Saygısız Esnaflara ne yapmalı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Efes78
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Zabıtaya şikayet edin,kırtasiye orası kiraz satması yasal olmayabilir.
Onun dışında bu tip kaba esnaflardan alışverişi jet hızıyla kesiyorum. Tek alternatif olsa bile başka semte gidiyorum gerekirse yine de onlardan almıyorum.
Evime yakın minik bir avm var. Oyun alanı vardı,kum havuzu falan,bazen oğlumu götürüyorum kum havuzuna o dönem. Bir gün benden fazla ücret aldı(süre ve fiyat aşmış tablo şeklinde kapıya) biraz tartıştık ama ödedim ,bir daha önünden geçtim asla çocuklarımı sokmadım. Parasında değildim ama dolandırıcı gibi bir hal yani,ben saate bakmıştım girerken zaten.
Başka bir esnaf (terzi )aynı şekilde dikilecek bir parçayı yanlış yapmış,zamanında teslim etmedi vs ona da gitmedim. Seçiyorum kısacası,tavrını beğenmediğim kimseden 5 kuruşta olsa alışveriş yapmıyorum.
Terzi de buldum kafama göre,kuru temizlemeci de lostra da ,kırtasiye de. Hepsi ile alışverişim devam ediyor,ben sadık müşteriyim zaten,onlarda işlerini düzgün yapıyorlar,sorun yaşamıyorum.
SSizde alışverişi kesin bu tiplerle. Paranızla rezil olmayın,insan gibi davranmayı öğrensinler yoksa ağlarlar kimse bizden alışveriş yapmıyor diye.

Uzatmanın anlamı mi var ya ? Almazsın en fazla da çevrene onermezsin olur biter. Polis ne diyecek hakaret etti desen şahit var mı ? Sen bile duymamissin.

Polıs ne yapıcak Allah askına . Gidip muhattap olmazsınız olur bıter. O adam degısmez ayrıca bazı yaslılar degısık oluyor.

32 yasimdayim hayatimda hiç esnafla, satis gorevlisiyle, gittigim bi hastane, kuafor vs hizmet aldigim alisveris yaptigim yerde bu sekilde hakaretli bir tartisma icinde bulunmadim hiç. Herkes her gun yaşamiyor ve normal değil ama delil yok olmadan olmaz foto yerine video cekseniz daha faydali olurdu

Vergi dairesine şikayet et kaldırımda kiraz vs satamaz ayrıca öyle biliyorum ben mesela kuaförü şikayet ettim ceza aldı

Ya kusura bakmayın ama fotoğraf çekmeniz komik geldi polise gitseniz adamın tipine göre mi karar verecekler onu anlamadım bari video cekseydiniz ki video cekseniz de bir şey çıkmaz bu olaydan ve muhtemelen polis de dalga geçer. Maalesef halkımız kaba ve maalesef buna alıştırıldık istemeden de olsa. He şöyle bir durum da var eliniz de doğru düzgün kanıt da yok ki size söylediği şeyleri duyamamışsınız bile. Bir de bunlara çok takılırsanız günlük hayatınız çok zorlasır cunku böyle yaşlılardan binlerce var. Polislik bir iş değil bu.

Son düzenleme:
He çok uyuz olduysanız kırtasiyede kiraz sattığı için (muhtemelen vergisizdir) şikayet edebilirsiniz zabıtaya o ayrı mevzu ama bu konuyu şikayet etseniz de bir şey cıkmaz

Belediyenizi bir arayın görüşün isterseniz dava felan gerek yok bence uzatmaya.Gecende benimde başıma geldi bı benzeri telefona kılıf sordum.telefonun modelini sordum 4 g mi 5 gmi diye sordu bilmiyorum dedim bilmiyorsan niye soruyosun dedi.Bedava desem ne olucakki dedi.İnsan bı telefona bakiyim felan der.baktim anlasamicaz yürüdüm gittim.Suratsiz esnaf bastan kaybeder zaten.Musteri kaybediyorlar bundan alada ceza yok bence

kız polise gidip ne diyeceksin bu adam kirazına elledim diye bani elleme diye tersledi memur bey alın bu da fotoğraflı kanıtı ben olsam yaşlı der geçerim ne kadar gereksiz büyütmüşsün bir daha gitmezsin olur biter

Ne olmuş meyveye dokununca? Kasayı alıp kaçtınız sanki. Alıp yemediğiniz sürece, bir tanesine dokunup iyi mi kötü mü bakmakta bir problem olmamalı bence.
Vergisiz satış yapması görüşüne katılıyorum. En fazla bu sebepten ötürü şikayet edebilirsiniz. Fotoğrafı da silmenizi öneririm. Tek başına bir kanıt sayılmıyor, hatta adam sizden şikayetçi olabilir izinsiz fotoğrafımı çekti diye.

Enerjini o adama orada harcadin bir de simdi burada enerji harciyorsun. Gerek var mi sence? Ben de yapiyorum ara ara boyle seyler ama sikligini azalttim. Sana da tavsiye ederim. Bosver ve gec. Duyma. Belli normal degil adam, sen de soyluyorsun iste. Hayatindan calma soyle tipler icin

Ortada hiçbir delil yok ayrıca siz de adama hakaret etmişsiniz

Buradan hiçbir şey çıkmaz

Aklıma şey geldi imdat diye bağırıp uşağı kovalayan apla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…