sap gibi ortada kaldım

Yazmadan edemedim. Herkese zindan ediyor is yerinu demissiniz de niye milleti orgutlemek icin gidip tek tek konustunuz. Sonucta belki gicik oluyorlar ama idare ediyorlardi. Siz kahramanlik yapmaya niye soyundunuz ben onu anlamadim

Her yer öyle sırf iş yerleri değil. Okulda bir hoca için şikayette bulunmak istemiştim, herkes bana arka çıktı. Ama şikayete gelince herkes yok mok demeye başladı ben kaldım tek başıma. Herkes bir şeyler düzelsin diyor ama başını da yakmak istemiyor. Üzüldüm sizin için.

Herkes bir şeyler düzelsin diyor ama başını da yakmak istemiyor. Ü

Çünkü burası Türkiye. 12 milyon işsizin olduğu bir ülke. Kim göze alabilir?

Konu sahibi, niye müdürünüzün karşısına tek başınıza çıktınız? Veya bir arkadaşın dediği gibi şikayet dilekçesi dolaştırabilirdiniz. Dilekçeyi sunardınız. Resmen kendinizi kurban etmişsiniz.

ay yok canim devlet hic sandigin gibi değil. 3 is degistirdim hepsi de devletti, tümünde de ayni karaktersizlikte insanlara rast geldim. ozelde calismadigim icin kiyaslayamam ama devlet de berbat
özelde sinavsiz kidem alma ihtimali cok yuksek oldugu için satan satana devlette en azindan kidem alucam diye birilierini satmaya gerek yoktur heralde

Bendede oldu buna benzer bisey. Ogretmene isyan edicem sinavi cok kazik verdi derken ardimda 2 tane arkadasim vardi destek cikicak. Adama pat pat soyledim ve adam baska kimler var derken herkes foss.
Cok kotu sinirlendim.

Böyle yorumlardan hiç hoşlanmam ama bütün bir paragrafta resmen gözüme sokmuşsunuz defalarca kullanarak.
Herkez değil, 'herkes'!
Filmdelisi, insan psikolojisindan anlamayan empati yoksunu bu cevabi kiniyorum. Gramer kontrolu sirasi degil simdi, kadincagizin basi cok fena derde girmis siz ne diyorsunuz.

sorunu olan kişilerle yüzleşip onlarla birebir çatışmayı göze alamayıp arkasına insanları örgütleyip bir de ispiyonculuk yapanlardan haz etmem asla.

valla ne yalan söyleyeyim olayın size patlamasına sevindim bile.

benzerini arkadaşıma yapmaya çalışmıştı da bir iş arkadaşı. arkadaşım işini hakkıyla yaparken etrafındakiler sürekli savsak olduğu için ters düşüp duruyordu, yani aslında sorumsuz kesim diğerleriydi. o tatildeyken iş arkadaşı herkesi ona karşı örgütlemeye çalışmış, arkasından dedikodu kazanı kaynatmış, sizin gibi insanların ne haddine ki? kendinizi ne sanıyorsunuz ben anlamıyorum?

şikayetin olan kişiyle konuşursun, olmadı daha mı büyüdü, gider amirine durumu anlatır, bölüm değiştirmek istersin, ama başkasının işine ve ekmeğine karışamazsın. iyi olmuş hayatının dersi olmuş.

Aynen öyle oldu arkadaşım bana ne kimin ne hali varsa görseydi . Gözler görünür şekilde mobing uygulayan kişiler vardı. Yıllarca kulak kapatıldı 3 maymun oynandı onla ra karşı. Hani demişsin ya niye onların ekmeğiyle oynuyorsun diye, yoktan yere yıllarca milletin sırtına binip bağıran çağıran rencide eden, üstüne bir de her defasında türlü türlü Yalanla Müdüre yaranıp bizi kötü gösteren insanın ekmeğine acımam. Ama bu işten ben ne sonucu çıkardım biliyor musun o yıllarca kötü dediğim insanlar benim arkadaş saydığım insanlara on basarmış en azından içleri dışarı bir. Bariz şeki l de kötüler. Diğerleri gibi dost satan karaktersiz değiller birbirlerini hayatta satmazlar

Müdür benim arkadaşlarımdan daha karaktersiz. Beni eninde sonunda sürgün gönderecek ama şimdi bu insanların içine yem diye bıraktı her gün hepsi laf sokuyor sürekli attığım adımda rencide ediyorlar. Müdüre dayanamıyorum artık alın beni burdan diyorum yapacak birşey y o k şimdi almam hakkını Savun napim diyor. Her ay iş yerinizde mobing uygulanıyor mu diye anket doldurtan müdür evet var dediğimde otur çek diyor. Hak savunmayı falan geçti bu iş çok kötü durumdayım allahım bi çıkış yolu istiyorum sürgün yerimi dört gözle bekliyorum.

Bi arkadasim anlatmistida o geldi simdi aklima birgun is yerindekilerle oturup kararlastirmislar mudurle maasa zam icin konusacakmislar hep beraber mudurle konusmaya gitmisler arkadas diyo ben onde onlar arkada kapiyi caldim tam actim kapiyi kenara cekileyim herkeste girsin diye bi baktim arkamda kimse kalmamis nasrettin hocs fikrasi gibi

Emin ol bi sekilde ya bugun ya yarin yaptiklarinin pismanligini yasayacaklae

Zaten ortamınızda o iki kişiden dolayı huzursuzluk varmış, şimdi tüm mobbing size dönmüş. Özel sektörde misiniz? Daha neyi bekliyor sizi yollamak için müdürünüz? Savunma dilekçesi verin yalandan. Prosedür neyse tamamlayın da yollamak zorunda kalsın sizi. Bilemedim.

Timur, Akşehir'e bir erkek fil getirmiş. Başıboş gezen fil, bağlara bahçelere büyük zarar veriyormuş. Filden bıkan Akşehirliler, nihayet Hoca'ya gitmişler:

- Hoca, bu Timur senin sözünü dinler. Şu filin bi çaresine baksan, demişler.

Hoca kabul etmiş. Yarın hep birlikte gidip derdimizi anlatalım, demiş. Ertesi gün Hoca önde ahâli arkada Timur'un yanına gitmek üzere yola çıkmışlar. Ama her yol ayrımında birkaç kişi gruptan ayrılıyormuş. Hoca Timur'un karşısına geldiğinde bakmış ki arkasında hiç kimse yok. Bunun üzerine Hoca Akşehirlilere bir ders vermek ister. Timur'a:

- Efendim. Biz Akşehirliler olarak getirmiş olduğunuz fili çok sevdik. Ama hayvancağız yalnızlıktan olsa gerek, çok huzursuz. Ahâli bu filin dişisini de getirmenizi istiyor, der.

Timur, bu sözlerden hoşlanır. Akşehirlilerin isteğini yerine getireceğini söyler.

Timur'un yanından ayrılan Hoca, kendisini beklemekte olan halkın yanına varınca halk merakla sorar. Hoca gülerek cevap verir:

- Müjdeler olsun. Belanın dişisi de geliyor.

HAYAT FELSEFEM BU FİKRA ve herhangi bir olayda hep aklıma gelir

özelde sinavsiz kidem alma ihtimali cok yuksek oldugu için satan satana devlette en azindan kidem alucam diye birilierini satmaya gerek yoktur heralde
ah ah keske oyle olsaydi. birgun erken cikabilmek icin, istemedigi dosyayi baskasina paslamak icin, ve bizde de tabiki haketmeden yükselebilmek icin kendini bile satanlar cok. ben eğitim sektorundeyim mesela, öğretmenlik de yaptım akademisyenlik de. ders programi keyfine göre ayarlansin, istedigi sinifa girebilsin, nöbetleri rahat yerlerde olsun diye yapmadigi yalakalik yoktu milletin. simdi zaten akademik camianin taht hikayelerine hic girmeyeyim.

allah allah ya normalde sizde sinavla olmasi gerekmiyomu boyle yukselmelerin falan ?

insan kaynakları yönetimi mezunuyum.
üniversite döneminde kulakları çınlasın bir hocamız vardı
bize her derste mutlaka bi öğüt verirdi
her zaman söylediği: işyerinde ayağınızı kaydırmaya çalışan çok olur, ne olduğunu bile anlayamazsınız.
iş arkadaşlarınıza güvenmeyin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…