- 14 Ağustos 2015
- 3.452
- 1.116
- 133
- 29
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
hatırladım konunu kelebek..son durum ne ..bir adam vardı seninle onun arasında kalmıştı sanırım patronun yanlış mı hatırlıyorum işyerinizde bir ablanın ağzını yoklamıştı galiba ..son durum ne oldu galiba patronun senden memnundu seni niye çıkarsınŞuan da kendimi öyle yalnız hissediyorum ki...
Aklıma gelen tek şey buraya yazmak oldu.
Beni hatırlayan hatırlamayan herkes için yazıyorum
22 yaşındayım 2 yıl muhasebe okudum sonrada açıktan tamamlarım diyip aileme de masraf olmayayım tam aksine çalışıp tecrübe edinip katkı sağlayayım amacıyla evime dönüp başladım iş aramaya.
Nitekim bir muhasebe bürosunda çalıştım 8 ay kadar ama 4 ay işkurdan maaş aldım sonra ki 4 ay da sadece yol parasına gittim geldim çalışmaya (köyde oturuyorum)
Niye dediğinizi duyar gibiyim
Evde oturduğum yerden iş bulamam en azından buralarda göz önünde olursam belki iş bulmam daha kolay olur diye düşündüm hem sen burda iş öğrenmeye devam et biz de sana iş bakarız dediler..
Neyse sonuç olarak kmse bna iş bulmadı ben kendim işkurdan buldum ve şimdi ki işyerime başladım
Burda da canla başla çalıştım hızlı adapte oldum işimi sahiplendim, patronun yengesi burda aşçımız bana yapmadığını bırakmadı işe ihtiyacım var diye birgün sesimi çıkartamadım.
Hep şükrettim halime...
Aklıma o günlük 10 tl yol parasına sabah 6 buçukta kalkıp herkesten önce işe gidip, akşam 6 da çıkıp 8 de evde olduğum günler geldikçe şükrettim
Burda aldığım asg. ücretle havalara uçuyordum sevinçten
Şimdi bu işimi de kaybediyorum öylesine amaçsızım ki şuanda
Oturdum kara kara düşünüyorum evet kelebek şimdi ne yapacaksın diye
Çalıştığım firma maddi sıkıntılardan dolayı eleman çıkartcakmış 10 kişi var zaten bunlardan en boş en işe yaramaz olanı ben miyim ya diyorum
Patronlar benden memnunmuş çok zeki akıllı kız diyorlarmış eee peki sonuç...
Muhtemelen bana bugün söyleyecekler ve ben akşam olsun söylesinler bende ağlayayım artık da bi rahatlayayım diye bekliyorum. Kalbime inecek 1 haftadır
İçim şişti herkes gülüyo benm içimde fırtınalar kopuyor
Lütfen birileri bana hayatın sonu olmadığını söylesin
Bunlara o kadar çok ihtiyacım var ki..
Hayatım mahvolmuş gibi hissediyorum
Titreyip kendime gelmek istiyorum offf
Okuduğunuz için teşekkürler
Bunlar bana rüya gibi geliyor sizin adınıza çok sevindimBende 2 yıllık muhasebe bitirdim ve 1 sene özelde çalıştım.
O 1 sene hayatımın en berbat senesiydi.
Asistan olarak girdim ve inan tuvalet bile temizledim.
En kötüsü de çıkarılırken sen ne işe yarıyordun ki boş boş oturuyordun zaten denildi.
Ve o zaman dank etti.
1 sene hayatla irtibatımı kesip tabiri caizse eşek gibi ders çalıştım.
Herkes boşa uğraşıyorsun gir bir işe başla atanmak kolay mı dedi.
Çalışıyım çabalayım elimden geleni yapayım da içimde kalmasın dedim.
Ve atandım.
Sana tavsiyem otur çalış, önlisanstan atanmak lisansa göre daha kolay.
Yoksa özelde çok yıpranırsın.
Zaten muhasebe de 3 kişiyiz birisi eski elaman biz 2 kişi yeniyiz aslında diğer kişiye göre beni daha iyi diyorlarmış patronlar ama şuanda benim o kişinin işini öğrenmem 1-2 haftamı alırmış o kadar zaman yokmuşDur bakalım belki seni cikarmayacaklar
Bana da rüya hatta imkansız geliyordu.Bunlar bana rüya gibi geliyor sizin adınıza çok sevindim
Keşke benim de böyle imkanım olsa
Bu sene için mümkün değil bidaha ki sınav 2018 de atanmak da 2019 da 3 sene ne yapıcam ki ben
Evet aynen öyle, ben en son biizm ablayla konuştumhatırladım konunu kelebek..son durum ne ..bir adam vardı seninle onun arasında kalmıştı sanırım patronun yanlış mı hatırlıyorum işyerinizde bir ablanın ağzını yoklamıştı galiba ..son durum ne oldu galiba patronun senden memnundu seni niye çıkarsın
Öylesine adaletsiz bir dünya ki...Bazi konularda seninle catissakta ruh halini anlayabiliyorun Allah yardimcin olsun inşallah daha iyi bir is bulursun
Farkindayim zatwn ulke icinde is bulmak zorken su zamanlarda imkansiz gibi bisey oldu ama yinede Allahtan umut kesilmez
Bundan 10 yil kadar once bir yerde calisiyordum patronum benden cok memnundu babam calismama izin vermiyordu ben buna ragmen patronumu yuzustu birakmadim ama patronum tahminen onu birgun yuzustu birakacagimi dusunerek bigun babamla olan problemlerimizi dile getirerek bizim yuzumuzden artik daha fazla sıkintı cekmeni istwmiyoruz zaten tasinicaz vs diye isime son verdiler
O is yerinde yasadigim maddi manevi sıkintilari anlatsam varya icin siser o donemde daha iyi is twklifleri almama ragmen sirf onu yuzustu birakmamak ici kabul etmedim
Ama en zamansiz disarida onceden bi haber verilmeden cikarildim isten 2-3 ay boyunca birclarim yuzunden depresyondaydim sonra ne mi oldu eski patronum defalarca cagirdi ama gitmedim bi dobem depresyon yasadim gibi oldum ama sonra iyikise cikmisim dedim
Suan dusunutirumda emegi karsi hic paraya calistirildim resmen benden sonra calisan kisiye kac katim maas vermis
Suanda da durumum cok parlak girunmez ama ruh saglihim yerinde cok sukur
Bunlari anlatiyirum cunku bazen şer zannettigimiz seyler hakkimizda hayirli olabiliyor
Hem belki seni cikarmayacaklar oncelikle icini ferah tut olaki çikardilar gerekirse kapi kapi dolasip cw bırak sen elinden geleni yap gec olur ama mutlaka karsiligini gorursun
Sıkıntı şu ki benim dershaneye gitmek gibi bir imkanım yok zaten kredi çekmiştim aileme 2 tahsit ödedm daha babamın aldığı maaş zaten zor yetiyordu evin ihtiyaçlarını bile ben karşılıyordum şimdi hepsi ona kaldı üstüne dershane parası yol parası veremez bende isteyememBana da rüya hatta imkansız geliyordu.
Ama denemeden bilemezsin ki.
Zaman öyle çabuk geçiyor ki o gözünde büyüttüğün yıllar bir aymışçasına geliyor insana.
Daha işten çıkarılmış değilsin.
Bu senenin sonlarına doğru bir dersaneye gitsen ders çalışmaya başlasan anca zaten.
Yok yok beni çıkartacaklarDiger konunu hatirladim bana cikartmazlar gibi gelmisti uzuldum boyle olmasina. Bu kacinci isten cikarilma haberi buradaumarim yanlis hissetmissindir seni cikartmazlar.
Cok haklisin eger seni cikartirlarsa ki umarim oyle olmaz onzaman o agir aksak elemanla aldiklari verim(!) onlara mustehak olur. Allah baska kapilar acar sana umarim.Yok yok beni çıkartacaklar
En çok da benim hakkım olduğu halde çıkartılmak zouma gidecek sanırım
Zaten 2 aydır düşünüyorlarmış eleman çıkartmayı ama beni böyle azimle çalışırken gördükçe diyememişler bende diyorum ki içimden patrona , bee adam madem benden memnunsun diğer elemanı ağır vasıta yavaş devlet memuru gibi çalışıyo diyosun 2 aydır diyeydin bana, bende adamın yaptığı işleri öğrenirdim oda kendisine iş arardı o sürede haksız mıyım
Aminnnnnn inşallahCok haklisin eger seni cikartirlarsa ki umarim oyle olmaz onzaman o agir aksak elemanla aldiklari verim(!) onlara mustehak olur. Allah baska kapilar acar sana umarim.
Ben buraya başlayalı 7 ay oldu daha ama anlayamadım dediklerinize nasıl oluyor oKaç ay oldu. 6 ay dolunca işe iade davası açıp tekrar girebilirsin yada 8 aylık maaşını tazminat olarak veriyorlar..
Umarım çok daaha iyi bir iş bulursun.
Öylesine adaletsiz bir dünya ki...
Rabbim inşallah size de en hayırlısını nasip eder
Bende hep bunda da vardır bir hayır diye düşünüyorum ama yok yani yinede surat 5 karış
Bide aileme destek olmak için kredi de çektim 2 ay ödedim elimde patladı
Kardeşlerime harçlık veriyordum evin mutfak masrafını karşılıyordum
Babam bunların üstesnden kendisi nasıl gelecek düşündkçe ağlamamamk için kendimi zor tutuyorum
Ben buraya başlayalı 7 ay oldu daha ama anlayamadım dediklerinize nasıl oluyor o
Şuan için tek bildiğim ihbar tazm. hakkım var sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?