Serklajlı anneler birbirimize destek olalım🌸🌸🌸

Doğru söylüyorsun zaten hiç bilmediği bir yolla giriyor insan serklaj duyunca korkuyor haklısın sonucumuz güzel oldu inşallah bundan sonrası da güzel gider hepimizin adına

Doğru söylüyorsun zaten hiç bilmediği bir yolla giriyor insan serklaj duyunca korkuyor haklısın sonucumuz güzel oldu inşallah bundan sonrası da güzel gider hepimizin adına
O nedenle burda yazılan hersey bizden sonra bu durumu yasayan tüm hamileler için referans olacak
Serklaj zaten aniden gelişen bir ameliyat. Genel anestezi yada yarı uyanık olmak hic önemli degil. Doktor duruma göre kendi karar veriyor buna demek ki. Veya her doktorun bir tarzı vardır. Hepsi de normal
Bizler 38 haftalari göreceğiz sağlıkla kucağımıza alacağız bebislerimizi ve büyüyeceğiz , bizden sonra gelip okuyanlar umutla daha rahat olacak ameliyatını

Teşekkür ederim canım sedasyondu ama uyudum gibi yani genel anestezi gibi bişey hatırlamadım daha önce olduğum için ona benzettim

İyiyim çok şükür canım bugün inşallah iyi bir şekilde ilerler bundan sonra ne yapmalıyım nelere dikkat edeyim
Taburcu oldun mu ?
Canım bundan sonra bolca uzanarak vaktini geçir. Artık doğuma kadar bol bol yatıp dinlen. Doktorun sana ne kadar ayakta durabileceğini falan söyler zaten. Ben sadece evin içinde hafif dolaşmalar yapıp yatıyorum mesela.
Duş süresini kısa tut. Wc sonrası ve duş sonrası hemen kurula alt bölgeyi. Kabız olmamaya çalış. Bool bol su iç.
Gerisi de moral motivasyon keyfini kaçırmadan bebeğini bekle. Bundan sonra biraz hassas bir hamilelik olacak artık. 9 ayı tamamlayınca da sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi insallahh

Amin inşallah canım doktor henüz gelmedi soramadım daha hemşireye de gelecek mi bilmiyorum ama pazartesi de çıkabilirim diyordu uzak ya bizim yaşadığımız yer Oyüzden açıkçası benimde hemen çıkasım yok yani bir saat uzaklıktayız bu il e bakalım doktor çıkarırsa çıkarım ama tekrar bebeği de görmek istiyorum dün serklajdan sonra ultrasonla baktı kalbine odaklandı atıyordu çok incelemedi birde açıklık olan kısıma baktı bak kapalı diye gösterdi öyle bende açıklığın kaç cm olduğunu bilmiyordum sordum 2cm di 2 dikiş attım dedi sizce çok mu 2cm

Yatırıp çıkarmazlarsa yat bencede orda daha güvendesin. Bide uzun yola gideceksin ya. Yatarak dönersin eve zaten. Canım bebişi dün gördünse sıkıntı yoktur. Doktor bakmış görmesi gerekeni görmüştür.
Canım o açıklık konusunda bir fikrim yok çok mu az mı bilemedim şimdi.
Rahim ağzı uzunluğu 2 cm demiş olabilir mi acaba işlemden sonra için

Yok ben bilerek açıklık kaç cm di dedim bak atayım sorduğum yer açıklığın uzunluguydu sanırım kapalı kısım 12mm demişti ilk kontrolde zaten yani orası kalmış diye şu görünen uzun kısım açıklık orayı sadece üstten dikiyorler sanırım yada tamamını mı bende çok soru soruyorum hakkınızı helal edin doktoru da darlıyorum gördükçe aşırı evhamlı bir yapım var elimde deil ya

Eklentiler

• IMG_3822.webp
    23,9 KB · Görüntüleme: 12
Kızlar bu arada doktorum geldi az önce bana yatma diyor kalk dolaş diyor işte enfeksiyon değerlerim tahlil falan dedim gerek yok şuan zaten crp yüksek çıkar bir işlem geçirdin diyor dikişler çok sağlam açılması imkansız elimle zorlasam açılmaz dedi yatma sürekli diye kızdı bana kalk dolaş diyor bebeğin daha küçük diyor baskı falanda yapamaz ki yapsa da açılmaz diyor yani çok olumlu konuştu kanamalarında sürer dedi az az sebebi bu rahim kanaması deil dedi bu gelen dedi işlemi yaparken vajina duvarlarını aletlerle geriyoruz bunu kan rahimden gelen deil dedi baya iyi bir doktor kızlar herşeyi tane tane açıklıyor inşallah her şey güzel olur büyük lavaboya daha çıkmadım ondan da korkuyorum dedim hayır korkma bişey olmaz diyor bu gece de kal yarın bebeği kontrol edip taburcu ederim seni dedi

Oh mis gibi haberlerle geldin dediği gibi çık tuvallete kabızlık en sıkıntısı babylovee de dediği Gibi bol su iç benim doktorum dinlen dedi başka doktora gittim ağır iş yapma dedi herkes farklı söylüyor bende arasını yapıyorum evde yürüyorum yemek yerken oturuyorum ve genel de uzanıyorum riskli zamanı geçene kadar da böyle yapmayı düşünüyorum

Canım bak dedim ya sana islemden önce bakılan degerler yeterli oluyor o yüzden sonradan bakmiyorlar birseye. Sen bol su içip vücudunu sürekli yenileyeceksin o yanmalar falanda hepsi gecip gidecek. Sürekli yatma dese de ben psikolojik olarak ilk hafta hele sadece wc icin kalkmıştım. Dikisler daha yeni diye iyice saglam tutsun diye.
Yani haftan küçük ama ben yine de öyle cok aktif olunmamasindan yanayim. Sonucta bu dikisin amaci aşağı baskıyı azaltmak kalkip yurudukce is güç yaptikca oraya olan baski artar ve dikisler zorlanir. Ben kendi fikrimce cok fazla ayakta gezip dolasmayi is yapmayi dogru bulmuyorum. Tabiki herkes istedigi gibi davranabilir
Özellikle yere çömelme falan yapma. Ve uzun süre ayakta kalma sen yine de. Dikkat et canım.

Teşekkür ederim canım beni yatarken görünce hiç kalkmıyormusun kalk yürü gez dedi hatta dün ameliyattan sonra bile yürü akşam dedi ben yürümedim ya zaten iş yapmam da ayakta kalmak istemiyorum bende ne olur ne olmaz diye birde oturur vaziyette uzatıyorum ayaklarımı oldum olası uzanmayı sevmedim sanki belim ağrıyor uzanınca normalde de öyleydim inşallah sağlıkla ilerler de bebeklerimizi zamanında kucaklarız

Öyle canım bende seninle aynı fikirdeyim zaten gebe kaldığımdan beri doktora gitmek dışında dışarı bile çıkmadım hiç hep evde oturup yatıyordum yemekte yapmıyordum doğru düzgün şimdi daha da dikkat ederim gene kaldığımdan beri bir bez vurmadım eve eşim saolsun herşeyi yapıyor ailemde uzakta eşim bakıyor elinden geldiğince

Zaten en iyisi tedbiri elden birakmamak. Sonuçta sayılı bir zaman geçip gidecek. Dinlenip kendini yormadan doğum zamanını beklemek en iyisi. Biz elimizden geleni yapalım da gerisini Allahıma bırakalım.
Sen yine ayni sekilde bedenini dinleyip en dogrusunu yaparsin zaten ilk hafta daha dikkatli ol. Sonra yavas yavas esnetirsin istersen. Benim doktorum ilk 1 ay önemli demisti. O dönemi bir atlatalım sonra sirayla hedef haftalarımızı yavas yavas tamamlayacagiz bende buna inanıyorum sonra 38 39 haftalarda da dogum yapip sağlıkla kucagimizda bebeklerimizle evimize geliriz bebislerimizi büyütürüz inşallah

tamamen oturur pozisyonda çok kalma veya ayakların aşağıda yarı oturur pozisyonda baskı yapar düz yatarken ben yastık koyuyorum ayaklarımın altına öyle rahat ediyorum haberin olsun biraz ayaklarımız yüksekte kalırsa baskı azalır zamanla hissedersin zaten uzun süre ayakta kalınca veya baskı olunca ağrı oluyor

Merhabalar konunuzu yeni gördüm. Bende serklajlı anneyim. 5 aylık bebeğimi kaybettikten sonra bu teşhis kondu bana da. Kızıma hamile kaldığımda serklaj yapıldı tedbir amaçlı çok şükür 38+5 Te doğum yaptım. Şimdi kızım 1 yaşında. Şuan 4,5 aylık hamileyim 14. Haftamda yine serklaj yapıldı tedbir amaçlı. İyiyi düşünelim güzeli çağıralım. Kızımda o kadar stres yaptım ki bir kaybım vardı ve ne olacağı belli değildi, o zamanları hatırlamak dahi istemiyorum … şuan çok daha rahat çok daha sağlıklı bir psikolojideyim. Sizlerde sağlıkla kavuşursunuz inşallah dua edelim birbirimize için

Merhaba canım sizin açılmanız ne kadardı bende dün oldum serklaj 17.haftada iki gün içinde tespit ettik hemen yaptılar inşallah bizimde sağlıkla ilerler insan tedirgin oluyor elden de pek bişey gelmiyor kızınızda kaç haftalıkken olmuştunuz serklaj

Amin inşallah canım sizler de bana çok iyi geldiniz burda Allah razı olsun dualarınıza beni de katın

Elimden geldiğince yatacam dinlemem canım inşallah zaman bizim için çabuk ve sağlıklı geçer tek isteğim bebeğimi sağlıkla kucaklamak ozaman büyük bir oh cekecem zor zamanları atlatırız inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…