sevgi karın doyurur mu evlilikte?

benim demek istediğim aç aç beklesinler değil ki, gerekirse ek iş yapılır, daha küçük evde oturulur, daha az eşya alınır. düğün yerine sade nikah yapılır.

burada da çok gördük, kv kp düğün yapıp gelinin her isteğini kursağında bırakanlar, veya kendi zengin olup karısını evde oturtup paraları arkadaşları ile yiyenler.

o yüzden para ne ki diyorum ben.
bir de zengin diye evlendiğin adam batınca mesela, ne yapacaksın, boşanacak mısın?
garantisi var mı evin arabanın, ev yandı bitti kül oldu, araba da kaza yaptı, ne olacak...

İlla çok para harcayarak düğün yapacağım derse pahali esyalar alirsa sonra maddi sıkıntı yuzunden sorun cikabilir. Fakat sevdigim yanimda olsun da eşya falan az olsun derse ona gore alisveris yaparlar zamanla hersey olur. İkiside asgari ucret alirsa 2600 tl ile 600 kira odeseler 2000 ile geçinebilirler. Ben de aşkı seçtim zamanla eşyamiz oldu arabamiz oldu sira evde yani Allah nasip ederse çalistiktan sonra o da olur neden olmasin.

Parasız olmuyo. Sevgi de biyere kadar.

Burda okuyoruz adam karısına günde 1 tl veriyormuş ekmek parası sadece. Kadın kuaföre gidecek bıyık orman olmuş diyo para yok. Asgari ücret diyosun. Kira vericekler. Düğün borçları olcak. Nasıl geçinicekler?

Valla aşk sevgi iyi hoş da bunlar birgün biterse ya da azalırsa geriye ne kalacak? Evet, maddiyatın da elden kayıp gitme ihtimali var ama sevginin yok mu? İnsanların duyguları değişiyor, kimse kusura bakmasın. Yıllar önceki aşklarıyla yanıp tutuşan çiftler vs binde bir yani. Ve çocuk durumu çok önemli mesela. Kimsenin çocuğuna bu yokluğu yaşatmaya hakkı yok diye düşünüyorum. Maddi sıkıntı varsa çocuk konusunda biraz daha hassas olunmalı diye düşünüyorum.

Mesela burada şöyle denmiş, abla zaten varlık içinde değilmiş, yani bu insan hep yokluk çekmiş ve bundan sonra da yokluk çekse bişey olmaz, nasıl olsa yokluğa alışkın, gibi bir anlam çıkardım ama o iş öyle değil. Hayatı boyunca yokluk çekmiş bir insan hayatının bir döneminden sonra bu yokluktan artık sıkılıyor. Rahat edeyim ister yani biraz. Ablan bu durumda ya biraz erteleyecek işler güçler oturtulacak, birikim vs yapılacak ya bu sevdadan vazgeçecek ya da her şeye razı olacak ve evlenecek. Kaldı ki ben kesinlikle adam evine baksın, çalışsın getirsin kafasında değilim, her şey müşterektir fakat yerinde sayacağı belliyse ve tatmin edici düzeyde değilse tekrar tekrar düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim karnımı sevgi doyurmazdı muhtemelen, benim sevgim de kimseyi doyurmazdı. Gerçekten o "sevgi" ile üstesinden gelinebilir mi, ben buna pek inanmıyorum. Yokluktan varlık yaratabilecek insanlar değillerse zor. Ben buna şahit oldum, benim amcalarımdan biri mesela. Erkek kuaförü. Yengemle tanışıyorlar, evleniyorlar falan yengem köyden şehre yerleşiyor falan. Zaman içinde her şeyleri oldu, ev, araba, dükkan... Şimdi iki çocuğundan biri özel üniversitede okuyor, ikisinin de okuduğu bölümler iş garantisi olan bölümler. Yengem yıllardır evinden çalışan ev hanımı. Ama herkes yapamıyor işte.

Buda dogru valla biz kucukken fakırdık sonra abim çalıştı zenginleştı karısının altında arabası var evleri var . Karısı ama para oldugu ıcın evlendı abımle ama habire kavga edıyorlar yardımcısı bile var kadının ama mutsuz çünkü abımın herkese baktığını para vedıdhınj sanıyor ahmak . Kendı ailesıne verır bize anneme verdırmez ama mutsuz çünkü sevmedı abimi orda için ailesi verdi vs vs vs vs hayat garip parasız olmuyor parasızlık ta mutsuzluk getırıyoruz ama sevgısızlıkte mutsuzluk getırıyor . Bence Şükrü bilmek lazım severek evlenmek lazım elde olanla yetınerek belkı Mutlu olunur ama başkasındakıne özenerek veya neden daha cok yok dıyerek düşünürsek mutsuz oluruz zaten

Cok guzel bakış acısı cok haklısın benım de durum bıraz kötü şu an neden daha cok para yok dıyorum bazen ama bugün yoksa yarın olmucak dıye bırsey yok şeytan uğraşıyor ama dedıgınız cok cok dogru . Bizim gelin para için evlendı abimle ama yıllardır kavga edıyorlar Ada'mın kafasını yedı . Ne bılım hayat cok garıp

esin icin sunu diyorum allahin sobasi yok

Damat esnaf desen durum farklı olabilirdi mesela. Çünkü Türkiye şartlarında akıllı bir esnaf bugün maaşla çalışan insanlardan daha iyi duruma gelebiliyor. Ben kaç tane esnaf tanıyorum üstelik öyle über yaratıcı falan da değiller, atomu parçalamıyorlar yani anlatabildim mi, hepsinin en az birer tane evi ve arabası var. Maaşla çalışıyorsun, terfi alabilmek için bi tarafın çıkıyor ve aldığın zam da belli. Patronları zengin ediyorsun, tekmeyi vururlarsa ne yapacaksın? Kaldın ortada. Aranızda esnaf olan varsa yapışsın yani işine.

Merak ediyorum aşık olunmadan durumu iyi diye evlenilen biriyle nasıl aynı yatağa girilir ki mide meselesi.

canım benim enişte asgari ücretle çalışıyordu, ailem pek hoş karşılamadı ama karışmadı da kardeşime.
ama enişte çok çalışkan biri, elinden her iş gelir, zaten evdeki işlerin çoğunu o yaparak ev hanesine katkısı çoktur, bir de çalışkan olduğu için işinde de ilerledi, şimdi maaşı çok daha iyi.
demek istediğim bu benim aslında

Evlilikte para önemli ona şüphe yok . Ama herşeyi de paraya bağlamak çok doğru değil bence . Durumu iyi diye evlenirsin hoop adam 1 yılda iflas eder . Durumu kötü dersin adam evlenince yemez içmez çalışır didinir herşeyi yapar .
Bence önemli olan adamın kolunda altın bileziği var mi yani bi işi gücü var mi ve daha da önemlisi çalışkan mi . Adam dedigin çalışkan olacak mali mülkü olmasın ama çalışma azmiyle herşeyi yapar.
Yani sorunun cevabı malesef sadece sevgi karin doyurmuyor . Bir yerde önemli elbette . Ama iş güç de çok çok önemli .

Zengin biri ile evlenince mutlu olacağının garantisi var mi
Her aksam yedikleri zehir olduktan snr parayı ne yapayım
En önemli olan sey yuvadaki huzur
Sevgi ile beslenen bir yuva

Maddiyat önemli tabi ama allahın kime ne kapı acacagı hiç belli
Olmaz

Evlendigimde çalışıyordum. Plansız bir gebelik yaşadım ve oğlum "anne izin verirsen dogucam yuru git evine" diyene kadar da çalıştım. Vucudumdaki odemden baraja katkıda bulunabilirdim. Ona rağmen çalıştım. Velhasili doğum iznine çıktım. Sonra oğlumu kendim büyütmek istedim. Ne kadar zorluk yasarsam yasayayim oğlum 2 yasina gelene dek yanında olmak istedim. Hoş bakacak kimsem de yoktu zaten. Bil bakalım esimle aram ilk ne zaman bozuldu. İlk ne zaman birbirimize tahammül edemez olduk. Bittabi eve tek maaş girdiğinden beri.

Maddi sıkıntı sevgiyi de aşkı da yok eder kardeş. Ona gore evlensin ablan. Gece yatağa girdiğinde yapman gereken ödemeleri dusunmekten kocanın bal dudaklarını goremezsin. Bebeğin maması bezi bittiğinde kırmızı gecelik aklına gelmez. Umarım anlatabilmisimdir.

Evlenince birseylerin buyusu bozulup artik monoton bir raya oturunca hayat,evet parasizlik goze batabilir,dert olabilir. Ama sizin durumunuzun da cok cok iyi olmadigini belirtmissinz yanlis anlamayin beni,ama ablaniz cok para icinde yasayip da birden parasiz kalacak degil o halde evlenince. Eger cocuklugumu gencligini varlik icinde gecirseydi ve kit kanaat bir evlilige baslayacak olsaydi belki cok orselenirdi. Ama ablaniz gogus gerebilecegini dusunuyor ,seviyorsa birlikte yapabilirler herseyi..
Ki mal mulk gercekten cok onemli de degil. Iyi niyet guleryuz anlayis saygi olsun. Insanlar birbirine empatiyle severek baksn yeter. Mal gelir deee gecer de.. Gunu huzurlu gecirmek onemli.
Olsun,sunumuz bunumuz da olmasn ama gulelim demek onemli..
Ablaniz kucuk de degil 25 yasinda. Kendi mukayese yapabilir.
Dugun evet masrafli bi is,ama nikah da yetiyor evlenmek icin.. O adamla evlenmek icin gozden cikarabiliyorsa bazi seyleri, fedakarlik edebilecekse ve tabiki fedakarlik ettigi adam da bunlara degecek biriyse, birakin mutlu olsunlar...

Evet konu yine seviyo ama fakir, sevmiyo ama zengin. Zaten zenginler hep mutsuz'a gelmiş. Bravo yani. Para yoksa sevgi de yok. adam bi para yok alamayız dedin; gör o zaman kavgayı.

evet karar tamamen ablanın, zorluklarını göstermek de ailenin görevi elbette, anlatsınlar zorluklarını kızlarına, ama abla ben evleneceğim diyorsa da destek olsunlar.

Allah kolaylik versin, cok uzuldum
onca fedakarligin da degecegi birisi olmali tabi onuda goz ardi etmemek lazim...

Hali vakti iyi, evi arabasi olan biriyle evlendiginde gun gelip devran doner isler tersine donerse veren Allah alirda dibi gorurse o zaman ne yapacaksiniz? Para bitti deyip bosanacak mi ablan? Kimin ne kazanacagi belli olmaz ki bu hayatta.Sayisiz kapisi var Rabbimin.el arabasiyla kumas satmaya calisan, ama su an Tr nin dort yaninda hatta yurtdisinda 5 ayri noktada magazalar zinciri olan bir patronum var benim.herkes ister para olsun rahat yasam olsun.kimse dur fakir bi kocaya gideyimde azicik cile cekeyim diye bir hayal kurmaz.ama oncelik kesinlikle huzur olsun arayisinizda.ve klasik olacak ama parayi mana edip sevenleri ayirmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…