Sanirim hic bir zaman evlenemicem

Sirf cocuk icin evlenilir :) secim gecim meselesi...cok guzel olduklari kdr hayatida zorlastiriyolar tabii

Acikcasi ben bu "tek derdin evlilik mi" kucumsemesini anlayamiyorum. Toplum olarak biz bekar kadinlari bu hale getiren zaten toplu olarak sizlersiniz. Surekli "ne oldu, evlenmiyor musun, kocisimle cok mutluyum, evlilik cok tatli, evde mi kalmis yazik, yasi da geciyor tuh, biyolojik ys var cınım" falan diyerek. Aslinda kimseye oyle yukardan ilahi bir sekilde gelmiyor bu istek. 28 yasindayim, gencecik kadinim, guzelim iliskim var beynini yiyorum adamin is durumu, askerlik falan hicbir sey belli olmamasina ragmen. Etraftakiler surekli "yaslaniyorsun, seni birakip 20lik hatunla evlenecek goreceksin hehejuhuhe" diye zirvaladigi icin de bebek poposu kivamindaki cildimde bu yasta kirisiklik falan arar vaziyete geldim. Utanmasam yasimdan dolayi oturup aglayacak duruma gelicem. Bu ecnebi kadinlar niye hic takmiyor bu isleri sizce? Toplum onlara boyle bir misyon yuklemedigi icin olabilir mi? Bunu istemek cahillikmis gibi davranip cool takilmak sacma, cunku bu ulkede alinabilecek en iyi egitimlerden birini aldim ve su an en buyuk dertlerimden biri sevgilimin evlilikten korkuyor olmasi. Cunku komsularin, akrabalarin, ailemin tek derdi benim evliligim olmus durumda. Ve evet ben de evlenmek istiyorum toplum olarak bizi de kabul edin, beraber yasamak istersek tutabilecek bir ev bulalim, sevistik diye adam oldurmusuz muamelesi yapilmasin, otele giderken evlilik cuzdani sorarlarsa kavga etmem gerekmesin diye. Bu toplumda evlilik olmadan olmuyor malesef.

Acikcasi ben bu "tek derdin evlilik mi" kucumsemesini anlayamiyorum. Toplum olarak biz bekar kadinlari bu hale getiren zaten toplu olarak sizlersiniz. Surekli "ne oldu, evlenmiyor musun, kocisimle cok mutluyum, evlilik cok tatli, evde mi kalmis yazik, yasi da geciyor tuh, biyolojik ys var cınım" falan diyerek. Aslinda kimseye oyle yukardan ilahi bir sekilde gelmiyor bu istek. 28 yasindayim, gencecik kadinim, guzelim iliskim var beynini yiyorum adamin is durumu, askerlik falan hicbir sey belli olmamasina ragmen. Etraftakiler surekli "yaslaniyorsun, seni birakip 20lik hatunla evlenecek goreceksin hehejuhuhe" diye zirvaladigi icin de bebek poposu kivamindaki cildimde bu yasta kirisiklik falan arar vaziyete geldim. Utanmasam yasimdan dolayi oturup aglayacak duruma gelicem. Bu ecnebi kadinlar niye hic takmiyor bu isleri sizce? Toplum onlara boyle bir misyon yuklemedigi icin olabilir mi? Bunu istemek cahillikmis gibi davranip cool takilmak sacma, cunku bu ulkede alinabilecek en iyi egitimlerden birini aldim ve su an en buyuk dertlerimden biri sevgilimin evlilikten korkuyor olmasi. Cunku komsularin, akrabalarin, ailemin tek derdi benim evliligim olmus durumda. Ve evet ben de evlenmek istiyorum toplum olarak bizi de kabul edin, beraber yasamak istersek tutabilecek bir ev bulalim, sevistik diye adam oldurmusuz muamelesi yapilmasin, otele giderken evlilik cuzdani sorarlarsa kavga etmem gerekmesin diye. Bu toplumda evlilik olmadan olmuyor malesef.

Evet herkesde bunun farkinda. Eminimki o „aman evlenip napacaksin“ diyenlerin cogu evli olmasaydi buraya ayni sekilde konu acarlardi

Evet bunu evlenmis biri olarak yaziyorsunuz. Size ne? Belki takinti yaptim?? Belki bende beni seven birini istiyorum? Bir daha konu actigimda ilk önce size sorarim.
Insan kinadigini yasamadan ölmezmis. Bilmediginiz bir acidan ötürü ( evet benim icin aci) ahkam kesmek nede güzel dimi? Hersey koca degil derken pardon siz neden evlendiniz? Bekar takilip, kocis olmadan mutlu olsaydiniz ya?
Huuu huu,yavas gel dostum, bu ne ofke? Herkesin yorumuna acik bir yazi yazarsan gelen yorumlara da acik olman gerekir, begen ya da begenme! Evet ben evliyim, ama "allahimmm evlenemedimmm" diye bas bas bagirmadim hic.Yillarca suren, sana da tavsiye ettigim gezme tozma takilmacalardan sonra evlendim pat diye.Zaten evlenme de demedim sana dikkat edersen, hayatini buna endeksleyip takinti yapma, daha guzel seylere odaklan dedim. Ayrica kinama falan da yok,nasil hangi ruh halinde okuduysan yazdiklarimi..
Neyse meramim bu,allah sana kolaylik versin vallahi bu sinirle isin zor.

Huuu huu,yavas gel dostum, bu ne ofke? Herkesin yorumuna acik bir yazi yazarsan gelen yorumlara da acik olman gerekir, begen ya da begenme! Evet ben evliyim, ama "allahimmm evlenemedimmm" diye bas bas bagirmadim hic.Yillarca suren, sana da tavsiye ettigim gezme tozma takilmacalardan sonra evlendim pat diye.Zaten evlenme de demedim sana dikkat edersen, hayatini buna endeksleyip takinti yapma, daha guzel seylere odaklan dedim. Ayrica kinama falan da yok,nasil hangi ruh halinde okuduysan yazdiklarimi..
Neyse meramim bu,allah sana kolaylik versin vallahi bu sinirle isin zor.

Nerden biliyorsun gezip gezmedigimi? Evet senin gibi harika biri degilim ondan evlenemedim :D git isine ya. Sabah sabah güldürdün :)

walla helal olsun ancak bu kadar iyi özetlenebilirdi

Toplum ataerkil ve erkek odaklı ve evli olmak kadınlar için bir başarı. Evlenmek isteyen ya da bunu kafaya takan kadınları çok iyi anlıyorum. Çevre çünkü buna sürüklüyor kadınları. Ama takıntı yapıp hayatı kendine zehir edip mutsuz olmak saçma bana göre. Sağlık başlı başına şükür sebebi şu hayatta. Su akar yolunu bulur doğru zamanda doğru kişiyle karşılaşmanız dileğiyle

kizlar 31 yasindayim. Meslegimi elime almis, genelde evden ise isden eve diye hayati gecen biriyim. Kötü tecrübelerimden sonra tekrar birini sevmek okadar zor ve imkansiz gibi geliyor ki.. zaten dogru düzgün biride karsima cikmiyor. Ailem, kardeslerim veya arkadaslarim artik biri var mi diye bile sormuyolar. Biri ile tanissam nasil ilerliyor diye bile soran yok. Onlarinda benim evlenecegime dair ümitleri kalmadi. Gezilere katiliyorum, yeni insanlar tanimak icin. Ama nedense bi türlü olmuyor. Cok yoruldum ve cok üzgünüm :KK43: bazen her serde bi hayir vardir diyorum, öyle avutuyorum kendimi
Arkadaşım dünyayı gez madem mesleği elinde 31 yaşında bayansın . Hayatta her şey evlenmek ve çocuk sahibi olmak değil...

Biraz insanların isteklerine saygı göstermek lazım.Evet her şey evlenmek çocuk sahibi olmak değil.Hatta bana göre hiç değil.Ama konu sahibi bunu istiyor işte napalım linç mi edelim.

Herkesin hayatta öncelikleri farklı.Okumuş,iş sahibi ee napsın ona göre sıra evlenmekte.Her şeyi yalnız başına yapmaktan sıkılmış olabilir.Belki o gezip tozmaları eşiyle yapmak istiyordur olamaz mı?

Arkadaşım dünyayı gez madem mesleği elinde 31 yaşında bayansın . Hayatta her şey evlenmek ve çocuk sahibi olmak değil...

Gezmedigimi nerden biliyorsun? Yurtdisi yurtici yilda en az 4-5 yeri görüyorum. Yani senin evli olup göremeyecegin kadar

Biraz insanların isteklerine saygı göstermek lazım.Evet her şey evlenmek çocuk sahibi olmak değil.Hatta bana göre hiç değil.Ama konu sahibi bunu istiyor işte napalım linç mi edelim.

Herkesin hayatta öncelikleri farklı.Okumuş,iş sahibi ee napsın ona göre sıra evlenmekte.Her şeyi yalnız başına yapmaktan sıkılmış olabilir.Belki o gezip tozmaları eşiyle yapmak istiyordur olamaz mı?

Evet böyle geziyorim zaten artik esimle istiyorum

Nezaman burda böyle bir konu açılsa öneri
amaann boşver git avrupayı,dünyayı gez.Sanki çok kolaymış gibi..
Euro 5 lira
Hadi maddi durum yerinde diyelim baba evinde dünyayı gezmesine izin vericek kaç aile var?
Nekadar gezebilirsin çıktın bir tura 1 ay gezdın geldin ee kalan 11 ay nolcak?
Bu tarz yorum yapanlara bakın hepsi de evli :duduk:
Mantıktan uzak sadece yazmış olmak için, yapmayın..

Nezaman burda böyle bir konu açılsa öneri
amaann boşver git avrupayı,dünyayı gez.Sanki çok kolaymış gibi..
Euro 5 lira
Hadi maddi durum yerinde diyelim baba evinde dünyayı gezmesine izin vericek kaç aile var?
Nekadar gezebilirsin çıktın bir tura 1 ay gezdın geldin ee kalan 11 ay nolcak?
Bu tarz yorum yapanlara bakın hepsi de evli :duduk:
Mantıktan uzak sadece yazmış olmak için, yapmayın..

Evet ve genelde 20-24 yas arasi evlenmis bayanlar. Madem bekarlik coook güzel evlenmeyin veya evlendiniz bosanin?? Birde cocuklari var. Ben artik esim ve cocuklarim olsun istiyorum yeterince gezdim ettim yasimi aldim üniversitemi okudum meslegimi aldim? Birde cok bilmislik taslamiyolar mi, yok bu sinirle isiniz zor yazmis bi tanesi. Hani onun kocisii var ya, benim yok diye asagaliyor. Benim basardiklarimin hangisini basardi acaba kocis bulmaktan baska :D

Kendimi tutayım dedim ama dayanamadım. Şu evlilik isteği temalı konulara yapılan yorumlar midemi bulandırıyor artık. Yorumlar hey aynı: Gez, toz, bık bık... Sıkıldık artık ya!

Yahu, ne hadle "Her şey koca mı?" şeklinde abuk bir soru sorabiliyorsunuz? Evli biri de çıkmış don yıkamaktan bahsetmiş. Halbuki bundan bahsederken kendisini ne kadar küçültüğünün farkında değil. Şaka gibi!

Yahu, size ne?

Hayatı paylaşmak için kişi evlenmek isteyemez mi? Birlikte gezmek, tozmak için kişi evlenmek isteyemez mi? Aile olmak için evlenmek isteyemez mi? Çocuk sahibi olmak için evlenmek isteyemez mi? Hatta sevişmek için bile evlenmek isteyemez mi?

Klavyenin diğer yakasından da yazılsa yorumlarda akıl kırıntısı arıyor bu gözler.

Kendimi tutayım dedim ama dayanamadım. Şu evlilik isteği temalı konulara yapılan yorumlar midemi bulandırıyor artık. Yorumlar hey aynı: Gez, toz, bık bık... Sıkıldık artık ya!

Yahu, ne hadle "Her şey koca mı?" şeklinde abuk bir soru sorabiliyorsunuz? Evli biri de çıkmış don yıkamaktan bahsetmiş. Halbuki bundan bahsederken kendisini ne kadar küçültüğünün farkında değil. Şaka gibi!

Yahu, size ne?

Hayatı paylaşmak için kişi evlenmek isteyemez mi? Birlikte gezmek, tozmak için kişi evlenmek isteyemez mi? Aile olmak için evlenmek isteyemez mi? Çocuk sahibi olmak için evlenmek isteyemez mi? Hatta sevişmek için bile evlenmek isteyemez mi?

Klavyenin diğer yakasından da yazılsa yorumlarda akıl kırıntısı arıyor bu gözler.

Birde bu sinirle senin isin zor yazmis. Bu don yikamakdan bahseden hanimefendi :D

Yahu, size ne?

Aynen katılıyorum
İnsan yalnızlıktan usanıyor bir noktada sonra bu kadar yazayım

kizlar 31 yasindayim. Meslegimi elime almis, genelde evden ise isden eve diye hayati gecen biriyim. Kötü tecrübelerimden sonra tekrar birini sevmek okadar zor ve imkansiz gibi geliyor ki.. zaten dogru düzgün biride karsima cikmiyor. Ailem, kardeslerim veya arkadaslarim artik biri var mi diye bile sormuyolar. Biri ile tanissam nasil ilerliyor diye bile soran yok. Onlarinda benim evlenecegime dair ümitleri kalmadi. Gezilere katiliyorum, yeni insanlar tanimak icin. Ama nedense bi türlü olmuyor. Cok yoruldum ve cok üzgünüm :KK43: bazen her serde bi hayir vardir diyorum, öyle avutuyorum kendimi
Doğru insanı bulamadiktan sonra evlersen ne olur?
Herkes evlenecek çocuk sahibi olacak değil. Ben de senin gibiydim ama düşüncelerim tamamen değişti. Sırf birine hizmet edip ailesine iyi gelin rolü oynamak için asla evlenmiycem. Hakeden bi adam bulursam ancak o zaman otururum nikah masasına. Yaşın 50 bike olsa bu fikrimin arkasindayim.
Sen de dert etme, zaten mutlusun böyle de ;)

Yahu, size ne?

Böyle böyle bitircez bu ezberlenmiş yorumları :deli:

Doğru insanı bulamadiktan sonra evlersen ne olur?
Herkes evlenecek çocuk sahibi olacak değil. Ben de senin gibiydim ama düşüncelerim tamamen değişti. Sırf birine hizmet edip ailesine iyi gelin rolü oynamak için asla evlenmiycem. Hakeden bi adam bulursam ancak o zaman otururum nikah masasına. Yaşın 50 bike olsa bu fikrimin arkasindayim.
Sen de dert etme, zaten mutlusun böyle de :KK66:

Haklisin benim sitemim kimseyi bulamiyorum diye degil, istedigim gibi biri ile karsilasmamam aslinda.

Evet ve genelde 20-24 yas arasi evlenmis bayanlar. Madem bekarlik coook güzel evlenmeyin veya evlendiniz bosanin?? Birde cocuklari var. Ben artik esim ve cocuklarim olsun istiyorum yeterince gezdim ettim yasimi aldim üniversitemi okudum meslegimi aldim? Birde cok bilmislik taslamiyolar mi, yok bu sinirle isiniz zor yazmis bi tanesi. Hani onun kocisii var ya, benim yok diye asagaliyor. Benim basardiklarimin hangisini basardi acaba kocis bulmaktan baska :KK70:
Eşimle tanıştığımda 21 yaşındaydım ozamana kadar doğru düzgün ilişkim olmamıstı arkadaşlarım, çevre sen evde kalcaksn bu seçicilikle derdi, çünkü herkesin hayatında öyle yada böyle biri vardı.
Ben anlıyorum seni, takmıyorum desende çevre çok önemli. Evliliği kafandan bir süre çıkar, ben evlenmıcem diyenler genelde ilk evlenenler oluyor evrenin bak gördün mü demesi :) birde artık tüm erkekler bakımlı kadın istıyor güzel giyinen,temiz, fönlü makyajlı önceden karaktere bakılırdı şimdi maddiyat ve görsellik ön planda

Back
X