Saygısız Esnaflara ne yapmalı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Efes78
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Efes78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2022
1.616
1.808
63
46
Hanımlar merhaba, semtimizde kırtasiye olan bir dükkan var,60lı yaşlarında bi bey işletiyor,dükkanın önüne de satmak için birkaç kasa kiraz koymuş ,elime bir kiraz aldım,tam 1 kilo isteyecektim ki ,saygısız,suratsız bir şekilde kiraz dokunulmaz,dokunmayın dedi,ben de ilk kez mi kiraz görüyorum,tamam git gibi bir hareket yaptı, bu nasıl uslup dedim,önce bi insanlık öğrenin dedim..tam anlamadığım çirkin birşeyler söyledi,ben de terbiyesiz ,nursuz insansın gibi konuştum..birkaç adım uzaklaştım,yan dükkandaki esnaflar ,adam zaten bi tuhaf dediler..geriye baktım adam halen arkamdan söyleniyordu, fotoğrafladım,canım çok sıkıldı ..polise gitmeyi düşünüyorum,nasıl bir süreç bekler beni..

Polis ne yapacak ki? Adam kalbimi kırdı bu da kanıt olarak fotoğraf mı diceksiniz? Çok gerçekçi gelmedi bana. Hele de bizimki gibi bir ülkede. En fazla video çekip sosyal medyada rezil edebilirsiniz ama hayat bu tarz şeyleri kafaya takmak ve uğraşmak için çok kısa. Sen de lafını sok yoluna devam et derim.

İletişim becerileri … “Yenge /abla / kardeş bir tadına bak bal gibi “ dese belki beğenip fazlaca alacaktınız . Yaptığı hareketle bir müşteri kaybetti bence en büyük ceza o esnafa.

En azından ifadesi alınırsa,bundan sonra çekinir,hele ki bi bayana böyle davranılamayacağını öğrenir belki

Sokağımızdaki sorunlu yaşlı bir bayandan arkadaşım ve ben şikayetçi olmak istedik benzer şekilde. Bana o**spu dedi (ağzımı açmamama rağmen), arkadaşımın üstüne su attı hatta daha önce de hakaret nedeniyle kamu davası açılmış hakkında. Şikayetçi olabilmek için polise yalvardık diyebilirim. Karakola gittik arkadaşımla, polisler elinde nescafe kupası kapıda sigarasını içiyorlardı yoğunuz akşam gelin dediler. Öğle aramda gittiğim için bekleyemedim kahve molalarını ve eve döndüm. Aynı akşam gittik o zaman da bunun için mi geldiniz, bilmem ne o kadar yokuşa sürdüler ki. En sonunda şikayetçi olduk, dava açıldı, davayı da kazandık ama sizinkine göre daha tatsız şeyler yaşadık.

En azından ifadesi alınırsa,bundan sonra çekinir,hele ki bi bayana böyle davranılamayacağını öğrenir belki
Yani tabiki öğrenecek potansiyeli varsa tamam ama 60 yaşında densiz bi adamında öğrenebileceğini sanmıyorum malesef. Tabii hakaretleri için tanığınız varsa bu da elinizi güçlendirir şikayetçi olmak hakkınız. Nasıl istiyorsanız öyle yapın

Bunun için ifadesini almaya mı çağıracaklar zannediyorsun? Malesef yüksek ihtimal 'Birşey yapamayız hanimefendi' deyip ya yüzüne ya da arkandan gulecekler Doğrusu bu demiyorum lakin memleketin gerçekleri.

Katiller eli kolu sallayıp geziyor o adama ne yapacaklar Allâh aşkına.
Boşverin herkes kalbinin ekmeğini yesin diyin geçin konu sahibi, sanmıyorum öyle karakterde birinin zaten sattığı malın bereketini göreceğini.

Sizinkinde fiziksel bi müdahale de varmış. Ona rağmen ciddiye alınsın diye baya uğraşmışsıniz. Bu konuda konu sahibi bize bile tam ne duyduğunu söyleyemiyor. 'kötü bişeyler soyledi' diye karakola gitse anca gülerler ve ciddiye almazlar diye
düşünüyorum açıkçası.

Bunun için ifadesini almaya mı çağıracaklar zannediyorsun? Malesef yüksek ihtimal 'Birşey yapamayız hanimefendi' deyip ya yüzüne ya da arkandan gulecekler Doğrusu bu demiyorum lakin memleketin gerçekleri.
Yooo doğrusu da bu. Her uyuz olduğumuz insandan şikayetçi olamayız, olmamalıyız. Sistem zaten tıkanık bir de konu sahibi gibi ay kalbim kırıldı diye şikayet edenler ciddiye alınsa ohooooo…

Bizim sitede de esnaf eşime gereksiz şeyler söylemiş o gün bu gündür markete arabayla gidiyor ordan hiçbir şey almıyor. Ondan alış veriş yapılmazsa batar zaten. Fotoğrafla birşey kanıtlayamazsınız ki

Kirazı neden ellediniz onu çözemedim? Tek tek satılmıyor ki. Belki çok böyle alıp yiyen varsa size patlamıştır, yaşlı da biri ben olsam umursamazdım.

Yooo doğrusu da bu. Her uyuz olduğumuz insandan şikayetçi olamayız, olmamalıyız. Sistem zaten tıkanık bir de konu sahibi gibi ay kalbim kırıldı diye şikayet edenler ciddiye alınsa ohooooo…
Normalde gelişmiş ülkelerde hakaret davalarına bakan ayrı birimler var. Diğer birimlerin işini zorlaştıran bi durum yok. Kanıtınla gidersen gayet para cezası vs veriliyor. Ama tabi fotoğraf değil video vs olması lazım. Ben gider mıydım böyle bisey için, hayır Komik geliyo bana bu kadarcık bi çatışmayı bile kendin halledememek.

Ama kendisi basedemeyenler için böyle sistemler gelişmiş ülkelerde var. Bize uçuk geliyo çünkü biz tecavüzcülerin bile serbest bırakıldığı bi ülkeyiz. Bu kadar fazla insan hakkını zihnimiz algılayamıyo 16 yildir yurt dışında yaşıyor olmasam ben de hayal edemezdim muhtemelen.

Kalbim kırıldı diye değil,hakarete uğrayıp, küçük düşürüldüğümü düşündüğüm için..Oldu ,sokaktaki tanımadığın biri bağırsın ,çağırsın sana..Bu öyle kolay olmamalı..marjinal tavırlı olmak adına ,olaylara az insanın bakacağı yerden bakmayı tercih ediyorsunuz..

Ayrı birim olmasa da sistem içinde uzlaştırma seçeneği var bu tip davalar için. Ama en gelişmiş ülkede bile elinizde delil, şahit vs yokken bir yere varamazsınız.

Elinizde delil var mı? Yok.
Şahit var mı? Yok.

Tam olarak kalbim kırıldı mevzusu işte başka bir şey değil. Hepimizin başına her gün geliyor böyle şeyler. Kaba bir milletiz. Şu yaşananı kafaya takıp şikayetçi olabileceğini düşünen insan bu yaşına kadar fanusta yaşamıştır. Şu durumda marjinal olan sizsiniz sanki

Fotoğraf vs işe yaramaz ama bence o kirazları yasal olarak satmıyordur yani vergisizdir çok rahatsız edici bir şey yaşanmışsa zabıtaya şikayet ederdim denetler misiniz izni var mı vs diye. Ancak bunun kararı size kalmış ben kolay kolay şikayetçi olan biri değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…