• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevdiğim ve ailem Arasında kaldım

Denizyildizz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2015
34
4
1
Arkadaşlar... Ben yeni mezun oldum ve erkek arkadaşım var bana evlenme teklifi etti ve ben de ona güvendiğim için o Şehirde iş ve kalacak yer ayarladım ailemin yanına memleketime geldim hasret gidereyim diye,1 ay sonra işe başlayacaktım Geldim yanlarına bende. Fakat geldiğim gibi ailem aldığım maaşın yarısının kaldığım yere diğer yarısıda ancak yemek ve yol masrafına yeteceğinin bir tane ufak birşey bile alamayacağımın farkına varmamı istediler. Memleketimdeki işe girersem aldığım maaşın tamamının cebime kalacağını söylediler. Fakat erkek arkadaşıma anlattım gel idare et Düğüne kadar desen babana olmaz mı gibi konuştu. Sen gel dedim babamın yanında çalışıyorum babam sıkıntıda böyle bırakamam dedi benden birşeyler bekliyor. Peki gelemezsem nolur dedim hani iki ayrı şehir olucak ya gider geliriz dedi ama çalışan iki insan için bu çok zor hergün okulda görüşen insanlardık şimdi ayda yada 2 ayda bir olucak. Zor durumdayım arada kaldım akıl verin arkadaşlar lütfen çok sıkıntıdayım...

Arkadaşlar... Ben yeni mezun oldum ve erkek arkadaşım var bana evlenme teklifi etti ve ben de ona güvendiğim için o Şehirde iş ve kalacak yer ayarladım ailemin yanına memleketime geldim hasret gidereyim diye,1 ay sonra işe başlayacaktım Geldim yanlarına bende. Fakat geldiğim gibi ailem aldığım maaşın yarısının kaldığım yere diğer yarısıda ancak yemek ve yol masrafına yeteceğinin bir tane ufak birşey bile alamayacağımın farkına varmamı istediler. Memleketimdeki işe girersem aldığım maaşın tamamının cebime kalacağını söylediler. Fakat erkek arkadaşıma anlattım gel idare et Düğüne kadar desen babana olmaz mı gibi konuştu. Sen gel dedim babamın yanında çalışıyorum babam sıkıntıda böyle bırakamam dedi benden birşeyler bekliyor. Peki gelemezsem nolur dedim hani iki ayrı şehir olucak ya gider geliriz dedi ama çalışan iki insan için bu çok zor hergün okulda görüşen insanlardık şimdi ayda yada 2 ayda bir olucak. Zor durumdayım arada kaldım akıl verin arkadaşlar lütfen çok sıkıntıdayım...

Ne kadar zamandır çıkıyorsunuz? Evlenip gitseniz o şehre? Kendi evinize kira ödersiniz en azından, tek başına kalacağınız yere ödemektense.

Bu arada babasının yanında çalışan erkeklerle ilgili fobim oluştu bu forumu takip ettiğimden beri.
Yaşlarınız kaç? Erkek arkadaşınızın mesleği var mı? Babasıyla arası bozulsa maddi olarak sizi geçindirecek gücü var mı?

Arada kalmana gerek yok senin icun hangisi mantikliysa onu sec

Sirf erkek arkadasina yakin olacaksin diye iyi sartlari red etmee bence

Ayrica erkek arkadasin herzaman babasiylami calisacak ?

öncelikle çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için... 4 senelik bir birlikteliğimiz var,aynı sınıftaydık. İkimizde mimarlık mezunuyuz arkadaşlar... ben de babası ile kalsın istemem çünkü orada mimarlık ile ilgili bir iş yapmıyor sadece babası sıkışık olduğu için yardım ediyor şuan için.

Babası durumunu toparlayana kadar yanında olacakmış arkadaşlar, ben sadece hep yan yana olduğumuz için bu ayrılık zor sokar diye korkuyorum ayrılık olur diye çok ama çok üzülürüm

Ne kadar zamandır çıkıyorsunuz? Evlenip gitseniz o şehre? Kendi evinize kira ödersiniz en azından, tek başına kalacağınız yere ödemektense.

Bu arada babasının yanında çalışan erkeklerle ilgili fobim oluştu bu forumu takip ettiğimden beri.
Yaşlarınız kaç? Erkek arkadaşınızın mesleği var mı? Babasıyla arası bozulsa maddi olarak sizi geçindirecek gücü var mı?

öncelikle çok teşekkür ederim size cevaplardığınız için... 4 senelik bir birlikteliğimiz var,aynı sınıftaydık. İkimizde mimarlık mezunuyuz arkadaşlar... ben de babası ile kalsın istemem çünkü orada mimarlık ile ilgili bir iş yapmıyor sadece babası sıkışık olduğu için yardım ediyor şuan için.

çok rahat biri şuan için babası durumunu toparlayana kadar babası ile olup daha sonra kendine bir yer açacakmış babası öyle söylüyor ama ne olur ilerde bilmiyorum kii....

ncelikle çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için... 4 senelik bir birlikteliğimiz var,aynı sınıftaydık. İkimizde mimarlık mezunuyuz arkadaşlar... ben de babası ile kalsın istemem çünkü orada mimarlık ile ilgili bir iş yapmıyor sadece babası sıkışık olduğu için yardım ediyor şuan için.

çok rahat biri şuan için babası durumunu toparlayana kadar babası ile olup daha sonra kendine bir yer açacakmış babası öyle söylüyor ama ne olur ilerde bilmiyorum kii....
o kadar yıl var uzaktan nasıl olur ne olur hiç karar veremiyorum kolay da sevilmiyor ki... napmam lazım çok arada kaldım ikna olamıyorum aklım durdu.. napmalıyım içime sine sine?

Babasının işinde çalışan birinden hayır beklemem kp ve kv bağımlı olcaksınız hep onlarla dipdibe olmak durumundasın. ayrıca kendi memleketinde çalış para biriktir düğünü çeyizi için seven katlanır yani yapcak bişey yok geçici bi durum. hem biraz uzaklaşmak iyi gelir özlersiniz.tabii hangi şehir kariyeriniz için daha iyi bi de o var. madem mimar, kendine mimarlık işi bulmadan evlenmem çünkü kp sürekli sıkışık olcak olmasa öyle davrancak ki oğlu gitmesin.

Babasının işinde çalışan birinden hayır beklemem kp ve kv bağımlı olcaksınız hep onlarla dipdibe olmak durumundasın. ayrıca kendi memleketinde çalış para biriktir düğünü çeyizi için seven katlanır yani yapcak bişey yok geçici bi durum. hem biraz uzaklaşmak iyi gelir özlersiniz.tabii hangi şehir kariyeriniz için daha iyi bi de o var. madem mimar, kendine mimarlık işi bulmadan evlenmem çünkü kp sürekli sıkışık olcak olmasa öyle davrancak ki oğlu gitmesin.
çok teşekkürler cevabınız için.. benim ailemin olduğu yer küçük tamam tüm param cebime kalır ama istanbulda da kariyerim için iyi olucağını biliyorum bende ailemde ama maddi yönden şuan en baş için ailem yanlarında olursam daha iyi olacağını düşünüyor

Ailenizin maddi durumu çok kötüyse yardımın gerekiyorsa memlekete donmelisin. Eğer böyle bir sorun yoksa kariyerin için hangisi daha iyiyse ona göre tercih yapmalisin .
kötü değil çok şükür ama ben onlara yardım etmek istiyorum 3 - 5 neyse elimden ne gelirse ne biliyim yemek ısmarlamak gibi alışverişe getirmek gibi. ihtiyaçları yok ama senelerdir masraflı bir bölümde okuttular diye böyle içimden geçiyor.

çok teşekkürler cevabınız için.. benim ailemin olduğu yer küçük tamam tüm param cebime kalır ama istanbulda da kariyerim için iyi olucağını biliyorum bende ailemde ama maddi yönden şuan en baş için ailem yanlarında olursam daha iyi olacağını düşünüyor
İstanbul daha iyi ama işiniz için, bence o zaman istanbulda kalın. maaşınız size kalmıyorsa yapacak bişey yok kariyeriniz ilerledikçe maaşınız artacak hem evlenince ortak eve çıkıcaksınız.artık adettir bol altındır bohçadır geçeceksiniz böyle şeyleri, temel ihtiyaçlarınızı alıp oturucaksınız.evlenmenize ne kadar var? tamam sana masraf yaptılar ama borçla mı? artık yapmalarına gerek kalmayacak.ailene para vermen gereken zaman değil düğünün için biriktirmen gereken zaman bunun farkında olup nasıl alıyolar ki paranı?

haklısınız bırak dedim bikaç ay sonra kendini toparladığı zaman bana iş yeri açacak diyor ama yine bağımlı olucak gibi onlara ben açtım oğlum diyecekler ve hep kazandıkları onun ailesine de gidicek doğal olarak. ben istiyorum ki ikimiz olalım yine yardım edelim ailelerimize ama babası yer açsında hep ona bağımlı gibi olalım değil

haklısınız bırak dedim bikaç ay sonra kendini toparladığı zaman bana iş yeri açacak diyor ama yine bağımlı olucak gibi onlara ben açtım oğlum diyecekler ve hep kazandıkları onun ailesine de gidicek doğal olarak. ben istiyorum ki ikimiz olalım yine yardım edelim ailelerimize ama babası yer açsında hep ona bağımlı gibi olalım değil
şart koy. eğer kazandıklarımızı ailelerimize akıtırsak bu iş olmaz biz aile kurmuş genç insanlarız.aylık (atıyorum) 300 lira verelim ailelerimize, faturalarını biz ödemiş olalım dersin. ben hayat arkadaşımın başkasına bağımlı olmasını istemiyorum, eğer ''ama işimi bana onlar kurdu yapamam edemem'' diye bahane süreceksen bana baştan söyle kendi yolumu çizeyim falan diye belirtmen lazım duygusallık yapma sonra huzurun kaçar.

İstanbul daha iyi ama işiniz için, bence o zaman istanbulda kalın. maaşınız size kalmıyorsa yapacak bişey yok kariyeriniz ilerledikçe maaşınız artacak hem evlenince ortak eve çıkıcaksınız.artık adettir bol altındır bohçadır geçeceksiniz böyle şeyleri, temel ihtiyaçlarınızı alıp oturucaksınız.evlenmenize ne kadar var? tamam sana masraf yaptılar ama borçla mı? artık yapmalarına gerek kalmayacak.ailene para vermen gereken zaman değil düğünün için biriktirmen gereken zaman bunun farkında olup nasıl alıyolar ki paranı?
bir ay sonra nişan düşünülüyor. sonrasında da babamın ve her babanın dediği gibi nişanla düğün arası çok tutulmaz max 6-7 hadi 8 ay sonra düğün olur belki de daha erken. ama asıl korkum ablamda nişanlandı kendisi nişandan sonra nişanlısının olduğu memlekete gitmedi burada kaldı uzaktan uzaktan olmaya çalıştı ama olmadı çocuk ablamı başka bir kız için bıraktı kendi çalıştığı yerden bir kız buldu ve de onunla evlendi olan ablama oldu. bundan çok korkuyorum ailem çok üzüldüler bende ikinci yıkıntı nasıl yaşatayım ya asnısı bana da olursa naparım ?

Back
X