Sanki iki ayrı insan

Kendin için psikologa gitmeyi düşünmez misin? 3 saat aramadı diye adamın öldüğünü düşünmek pek sağlıklı bir düşünce değil. Anlık tavsiye istersen de "Daha önce aramadığı zamanlardan sonra hep konuştuk, demek ki ölmüyormuş, 3 saat sırf aramadı diye ölmez zaten genel zamanlarda da beni aramıyor" gibi kendine telkin verebilirsin. Bu tarz mantıksız düşünceler aklına geldiği zaman bu şekilde kendine telkin vermeye çalış.

öldün heraldeyi beni aramıyır ya ne kadar uzun zaman geçtiğini belirtmek için diyorum yoksa myle düşündüğümden değil:)) psikoloğa gittim çok pahalı 2 hafta gittim daha seni tanımam lazım dedi tanıyana kdar bütün harçlıklarım gidecek okuyorum çalışmıyorum da harçlıjlarım bitti yani maddi durumdan dolayı psikiyatriue giderim en fazla psikoloğa değil gittim hep ben anlattım hiçbir yorum yapmıyo psikolog. başka nasıl kendime telkin verebilirim ? siz psikolojiyle ilgileniyorsanız Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz biraz ?

Yazmiyim yazmiyim diyorum tutamıyorum kendimi.

Canım benim senin hiç normal insanlar gibi bir hayatın yok mu? Bu nedir kaç dakika konuşayım kaç dakika bekleyeyim bilmemne senin durumun vahim diyorum ciddiye al biraz ruh sağlığını.
İlla çalışan bir kadın olmana gerek yok Bak neler yapabilirsin :

-kitap oku. İlgilendiğin kategoride kitaplar oku aynı zamanda not al.
-spor yap. Artık YouTube üzerinden veya birçok uygulama üzerinden evde rahatça spor yapabilirsin.
-evcil hayvan besleme imkanın varsa besle.
-çiçek yetiştir, sula bakımını yap.
-yemek yap, pastalar yap kendini geliştir gastronomik açıdan.
-kendine cilt bakımı, saç maskeleri vs yap düzenli yapınca çok faydası oluyor.
-aç film belgesel falan izle.

Bak sana evden dışarı çıkmadan ve senin dışında bir insana ihtiyaç duymadığın günlük aktiviteler yazdım. Psikolojik destek almıyorsun bari kendine bir yaşam oluştur. Bak çok vahim durumdasın tüm hayatın nişanlın olmuş lütfen kendine bir yaşam inşa et.

Anladım ama 3 saat aramadı diye hemen anksiyete krizlerinin tutması, adamı sorgulaman da pek sağlıklı değil. E normal değil mi psikolog seni tanımadan nasıl senin hakkında bir kanıya varabilir ki :) Maddi durumum elvermiyor dersen ona bir şey diyemem tabi yapacak bir şey yok. Başka nasıl yapabilirsin, yani yapman gereken o içindeki her şeye muhalefet olumsuz sesi susturmak. Sanki birisiyle tartıştığını düşün. İç sesinle tartış ve o içindeki olumsuz sesin çenesini kapamasını sağla. Telkin genel manada budur.

çok teşekkür ederim
bakıma falan başlıyım youtube’dan, evcil hayvan besleyemem de başka neler yapabilirim? film önerir misiniz?

çok teşekkür ederim
bakıma falan başlıyım youtube’dan, evcil hayvan besleyemem de başka neler yapabilirim? film önerir misiniz?

Sana bir kitap önereyim, onu oku mutlaka. Hayata da ilişkine de bakış açın epey değişebilir. İsmi "Hayatı Yeniden Keşfedin" yazarı Jeffrey Young. Nette 20 küsur gibi bir liradan satılıyor, bütçeni zorlamaz sanıyorum. Kesinlikle oku derim.

çok teşekkür ederim, film öneriniz var mı? bu arada psikologluğunuz var mı?

çok teşekkür ederim
Nette istediğin kategoride birçok film listesi var. Mesela korku filmi seviyorsan en iyi korku filmleri diye arat bir sürü film listesi çıkar.

Sana son olarak da şunu söyleyeyim unutma sen kendine bir hayat inşa eder ve erkeğe bağımlı olmazsan asıl o zaman o erkek üstüne titrer, saygı duyar sana. Şimdi sen kendini kasıp aramamak için kendini tutuyorsun falan ya hah işte bunlar bir işe yaramaz. Karşıdaki insan senin kendini kastığını, öyleymiş gibi davranmaya çalıştığını hisseder her türlü.

O zaman napacaksın, gerçek anlamda kendine bir hayat kuracaksın. Psikoloğa gidemiyorsun bari kendi kendine yardım et bu konuda. Bak benim sözlüm mesela sürekli o beni arar, haber alamazsa endişelenir hemen. Ben onu pek aramam neden biliyor musun çünkü günüm dolu. Şu aralar evdeyim buna rağmen günüm faydalı birçok aktivite ile geçiyor ve hemen bitiyor. Unutma sen kendini ne kadar sever kendine ne kadar saygı duyar ve bir erkek olmadan da idare edebilirsen karşındaki erkek sana o kadar değer verir.

Sevdiğin faydalı aktivitelerle gününü doldurmaya bak. Hadi bol şanslar.

benimle alakalı mı öneriler ?
bakacağım. bana yardımcı olur musunuz?

Yok genel olarak burada açtığım başlıklar. Kendin inceleyip istediğini izleyebilirsin.

Mesela burada kendimce 2017nin en iyi filmlerini derledim: https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/astorianin-gozunden-2017nin-en-iyi-filmleri.1058864/

Burada psikopatolojik vakaları anlatan film önerilerim var: https://www.kadinlarkulubu.com/foru...i-anlatan-film-onerileri-meraklisina.1030041/

Burada kadın erkek ilişkilerini anlatan film önerilerim var: https://www.kadinlarkulubu.com/foru...ek-iliskileri-uzerine-film-onerileri.1040321/

Linkleri buraya bırakıyorum, belki başka üyeler de yararlanmak ister. :)

çok güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim

telefonda dedi ki sen beni çok seviyosun başkası olsa bırakırdı giderdi bende sana layık olucam falan dedi abla

Nişanlına nasılsa ne yapsam bu kız beni bırakmaz imajı zaten vermişsin. Saygı yerlerde hala çözüm arıyorsun. Az kendine saygın olsun ezdirme kendini. Gerekirse de ayrıl. Koskoca dünyada erkek kökü kesilmedi korkma

Aman sakın ayrılma. Şiddete uğramak, sokak ortasında hakaret yemek, sürekli hırgür çok normal ve evlilikte olması gereken şeyler. Şimdiden annesinin yanında sana vuran adam, saygı ve sevgisinden vurmuştur. Böyle bir adamla yaşanılan ilişkiden vazgeçememek de çok normal. İnsan başka nasıl bir ilişki isteyebilir ki?

İlla kendime yazık edeceğim diyen kızları görünce, çook üzülüyorum yahu.Benim de bir kızım var, böyle bir manyağın peşine düşse kahrolurum, Allah hepsine akıl fikir versin o yüzden. Annelerimiz babalarımız bizi elin psikopatına kum torbası olalım diye mi büyüttü?

Sirf eski konularina bakip neden kacirttin, iliski nasildi ki diye fikir sahibi olayim dedim.
Bi cok konunu silmissin.
Birincisi konu silmek Yasak.
Ikincisi ellerine kendini atese atiyorsun,evlendikten sonra ailene siginip aglama, cunku kendi dusen aglamaz.

Mune abla eski konularin cogu silinmis.

Ayrılmamanız isabet olur. Çünkü çevremde çok sevdiğim genç kızlar var. Allah muhafaza bıraktığında gelir tanıdığım birine yapışır falan. Sen sımsıkı tut onu ki bizde en azından bir dengesizden kurtulduk diye sevinelim. Şaka yapmıyorum ciddiyim. Madem kendine böyle bir görev yükledin, madem o adama ömrün boyunca katlanıp bizi koruyacaksın. Sana minnettarız.

ayrıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…