kv nin suçu yok.Yok kurmuyorlar annesi niye annesi beni aramıyor diyor nisanlım benımle kavga ediyor anneme soyluyorum arıyor onunla cok iyi konusuyorlar hicbirsey yok gibi hep arada kalan ben oluyorum arayı bulmaya calısan normalde aradı aramadı kavgası asla olmazdı annesi bu aralar nisanlımın yanına geldi zaten butun olumsuzluklar o zaman basladı
Şuan yakın değiliz evlenince de büyük ihtimal yakın olmayacağız ama ailesiyle arası cok samımı değildi diyorum ya ne olduysa nisandan sonra.Nişanlınız ne iş yapıyor? Evlenince ailesine yakın mı oturacaksınız?
sözüm sana değildi, kusura bakma lütfen.+
Bu cok ağir ama öyleyim sanırım hiçbirseyin iyisini haketmeyecek biriyim aslında bir özürü bile hakketmeyecek biri
Ben salaklık etmişim annemle az kavga etmedim kendisi için ama nişanlım degıl aılesı yapıoyr benı istemiyorlar sanırım o yüzden nişanlımın aklına sokuyorlar bunları
Haklısınız ben yanlış yapıyorum şimdiye kadar aptalıgı yaptım ama artık yapmayacam okuduklarım daha iyi düşünmemi sağladıBence bu adamdan koca koca olmaz net!! Evlenince ask da bitecek sadece kalırsa saygı kalacak ki bu adam zaten o saygıyı çoktan selasini verip gömmüş .. Lütfen ayrıl yoksa evlenince ayrılmak zorunda kalacaksın ..
10000 o tutar çeyiz masrafı aldı basını gidiyor kına için düğün salonu hepsi ailemin üstüe yıkamam sonucta ben tek cocuk değilim ki kardeşlerimin rızkını yiyemem zaten söylesem annem olay cıkarız bu sefer bizim sonumuz belli sanırım zaten arayıpta birsey demedi adetleri söyleyende annesi çünkü bende dün öğrendim dedi annesiin doldurusuna geliyor belli diyoki bana sana neler aldık neler bohca getirmedik mi diyo annem o kadar hazırladı herseyı koydu dedi vallahi içindekileri saydım zaten sonrasında ablası bana gelınlı için ayakkabı almıs ben daha gormedim ablam sana gri gelınllık için ayakkabı almıs ayakkabı numaran 37 mi dedi sadece bu .Nisanlinizin aklina sokuyorlar tamam da bu adam hic sasirmamis mi ne bunlar ya diye? Bizden gelinlik disinda birsey istemediler kiz ne desek kabul etti diyememis mi? Tayincisiniz deyip ev esyasi bile almamislar. Ayrica erkekler bilmez ki adetmis bohcaymis. Sunlar alinacak denir gidilir alinir beraber. Ben yerinizde olsam ne telefonuna cikar ne de mesajlarina cevap verirdim. Yani burada okudugum en azili kaynanalar bile böyle liste hazirlamamistir heralde. Ille de ararsa canim ben seni mesgul etmiyim yolun acik olsun, sülalen de bosuna bohca falan beklemesin elalemi kendime güldüremem deyin. Anneniz demek ki görmüs bazi seyleri de kavga etmis sizinle.
Bunlardan daha arsiz yüzsüz insanlar var midir acaba? Dedenin giyecegi takim elbiseye varana kadar istiyorlar. Bu bohca 10.000 den asagi cikar mi acaba? Bütün erkeklere takim, kadinlara elbise saatler... Ya da olur hayatim önce gidip kredi cekeyim bankadan evlenince ben maasimla her ay öderim deyin.
Farkındayım sizin öyle düşünmediğinizi ailesi öyle düşünüyor nişanlımda onu kabulleniyor bunu farkettim bugun Allah razı olsun sizdensözüm sana değildi, kusura bakma lütfen.
senin için böyle bir düşünceleri var ise çok kötü, gurur kırıcı senin gibi ekonomik özgürlüğü olan biri için.
sen öyle sanıyorsun.Şuan yakın değiliz evlenince de büyük ihtimal yakın olmayacağız ama ailesiyle arası cok samımı değildi diyorum ya ne olduysa nisandan sonra.
Samimi değildi zaten diyom ya nişandan sonra öyle oldu hiç mesaj atmayan ablası mesaj atmaya basladı gayet samımı oldular nisan gecesinden önce ben ablasının tek mesajını gormedim simdi teline ne zaman mesaj gelse ablasındansen öyle sanıyorsun.
ablama iyi davran, kendini kabul ettir, sülalemi donat diyen sözde ailesiyle samimi olmayan insanın istekleri mi Allahını seversen?
ailesiyle samimi değilse nasıl onların sözünü dinliyor?
bir de genelgeçer kuraldır. bekarken ailesinden en uzak erkek bile, evlenince aileci olup çıkıyor.
aman diyeyim.
çok iyi düşün.
Ablasının alısması lazımmıs ben saygılı olu suyuna gidip alıstıracakmısım çünkü o aileye ben girecekmişim öyle dedi bende senin ailen ben olacam onlar annen baban ablan olacak benımde oyle ama birbirimizin aılesi olacagız kimsenin aılesıne girmek diye birsey yok dedım sen saygı duyacaksın tabıkı bende dedim yok sen bizim aileye gireceksin kendını kabullendir dedi.
aslında sen de her şeyin farkındasın.Samimi değildi zaten diyom ya nişandan sonra öyle oldu hiç mesaj atmayan ablası mesaj atmaya basladı gayet samımı oldular nisan gecesinden önce ben ablasının tek mesajını gormedim simdi teline ne zaman mesaj gelse ablasından
Uzaklık bahane değil. Yalvarıyorum birşey almayın, tek bir bohça çıkarmayın. Tansiyonum çıktı bana ne oluyorsa. Geç pişmanlık işe yaramaz. Zahmete değecek bir damat bile göremedim , kaldı ki aile . . .
Ablasının alısması lazımmıs ben saygılı olu suyuna gidip alıstıracakmısım çünkü o aileye ben girecekmişim öyle dedi bende senin ailen ben olacam onlar annen baban ablan olacak benımde oyle ama birbirimizin aılesi olacagız kimsenin aılesıne girmek diye birsey yok dedım sen saygı duyacaksın tabıkı bende dedim yok sen bizim aileye gireceksin kendını kabullendir dedi.
Bak şimdi bişey diyeceğim yanlış anlama. Nişanlım degıl aılesı yapıyor demişsin de nişanlın da az adam gibi adam olsun da sesini çıkartsın yani kusuruma bakma ama nişanlının da pekala işine gelmiş bunları sana söylemekBen salaklık etmişim annemle az kavga etmedim kendisi için ama nişanlım degıl aılesı yapıoyr benı istemiyorlar sanırım o yüzden nişanlımın aklına sokuyorlar bunları
Bende hemşireyim isteyenim çok oldu hiç görmediğin bir insanı sırf calısıyor diye istemek sacma geldi hep sevip asık olup evlenecegım ınsanı bekledim kendisi de benim ilk askımdı boyle olması canımı cok yakıyor.
Biliyorum canım o parayı kazanmanın ne kadar zor olduğunu. O yüzden lütfen emeğine sahip çık diyorum. Nişanı at diyemem. Büyük aşk varsa altın kemerle anlaşılabilir. Dilerim belin çok kalındır. Adam soymayı görürler.Ya ben işte masraf yaparsak beraber ödeyecegız yeni evlıyken borc ödeyip strese girmeyelım birikim yapalım dşye dusundum en azından dogudan gidene kadar bir araba paramızı bırıktırırız dedim burada calısıp para kazanmak gercekten zor cunku.
bende düğün istiyordum istemedim de bu ne saçmalık ne abiyesiymiş pohça yapılır biter gider ben bile sinirlendimArkadaşlar nişanlımla bir dargın bir barışık giden bir ilişkimiz var biraz önce yine tartıştık sebeb adetleri sizden fikir almak istiyorum bakalım sıkıntı bende mi. Öncelikle ben bu düğün adetlerini sacma sapan bulan biriyim kimseye birsey de yaptırmadım ne nişan alısverişi ne altın mevzusunu actırmadım bile en son esyayı da almayın tayincisiniz dediler onuda kabul ettim sonrasında düğün yapmayalım nikahtan çıkın dediler yine ses etmedim. Bugun arada beyefendi bizim düğün adetlerini niye sormuyorsunuz dedi şaşırdım basta sonra basladı sıralamaya damada takım elbise , saat, gömlek,bornoz ,pijama, ayakkabı,iç camasırı (bunlar bizdede var) sonrasında abisine, dedesine , babasına takım elbise ve ablasına , annanesine , annesine elbise alacakmısım ki biz sadece bohca koymayı planlıyorduk . Teyzesine , halasına da bohca istiyorlar delirdim bende su ana kadar adamlara yaptırdıgım tek masraf gelinlik kiralamaydı şimdi onun bana yaptıgına bak ben anneme ne dyecem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?