Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Yani canım ne diyecegimi şaşırdım.
Bu bilgilerin gercekligi dogrulugu nedir burada yazmak ne kadar dogrudur bilemedim.
Ben dahil serklajli olup aşı olan kim olursa bu yazdıklarını kafasinda kirk senaryo döner
Ben diyecek birsey bulamadim açıkçası.

Benim doktoruma ben bu bilgiyi okudugum icin sordugumda bana demisti ki, serklajlilar neden aşı olmasın ? Serklajlının bebegi dogmayacak mı ? Doğumda diger kadinalrdan ve bebeklerden ne farkın var ki sana aşı olma diyelim biz dedi..
Aşını hemde hemen olacaksın çünkü sen normal hamilelerden farklı olarak erken doğum riski olan bir hamilesin bu aşı senin icin daha önemli demisti...
Ben kendi fikrimi katmak istemiyorum artık bu aşı konusuna kafalar bi milyon oldu çünkü

Canım kimse okumasın diye doktorumun görüşünü yazmamalımıydım anlayamadım?? Demek istediğini benimki uygun görmedi ve uygun görmeyen tek benim doktorum deil baya kişiyle de konuştum yapmayanda çok var yapanda ben sana yaptırma demedim doktorumun görüşünü söyledim ki kimseye yap yada yaptırma diyemem böyle bir yetkim yok herkes doktorunu dinlemeli diye düşünüyorum ben doktorum yaptırma deyince kendimce araştırma yaptım sadece benim bir fikrim yoktu doktordan sonra oluştu ha dediğim gibi yapanda var yapmayanda ha yaptı diye erken doğum yapacağı anlamına da gelmiyor risk var diye benimki uygun görmedi her doktor farkı her doktora da ne yazık ki güvenilmiyor

Herkesin kendi tercihi tabiki ama ben sadece burda olumsuz şeyler okumaktan artık baya sıkıldım. Aşı olan olacak olan birçok insan var biri de benim ilkini oldum ikincisini de muhtemelen bugün olacağım. Benim yerimde olsan bu yazdığını okusan ne demek istediğimi anlardın belki. Ama yine diyorum herkesin kendi tercihi tabiki. Sağlıkla kavuşalım bebişlere erken değil haftası dolunca

Canım insanın kafası her şeye karışacaksa zaten burda olmasın yani bizim buraya girme sebebimiz polyanacılık deil en azından benim deil tabiki olumlu olumsuz her şey burada ayrıca herkes durumunu yazmakta özgür ben aşı olmadığımı yazmaya özgürüm sen nasıl olmayı tercih ettiysen benim doktorum da olma dedi benim neden kafam karışmıyor ??? Yani olanda var olmayanda bu doktorun tutumu bizim deil sen resmen benim durumum sana olumsuz geldiği için bunu yazma demek istiyorsun bana belkide seninki bana olumsuz geliyor??? Bu açıdan baktın mı?? Ki bana olumsuz gelmiyor onu söylim tekrarlıyorum senin doktorun uygun görür benimki görmez insanlar bunlardan etkilenecekse bu platforma zaten girmezler…

Yani benim durumuma olumsuz diyemezsin bence siz kendinizi benim yerime koyup düşünün babylovee bu şekilde dayatma olamaz!!!
Bi sakin mi olsan önce ?
Tartışmaya ne kadar meyillisin. Sen serklaj olurken de biz sana destek verirken olumsuz seyleri okuma diye ısrarla söylemiştik. Çünkü hamilelikte psikoloji farklı oluyor bir operasyon öncesi kafan karışmasın üzülme diye. Şimdi bende tam aşı olacağım gün SERKLAJ OLUP AŞI OLANLAR ERKEN DOĞUM YAPIYORMUŞ cümlesini okuyunca haliyle tetiklendim.

Ben sana dayatma yapmıyorum ne istiyosan yaz banane.
Hızını alamayıp ünlemli mesajlar yazmışsın bide.
Aşılarla ilgili herkes özgür. Ben kendi gebeliğim gereği birçok iğne ve aşı olmak zorundayım. Sende istersen 1 tane bile olma sorumluluğu seni ilgilendiriyor sonuçta.
Uzatmaya da gerek yok. İkimizde fikrimizi söyledik kavgaya da lüzum yok
Yada o kavga etmek istediğin kişi ben değilim ..

Kavga etmek isteyen ben deilim yazdıklarınızı okuyun isterseniz resmen benim doktorumun görüşünü yazdım diye olumsuz oldum benim durumum olumsuz mu oluyor aşı olmadım diye bu şekilde düşünmeniz tuhaf tek taraflı bakmayın bence her şeye evet destek oldunuz teşekkür ederim Allah razı olsun ben takıldığım şeyi tekrar söylüyorum aşı hakkında benim doktorumun bana önerdiğini yazdım aşı olan erken doğum yapar kesin diye bir cümle kurmadım.. bak nasılsa yazmışsınız fikrimizi söyledik bende benimle ilgili olan fikri söyledim siz bana bunu yazamazsın dediniz..size soruyorum yarın kötü bişey yaşasam burda kimseye sorup anlatmim mi yani anlatsam o kişiyi strese koyacaksam buraya girmesin bir zahmet burda hep olumlu şeyler yok insanlar dertlerini yada doktorlarının kendi durumlarıyla ilgili olan kısımdan bahsediyorum tekrar msjları okuyun derim sizi olumsuzluga itecek bir cümle asla kurmadım doktorum böyle dedi dedim ki kendiminde ikilemde olduğunu söyleyip bu doğrumu bilemem doktorlar bu konuda görüş ayrılığında dedim hepsi bu kim kavgacı kim büyüttü ortada…neyse daha fazla yazıp sizi tedirgin etmem…AŞINOLAN ERKEN DOĞUM YAPOYORMUS DEMEDİM tekrar okuyun doktorum erken doğumu tetikleyebilir dedi dedim kesinliği var demedim ayrıca şunu bile yazdım aşı olup 39 haftayı görende var herkesin vücudu farklı dedim..resmen demediğimi demiş gibi gösterdiniz

Yani benim durumuma olumsuz diyemezsin bence siz kendinizi benim yerime koyup düşünün babylovee bu şekilde dayatma olamaz!!!
Hanımlar öncelikle sakin olun burda durumu olumsuz olan biri varsa o bendim çok riskliydi kendim fazla kiloluyum üstüne doktorum kesinlikle kilo alma dedi ama mümkün değil tabii iç baskıyı arttırır dikişi çok fazla zorlar dedi benim bu haftalara gelmem bir mucize ben bile 2 doz yaptırdım aşıyı çok şükür erken doğum vs olmadı hatta gördüğünüz gibi hala doğmadı biliyorum psikolojik olarak çok zorlanıyorsunuz ama birbirinize tartışmak bunu hafifletmeyecek burda olumlu olumsuz onlarca yorum var olumluları biraz rahatlamak için kullanın olumsuzluklara takılmayın lütfen bebeğiniz de etkileniyor sizinle birlikte olumsuzluklardan

Canım benim ben zaten erken doğum olur kesin demedim arkadaş yanlış algıladı…ben benim doktorum erken doğumu tetikleyebilir bak ebilmek ne demek ihtimal demek kesinliği yok demek hatta kesin anlamasın diye örnek dahi verdim aşınolamlar erken doğum yapmıyor dedim ihtimal dedim benim doktorum böyle söyledi onu dinleyecem dedim hepsi bu arkadaş bana bunu yazmamın hata olduğunu söylüyor demekki durumumuzu yazmamalıymısız bende sizin gibi kilolu gebe kaldım ve hamileiğim boyunca daha bir kilo bile almadım herkesin vücudu bünyesi farklı zayıf biri 22 kilo alıyor ha o bunu yazdı diye bende de olacak diye bişey yok bunu anlatmaya çalıştım ama boşuna sanırım

Durumlarımız riskli her şeyden korkuyoruz haliyle o da endişelendi birden ben yaptırdım ya bişey olursa diye annelik çok zor rabbim kimseyi yavrusuyla sınamasın geçecek bu günler inşallah güzel günleri bizler de göreceğiz

Canım bende diyorumki madem her şeyden tedirgin oluyor burası ona iyi gelmez yani sende bilirsin hep olumlu şeyler mi yaşadık ki sürekli olumlu yazalım ben durumumdan bahsettim bu kadar kolay mı etkilenmek ki kötü bişey yazmadım ozaman burda serklaj olup erken doğum yapanda var yani bakmayalım mı illaki denk geliyoruz okuyoruz niyetde kader kısmet her şey a kişisi yaşadı diye bende yaşayacağım anlamına gelmezki yani biz burdan ögreniyrouz çoğu şeyi olumlu olumsuz..Neyse daha fazla sizi de yormim kaç kilo aldınız gebelik boyu merak ettim bende kilolu gebe kaldım da hatta hamilelikte yuvarlanırım diyordum ama öyle olmadı hala aynı kilodayım bu edurumdan memnunumda doktor almamaya çalış dedi isteyerek yapmadım gebelikte birden iştahım kesildi

hayatım mesela sen kanama yaşadın biz yaşamadık hadi diyelimki kanama bizim doktorlarımız tarafından riskli bulunsun kanama varsa dikiş tutmamıştır demiş olsun, yalnızca bunu söylediğini yazsak buraya ister istemez korkudan delirirsin aslında arkadaşın tedirgin olduğu mesele de bu, ben de aşı olmuş biri olarak çevremdeki bütün doktorlar ve hemşireler aşı karşıtlığına ucube gibi bakıyor her konuştuğumuz farklı Her şeyden tedirgin oluyor diye bir şey yok ilk gruba yazdığın zamanları unutmuş gibisin kanama sancı Serklaj sürecinde seni en çok telkin edenlerden biriydi korkmaman için kendisi de bunları yaşamış birisi olarak, sen ondan daha geniş değilsin yani sadece konular farklı,, böyle gerilmeye gerek yok, herkesin tarzı üslubu farklı bu kadar imlalı yükselmeye de gerek yok hepimiz hamileyiz hepimiz bir şeyler yaşıyoruz birbirimizi üzmeyelim

Ben 70le hamile kaldım şimdi 79u zorluyorum arada ama iştahım çok açık maalesef

20.haftaya kadar ben de neredeyse hiç kilo almamıştım sonrasında patlak verdi hep yatarak geçti malum şekerim de düşüyordu sürekli yemek yiyordum geceleri bile kalkıp yiyordum velhasıl kelam çok fazla kilo aldım dilim varmıyor söylemeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…