- 26 Temmuz 2015
- 2.306
- 5.822
- 73
Ben yazdın bu kadar ajitasyon olurmu diyeBazı arkadaşlar dalga geçer gibi türk filmi sahnesi küçük emrah bilmem ne gibi cümleler kurmuş çok ayıp gerçekten bu arkadaş siz dalga geçin diye mi hissettiklerini yazmış buraya ,çoğu kişi çocuğunu bırakıp işe gideerken aynı duyguları yaşadı ama gelip burda konu açmadınız diye mi daha mantıklı oldunuz yani,ayrıca herkesin duygu yoğunluğu aynı değildir aynı olmak zorundada değildir,doğumundan iki yaşına kadar çocuğundan hiç ayrılmamış birisi için bu duygular çok normal ayrıca belki bilmediğiniz konu sahibini daha hassas yapan mevzular vardır bilemezsiniz, abartılı bulduğunuzu söylersinizde dalga geçer gibi konuşanlar çok katısınız.
bence 2 yas ıdeal bır yas annenın cocugunu bırakıp işe başlaması için, cocugunuz var sız bır annesınız ve o sızın sevgınıze ılgınıze muhtac ama onun dısında da bır hayat var dısarda, bence ısı bu kadar dramatıze etmeyın işe girip çalışın, hem kendınıze hemde eve katkınız olur...Sabah neseli, kucuk bir kiz cocugu "gunaydin annem" diye besiginden bana sesleniyor,iceri gidelim diyor 2 senelik duzene oyle cok alismiski hemen sofra bezini seriyor yumurta anne diyor ve sut diyor,,okadar benden eminki ,,,bensizligi hic dusunmuyor, bilmiyorki daha o duyguyu tatmadi ,nasilda guveniyordur bana simdi,,kahvaltidan sonra sofrayi toplamama yardim ediyor iismiz bitince oyuncaklarini getiriyor ve slk slk bana sariliyor opuyor tekrar oynuyor ve gunduz uyku saati geldiginde hikayesini kolunyn altina sikisyirip "anne eeeee eeee" diyor babasi gelince onu karsiliyor guler yuzuyle cunku bize okadar guveniyorki ,ama biz babasiyla oturup planlar yapiyoruz annen bakar sabah birakip gideriz!!!ama o .....peki ya o cok sevdigi duzeni......evimiz deyisi.....sanki ona ihanet edermiscesine bogazim dugumleniyor buaralar ...sanki biseyleri sezdi 24 saati benle gecirirken simdi sadece 2-3 saat ona yetecekmi sanki...sozde annesi para kazanacak ve ona en cok istedigi kürklü montu alicak.....dile gelse .mont istemem der o bensiz kalinca yeterki sen ol der hissedebiliyorum,,, sen incecik sacli narin kizim ,,,senin icin daha guzel bir gelecek icin senin biraz daha buyudune uzaktan tanik olmaya yuregim elvermiyor,,,ve ben seninle vitrinlere bakip sadece hayal kurmaya varim ,sen varmisin.....ve ben calisma hayatini mantigimdan cikardim cunku hayat cok kisa ve ben hep seninle olmaliyim ,,,,yapamiyorum seni birakip ekstra bir hayat sunmaya gidemiyorum ,saglik olsun ve kurban oldugum mis kokulu saclarin yeter bana karnimiz tok cok sukur ama sadece birazcik daha fazla hayal,,,,,, ilerde buyudugunde bana kizarmisin bilmem keske calissaydin da bana guzel bir gelecek verseydin diye....ama ben sana kendimi omrumu gencligimi veriyorum ,,sana sevgim yeter biliyorum
Burnumu sokucam zorla ikinize de katılmıyorum.Bende senin hem iş hem çocuk hem ev döngüsüne girdiğindeki yorumunu merak ettiğimi hatırlıyorum
Tamam her neyse artıkAyrıca ben çoooook daha zor diye dramatize etmedim olayı,çalışırken dinlenmeye fırsatım oluyordu dedim isim bitince bir kahve fiskos molası verebiliyodum, o konuda maaşını falan yazmıştın tepki almıştın hiç girmeyelim o konuya
Alıntıladığın o yorumda benim bahsettiğim şey işin duygusal yönü,anne çocuk arasındaki bağ, sürekli dip dibe olma durumundan günde 3 4 saate indirgenen ilişkinin zorluğu,alışma süreci
Tamam her neyse artık
Allah izin verir de Mayıs i görürsek siz ise başladığınız zaman şimdiki ev hanımı halinize göre çok daha rahat edeceksiniz inşallah. .
Burnumu sokucam zorla ikinize de katılmıyorum.AdAm_OLaCaK_KIZ ve kaldi2sene
Ne çalışan anneler var ; iş yerinde ühüüüüü çocuğum var benim , kocam var daha ilgi bekleyen deyip yan gelip yatan... Ve iş yükünü başkasına atan, öte yandan evinde,işinde anneliğinde başarılı,planlı, becerikli çalışan fevkalade anneler de var.
Diğer tarafta çocuğu güne götürüp sosyalleştirince evde montessori eğitimi verdiğini sanan ev hanımları da az değil .. Teknolojinin verdiği rahatlık sayesinde evde de bir iş yapamayan ...
Ama bir de çocuğunun yeşilliğine dek yetiştiren, yoğurdunu, peynirini dahi yapan, devamlı okuyan, kendini geliştiren,ev hanımı olmasına rağmen üretenler de gördüm.
Konu sizin bu işler başınıza gelince hangisi olacağınız olmalı bence .. Çünkü zorlukda her iki tarafta kolaylık da...
Ah aynen...Ben işe gittiğim dönemde dinlenebiliyordum. Bu kadar net söylüyorum.. Evde çocuğun peşinde dolaşmaktan, dagıttıklarını toplamaktan, yemekten temizlikten bilmem neden, kendinize ayıracak zamanınız mı oluyor sanki?? Ve şunu da net söylüyorum ki, kimse kusura bakmasın, maddi durumu iyi olduğu halde, yani kısacası bir mecburiyeti olmadığı halde, 3 aylık bebeğini Evde bırakıp koşa koşa işe giden anneler de oraya kafaya dinlemeye gidiyor. İhtiyacı olana hiç bişey diyemem, amma ayy ben evde duramam deyip daha 3. Ayda işe giden annelerin yaptığı çok acımasızca... Bi dur yahu... Sakin yani. Az biraz ele gelsin beben, dönersin elbet işine. Ne bu acele!!!
Ah aynen...Ben işe gittiğim dönemde dinlenebiliyordum. Bu kadar net söylüyorum.. Evde çocuğun peşinde dolaşmaktan, dagıttıklarını toplamaktan, yemekten temizlikten bilmem neden, kendinize ayıracak zamanınız mı oluyor sanki?? Ve şunu da net söylüyorum ki, kimse kusura bakmasın, maddi durumu iyi olduğu halde, yani kısacası bir mecburiyeti olmadığı halde, 3 aylık bebeğini Evde bırakıp koşa koşa işe giden anneler de oraya kafaya dinlemeye gidiyor. İhtiyacı olana hiç bişey diyemem, amma ayy ben evde duramam deyip daha 3. Ayda işe giden annelerin yaptığı çok acımasızca... Bi dur yahu... Sakin yani. Az biraz ele gelsin beben, dönersin elbet işine. Ne bu acele!!!
Benim düşüncem bu!!! Sana mı soracağım yorum yazarken ne yazayım diye? Allah allah ya....Sende git o zaman kafa dinlemeye tutan mı var,
madem amacımız sadece bu..
Sen şimdi çocugunu bırakmadıgın için iyi anne, ben bırakıp işe döndüğüm için acımasız annelikten bihaber, öylesine dogurmuş mu oluyorum.
haddini bil.
İş hayatını ne kadar biliyorsun da öyle uzaktan atıp tutuyorsun.
İş dedigin şey emektir.
devlet bana yasal olarak 3 ay izin verdiyse ben o işe ihtiyacım olmasa da çalışmaya mecbur dönerim.
bunu yargılamak sana düşmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?