Canim ilk olarak, bakkal dükkani degil ki bu babasi isyeri acsin. Yeni mezun, is tecrübesi müsteri kitlesi yok. Mutlaka bir mimarlik bürosunda calisip tecrübe ve pratik sahibi olmak gerek. Tip fakültesi, avukatlik,mimarlik falan kimse mezun olur olmaz kendi bürosunu kurmuyor. Önce staj sonra da nerden baksan en az 4-5 sene bir büroda calismasi lazim. Okulu bitirmek yetmez ki. Kendi adima ben müsteri olsam yeni mezun sifir tecrübe tercih edemezdim. Büro acip esya alip dösemekle olmuyor; referans, müsteri, cevre lazim.
Ikincisi asiri mutaasaip kapali bir aile ve hem ogullari hem de kendileri renklerini belli etmisler. Kapanma mevzusu icten gelerek Allah icin yapilir. Sevgilinizin size lafini bile etmemesi, ailesine ben onu böyle tanidim böyle sevdim demesi gerekirdi. Ya milletteki cesarete bak, daha tanimadan görmeden baska bir anne babanin evladina sart kosuyorlar. Kendilerinde bu hakki görmeleri size ipucu aslinda tehlike isareti. Ama asktan gözünüze batmayacak önemsemeyeceksiniz orasi belli. Cünkü uzun zamandir okul ortaminda beraber yasiyorsunuz ve asla kopmazsiniz zannediyorsunuz. Aslinda bu uzaklik ayri sehirde yasama sizin icin de sinav olur bence. Okulda gece gündüz her dakika duygular cok yogun olur. Birak sevgiliyi oda arkadasini bile ömür boyu ayni sekilde görecek gibi sanirsiniz ama araya mesafe girince o yogunluk geciyor.
Bence de bu sevgilinin ipiyle kuyuya inmeyin. Biraz zaman taniyin iliskinize. Bu sartlarla ben olsam yanina gitmezdim. Ailem ayrilmama üzülür diyorsunuz ama ogullariyla beraber olmaniz icin kapanma sarti koyan sizi hic tanimadan önyargili olan bu insanlari duyunca üzülmezler mi? Babasinin yaninda calissin iyi tamam da ciddi bir firmaya özgecmis verse mezuniyet sonrasi icin ne yazacak CV ye? Madem gecici bir durum babasi gecici bir yardimci tutup oglunu meslegi yönünde tesvik etseymis. Sevgiliniz icin cok kesin konusamam cünkü hayat tecrübesi yok ve daha cok yolun basinda. Yasayacaklari onu size karsi iyi yönde de etkileyebilir, belki kisiligi oturdukca kendiliginden yanlisini hatasini farkedebilir. Iyi bir es olma yolunu secebilir ama o aileyle bu is yürümez hic gözüm tutmadi. Bu insanlar sizin ve ailenizin bir hayli basinizi agritirlar.