Seni birakip ise gitmek aci vericek be yavrum

valla ben yavrularımın birini 5.5 ayında diğerinide geçen sene 3.5 ayında bırkmak zorunda kaldım..tabii kimse istemez evladını bırakıp sabahın köründe işe gitmeyi ama yapacak bişey yok çalışma sebebimizde hep onlar için değilmi zaten..bi barbie bebek gördüğünde ikiletmeden almak istiyorsam eğer elimi cebime attığımda parayı hissetmem lazım...eğer alamazsam bu beni daha çok üzer...sende bu derece üzme kendini hem annesi çalışan çocuklar bence ilerde daha özgüvenli olur böyle düşün.....

Bende arkadaşlar gibi çok abartılı buldum oğlum 4 aylkken işe başladım babanne bakıyor evet zor oldu onu özledim acaba oğlum beni unuturmu diye bile düşündüm ama hiç öyle olmadı şu an 2 yaşına girmek üzere olumsuz hiç bir şey görnedim oğlumda haa ihtiyacım olmasa zaten çalışmazdım bunu hepimizin ihtiyacı olduğu için işe başladım sadece çocuklarıma daha iyi bir hayat vermek için değil o yüzden onlara sizin için çalıştım ettim deme lüksüm yok olmasında zaten

fazlasıyla abartmışsınız sadece çalışan anne siz değilsiniz. millet çocuğuna güzel gelecek sağlamak için çalışıyor ama sizin sanrm pek umrnzda değil gzel br gelecek çocuğunz için olayı bu kdr dramatize ettiğinize göre

Arabesk filminin yeni versiyonunun giriş bölümü olabilir. Zira günümüz kadınlarının sorunu haline geldi çalışıp çalışmamak. Sanki bir daha gormemecesine terk ediyorsunuz. Belli bir yaştan sonra çocuğun sadece anne ile olmasına bile karşıyım ben. Sosyal faaliyetleri olmalı, ne bileyim bale olur, yüzme olur, satranç olur. Kendi yaşıtları ile beraber olmalı ve donanımlı başlamalı hayata. Annesinin paçasına yapışıp ben okumak istemiyorum anne beni birakma korkuyorum diye ağlayan bir cocuktansa, arkadaşlarim olacak, okuyup şunu bunu olacağım, şunu ogrenecegim diyen çocuğu tercih ederim kendi acimdan.

Allah nasip ederse yaza bir bebeğim olacak ve doğum iznim o 8 haftalıkken en iyi ihtimalle 10 haftalıkken bitecek.

Öleyim ben madem.

Biz epey acimasiz anneymisiz demek ki,calistigimiza göre. Ya da duygularimizi aldirmisiz. Anlamadigim sey,o zaman babalar da otursun evde. Cocuk annesiz kalinca ölüm demek de baba gidince degil mi? Hayret bisey yaa,demek ki siz calismanin ne oldugunu cocuga duzgunce anlatamiyorsunuz,bizim evde calismak,yemek icmek gezmek uyumak gibi hayatin siradan bir kısmı. Uzerinde kafa yorulacak,uzulunecek bir sey degil.

2 sene sonra zaten okula gidecek? Sanki tamamen çocuğunuzu bırakıyor gibi yazmışsınız. Düzen deyip durmuşsunuz da ömür boyu böyle zaten gitmez. Şuan için oyuncağın giyimin pahalısından ucuzundan anlamaz ama hele bir okula başlasın, arkadaşında orijinal disney çantalarını defterlerini görünce, o havalı pembe botlardan isteyince, etkinlikten etkinliğe, kurstan kursa koşan arkadaşlarına özenince, ona paranızın yetmediğini nasıl açıklayacaksınız?

Hiç unutmam, küçükken çok zengin değildik ama amcamın çocuğu yoktu iki evin bir kızıydım. Bir tanıdığımıza gezmeye gitmiştik, onlara uğramadan önce de çarşıdan geçerken pembe elbiseli çok güzel bir bebeği beğendim diye hemen almışlardı bana. Gittiğimiz evdeki kız bana niye almıyorsunuz böyle oyuncak diye ağlamaya başladı. Annesi "kızım kömür aldık paramızla yoksa üşürdük" "bana ne ya üşürsek üşüyelim ben bebek istiyorum"... Yani çocuk aklıyla ihtiyaçların önceliğini anlamıyor ki. Hiç bir çocuk anlamaz.

Son düzenleme:
2 ay 12 günlüktü oğlum işe döndüğümde...
Yazarken bile ağlayabiliyorum...
Toplantı salonunun tuvaletin dili olsa ne kadar çok ağladığımı anlatabilseler...
Gün içinde ne yapıyor acaba şimdi diyerek özlem çekmekkkk
Çok zor...
Kesinlikle....
Durumuzun varsa çalışmayın eğer çocuğunuza iyi gir gelecek garantiniz varsa...
Ama eğer yoksa çalışın yarın öbür gün birsey isteyip alamadığınızda yada başkasına özendiğinde eminim şimdiki halinizin bin katı kadar üzülürsünüz...

Bizde çalıştık bizde bıraktık bakicilara bizimkiler çocuk değil miydi? Biz anne degilmiydik ?
Bu kadar abartmanizi anlayamiyorum
Allah kavusmasiz ayrılık vermesin hicbirimize

2 yaşında ayrılıyorsanız bence şanslısınız.En azından çocuğunuza durumu anlatırsınız. Ve alışır duruma inşallah.
Çevremde bir sürü bayan var ve cocuğunu daha yaşına gelmeden bırakıp işe başladılar.

Çok abartmışsın canım.yurtdışındayım ve anne çalışmıyorsa bile pedogoglar çocuğu en geç üç yaşında kreşe yollayın diyor ve burda zorunlu zaten.çocuk sosyalleşmeli.arkadaş uyum öğrenmeli.hep size bağımlı olması çok mu güzel olur

Kürklü manto bir yana dünyanın bin türlü hal var...
Çocuğunuza yabancıda bakmayacak öyle bile olsa zaten kreşe gidecek eninde sonunda siz ona yetemessiniz ki?
Ayakları üzerinde duran ve üreten bir anne olmak bence en iyisi. Üzülmeyin demek boş ama ona çok daha iyi gelecek vereceksiniz bunu düşünün. Her zaman ihtiyacı kıyafetle sınırlı kalmayacak.
Ayrıca akşamları da ilgileneceksiniz sonuçta odaya kapatmayacaksınız ki, önemli olan kaliteli zaman geçirmek ..

Herkez dogurur buyutur amaa herkez anne olamaz derimm en azindan 5 yasina kadar buyutun sizn arkanzda oldugunu bilsin onu doya doya opun oynayin y.ederm keske anm madii yardim degilde sdece birkere opseydi o bana yeterdi inan bak bana kendin buyut cocugunu acliktan kimse olmez onun sana ihtiyaci varrr

Aynen içimden geçenleri yazmışsınız

Konu sahibi bu nasıl bi ajitasyon Gece küçük emrah filmimi izledin sen

Yapma Allah aşkına annesiz çocuksuz olanları düşün tek sen misin çocuğunu bırakıp işe giden

Haline şükret

Hanımlar yapmayın!

Kız destek bekliyor. Kim bilir ne karmaşık duygularla yazmış bu mısraları....

Dökülmüşler parmaklardan sessizce , gizlice , çığlık çığlığa ve bir o kadar da aşikar....

Ben zor olacağını kabul ediyorum,birlikte geçirilen süre uzadıkça daha zor oluyo sanırım, 20 aydır her gün oğlumlayım tek bir gün arkadaşıma gidip babasıyla evde bıraktım, tuhaf oldum, zor bir süreç olacak işe başlamam, ama duygu selinde bogulmamak lazım,hersey çocuklarımız için neticede, bugün 50 liralık monta sevinir yarın telefon ister ilerisini düşünmek lazım

Tek kürklü mantodan vazgeçmekle olsa herkes oturur evinde çocuğuna bakar zaten
Dünyanın bin bir türlü hali var diye düşünmek lazım
Gençken ne yapsak kar
Ne konular okuyoruz, daha birkaç gün önce eşimin ailesine her ay 800 vermek istemiyorum diye açılan bi konu vardı
Ben o duruma düşmek, çocuğumu da düşürmek istemem
Allah nasip ederse bi emekliyle zor ama iki emekliyle geçinir gideriz nasip olursa mesela
Niye çocuğumdan bekleyeyim, eşiyle huzursuz olmalarına yol açayım
Bu en olumlu örnek hani
Bu işin hastalığı var, ayrılığı var vs.

Not:Kızım 5,5 aylıkken işe döndüm. Şanslıyım ki annem bakıyor diyorum. Oturup ağlayacak durumda olduğumu düşünmüyorum, hepimiz sağlıklıyız çok şükür ve hepimiz için en iyisi bu diyorum.

Son düzenleme:
Babam öldüğünde çok küçüktüm elde yok avucta yok annem benı köye yolladı annesının yanına 3 yıl annemı toplasan 3 kere görmüşümdür..
Bu kadar acite etme olayı. Bugun olmasa yarın ayrılacaksın cocugundan.

Annem ben 3.5 yaşındayken devlette çalışmaya başlamış. Devlet de o zaman devletmiş ben işyerinin kreşine başlamışım. Kızım 11 aylık 2 yıl ücretsiz iznim bittiğinde ben de işe başlayacağım. Şimdi düşününce beni de sıkıntı basıyor. Yalnız evde çocuğum bir yerden sonra sıkılmaya başlayacak arkadaşları olsun onlarla oynasın isteyecek. Sonra okul başlayacak. Konu sahibi sana söylüyorum 20 sene sonra aşık olup evlenip gidecek. Üzülme akşamları yine birliktesiniz.

Çalışın korkmayın. Ben her zaman şükrediyorum annem çalıştığı için. dershaneye gidip iyi okullar kazanıp okudum. Şimdi evliyim emekli maaşları var sıkıntıda değiller diye mutluyum. Çalışmak zarar vermez sadece 9 saat ayrı kalacaksınız. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…