- 30 Ocak 2015
- 289
- 169
- 103
- Konu Sahibi littlemermaid993
-
Nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum o yüzden biraz uzun olacak. Yaklaşık bir senedir bir erkek arkadaşım var, başlarda her şey çok güzeldi. Farklılıklarımız vardı ama hep ortak nokta bulmaya çalışıyordu, beni bir nevi hayalimdeki erkek olduğuna inandırdı. Sevgilim aynı zamanda iş arkadaşım, iş ve akademik yönden yaşıyorduk tartışmalarımızı. Benim akademik olarak ne zaman önemli bir dönemim olsa, mutlaka kavga çıkartıp ilgiyi üzerine topluyordu, bana bir yük de o ekliyordu. Önceleri bunu fark etmedim, fark ettiğimde ise sevgilime söyledim böyle düşündüğümü. Önce çok aşırı tepki verdi, sonra evet bilinçaltımda senin başarılarını kıskanıyor olabilirim çünkü ben senin kadar başarılı uğraşsam da olamam dedi, dikkat edeceğim dedi özür diledi ben de uzatmadım. Ancak bu olay kopma noktamız oldu... Bundan sonra hiç toparlanamadık. Bu arada ben yüksek lisansımı yeni bitirdim, erkek arkadaşım yüksek lisans öğrencisi bu dönem mezun olacak. Aynı şirkette aynı pozisyonlarda çalışıyoruz, sandığı gibi bir ayrılığımız yok o yalnızca 2 senedir çalışıyor ben erken başladım 6 senedir çalışıyorum yaklaşık olarak.
İkimiz de yurtdışında doktora yapmak istiyoruz, bunun için burslara başvurduk, ben kabul aldım o alamadı ve bana daha çok bilenmeye başladı. Herkese gülerken bana soğuk davranıyordu, dışarıya çıktığımızda konuşmuyordu kafasını telefonundan kaldırmıyordu, ben de bir gece iyice sıkıştırdım ve sebebini sordum. Başladı içindekileri boşaltmaya... Ben ortadoğulu bir erkeğim modern olamam, senin bu kadar özgüvenli olmanı kaldıramıyorum. Sen çok başarılısın ben senin kadar başarılı senelerce uğraşsam da olamam çünkü sen dünyaya şanslı gelmişsin, iyi imkanlara sahip bir ailede büyümüşsün, özel okulda okumuşsun, yurtdışında çalışma imkanın olmuş ben hiçbirine sahip değilim ve bu artık benim egoma çok dokunuyor. Ben yanımdaki kadın benden aşağıda olsun isterim çünkü yüksek olursa bunun altında eziliyorum, ben bu baskıya dayanamıyorum artık dedi. Lise mezunu olacak benim evleneceğim kadın, benden az maaş alacak, yükselme riskini göze alamam dedi. Ben şok oldum! Bana feminizm nidaları atıyorken ne oluyordu dedim, o evleneceğim kadın hariç. Ben egosu yüksek bir erkeğim, başka türlü yapamıyorum, sana arkadaş olarak yükselmene destek olurum ama sevgili eş olarak olamam egomu incitiyorsun dedi.
Bu olaydan sonra ben bir süre konuşmadım ama işyerindeki profesyonelliği koruyamadı. Yüzüme bakmadı, beni gördüğü yerde kaçtı, iş ile ilgili sorularıma bile cevap vermedi. O yüzden biraz da benim salaklığımdan tekrar görüşmeye başladık ama eskisi gibi değildik. Dün bütün ipler koptu, çünkü bana bir sürü şartla geldi!
-Ben onun kız arkadaşlarına karışmayacakmışım, hatta benimle konuşurken hayatına biri girerse bile beni ilgilendirmezmiş.
-Benimle iş yeri harici dışarıda görüşmek istemiyormuş.
-Sosyal medyadan onu takip etmemi yasaklamış (!), her yerden çıkarmış geri ekleyemezmişim.
-İşten ayrılınca da benimle görüşmek istemiyormuş.
Peki ben bu şartlar karşısında ne kazanacağım dedim? Benimle işten ayrılana kadar görüşme hakkı kazanacaksın dedi! İnanamadım, şok oldum, daha önce hiç böyle bir ego seviyesi ile karşılaşmamıştım. Eğer kabul etmezsem işte yine huzurumu bozacakmış geçen seferki gibi. Ben 1 ay sonra işten ayrılıyorum, 1 ay idare ederim dedim kesinlikle bu laflardan sonra tekrar barışamam. Eminim barışmak isteyecek bir süre sonra benim onu istemiyor oluşumu hiç kabul edemiyor, ne zaman uzaklaşsam illa konuşmak için uğraşıyor. Ben çok yoruldum, bu şartları bana sunabildiğine inanamıyorum hala.
İşyerinde o yokmuş gibi davranıyorum, tekrar yazarsa ne yapmalıyım, intikam almak istiyorum ama değmeyeceğine inanıyorum bir yandan da. Çok üzgünüm. Hala dediklerine inanamıyorum.
kanım dondu..
aynennErkek arkadasin bana biliyormusun kimi hatirlatdi? Hani ailede kendi cocugunnan daha cok seviliyor diye baldizinin cocugunu kiskanib, cocugun yuzune asit atan eniste vardiya bak onu hatirlatdi.
Vakit kaybı. Tam olarak istediğiniz adam bu mu? Çünkü kurslardan bahsediyor, çocukluğunuzdan bahsediyor, asla telafi edemeyeceği geçmişe takık. Sizin her başarınız onun acı çekmesi demek. Kafasındaki taşlar sayenizde yerine oturacak, yaa bak işte ben böyle varlıklı bir geçmişe sahip olmadığım için başarısızım diyecek. Melankolik ,sıkıcı ve acılı bir ilişki onun için.
En azından evlenmeden yüzünü göstermiş bence zararın neresinden donsem kardir felsefesiyle bak.
Buraya rahat 5 6 kere yazmışımdır sophie elliot diye bir kızın hikayesine denk gelmiştim,kız hocasıyla beraberdi kendisi ekonomi okuyo adamda ekonomi hocası doçentti sanırım,okul bitti başka bir ülkeden teklif aldı kız,adamla bu sebepten ayrıldılar,kızın gideceği gün veda edecegim ayağına kızın evine geldi annesiyle şakalastı sonra kızla odaya çıktılar ve kızı öldürdü
Demem o ki bu insanlar narsist ve çok tehlikeliler bence intikamı falan bırak direk uzaklaş iş dışında hele asla görüşme
Ben olsam hiç ama hiç hayatıma dahil etmem. Benim başarıma sevinemeyen benim iyi zamanlarımda hayatımı zindan eden birini hayatıma neden dahil edeyim ki. Ötede oynasın.
Erkekler kendinden ustte bi bayani kaldiramaz canim malesef senin ondan daha kariyerli daha basarili olman maasin hepsi batar ona... yol yakinken bitmis iyi de olmus hic bulasma
okudum ve daha iyilerine layiksin ...senin bu tur zihniyetle işin olmasın...allah karşina iyi insan cıkarsinbu arada tebrik ederim
Vaktin varken kaç kurtul bu adamdan klasik ezik erkek sendromunun en üst seviyesini yaşayan tam bir hoduk. Haspam birde lise mezunu istiyormuş ki, onun türkçesi kendine kole olacak ezecebilecegi bir kadın kaç bacım kaç ne intikamı adam daki ego degil eziklik iyyy ben okumaya dayanamadım valla
annemin arkadaşı bu yüzden boşandı sakın bulaşmayın bırakın egosunda boğulsun
sakın geri dönme intikamla falanda uğraşma kendinden düşük maaş alan birini mutlaka bulur ama kendisinden daha düşük zekaya sahip birini bulamaz iyi ki yurt dışına çıkma fırsatı falan olmamış bi de çıksaydı düşünmek bile istemiyorum küçük dağları ben yarattım demezdi direk dağları ben yarattım derdi
bu kadar başarılı bir kadın böylesi bir engeli hayatında bir dakika bile tutmaz ve bu cehalete güler geçer
engelleyin her yerden gitsin
Erkek arkadasin bana biliyormusun kimi hatirlatdi? Hani ailede kendi cocugunnan daha cok seviliyor diye baldizinin cocugunu kiskanib, cocugun yuzune asit atan eniste vardiya bak onu hatirlatdi.
Bir de bu adam bu narsistlik, bumkadar yüksek egoyu nasıl sizden bir sene gizleyebildi? Hiç mi açık vermedi??
Ay allahım ya kendini bu kadar belli etmiş ,egolu insan böyle bir insanla asla yaşanmaz.yolver gitsin.Böyle adamların hasta ruhlu olduğunu ve hatta gizli bir şizofrenik durum bence
Oldu canım deseydin ne intikamı ne görüşmesi ne buraya konu açması ? Kısa ve net hiçbir şeye değmez bu adam.
Bu nasil bir insan evlerden ırak!
Bir de egitimli olacak hadsiz.
Bosuna dememisler iste eğitim cehaleti alir eseklik baki kalir.
Vallahi oturup su kadar yazi yazıp konu actigina degmez( biliyorum oye degil tabi ), salla gitsin bundan sonra vakit kaybetme bu adamla. Ayrıca yurtdisinda başarılar! Umarım gidersin.
yalnız konu başlığı konunuza pek uymamış çünkü bahsettiğiniz kişi sevgiliniz değil. başkaları ile görüşmesine falan karışmayacaksanız nasıl sevgili oluyor? iğrenç biriymiş. hayır bide kendisi ilkokul mezunu da siz çok çok üst düzeysiniz zannederler. çok fazla fark yok aranızda.
Adamın egosu yokki.
Egonun adamı var.
Bu ne yahu..
Egoya gel egoya
Adam doğuştan ezik zaten. Yat kalk dua et.Bırak intikamı bu zavallığı düşünüp beyinciğini yorma derim.
Başarılarınız daim olsun. Günün birinde rabbim bana da sizin gibi başarmayı hedef edinmiş gelin nasip eylesin .
Yolunuz açık olsun :)
Konun çok uzun ama başlık gerçekten tam bir özet olmuş. Verilecek tek cevap güle güle demek olabilir.
Fedakarlık etmene değecek birisi değil, zaten kimse için değmez.
Ay resmen sırıta sırıta okudum hiç bu kadar ezik olup da ezikliğini gizleme gereği duymayan adam görmemiştim ahahaha resmen şaka gibi bi de benimle bir süreliğine görüşme hakkı kazanacaksın demiş muhaha
Güzelim kendinle zorun mu var da senin muhatap oluyorsun şunla yolla gitsin, ay çocuğun söylediği laflara hareketlere bakar mısın öfkelenmeyi geçtim güldürüyor insanı
En azından dürüst olmuş
Bunu söylemeyen içden içe hasetlrnen sevgililerde var
Bence sevgilin biraz sıkılmış iliikşkiden bunuda bahane ediyor
İstemeyene bahane çok olur
Seni gerçekten sevse egosu falan kalmaz zaten
Sen bu farklılıklarınızı yani pek de fark göremedim açıkcası aranızda da neyse
Yüzüne vurup onu ezmiyorsan onun bu havaya girmesi saçma
Ben sana sevgisinin bittiğini düşünüyorum ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?