Sensin ŞİŞKO

Dereotunun Sağlığa Faydaları
Dereotu mide bulantıları ile karın ağrılarının giderilmesinde etkindir. Ağız kokusuna ve sindirim sistemi problemlerinin tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca emziren bayanlar sütü artırmak için dereotu kullanabilirler. Bebek ve çocukların gaz sancılarının giderilmesine de yardımcıdır.

Son yıllarda sofraların gözdesi olan dereotu tok tutma ve yüksek besin değeri özellikleri ile diyet listelerinde de kendisine yer bulmaktadır. Lifli bir gıda olan dereotu hazmı kolaylaştırarak kabızlığı engeller.

Dereotunun Sindirim Sistemine Faydaları

Sindirim sisteminin aktif olarak çalışmalarını destekleyerek sindirim sistemindeki aksaklıkların neden olduğu hazımsızlık, mide ağrıları ile mide kramplarının tedavi edilmesinde oldukça etkilidir. Mide ülserinin etkilerini, vermiş olduğu rahatsızlıkları tolere eder ve tedavi sürecini destekler. Gaz problemi yaşayanlar için birebir olan dereotu gazı söktürmektedir.

Dereotu taze olarak tüketilebileceği gibi kurutularak da tüketilebilmektedir. Salata ve yemeklerin içerisinde aromatik bir tat verirken hazmı kolaylaştırmaktadır.
Fosfor, bakır, magnezyum, A ve C vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, demir ve çinko yönünden çok zengindir. Bir tutam dereotu bir yetişkinin C vitamini ihtiyacının % 40’ını, A vitamini ihtiyacının ise % 43’ini karşılamaktadır.

kapya biberi de paylaşalım yazının sonun da samut denilen dere otu

Kapya Biber
Kapya biber, bu biber kırmızı renge sahip acı olmayan bol etli bir biberdir kırmızı biber diye de adlandırılır. Bu biber tam bir ecza deposudur. İçerisinde C K ve P vitamini bulunduran bu biber insan sağlığı üzerinde çok etkili ve faydalıdır. Hastalıkları önleyici ve iyileştirici etkiye sahiptir. Mevsimine göre fiyatları bir ile altı lira arasında değişir. Hasta olup ilaca para vermektense sağlıklı bir şekilde bu biberi tüketmek hem sağlığınızı hem cebinizi korur. Kapya biberin bir çok faydası vardır bunlara bakarsak,
Kapya biberin faydaları,
  • Cinsel isteği arttırıcı özelliği vardır
  • Sindirim sistemini düzenler ve hasmın kolaylaşmasını sağlar, mide tembelliğini giderir
  • Stresi azaltarak sinirleri yatıştırıcı etki sağlar.
  • Vücutta bulunan mikropları öldürme de çok etkilidir.
  • Kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.
  • Romatizma ağrılarının hafifletmesine yardımcı olur.
  • İştah açıcı özelliği vardır.

• Damar tıkanıklığı oluşumunu engeller, mide de gaz birikimini önler.
  • İshalin engellenmesine yardımcı olur.
  • Bronşite ve buna benzer solunum hastalıklarına iyi gelir. Solunum yollarını açar.
  • Prostat kanserinin önlenmesinde önemli etkiye sahiptir.
  • Kan dolaşımını düzenler
  • Eklemlerde oluşan iltihaplanmayı önler.
  • Mide meme mesane akciğer karaciğer kanserlerine karşı etkilidir.
  • Terlemeyi arttırır.
  • Endorfin hormonu salgılar ve mutluluk hissi verir.
Kapya biber, bu biberi günlük hayatımızda sürekli olarak kullanmalıyız yemeklerde çorbalarda mezelerde salatalarda dolma da ve turşu da kullanabilirsiniz hem çok lezzetli hem çok sağlıklı hem de güzel bir görsel oluşumunu sağlar. Kapya biberi közleyerek salata meze yapıp yoğurt ile süsleyebilirsiniz ya da samut ekleyip limon sıkıp servis edebilirsiniz dolması yapılabilir. Fırın yemeklerine oldukça yakışır.

Sabah kk

Ara yoğurt ekmek

Öğlen bol bol çorba 4 kaşık kuru fasulye 1 dilim ekmek yogurt

Ara 6 7 fıstık

Aksam tarhana çorbası bir tabak et yemeği bir dilim ekmek salata

Yatınca ya kadar yine yoğurt yiyebilirim
2 litre su

Çok teşekkür ediyorum cnm.. her zmn gel bekleriz.. çok seviniriz :))

Sabah 10:30
Yarım dilim börek
1 bardak çay

Ara 16:00 1 çay bardağı süt zor içtim

Akşam 18:00
Yarım kalan böreğin yarısı

Sonra siyah zeytin 12-13 tane 1 dilim tb ekmeği ile
Cnm ama böle olmaz ki.. çok sağlıksız yaa.. yumurta fln yiyemiyosan bile peynir zeytin ekmek yemelisin ya.. üzme beni

Afiyet olsun cnm. Kuru fasülye bebeğe gaz yapmıyo mu?? Cnm benim dikkatimi çeken menüde ekmekler.. malum diyet sıkı yapamıcaksın.. bari kahvaltı dışında ekmek yemesen.. üstelik kuru fasulye zaten karbonhidrat.. bide ekmek çok olmuş.. akşamda var..

Çok teşekkür ediyorum cnm.. her zmn gel bekleriz.. çok seviniriz :))
aşk olsun teşekkür edecek ne var :)gelirim gülüm önemli olan birbirimizin bilgilerinden faydalanmak sağlıkla zayıflamak,
yolumuz aynı derdimiz aynı bizi bizden başkası da anlamaz o yüzden benim paylaştıklarımı sormadan kopyalabilirsin her zaman hiçç sorun olmaz yeter ki birilerine faydası olsun

***29EYLÜL CUMA BEN DAHA ÇOK KİLO VERDİM KAPIŞMASI****

1.hippotalamus (77.3/75.6/1.7/%2.19)

Kızlar bu listeden adımızı ekleyerek geçen haftanın kilosu bu haftanın kilosu fark ve yüzde hesaplayarak devam edelim

Bugünkü menü
Sabah 9.30
Klasik
kahvaltı

Öğle 3
Ton balık
Domates soğan

Aksam 8
bir kepçe çorba
İki kaşık et yemeği
Bir küçük parça tavuk
Salata
2.5 litre su
1 saat yuruyus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…