrusunu söylemek gerekirse bende bundan korkuyorum,etrafımda bu yüzden mutsuz okadar çift varki,hiç hoş bir durum değil..insan ister istemez korkuyor.

neyse şöyle bir diğer yorumlarını da okudum....
neyi isteyip neyi istemediğini biliyorsun....buna göre erkek arkadaşınla ciddi bir konuşma yapıp geleceği şekillendirirsiniz..kararlı olduğunu göster ona sadece..
birde seviyorsan herşeye katlanırsın mantığını hiç anlamadım ve anlayamayacağım...burda seven sadece kız oluyor bu durumda herşeye katlanacak olan...

2tane ablası var.biri nişanlı.mayısta evlenip istanbula yerleşecek.diğer ablası da yarım saat mesafede oturuyor o da evli.ama evet evin tek oğlu

Tek çocuk değilmiş madem,neden benden başka kimseleri yok,ben bakıcam demiş ?
3 tane çocukları varmış zaten,biri koşmazsa öbürü koşar dertleri olunca.
Böyle erkek evlada yüklenen ailelerde,geline de çok iş düşer,biliyorsun değil mi ?

Bence 2 oda bir salon evde otırmanız değilde illa annesinin üst katında bir evde oturmaya sizi mecbur etmesi ve başka seçenek aramaması biraz tuhaf olmuş. Tamam annesidir bakmak isteyebilir erkek evlat bu konularda her zaman en önceliklidir ama sizinde özel hayatınz olmalı. Bunu eş adayına tartışarak değilde güzelikle söyle belki şimdi ayrı bir eve çıkma lüksünüz olmayabilir ev kendilerininmiş ve diyeceklerdir ki ev varken niye kira vereceksiniz. Ama diyebilirsin ki tamam şu anda böyle olsun ama ilerisi için annenlere yakın başka ev bakarız oraya geçeriz. Ama orayı satalım başka ev bakalım demek şu an size düşmez. O onunla ailesi arasında birşey. Ancak şu da var ki o eve girdikten sonra önceden verilen sözlerde unutulabilir bakalım kaynananızla anlaşabilecek misiniz. Ancal sadece iki o da bir salın diye dert ediyorsanız başkaca bir sorun yoksa bunu dert etmeyin benim evimde öyle ama kira vermediğimiz için makul geliyor bize. Oturma odam mecburen çocuk odası olacak biz salona geçicez napalım şartlar böyle ama kayınvaldem yakınımda değil. Eşim istemez mesela benim yakın olmasını.

yazdıklarını okurken dedim ki keşke benimde kendime ait bi evim olsa da küçük olsa dedim ama kayınvalide işin içine girince vazgeçtim bu düşüncemden. Ben evliyim ve eşim benim ailemin yanına yerleşti bi nevi içgüvey yani ama inan çok zor. Eğer imkanı varsa o evi satsın yine annesine yakın bi ev alsın o kadar dibdibe iyi olmaz bence.......

Erkek arkadaşın tipik erkek çocuk davranışı yapıyor. Aileme ben bakarım, ben erkeğim manasında. Doğal olarak sende onlardan ayrı olmak istiyorsun. Evlenince çoğu kişi, ailelerle iç içeler malesef canım. Ayrı semtete otursanız, mutlaka gelip gideceksiniz. Onları istememek olmaz da. Sanada hak veriyorum, hal böyle olunca, devamlı onların çatısı altında olacaksınız. En iyisi dediğin gibi bir konuşmak bakalım, ne diyecek?

eşini ayrı ev konusunda ikna etmeye çalış. elinden geleni yap derim. çünkü içinde kaldı mı bişeyler ömür boyu sürüp gidiyor.

Şimdiki aklım olsaydı , ah keşke şöyle yapsaydım dememek için bence isatediğin büyüklükte evde oturmalısın. belki küçük gibi görünen mesele ama insan o konuya yoğunlaştığı için gözünde büyüyor.

bir de ne olursa olsun biraz mesafe olmalı aileler ile sizin aranızda. uzakta olunca tatlı oluyorsun. bizim felsefemiz bu:)

Allah yardımcın olsun.

aynen, ev kucukmus buyukmus bunlar dert mi yeter ki sevsin ya ooof of

işte bazen dert oluyor arkadaşım. insanın içine sinmedi mi sinmiyor. biz kadınlar biraz daha takıntılıyız bilirsin.

sevgi iyi hoş ama tek başına yetmiyor. düşünsene seni çok seven ama hep kendi dediğini yapan bir adam

Arkadaşlar konuyu buraya açtığımdan beri çok gergindik her ikimizde.Bugün konuyu açtı,tam olarak konusu açılmasa da ben ona sıkıntılarımı açtım.Geleceğe yönelik kaygılarım var dedim,insanların ailelerine kesinlikle bağlı olmaları gerektiğini ama bunu bağımlılık düzeyine çıkarmalarının yanlış olduğunu anlattım.En önemlisi de benim yaşamak istediğim hayatı ezip geçtiğini ve bundan duyduğum rahatsızlığı dile getirdim.(ama açık açık ben o evde oturmak istemiyorum diyemedim tabii).Yani en azından şu aşamaya geldik,ben aileme bakıcam değil de biz bir aile olacaksak kararlarımızıda ortak alacağız şeklinde bir değişiklik yaptı,dayatması kalmadı yani.umarım değişmez.ilerisi de allah kerim diyorum,daha ayrıntılı bir konuşmamızda tekrar sizlerei bilgilendiririm.çok sağolun kızlar

Son düzenleme:
bence iyi düşün.insan nişanlı yada sevgiliyken onunla evleneyim başka birşey istemem modunda oluyor.evlenince işler ve istekler değişiyor.kendimde eşimle evleneyim hiçbirşey istemem diyordum.ama öyle olmuyor.
karamsar düşünüyor olabilirim ama nişanlın kesinlikle başka eve taşınmaz.(paranız olsa bile)o ailesinden ayrı olmak istemiyor bunuda onlar yardıma muhtaç olduklarında yanında olayım diyor.o zaman sende bende aileme yakın olmalıyım de bakalım ne diyecek.
aynı apartmanda olmak aynı evde yaşamak demektir bence.siz yatmadan yatmaya evinize çıkarsınız o zamanda bolca kavga edersiniz.çevremde bunlar yaşandığı için söylüyorum.kaynanalar aman gelini istemeyiz biz aynı apartmanda da olsak da misafir gibi gideceğiz derler.ama kızı alana kadar.evlendikleri günde kahvaltıyı bile evlerinde yaptırmazlar.illaki onların evinde yenecek.yeni gelinsin her misafire kaynanaya ineceksin ve onunla gezeceksin.para biriktirin vaadiyle 3 öğün yemek orada yenecek.hiç özelin olmayacak.vıcık vıcık bir ilişki olcak.sende kaynanana sinir olup eşine patlayacaksın.
arkadaşım belki çok olumsuz şeyler düşünüyorum ama çevremde bunlar yaşandığı için yazıyorum.belki sizçok iyi anlaşacaksınız.ama bunlarıda yaşayabilirsin.bunları göze al.gücün var mı.sevgin bunların üstesinden gelebilecek misin.
nişanlın yumuşamış gibi görünsede seni kandırıyor.evlenince hiçbirşey değişmeyecek.

Altına imzamı çakıyorum. Görünen köy kılavuz istemez...

Ben zaten bu yüzden bu ay olacak istemeyi biraz daha bekleyelim diyerek yaz sonuna attım, beklemeyi düşünüyorum davranışlarını gözlemleyeceğim.Bana yalan dolan yapıyormuş gibi değil de bana hak veriyormuş gibi geldi.Gerçi burada öyle şeyler okudumki insan emin olamıyor yine de.

Birçok arkadaş sorun edecek ne var demiş? Bence tam tersi..Olaya sorun olarak bakmasak da, bunların ilerde sorun olma ve aranızda anlaşmazlığa neden olma ihtimali yüksek..

Daha iyi bir evde oturmayı istemek, ilerde çocuk için oda düşünmek, kayınvalide ile aynı apartmanda oturmanın olası olumsuzluklarını tartmak vs vs.bunları şimdiden düşünmen çok isabetli karar..

Bunları düşünmekte çok haklısın bence..
Ama nişanlın bu konuda ne der, ne yapar onu bilemem..

Herşeyden önce kayınvalide ile yakın oturacaksın ilişkinizi iyi tart..

Bu sebepten ayrılık olmalı mı tartışılır,bilemem, hakkında hayırlsı olsun ama o eve girdikten sonra da 3-5 sene sonra çıkma meselesini de bence şimdiden aklından çıkar..Girdikten sonra çıkması daha zor:) Ben demiyorum istatistikler öyle diyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…