- 19 Aralık 2023
- 1.627
- 923
- 43
İnşallah canımmOyy buna inanarak ve umutla hergünümü geçiriyorumönce sen sonra peşinden biz o beklediğimiz güne ulaşacağız ve sağlıkla dogurup sağlıkla yavrularımızı alip evimize gelecegiz
Antibiyotik verdiler damardan canım dünde vermişlerdiCanım saat ilerledikce ağrıların azalacak zaten. Sabaha daha rahat uyanırsın. Sana antibiyotik baslayacaktir doktorun yüksek ihtimalle. O yüzden tahlile gerek duymuyorlar. Merak etme onlar her zaman yapiyorlar bu isi. Benimde ilk saatler ağrım coktu bana da sadece bir şişe parasetamol parol verdiler damardan serumla. Onun dışında doktorum gerek yok o ağrı gececek demisti. Benim cok fazla mide bulantım da vardı mesela ağrılara ek.
Islem sonrasi kanama o sekilde oluyor canim zaten. Lekelenme seklinde de devam eder yarina daha da azalir. Ve 1 hafta kadar sürer. Ağrılarında iyice azalır.
Özel hastanede de olsan su an gecirdigin islem geregi ne yapilacaksa sadece onu yaparlar. Fazladan agri kesici veremezler sen hamilesin çünkü canım.
Veya gereksiz yere test yapmazlar. Bana da yapilmadi kan veya idrar testi. Ameliyat öncesi kan almışlardı sadece anestezi ve doktorumun istedigi testler yapilmisti. Operasyon sonrasi ekstra test yapilmiyor bende özelde oldum ameliyatimi.
İdrar yolunda yanman bile olsa bol su içersen atlatırsın yanman var diye içmezsen daha fazla yanmayla sonuç alırsın sık sık su içip sık sık idrara çıkman daha doğru olur daha azaldığını hissedersin yanmanınİletiyorum normal diyor sonda sonrası yanma olabilir diyor idrarım gelmesin diye korkudan su içemiyorum sırf o yanmayı hissetmim diye sizce napayım ya araştırdım biraz sonda tahriş edermiş ondan dolayı da yanma olabilir mi diye düşündüm ama ben bu kadar zor olacağını düşünmemiştim hala rahat deilim bel üstü tam uzanır konumda değilde oturur konumda ayaklarımı uzattım doktorum sadece bir kez geldi hemşire artık gelmez dedi geldiğinde işlem biteli iki saat civarı olmuştu ultrasonla bebeğe baktı bende gördüm iyiydi kapattığı yeri de gösterdi hiç olumsuz bişey demedi her şeyi sordum normal dedi birde benim normalde de vajinam dar doğuştan açınca aletle acımıştır dedi ha ilk çıktığım zamana göre bir tık iyiyim tabi
Teşekkür ederim canım birde hep sırt üstünü uzanayım sağ sol denerek yatsam siz nasıl yattınızİdrar yolunda yanman bile olsa bol su içersen atlatırsın yanman var diye içmezsen daha fazla yanmayla sonuç alırsın sık sık su içip sık sık idrara çıkman daha doğru olur daha azaldığını hissedersin yanmanın
Dönebilirsin sorun olmazTeşekkür ederim canım birde hep sırt üstünü uzanayım sağ sol denerek yatsam siz nasıl yattınız
canım çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşAllah iyimisin şimdi ameliyat canım ağrın olması normal ama ekstra endişeleniyo insan tabi gebeyken bu arada neden genel anestezi oldun benim bildiğim spinal yada sedasyonla yapıyolar tam emin değilim ama kişiye göre değişir belkiTeşekkür ederim canım birde hep sırt üstünü uzanayım sağ sol denerek yatsam siz nasıl yattınız
Doktorun tercihine göre değişiyor ben spinal oldum ama genel anestezi de olan var bir sebebi yok galiba çünkü bende de açılma vardı hunileşme vardı sıkıntılıydı yanicanım çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşAllah iyimisin şimdi ameliyat canım ağrın olması normal ama ekstra endişeleniyo insan tabi gebeyken bu arada neden genel anestezi oldun benim bildiğim spinal yada sedasyonla yapıyolar tam emin değilim ama kişiye göre değişir belki
anladım canım doğrudur genelde hastanın durumuna göre prosödür uyguluyolar sanada çok geçmiş olsunDoktorun tercihine göre değişiyor ben spinal oldum ama genel anestezi de olan var bir sebebi yok galiba çünkü bende de açılma vardı hunileşme vardı sıkıntılıydı yani
Evet canım bende spinal oldum açmana önce genel dediler sonra doktorum böyle tercih etmiş tam olarak ben de bilemiyorum sebebiniDoktorun tercihine göre değişiyor ben spinal oldum ama genel anestezi de olan var bir sebebi yok galiba çünkü bende de açılma vardı hunileşme vardı sıkıntılıydı yani
Teşekkür ederimanladım canım doğrudur genelde hastanın durumuna göre prosödür uyguluyolar sanada çok geçmiş olsun
Genel anestezi daha ağrılı galiba senin de ameliyat sonrası çok ağrın oldu mu? Benim çok yoktu ayaklarım sızladı parola geçti bir kaç gün tekrarladı bitti süreç daha kolay geldi düşününce tamamen uyumak daha korkutucu geldi şuan gözümeEvet canım bende spinal oldum açmana önce genel dediler sonra doktorum böyle tercih etmiş tam olarak ben de bilemiyorum sebebini
yok canım benim şu an iyi serviks boyu 2 haftada perinatoloji kontrolüne gidiyorum en son salı günü gittim 14+1 de 16 haftada bir daha gidicem şu an takip ediliyo progestan kullanıyorum tedbir amaçlı vajinal benim ilk gebeliğimde kısalmam 27-28 haftada olmuştu hunileşmemde oldu o yüzden şimdilik sıkı takip ve progestan kullanıyorum gerekirse dikiş atıcaz dedi dr um 16 haftada ne olur bilmiyorumTeşekkür ederimsen de oldun mu ameliyat kaçıncı haftandasın
Tamam tamam hatırladım senii kızlar farklı doktora da görün demişlerdi. Bende aynı fikirdeyim farklı doktora görün ondan da fikir al bazen tek doktor çözüm olmayabilir farklı bakış gerekli hem için rahat eder bundan sonra benim tüm gebeliklerimde önlem amaçlı dikiş yapılacağını söylediler ondan sen bilirsin gene deyok canım benim şu an iyi serviks boyu 2 haftada perinatoloji kontrolüne gidiyorum en son salı günü gittim 14+1 de 16 haftada bir daha gidicem şu an takip ediliyo progestan kullanıyorum tedbir amaçlı vajinal benim ilk gebeliğimde kısalmam 27-28 haftada olmuştu hunileşmemde oldu o yüzden şimdilik sıkı takip ve progestan kullanıyorum gerekirse dikiş atıcaz dedi dr um 16 haftada ne olur bilmiyorum
farklı dr a da gittim canım benim kısalmam 28 haftada olduğu için çok yüksek risk grubunda değilim sanırım 24 haftaya kadar takip edilecek 2 haftada bir arada kısalma oluşmazsa tabi sonrası ilaçlarla desteklenip sıkı takip devam yani direk rahim ağzı normal sınırdayken dikiş atmak mantıklı değil dediler dikişinde riskleri var şu anlık yakın takip gerekirse hemen dikiş atılacak dendi 2 dr da ve alanlarında çok uzmanlar ikiside .. kendi özel takipli olduğum dr umda aynı fikirde bakalım hayırlısı 16 haftada ne çıkacakTamam tamam hatırladım senii kızlar farklı doktora da görün demişlerdi. Bende aynı fikirdeyim farklı doktora görün ondan da fikir al bazen tek doktor çözüm olmayabilir farklı bakış gerekli hem için rahat eder bundan sonra benim tüm gebeliklerimde önlem amaçlı dikiş yapılacağını söylediler ondan sen bilirsin gene de
Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah
Benim de öyle ağrım olmadı anestezi sonrası biraz karnımda sanki gazım var gibi bir saat kadar ağrım oldu parolluk değildi yani çok hafif, tekrarlama olmadı ilk kalkınca sanki ağırlık hissettim ama ben yaklaşık 10 gündür kalkmıyordum diye o yüzden olabilir ama gaz sıkışması gibi Ağrı dışında farklı bir şey olmadı canım, bence de tamamen uyumak korkutucu olabilir ama bende de iğne iplik travması olduGenel anestezi daha ağrılı galiba senin de ameliyat sonrası çok ağrın oldu mu? Benim çok yoktu ayaklarım sızladı parola geçti bir kaç gün tekrarladı bitti süreç daha kolay geldi düşününce tamamen uyumak daha korkutucu geldi şuan gözüme
Harika o zaman ikisi de aynı fikirdeyse şeninde kafan rahat eder tabii sağlıkla alalım kucağımıza sayılı gün gelir geçer inşallahfarklı dr a da gittim canım benim kısalmam 28 haftada olduğu için çok yüksek risk grubunda değilim sanırım 24 haftaya kadar takip edilecek 2 haftada bir arada kısalma oluşmazsa tabi sonrası ilaçlarla desteklenip sıkı takip devam yani direk rahim ağzı normal sınırdayken dikiş atmak mantıklı değil dediler dikişinde riskleri var şu anlık yakın takip gerekirse hemen dikiş atılacak dendi 2 dr da ve alanlarında çok uzmanlar ikiside .. kendi özel takipli olduğum dr umda aynı fikirde bakalım hayırlısı 16 haftada ne çıkacak
Yok hiç hiç birşey hissetmedim anlamaya çalıştım yok anlayamadım baktım doktor geldi yanıma güzel geçti yukarda konuşalım dedi gitti ne ara yaptı ne oldu anlamlandıramadım olsaydı bende de travma kalırdıBenim de öyle ağrım olmadı anestezi sonrası biraz karnımda sanki gazım var gibi bir saat kadar ağrım oldu parolluk değildi yani çok hafif, tekrarlama olmadı ilk kalkınca sanki ağırlık hissettim ama ben yaklaşık 10 gündür kalkmıyordum diye o yüzden olabilir ama gaz sıkışması gibi Ağrı dışında farklı bir şey olmadı canım, bence de tamamen uyumak korkutucu olabilir ama bende de iğne iplik travması olduağrı hissetmedik operasyon sırasında ama o ipliği çekişini vs sanki hissiyat olarak hissettim fenaydı unutamam o hissi
Amin canım aminYok hiç hiç birşey hissetmedim anlamaya çalıştım yok anlayamadım baktım doktor geldi yanıma güzel geçti yukarda konuşalım dedi gitti ne ara yaptı ne oldu anlamlandıramadım olsaydı bende de travma kalırdıAllah sadece doğum için hastanede yatmayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?