- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
Popomu yesin.
biz, abimi babamın çektiği 10bin lık kredi ile evlendirdik.
o para ile eşyasını da aldık, düğünüde yaptık. sıfır borçla dünyaevine girdi.
gerisinde de çalışısırsalar hiçbir skıntı yaşacaklarını sanmıyorum.
ki bizde ev kira idi. babamın bir emekli maaşı vardı. ki oda krediye yarısı kesiliyordu. ben çalışyordum iki kuruşa o kadar.
Allah ablanız hakkında hayırlsını nasip etsin İnşaallah.
hayır tabiki de kayınvalide ile birlikte oturmayacaklar o kadar da değil yani. evlenirlerse kendi bütçelerine göre bi ev kiralayacaklar. okumuş etmiş çalışan bi kadın evlendikten sonra kv ile oturacak değil doğal olarak. kıt kanaat geçinir yine de evi yeri ayrı olur.Su kadarini soyleyim maddi sikintilar tepelerine coktugunde isterlerse ask kelebegi olsunlar birbirlerini oldurecek duruma gelebilirler, azicik buraya takiliyorsan evliliklerdeki sorunlarin %80 i para meselesi yuzunden oldugunu gorurusun.
Su durumda evlenseler kv ile oturmak zorunda kalacaklar ablanin o ruh ikizi evliligin daha 2. gununde ruh okuzune donusecektir. Kv kp le birlikte yasamak, maddi imkansizliklar derken o ablanin aklinda hayal ettigi toz pembe dunya uc gunde basina yikilir.
Sakin sakin sakin ablan oyle bir hata yapmasin, ask karin falan doyurmaz, ev kirasini odemez faturalarida odemez, bu devirde ask dene birseyde yok zaten ablana soyle aklini basina alsin, iki ciplak bir hamama yakisir derler. Madem evlenmeye kalkiyor ablanin ruh ikizine soyleyin dogru duzgun gelir getirici bir is bulsun kendine. Yoksa ablana omur boyu sefaletin garantisini vermis olur evlenirse.
Bizim aileden tek kuruş para çıkamaz, babamın bi emekli aylığı var bi de ablamın maaşı o da son birkaç aydır gelen bişey. Ben bu sene mezun oluyorum öğretmenlik okudum oturup kpss çalışıcam. Biz kendimize zor yetiyoruz yani. Karşı tarafın ailesi karşılayabilir mi bilmiyorum onun da abisi evlenmiş onun için kredi mi ne çekmişler onun borcunu ödüyorlarmış. Yani yapacakları bütün harcama, az bile olsa kendi ceplerinden çıkacak başka alternatifi yok. Borca girmek zorundalar. Zaten bana oldum olası saçma gelir evlenicez ama aileler karşılasın, masrafları aileler üstlensin olayı. Benim düşünceme göre yani. İki insan büyüyüp evlenme kararı alabiliyorsa maddi sorumluluğun altına da kendileri girebilmeli. Bunu yapacak gücün yoksa evlenmeyeceksin. Ben burda konuları görüyorum aileler maddi yardım yapmıyor diye yakınan insanlar oluyor ama yakınmak bana göre saçma. Yuva kurmak isteyen kendisi halletmeli. Bizim olayda zaten aileler istese de destek olamaz.Cnm seviyorlarsa basarirlar bence
Eşyanın önemli olanlarini buzdolabı çamaşır makinesi oturma gurubu hali yatak odası takımları (en ucuzlarindan alirlarsa 10000 yarisini sizin aile yarısını erkeğin ailesi karşılar.
Gelinlik kına elbisesi ve salon ucuzundan (geçen 1500 tutmuş bi tanıdık )kına düğün aynı gün tutulan salonda olur bi daha masraf olmaz
Ucuz da bi ev tutulur 2600tl maasla da idare ederler
Dipnot. Düğün de ne kadar az acilirsa o kadar rahat eder evlenince
O zaman ablanızla konuşsun aileniz.Ablanız da otursun birikim yapsın.Karşı tarafta birikim yapmalı tabi ki.Bizim aileden tek kuruş para çıkamaz, babamın bi emekli aylığı var bi de ablamın maaşı o da son birkaç aydır gelen bişey. Ben bu sene mezun oluyorum öğretmenlik okudum oturup kpss çalışıcam. Biz kendimize zor yetiyoruz yani. Karşı tarafın ailesi karşılayabilir mi bilmiyorum onun da abisi evlenmiş onun için kredi mi ne çekmişler onun borcunu ödüyorlarmış. Yani yapacakları bütün harcama, az bile olsa kendi ceplerinden çıkacak başka alternatifi yok. Borca girmek zorundalar. Zaten bana oldum olası saçma gelir evlenicez ama aileler karşılasın, masrafları aileler üstlensin olayı. Benim düşünceme göre yani. İki insan büyüyüp evlenme kararı alabiliyorsa maddi sorumluluğun altına da kendileri girebilmeli. Bunu yapacak gücün yoksa evlenmeyeceksin. Ben burda konuları görüyorum aileler maddi yardım yapmıyor diye yakınan insanlar oluyor ama yakınmak bana göre saçma. Yuva kurmak isteyen kendisi halletmeli. Bizim olayda zaten aileler istese de destek olamaz.
Tamam da hem okumus etmis koca insanlar diyorsunuz hemde mudahil oluyorsunuz.siz kendi hayatiniza odaklanin.belliki arada bir sevgi var bag var..belki bi sure zorluk cekerler.ikisininde yasi genc daha.herseyin ustesinden gelirler zamanla.birde aileler yardim etmek zorunda degil diyorsun bizden 5 kurus para cikmaz diyorsun.hemde cocugun ailesinin gayrimenkulu yok diyorsun.cok ince hesaplar yapiyorsun.senin kriterlerin es adayinda once maas mi mevki mi? Yoksa merhametli durust efendi caliskan bi adam mi?hayır tabiki de kayınvalide ile birlikte oturmayacaklar o kadar da değil yani. evlenirlerse kendi bütçelerine göre bi ev kiralayacaklar. okumuş etmiş çalışan bi kadın evlendikten sonra kv ile oturacak değil doğal olarak. kıt kanaat geçinir yine de evi yeri ayrı olur.
Bizim aileden tek kuruş para çıkamaz, babamın bi emekli aylığı var bi de ablamın maaşı o da son birkaç aydır gelen bişey. Ben bu sene mezun oluyorum öğretmenlik okudum oturup kpss çalışıcam. Biz kendimize zor yetiyoruz yani. Karşı tarafın ailesi karşılayabilir mi bilmiyorum onun da abisi evlenmiş onun için kredi mi ne çekmişler onun borcunu ödüyorlarmış. Yani yapacakları bütün harcama, az bile olsa kendi ceplerinden çıkacak başka alternatifi yok. Borca girmek zorundalar. Zaten bana oldum olası saçma gelir evlenicez ama aileler karşılasın, masrafları aileler üstlensin olayı. Benim düşünceme göre yani. İki insan büyüyüp evlenme kararı alabiliyorsa maddi sorumluluğun altına da kendileri girebilmeli. Bunu yapacak gücün yoksa evlenmeyeceksin. Ben burda konuları görüyorum aileler maddi yardım yapmıyor diye yakınan insanlar oluyor ama yakınmak bana göre saçma. Yuva kurmak isteyen kendisi halletmeli. Bizim olayda zaten aileler istese de destek olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?