Seni birakip ise gitmek aci vericek be yavrum

Ben yazdın bu kadar ajitasyon olurmu diye
Herkesin çocuğu var Allah bağışlasın anali babalı büyütsün
Sanki sonsuza kadar ayrilacakmis gibi yazmış
Baya bi duygusal zamanına gelmiş olacakki dramatize etmiş

Sagimiz solumuz annesiz çocuklarla çocuğu olmayan annelerle dolu

Haline sukredecek oturup çocuğuna bakacak yada işe gidecek tercih onun

bence 2 yas ıdeal bır yas annenın cocugunu bırakıp işe başlaması için, cocugunuz var sız bır annesınız ve o sızın sevgınıze ılgınıze muhtac ama onun dısında da bır hayat var dısarda, bence ısı bu kadar dramatıze etmeyın işe girip çalışın, hem kendınıze hemde eve katkınız olur...
emın olun bıraz daha buyudugunde annem benım hep yanımdaydı demeyecek, ıstedıgı seylerı alamadıgınızda hep sizi suçlayacak, arkadaşlarımda var ama bende yok diyecek , sizde dayanamayacak belki cebinizdeki son kuruşu onun ihtiyaçları için harcayacaksınız.. hem bunun okul hayatı var, ihtiyaçlar sadece yeme içme-barınma-sağlıkla ve gıyımle alakalı degıl kı eğitim masrafları var , malum devır teknolojı devrı cep telefonları tabletler vs olmazsa olmazı çocukların ve genclerın..
bırde sızın bır hayatınız var ...hıc mı tatıl yapmayacaksınız, istediğinizde istediğinizi gönlünüzce alıp, gönlünüzce gezip eglenemeyecek mısınız???
esınızın kazancını bılmıyorum ama bellıkı sizi açta açıkta bırakmayacak kadar çok, ama ekstralara gıremeyecek kadarda az...
bence anne olmanın yanında bır eş, bir kadın , en önemlisi bir birey oldugunuzu unutmayın...
cocugunuza kv yada annenız bakarsa emın olun sızı benı bıraktın gıttın dıye suclamaz, en fazla alışma surecı olur o kadar...
bende calısan anne cocuguyum, kendımde calısan anne adayıyım ve cocugum dogduktan sonrada çalışmaya devam edecegım... ama vicdanım rahat, su an her ıstedıgımı yapabılıyor-bebegıme her ıstedıgımı alabılıyorsam kazancım sayesınde oluyor bunlar..

bu mantıkta çocuk doğuran her kadın evde çocuğuyla olmalı.
*zaten dısar da o evde büyüttüğünüz çocukların öğretmenleri, muayene için götürdüğünüz doktoru,
bıraktığınız kreşin sorumlusu biz kadınlar olmamalı bu kafada.

offf ne kadar ajite bi konu yaa.. benim annem kardeşimi 40 günlükken bıraktı bunların binde birini yaşamadı.. kardeşim de ruhu fırtınalar koparan bi çocuk olmadı.. üniversiteye giden pırıl pırıl bir genç.
ben 3 aylık bıraktım bebeğimi iyi ki de erkenden bırakmışım şimdi herkesle çok rahat iletişim kuruyor çok uyumlu bir çocuk bana sadece anne istediğinde geliyor..
hayatınız sadece ve sadece çocuklarınıza ömür adayamayacak kadar kısa.. siz sadece onlara kaliteli ve sağlıklı bir ömür verin bol da sevgi.. gerisi zaten çok güzel olur..

çalışmamayı tercih ediyorsanız çalışmayın. ancak forumda bu kadar çok çalışan anne varken, durumu dramatize etmeniz sağlıklı değil. üstelik çocuklar bizim sandığımızdan çok daha güçlüler ve değişikliklere yeterince sevgi alırlarsa kolay adapte oluyorlar.
biyolojik annem bebekken beni terketmiş. yani ben terkedilmiş bir bebekmişim. 1.5 yaşıma kadar babannem sonrasında babamın ikinci eşi beni doğurmayan ama sevgiyle büyüten annemmmm. ha o da çalıştığı için sadece akşamları beraber olabilmişiz. gündüz babannem ve halalrım, bazen yengelerim bakmış. sizin bu dramatize edilmiş olayınızla kıyas bile edilemezken, sevgiye doyurulduğum için her yönden sağlıklı bir birey oldum.
abartmayın bu kadar, duygularınızı da bu kadar uçlarda yaşamayın. bu haliniz çocuğa da etki eder.
karar vermişsiniz kendinize veya bir başkasına ne ispat etmeye çalışıyorsunuz? silkelenin ve kendinize gelin.

Bende senin hem iş hem çocuk hem ev döngüsüne girdiğindeki yorumunu merak ettiğimi hatırlıyorum
Burnumu sokucam zorla ikinize de katılmıyorum. AdAm_OLaCaK_KIZ ve kaldi2sene

Ne çalışan anneler var ; iş yerinde ühüüüüü çocuğum var benim , kocam var daha ilgi bekleyen deyip yan gelip yatan... Ve iş yükünü başkasına atan, öte yandan evinde,işinde anneliğinde başarılı,planlı, becerikli çalışan fevkalade anneler de var.

Diğer tarafta çocuğu güne götürüp sosyalleştirince evde montessori eğitimi verdiğini sanan ev hanımları da az değil .. Teknolojinin verdiği rahatlık sayesinde evde de bir iş yapamayan ...

Ama bir de çocuğunun yeşilliğine dek yetiştiren, yoğurdunu, peynirini dahi yapan, devamlı okuyan, kendini geliştiren,ev hanımı olmasına rağmen üretenler de gördüm.

Konu sizin bu işler başınıza gelince hangisi olacağınız olmalı bence .. Çünkü zorlukda her iki tarafta kolaylık da...

Tamam her neyse artık
Allah izin verir de Mayıs i görürsek siz ise başladığınız zaman şimdiki ev hanımı halinize göre çok daha rahat edeceksiniz inşallah. .

Bu zaten 2x2=4 denecek bir konu değil,farklı anneler farklı evler farklı çocuklar farklı şartlar...örnekler türetilir, biz bunu başka bir konuda konuşmuştuk, arkadaş ev hanımının 1 ayda yaptığının ederi 400 tl ben onu satın alıyorum vs diyince ev hanımları da yatmıyo demeye çalıştım yoksa o konudaki ilk mesajlarımda kadının çalışması üzerineydi

Eki Görüntüle 1724099

Üşenmedim buldum yani mesajımı da
Ah aynen...Ben işe gittiğim dönemde dinlenebiliyordum. Bu kadar net söylüyorum.. Evde çocuğun peşinde dolaşmaktan, dagıttıklarını toplamaktan, yemekten temizlikten bilmem neden, kendinize ayıracak zamanınız mı oluyor sanki?? Ve şunu da net söylüyorum ki, kimse kusura bakmasın, maddi durumu iyi olduğu halde, yani kısacası bir mecburiyeti olmadığı halde, 3 aylık bebeğini Evde bırakıp koşa koşa işe giden anneler de oraya kafaya dinlemeye gidiyor. İhtiyacı olana hiç bişey diyemem, amma ayy ben evde duramam deyip daha 3. Ayda işe giden annelerin yaptığı çok acımasızca... Bi dur yahu... Sakin yani. Az biraz ele gelsin beben, dönersin elbet işine. Ne bu acele!!!

Farklı bir konu cart diye bu konuya monte edildi güya bana bel altı vuruldu,konu sahibinden özür dilerim

Çalışan annelerin kalbine bir hançer de siz saplayın diye mi yazdınız bunları acaba..?
Kendimden örnek vereyim.. güle oynaya 5 buçuk aylık bebeğimi bırakıp başlamadım işe..
Hatta işe başladığım ilk gün hastanelik bile oldum stresten..
Bu hayatta herşey güllük gülistanlık değil malesef..
Kadınlar daima güçlü olmak zorunda..hele anne olduktan sonra daha da güçlü olmak zorunda maddi yada manevi..
Size maddi kısmı yetiyor ve çalışmak zorunda kalmıyorsunuz olabilir..
Ama çalışan anneler de manevi yönden yeterince doyuruyorlardır bebeklerini,çocuklarını eminim ki..
Lütfen bu kadar dramatize etmeyin..Bizi de üzmeyin..
Biraz özgüvenli çocuklar yetiştirmeyi hedefleyin..

Arabeske gel ya. Sadece seni napsin kreşe versenize arkadaslari olsun sosyallesmeyi paylasmayi ogrensin. Anne yumurta dedi sofrayi serdi uyudu bitti eeee? Ertesi gun farkli ne olacak. Ben olsam dile gelir bu beni gelistirmeyen monotonluktan gına geldi derim.

Sende git o zaman kafa dinlemeye tutan mı var,
madem amacımız sadece bu..
Sen şimdi çocugunu bırakmadıgın için iyi anne, ben bırakıp işe döndüğüm için acımasız annelikten bihaber, öylesine dogurmuş mu oluyorum.
haddini bil.
İş hayatını ne kadar biliyorsun da öyle uzaktan atıp tutuyorsun.
İş dedigin şey emektir.
devlet bana yasal olarak 3 ay izin verdiyse ben o işe ihtiyacım olmasa da çalışmaya mecbur dönerim.
bunu yargılamak sana düşmez.

Biraz fazla abartmissiniz... Biz napalim? Ölelim o zaman! Sevmiyormuyuz yani cocuklarimizi? Okula baslayinca napacaksiniz? Beraber mi gideceksiniz? Yada durumunuz iyi degilse, cocugunda istekleri cogalinca ne olacak? Yani calismak istemiyorsaniz calismayin tabii, am bukadarda abartmayin derim ben...

İnsanların anneliğini sorgulama haddini kendinizde nasıl buluyorsunuz? Ne haddinize? Size ne?

bu ne abarti ya anlamadim.Sanki ölümcül bir durum var sandim.Hepimiz cocuklarimiz icin calistik calisacagizda boyle damardan girilmesi pek bir komik geldi

Benim düşüncem bu!!! Sana mı soracağım yorum yazarken ne yazayım diye? Allah allah ya....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…