Sanırım Nişan Atacağım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kv nin suçu yok.
gelini ezmek, ezdirmek kv nin şanındandır.
nişanlının annesinin her lafını dinlemesi, (burada çok gülüyorum:)) bohça filan istemesi sorun. insan utanır ya. erkek adam olacak bir de.

Nişanlınız ne iş yapıyor? Evlenince ailesine yakın mı oturacaksınız?
Şuan yakın değiliz evlenince de büyük ihtimal yakın olmayacağız ama ailesiyle arası cok samımı değildi diyorum ya ne olduysa nisandan sonra.

+

Bu cok ağir ama öyleyim sanırım hiçbirseyin iyisini haketmeyecek biriyim aslında bir özürü bile hakketmeyecek biri
sözüm sana değildi, kusura bakma lütfen.
senin için böyle bir düşünceleri var ise çok kötü, gurur kırıcı senin gibi ekonomik özgürlüğü olan biri için.

Ben salaklık etmişim annemle az kavga etmedim kendisi için ama nişanlım degıl aılesı yapıoyr benı istemiyorlar sanırım o yüzden nişanlımın aklına sokuyorlar bunları

Nisanlinizin aklina sokuyorlar tamam da bu adam hic sasirmamis mi ne bunlar ya diye? Bizden gelinlik disinda birsey istemediler kiz ne desek kabul etti diyememis mi? Tayincisiniz deyip ev esyasi bile almamislar. Ayrica erkekler bilmez ki adetmis bohcaymis. Sunlar alinacak denir gidilir alinir beraber. Ben yerinizde olsam ne telefonuna cikar ne de mesajlarina cevap verirdim. Yani burada okudugum en azili kaynanalar bile böyle liste hazirlamamistir heralde. Ille de ararsa canim ben seni mesgul etmiyim yolun acik olsun, sülalen de bosuna bohca falan beklemesin elalemi kendime güldüremem deyin. Anneniz demek ki görmüs bazi seyleri de kavga etmis sizinle.

Bunlardan daha arsiz yüzsüz insanlar var midir acaba? Dedenin giyecegi takim elbiseye varana kadar istiyorlar. Bu bohca 10.000 den asagi cikar mi acaba? Bütün erkeklere takim, kadinlara elbise saatler... Ya da olur hayatim önce gidip kredi cekeyim bankadan evlenince ben maasimla her ay öderim deyin.

Bence bu adamdan koca koca olmaz net!! Evlenince ask da bitecek sadece kalırsa saygı kalacak ki bu adam zaten o saygıyı çoktan selasini verip gömmüş .. Lütfen ayrıl yoksa evlenince ayrılmak zorunda kalacaksın ..
Haklısınız ben yanlış yapıyorum şimdiye kadar aptalıgı yaptım ama artık yapmayacam okuduklarım daha iyi düşünmemi sağladı
10000 o tutar çeyiz masrafı aldı basını gidiyor kına için düğün salonu hepsi ailemin üstüe yıkamam sonucta ben tek cocuk değilim ki kardeşlerimin rızkını yiyemem zaten söylesem annem olay cıkarız bu sefer bizim sonumuz belli sanırım zaten arayıpta birsey demedi adetleri söyleyende annesi çünkü bende dün öğrendim dedi annesiin doldurusuna geliyor belli diyoki bana sana neler aldık neler bohca getirmedik mi diyo annem o kadar hazırladı herseyı koydu dedi vallahi içindekileri saydım zaten sonrasında ablası bana gelınlı için ayakkabı almıs ben daha gormedim ablam sana gri gelınllık için ayakkabı almıs ayakkabı numaran 37 mi dedi sadece bu .

sözüm sana değildi, kusura bakma lütfen.
senin için böyle bir düşünceleri var ise çok kötü, gurur kırıcı senin gibi ekonomik özgürlüğü olan biri için.
Farkındayım sizin öyle düşünmediğinizi ailesi öyle düşünüyor nişanlımda onu kabulleniyor bunu farkettim bugun Allah razı olsun sizden

Şuan yakın değiliz evlenince de büyük ihtimal yakın olmayacağız ama ailesiyle arası cok samımı değildi diyorum ya ne olduysa nisandan sonra.
sen öyle sanıyorsun.
ablama iyi davran, kendini kabul ettir, sülalemi donat diyen sözde ailesiyle samimi olmayan insanın istekleri mi Allahını seversen?
ailesiyle samimi değilse nasıl onların sözünü dinliyor?
bir de genelgeçer kuraldır. bekarken ailesinden en uzak erkek bile, evlenince aileci olup çıkıyor.
aman diyeyim.
çok iyi düşün.

Samimi değildi zaten diyom ya nişandan sonra öyle oldu hiç mesaj atmayan ablası mesaj atmaya basladı gayet samımı oldular nisan gecesinden önce ben ablasının tek mesajını gormedim simdi teline ne zaman mesaj gelse ablasından

Istemezsen boyle isterler canim isteyeceksin iste bosa kiz evi naz evi dememis atalar anlayisli olmak bazi erkek ailelerine yaramiyor demek ki.

Ne kadar güzel cevap vermissin canim. Asil sorun iste nisanlin senin ile hemfikir olmamasi. Yaptigi, söyledigi seyler simdi basit gelebilir ama simdi bile anne kuzusu ise, inan bana evliliginde ailesi herseye karisir cünkü esin onlara o hakki vermis oluyor.

Ve simdi mesela nikaha razi gelirsin, ama yarin birgün pisman olursun. Fark ettiysen hep onlarin istekleri oluyor. Hic kimse senin istek ve heveslerini sormuyor. Her gün evlenmiyorsun ya. Gercekten herseyi tekrar düsün canim.

aslında sen de her şeyin farkındasın.
aşk sevgi her şeyi halleder, diyen romantik kadınlardanız.
yalnız karşılıklı olursa sorunlar aşılır.
nişanlının sana sevgisinden emin misin bu kadar şeyden sonra?
fırsat gelmiş ayağına kullan derim.
adet olup senin iyi niyetle reddettiğin her şeyi liste halinde mesaj at nişanlına ve seyret.
o istiyorsa senin de istemek en doğal hakkın.

bunları kız tarafı istemez miydi yaa? o zaman sende 6 adet burma bilezik, bir altın kemer, annene kardeşlerine de bilezik, hepisine bayramlık elbise, babanlara altın saat falan ne bulursan iste; resmen enayi gibi kız tarafını yontmaya çalışıyorlar çok ayıp çok.

Benim de tansiyon yükseldi. KK disinda bir sayfaya elim gitmiyor malum haberler cok kötü. Nor

Abla kiskanc mi sapik mi? Normal olmadigi kesin hangisi acaba? Sizin nisanlinizda gram beyin yok kusura bakmayin. Ablasina rest cekip " o benim esim hayat arkadasim olacak abla, ileri geri konusup canimizi sikma lütfen" diyecegine size huyuna git, sen aileye giriyorsun diyor. Bir arkadasin dedigi gibi beylik falan mi bunlar?

Sakin aileme anneme ne derim nisani atamam diye düsünmeyin. Cok ezilirsiniz yazik olur size.

Amannn uzun uzun yazmayacagim kardes bence at nisani kurtul nebicim aile o oyle onlar yapmiycak ama sen butun sulalesine bisey alicaksin seni enayi yerine koymuslar ezdirme kendini

okudukca sinir olcam galiba.
gel birde surdan bak cnm istersen.
20 yasinda lise bile okuyamamis (okumamais degil okuyamamis, kafa yok cunku), evde kadin programi ve dizi izlemekten baska isi olmayan kizlar neler neler yaptirabiliyorlar bunu dusun.
sanki dunyada tek prenses oymusta herseyin en iyisine layikmis havalarindalar.
sen okumus kendini gelistimis is guc sahibi olmus, bunun icin kafa patlatmis birisiniz.
Allah askina kendini ezdirme. ne gerekiyorsa soyle. nisanlin olacak kisi (erkek diyemedim) once evlilik sorumlulugunu bir alsin ustune.
herseyi beraber yapariz buna layik olana soylenir. sizinkiler bu noktayi coktan asmis.
lutfen otur bir guzel dusun ve ne sekilde bunlardan kurtulursun bunun planini yap.
verdigin emekler bosa gidecek gibi cunku.
hemen hemen benzer seyleri yasadim. tek fark utamadan alinacaklar listesi vermediler elimize, ama onlarda hic birsey almadilar. o zmn esimde hicbir evlilik sorumlulugu adina birsey yapmadi, butun isteklerim kursagimda kaldi.
ama sukurki ailesinden binlerce kilometre uzaktayiz ve merhabadan ileri muhabbetimiz yok.
ama lan bana oldu hersey icimde kaldi. simdi esim ah keske yapsaydik modunda ama giden gitti artik.
hele senin durumunda asla kendini ezdirme. lutfen ezdirmeee

Ben salaklık etmişim annemle az kavga etmedim kendisi için ama nişanlım degıl aılesı yapıoyr benı istemiyorlar sanırım o yüzden nişanlımın aklına sokuyorlar bunları
Bak şimdi bişey diyeceğim yanlış anlama. Nişanlım degıl aılesı yapıyor demişsin de nişanlın da az adam gibi adam olsun da sesini çıkartsın yani kusuruma bakma ama nişanlının da pekala işine gelmiş bunları sana söylemek

Neden sevgili oldugunuzu şimdi anladım tam 12 'den vurmusum lafı.

vallah heerseyı hatırlatacaksın canım.goruyorsun kı bız adetlere gore evlenmıyoruz dıceksın.almak problem degıl alırım ne zengın olurum ne de fakır.ama adetlere uymadık sızınkılerde sorun etmez sen merak etme dıceksın.ona sakın senınkıler mı dıo sen doldurusa gelıyorsun demee cunku erkekler bızım gıbı dusunmuyor basıma geldıgı ıcın konusuyorum.alttan alıyomus gıbı gozuk ablanlar ıstemez sen bole konusuyorsun (ama ablalarının dedıgınıde bılıyorsun fakat caktırmıcan suyuna gıtcen)

Biliyorum canım o parayı kazanmanın ne kadar zor olduğunu. O yüzden lütfen emeğine sahip çık diyorum. Nişanı at diyemem. Büyük aşk varsa altın kemerle anlaşılabilir. Dilerim belin çok kalındır. Adam soymayı görürler.

bende düğün istiyordum istemedim de bu ne saçmalık ne abiyesiymiş pohça yapılır biter gider ben bile sinirlendim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…