sevgi karın doyurur mu evlilikte?


Yahu neden evlenilmesin? Evliliği çok yanlış anlamışsınız siz çok
Sadece birkaç yıl bekleyip azıcık işi gücü oturtmayı beklesinler, o arada flört edip para biriktirsinler oldu bitti. Düğün yapmasınlar, bir nikah akrabalarla bir yemek, mis gibi işte. Nikahta takılan takılar destek de olur onlara, kimseye vermesinler takılarını taksitlerini kapatsınlar, iki maaş küçük bir kirada ev, gül gibi geçinirler. İkisi de üniversite mezunu olacak zaten yıllar içinde elleri genişler.

Düşük gelirlilerin evlenmeye hakkı yok mu canım ? Çok çok biraz beklesinler, bebeği de hemen yapmasınlar denilebilir. Kim gayrimenkulle evleniyor allasen, nerede yaşıyoruz, ülke koşullarından haberdar değil misiniz? Çoğu insan emeklilik ikramiyesiyle ev alıyor bu ülkede..
 
Adam çalışkan mı önemli olan o bence
Kimi vardır düzgün mesleği olmaz ama taşı sıksa suyunu çıkarır öyle biriyse bence tereddüt etmesin bile ikisi bir çalışır üstesinden gelirler.
Maddiyat önemli yok sayamayız ama en önemlisi sevgi ve saygı bence evlilikte o yüzden eğer sevgi saygı varsa ve maddiyatı ucu uvuna da olsa yetirecek güçleri varsa olur diye düşünüyorum
 
Evi,arabası ,ailesinin malı mulkü çok önemli değil.
Önemli olan çalışkan mı,sebatkar mı,kolay iş bulabilecek bir mesleği var mı ?
Akıllı,uyanık,namuslu mu
Bir nevi ekmeğini taştan çıkarabilecek biiri mi
Bunlar varsa gerisi önemli değil..Birlikte çalışırlar yaparlar ama tembelse,sebatkar değilse ,mesleği yoksa çok zor
 
Onu bunu bilmem de annen babanla evlendiğinde neleri varmış

En azından ablanın maaşı var adamın da

Düğün ve eşya dediğiniz hiçççç önemsiz şeyler

Evde 12 kişilik 300 parça yemek şeyi olmayınca da yaşanıyor 6 tabak onlara yeter de artar 6 çay 6 su bardağı 3 küçük tencere 2 tava

Ama her görülen lüks ve gereksiz şey istenecek ise olmaz amaaaaa özeniyoruzzzz gerekçesi makul değil

Evim arabam birikimim ve geçerli mesleğim var tüm evin perdeleri toplam 300 tl bile değil en ucuzundan aldım zira

Eski evimde dünya para vermiştim sonra o paranın boşa gittiğini fark ettim taşındım hepsi işe yaramaz oldu

Yer içer gezerim daha iyi

Bir mantom bir mevsimlik montum var zira amaç soğuktan korunmak haftanın her günü farklı manto giysem ne olur ki

Kısaca aşk karın doyurmaz ama tüketim toplumunun esiri olmazsan iki kişi her halükarda kendi evlerini asgari ücret maaşları ile kurup geçinebilir
 
Son düzenleme:
İki evlilik görmüş biri olarak, parasız aşk bi b.ka yaramıyor ama sevgisiz de olmuyor... Yalnız şunu söyleyebilirim, dediğine göre siz de maddi sıkıntılar yaşamış bir ailesiniz,bu demek ki ablan yokluğu biliyor, buna rağmen o insanı istiyorsa bu yokluğu evlilikte de çekmeye razı ve bunu göze alıyor yani katlanabileceğine emin.. Ha eğer sizin maddi durumunuz çok iyi olsaydı ablan yokluk nedir bilmiyor olsaydı o zaman imkansızdı yürütmeleri...
 
kendimden örnek vereyim aşık olarak evlendik ben daha yeni mezun olmuştum evlendiğimizde eşim memurdu aynı zamanda üniye devam ediyordu kirada oturuyoruz ama kirayı biz ödemiyorduk eşim eşyaları kendisi almıştı evliliğimiz ilk 7 ayı borç ödedik.ben baba evinde hiç geçinceme derdi yaşamadım babamın geliri iyiydi.evet başta biraz sıkıntı çektim ama eşime belli etmedim çünkü eşimi seviyordum eşimde çok karakterli biridir. birbirimize olan saygımız ve sevgimiz hiç bitmedi bu zamanlar geçici olarak gördük birbirimize destek verdik.ben evliliğimizin 9. ayında atandım zaten borçlar bittikten sonra rahatlamıştık arabamızıda borç bittikten sonra almıştık. şuan bebeğimize de gayet iyi bakıyoruz.karakterli, çalışkan ve aşık bir eş varsa herşey halledilir.eğer bunlar eksikse aşk karın doyurmaz ve ilişki diye birşey kalmaz
 
Bu isler hic ama hic belli olmuyor.gercek sevgi varsa ve azmin varsa mumkun.kendimden ornek vereyim.

Aile durumum cok iyi.universitede ogretmenlik okuyordum.esimle tanistim 1.sinifta.o 2 yillik hic onu olmayan bir bolum okuyordu.hemde onuda okumuyordu.2 yillik ama alttan bi yigin ders ile 4.senesini okuyordu.babasida memurdu ve hicbir gayrimankulleri yoktu.hos o zaman gozumde sadece sevgi vardi yasadigimiz ask vardi.arkadaslarim hep benim dah iyilerini hakkettigimi soyluyorlardi.ama o herdaim yabimdaydi ve beni cok dusunuyor cok seviyordu.sevgili olduktan kisa bi sure sonra 400 tl ye bir ise girdi tam gun.bi yandan calisiyor bi yandan okuyordu ve yasida 25 idi.arkadaslariyla zaman gecirmekten gelecegini hic dusunmemis.taki beni taniyana kadar.

okul bittikten sonra 3 yil ailemin yaninda kaldim.istanbulda.ilk 2 yil ucretli ogretmenlik 3.yil ise ozel bir kolejde cok komik bi rakamla calistim.ikimizinde canina tak etmisti.ben kpss dusunmeye basladim cunku hem sartlarim zordu hemde karsiligini alamiyordum.

O zamanlar sevgilim ise 2 yilligi bitirmis uzerine 4 yilligi yuksek onur derecesiyle bitirdi.direksyon ogretmenligi sertifikasi alip direksyon ogretmenligi yapmaya basladi diger yandan.cok yogundu ve kosturuyordu.isten cikip kpss kursuna gidiyordu.almanca, ingilizce, diksiyon, fotografcilik ve bilgisayar kurslarini tamamlayip kendini gelistirdi.
Tam nisan takacagimiz hafta ise bulundugu sehre atandi merkeze yani.
Sonra birikim olmadigi icin kredi cektik dugunu yaptik evimizi kurduk.
Bende bu surecte isi gucu biraktim kpss ye hazirlanmaya basladim.
So uc mu? 3.senem hala atanamadim.ama inaniyorum cok emek verdim bu yil bu atamam olacak insallah.esim ise cok yol katetti cok sukur.ve ortama 4000 kazanci var cok sukur.evimiz kira.hala dugun borcu oduyoruz.arabamiz vardi 15 bin tl lik onuda bedelli askerlik icin satip verdik cunku esim askere gitseydi maasini kesiyorlardi ve banka borclari ve kirayi odeyecek gelirimiz olmayacakti.mecbur kaldik.ama huzurluyuz.tum herseye ragmen mutluyuz.cunku gelecekten hep umutluyuz.cunku evimizde maddi cikar yok.cunku kolumda hava atacagim gisterisli pirlantalar icin luks arabalar ev sahibi olmak icin evlenmedim ben.biz mutluyuz insallah borclar bitince ve ben ataninca evimizide alacagiz arabamizida rabbim saglik ve omur verirse.

Hikayemden cok sey anlayabilirsin.eger ortada gercek bag gercek sevgi varsa aailmayacak yol bilmem ben
 
Evi arabası yok demişsin de benim çevremde zaten evlenirken bunlara sahip insan yok denecek kadar az.hadi araba yine neyse de ev almak kolay mı ya? Doğunun kiçücük şehirlerinde bile evler 200 binden gidiyor. Öyle 1-2 senelik , tek kişinin birikimi ile olacak iş değil. Evlendikten sonra birlikte yapılır alınır. Karı koca elini taşın altına koyacak.
 
Evlenirken biz de hemen hemen bu sekildeydik fakat tek artimiz esimin meslegi vardi. Beraber calisip dugunumuzu esyamuzi yaptik, arabamizi aldik. Zamanla evimiz de olur insallah. Ama dedigim gibi esimin meslegi sayesinde oldu bunlar. Iki tarafta asgari ucretse zor. Damat beyin kendini gelistirmesi lazim.
 
Hayatin gercegi ne yazikki para.Bence ask olmazsa olmaz ama para da olmadi mi o evlilik yürümez...ya acele etmeyip biraz birikim yapacaklar ya da herkes kendi yoluna.Sonucta fakir diye kimseyi hor gormek haddimize degil elbetteki evlenmeye hakki var ama bu biraz da beklentiyle alakali bir durum.Ablan belki cok sey beklemiyordur kit kanaat gecinirim yeterki diyebilir.Ama anne baba elbette evladi sıkıntı cekmesin ister.
 
Valla iki insan birlestiginde yapamayacaklari hiçbir şey yok. Bir tanıdığım karı koca beraber Garsonluk yapıyorlardı. Derken kadın doğum yaptı işi bıraktı. Adam gündüzleri motorla evlere servis yapıyor geceleri de Garsonluk yapıyordu. Böyle böyle ev aldılar. Şimdi bir de küçük bir mekan açtılar. Kadın kasaya bakiyor adam yemekleri yapıyor falan.
Dedigim gibi istedikten sonra yapılmayacak şey yok. Aşk kolay bulunmuyor. Ama parayı her türlü bulursun. .
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cok cok katiliyorum..evli degilim yasadigim iliskilerimden ogrendigim bir sey varsa huzuru buldugun yerden sende gidemiyosun.deli gibi zengindi yemedigi halt yoktu birine asik oldum dedim gozumu boyadi yatti yuvarlandi agladi 2 gun sonra aldatildim :) sadece sevilmeyi diledim sonra sanirim sarkida da diyor ya sevilde sevme... durum ozeti bu.seni incitmeyecek vefali bir adam.
 
para çok önemli.
aç karnına birbirini seven gözlerle bakamıyosun.
kapıya icra geldi mi insan sevgi düşünmüyor.
ev buz gibiyken birbirine sarılıp ısınma masalı bi yere kadar.
bunlar yokken sevgi de bi yere kadar sürüyo emin ol.
 


Su kadarini soyleyim maddi sikintilar tepelerine coktugunde isterlerse ask kelebegi olsunlar birbirlerini oldurecek duruma gelebilirler, azicik buraya takiliyorsan evliliklerdeki sorunlarin %80 i para meselesi yuzunden oldugunu gorurusun.
Su durumda evlenseler kv ile oturmak zorunda kalacaklar ablanin o ruh ikizi evliligin daha 2. gununde ruh okuzune donusecektir. Kv kp le birlikte yasamak, maddi imkansizliklar derken o ablanin aklinda hayal ettigi toz pembe dunya uc gunde basina yikilir.
Sakin sakin sakin ablan oyle bir hata yapmasin, ask karin falan doyurmaz, ev kirasini odemez faturalarida odemez, bu devirde ask dene birseyde yok zaten ablana soyle aklini basina alsin, iki ciplak bir hamama yakisir derler. Madem evlenmeye kalkiyor ablanin ruh ikizine soyleyin dogru duzgun gelir getirici bir is bulsun kendine. Yoksa ablana omur boyu sefaletin garantisini vermis olur evlenirse.
 

Cnm seviyorlarsa basarirlar bence
Eşyanın önemli olanlarini buzdolabı çamaşır makinesi oturma gurubu hali yatak odası takımları (en ucuzlarindan alirlarsa 10000 yarisini sizin aile yarısını erkeğin ailesi karşılar.

Gelinlik kına elbisesi ve salon ucuzundan (geçen 1500 tutmuş bi tanıdık )kına düğün aynı gün tutulan salonda olur bi daha masraf olmaz

Ucuz da bi ev tutulur 2600tl maasla da idare ederler

Dipnot. Düğün de ne kadar az acilirsa o kadar rahat eder evlenince
 

Ayynen katiliyorum
Arkadaşım durumu iyi biriyle evlendi adam yapmadığını bırakmadı kız ayrıldı şimdi gariban biriyle evli ve cook mutlu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…