sevgi karın doyurur mu evlilikte?


Nasıl hersey içinde mi acarsan sevinirim nereye ne verdiler
 
Maddi durumumuz iyi olmasina ragmen, hic bir zaman bir insani parasi var yada yok diye sevmedim.. yeterki karsimdaki iyi olsun dedim, cebine bakmadim yani.. ablaniz zengin birisiyle evlenip dahami mutlu olacak sanki ? Insan olsun yeterli bence.. hem ablaniz calisiyormusta.. karsisindaki insanda calisiyor.. buna sukretmek lazim.. dugun yapmak zorunda degil, sade bir nikah ve aile arasi eglence yeterli bence..
 
Benim kuzenim de zengin değil diye şimdiki eşimi beğenmezdi. Neticede kendi zengin kocasıyla hiç huzuru yok.Sabah akşam kavga. En son adam hiç bir işi idare edemiyorsun ne analık ediyorsun çocuğa iyi bakıyorsun ne ev işi, kazandığın para da evi idare edemez. Çalışma bari analığını düzgün yap demiş. Gayet edepsizce. Herkesin içinde saygıları sevgileri yok kavga gürültü. Gördükçe üzülüyorum ama bir şey de diyemiyoruz. Daha da dört yıllık evliler öyle yıllar da geçmedi.
Sevgi ve saygı yoksa zenginlik de para etmiyor.
En önemlisi sevgi saygı.
Ne aradığınızla ilgili ben maddi zenginlik istemedim huzurum var çok şükür
 
aşktan ziyade ruh eşi, her konuda anlaştığın insan,bu hayatta kolay olay rast gelmez çocuk iyi efendiyse ailesi iyiyse ablanda kararlıysa bence karışmayın sadece ablanızı para biriktirmesi konusunda teşvik edin.Yaş geçtikçe karar vermesi de zorlaşıyor.Bu işin kredisi var,düğün yerinede nikah olur,yeterki ruh eşi olsun.Eşya konusunda da her bütçeye göre mobilya var Allah yuva kurana yardım eder ,düğünde takılan takılarla da bu masraflar azalmış olur.
 
hayır tabiki de kayınvalide ile birlikte oturmayacaklar o kadar da değil yani. evlenirlerse kendi bütçelerine göre bi ev kiralayacaklar. okumuş etmiş çalışan bi kadın evlendikten sonra kv ile oturacak değil doğal olarak. kıt kanaat geçinir yine de evi yeri ayrı olur.
 
son söz ablamın ama ben de kardeşi olarak pek sıcak bakmıyorum. o evlenirken ister istemez biz de sıkıntıya gireceğiz. bizim zaten etimiz budumuz belli. evet bu dünyada herkes anasının karnından zengin varlıklı doğmuyor ama para yönetimi diye bişey yok mu ? bu adam kaç senedir çalışıyor 20 yaşından beri çalışan bi insan neden kenara köşeye hiç para atmaz ? benim ablam birkaç aydır çalışıyor. ailem de yaş olarak erken olduğunu düşünüyor. ablamın bi sağlık sorunu var yumurtalıklarıyla alakalı, adetleri vs düzensiz bu konuda çok sıkıntı yaşıyor ve doktora gittiğinde doktor ona anne olmak için fazla geç kalmayın falan demiş. belki aranızda bu sorunu yaşayan vardır. 27-28den sonrasına kalırsa çocuğunun olması sorun olabilir falan demiş. ablam muhtemelen biraz da bunun için evlenmek istiyor. bana sorsan 30dan önce evlenmek saçma ama böyle de bi durumu olduğu için biraz da evlenmek istiyor.
 
Bizim aileden tek kuruş para çıkamaz, babamın bi emekli aylığı var bi de ablamın maaşı o da son birkaç aydır gelen bişey. Ben bu sene mezun oluyorum öğretmenlik okudum oturup kpss çalışıcam. Biz kendimize zor yetiyoruz yani. Karşı tarafın ailesi karşılayabilir mi bilmiyorum onun da abisi evlenmiş onun için kredi mi ne çekmişler onun borcunu ödüyorlarmış. Yani yapacakları bütün harcama, az bile olsa kendi ceplerinden çıkacak başka alternatifi yok. Borca girmek zorundalar. Zaten bana oldum olası saçma gelir evlenicez ama aileler karşılasın, masrafları aileler üstlensin olayı. Benim düşünceme göre yani. İki insan büyüyüp evlenme kararı alabiliyorsa maddi sorumluluğun altına da kendileri girebilmeli. Bunu yapacak gücün yoksa evlenmeyeceksin. Ben burda konuları görüyorum aileler maddi yardım yapmıyor diye yakınan insanlar oluyor ama yakınmak bana göre saçma. Yuva kurmak isteyen kendisi halletmeli. Bizim olayda zaten aileler istese de destek olamaz.
 
O zaman ablanızla konuşsun aileniz.Ablanız da otursun birikim yapsın.Karşı tarafta birikim yapmalı tabi ki.
Bu arada ek iş falan bulabilirlerse bulsunlar.Para biriktiremiyorlarsa bile en azından her ay bi eksiklerini alıp borç ödesinler.
Burada mesele fakirlik zenginlik değil mantıklı davranabilmekte.
Yani tutup ta 3 ay içinde apar topar evlenirlerse elbette sıkıntı yaşarlar.1 yıl bekleyip akıllıca hareket ederlerse ben sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyorum.
 
Esimin zerre birikimi yoktu. Kredi cekti nişan dugun oyle yaptik. Bi tane bilezik bile aldirmadim. Herseyi dort dortluk yapmadik. Ama esimi de zorlamadim. Kina gecesi bile yapmadik.farkli sehirlerde yasiyrz. İki dugun cok masraf oluyordu. Benim ailemin yaninda bi dugun yaptik ayni gece. Bindalli da giydim kina dughn bir olmus oldu.esimin ailesinin dugunumde ya da evimin icinde bir copu dahi yok. Takilari geldikleri arabaya kadar esim ayarladi. Demem o ki iki tarafta elini tasin altina koyacaksa iyi kotu birseyler oluyor. 36 ay kredi cektik. Daha 22si yeni bitti.buna da sukur. Sonra ev kredisine gircez insallah. Allah yuva kuranin yardimcisidir. Bunu bilir bunu soylerim.
 
her zaman söylerim....kızlar, çalışkan,zeki ve merhametli adamlara şans versinler...böyle adamlar yoktan var ederler...güvenli ve huzurlu yaşatırlar... tecrübeyle sabit:))
 
Tamam da hem okumus etmis koca insanlar diyorsunuz hemde mudahil oluyorsunuz.siz kendi hayatiniza odaklanin.belliki arada bir sevgi var bag var..belki bi sure zorluk cekerler.ikisininde yasi genc daha.herseyin ustesinden gelirler zamanla.birde aileler yardim etmek zorunda degil diyorsun bizden 5 kurus para cikmaz diyorsun.hemde cocugun ailesinin gayrimenkulu yok diyorsun.cok ince hesaplar yapiyorsun.senin kriterlerin es adayinda once maas mi mevki mi? Yoksa merhametli durust efendi caliskan bi adam mi?
Ogretmenlik bitirmissiniz.okumussunuz.keske hayat vizyonunuzada biseyler katabilseydiniz.ablanizin evliligine zaten destek olamayiz diyosunuz o zaman kostekde olmayin.


Hayir telasenizide anlamiyorum.ikiside calisiyor.oyle bi haldesiniliz ki sanki cocuk issiz falan.okulunuda okuyor iste.bilemezssin nerelere gelecegini.ne olacagini.
 
Yeterli duzenli gelirler olmazsa evlilik sarpa sarar. Evliligi iki kisi olarak dusunmeyin, yarin cocuk falan cikmaza girilir. Ben esyaya dugune falan takilmiyorum. Duzenli gelir onemli. İs degistirmek is bulmak bu ulkede cok zor. Ben karsiyim. Duzenli gelir yoksa yazik etmeyin birbirinize.
 
Reactions: 000
Sevgi, aşk çok çok önemli. Bunlar varsa tüm zorluklar aşılır.

Fakat aşırı borçla evlenmek de akıl karı degil. Düğün borcu, eşya borcu onları sıkacak...
 


Cok büyük konuşma kardeşim. Allah'a cok şükür biz borçsuz evlendik. İkimizin de iyi gelirleri olmasına rağmen.
Büyük laf et büyük konuşma. Bunun Nasıl bi nimet olduğunu evlendiğinde anlarsın.
 
Açıkçası çevremde gördüğüm ve şuan ki hayat koşullarına baktığımda paranın önemi fazlasıyla var evliliklerde.
Şuan ablan aşık, ve öyle böyle bi şekilde evlendiler.
Borç harç çabası.
Yapmak istediklerini yapamayacaklar, hadi şu borçta bitsin öyle yaparızla geçecek 3 5 seneleri.
İstedikleri içnde ukte kalacak.
Bu sefer para olmadığı için, aralarında ki aşkı ve saygıyı yemeye başlayacaklar. (herkez aynı olacak diye birşey yok)
Benim gözlemlerim bu şekilde.
En azından hemen evlenmek yerine birkaç sene birikim yapabilseler daha mantklı gibi geldi.
 
ne yazayım bilemedim ama şunu söyleyeyim geçim sıkıntısına düştüğünde ablan hergün yiyecek ekmeği zor alacak duruma geldiğinde aşkın karın doyurmadığını anlayacak
 
Reactions: 000
sevgi karın doyurmuyor ama aşk da bulunmuyor. kendilerine güveniyorlarsa evlensinler, yoksa evlenince hayatın güllük gülistanlık olacağını düşünmesinler. Sefalet kapıdan girince aşk pencereden çıkar derler. bunu unutmasınlar. Para yok diye strese girip birbirlerini kemirmesinler mesela.
 
Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…