- Konu Sahibi sevgi-liebe
-
Afiyet olsun canım, tarçına devam.Kizlar bugun ben giriyorum siz yoksunuz, siz giriyorsunuz ben yokum bir turlu karsilasamiyoruz. sabah cocuklar gidince biraz girdim kimse yoktu . hava karanlikti birde gec yatmistik yatiyim biraz dedim. bir uyandimki saat oglen 12olmus. kahvaltimi oglen yemis oldum. gene rokali mozzerellali yumurtali vs... salatami yedim. az once ara ogunumu yaptim. kucuk bir muz yarim elma,yarim nektarinden meyve salatasi yaptim ve bol tarcin serptim. biliyorum ara ogun olarak biraz cok oldu. Biliyosunuz malum gunum geliyo tatli istegimi bu sekilde veyada tarcinli ilk sutle gidermeye calisiyorum. basariyorumda. onceden ben boyle zamanlarimda nutella kasiklardim. hic aklima gelmiyo suan. birkac gun sonra meyveemi daha azalticam. bugun gec kalktigim icin herhalde siizinde sabah bahsettiginniz gibi 2ogun yappacagim.
Sağol canım bizim sana misafir olmamız zorda belki Türkiye'ye gelince sen bize misafir olursun.Aksamada karabugday salatasi yapmayi dusunuyorum. Sevgi ablacim dedigin o tatlilari biliyorum. gercektende nefis seyler. fakat benim calistigim yerde uretim yapilmiyo. hersey hazir yari pisirilip dondurulmus olarak geliyodu. biz tekrar firinlayip satiyoduk. o yuzden tariflerini bende bilmiyorum. gelin bana misafir olun ben size ikram edeyim onlardan.
Agave şurubu kalorisiz fakat yine insülünü çalıştırır diye düşünüyorum.Arkadaslar dun karabugday almaya gittigim dukkandan himalaya tuzunuda aldim. birde gul kaynagin gulbende cok kullandigi agave surubuda vardi. pahaliydi alsammi almasammi diye cok dusundum. acaba aysegul hocada bahsetmismi bundan. faydali birsey galiba
Gördüm canım, hatta bir göz gezdirdim. Yeme listesinide uygulamayı düşünüyorum. çok sağol.Kolay gelsin.Allah ikinizede şifa versin..Başka hastalık göstermesin..
Amin Allah hepimize sağlık versin.
Çiğ Beslenme | Hafif Tarif Burada da tarifler var gözden kaçmıştır diye tekrar ekledim..Benim liste ıkarıp alışveriş yapmam lazım..
Dalida afiyet olsun,Maşallah çok iyi gidiyorsun darısı bana. Benimde göbek ve bel bölgemde zayıflama oldu sanki. pazartesi bakalım kaç kg gelecegiz.az önce akşam yemeğini da yedim:
tavuk eti,salata...
Canım şakamı yapıyorsun gerçek mi söylüyorsun. Ekmek olunca vicdan azabı çektim...:18::18:merhaba Sevgi,hafif şeyleri yemişsin,afiyet olsun
Dalida afiyet olsun,Maşallah çok iyi gidiyorsun darısı bana. Benimde göbek ve bel bölgemde zayıflama oldu sanki. pazartesi bakalım kaç kg gelecegiz.
Canım şakamı yapıyorsun gerçek mi söylüyorsun. Ekmek olunca vicdan azabı çektim...:18::18:
görmemişler gibi,bir sürü karbonat aldırdım eve
Fazla mal göz çıkarmaz.
merhaba Serapd, yanlışlarımız varmı?
Allah razı olsun!hemen adresini aldımçiğ çikolata topları bile var
Estağfirullah, doğru yanlış diyemem. Hatırlatmak için yazıyorum: karabuğday da karbonhidrat olduğu için masum muamelesi görmemeli. Kilo sorunumuz olduğu için normalde yediğimizden 500 kcal ya da %30 daha az yersek kilo kaybedebiliriz. Kilo vermek için bir süreliğine katlandığımız şeyleri yapmaktan vazgeçtiğimiz anda verdiğimiz kilolar olduğu gibi geri gelecektir. Sistemi kendi hayatımıza en kolay nasıl uygularız, seçeneğini işaretlemeliyiz ...
Daha önce de söylediğim gibi bikarbonat tozu kullanmak zorunda değiliz. Piyasada pH sı 8,22 olan su satılıyor. Evde damacana, yanınızda da küçük şişelerini taşıyabilirsiniz.
Bu gun bir turlu tutturamadim sizi. gene kimse yok. neyse ben varmis gibi davranayyim. sevgi abla ben dedimya aksam karabugday salatasi yapacagim diye. sabah islattim. aksam yesilliklerimi dogradim karabugdayimi katacaktim. kapagi bir actimki suyu boyle uzuyo .... gibi. midem bulandi. dedim ben bunu yiyemem galiba bosa gidecek. acaba bir yerde hatami yaptim diye dusundum.ama birsey yokki sicak suyu doktum kapagini kapattim. valla anlayamadim niye oyle oldu. sevgi abla sendede oyle oldumu? bende salatama beyaz peynir koydum yedim. kizlar bugun iki ogun yiyim dedim ama biraz zorlandim. ogleden sonra ilkindi vaktinde kansekerim dustu galiba uc tane kurabiye iki catalda makarna yedim bu benim icin kacamak oldu. demekki neymis uc ogun duzenli yenecekmis. yada sabahi cok gec ve kuvvetli yapip oglenide gene gec ve kuvvetli yaparsak belki olur. ben sabahi salatayla gecirmistim biraz aciktim ogleden sonra. gene hayat hikayemi anlattim.
Kizlar ben yarin sabah yokum. bizim caminin kermesi var. orada lahmacun yapiyip satiyoruz tas firinda. sabah 8 gibi gidecem ogleden sonra baska arkadaslar devralacak ilkindi vaktine ancak evde olurum. sabah gitmeden guzel kahvaltimi yaparim. oglene artik bol salatali bir lahmacun ayranla birlikte yerim kesin ama aksama salatayla dengelerim. dallida arkadasim bende bu pztesi kilo bildirimi yapmicam. 3-4gundur agrilarimdan oluyorum karnim goguslerim sisti ama birturlu gelemedi reglim. catliyacam nerdeyse . oyuzden reglim bittikten sonra tartilacam. suyumu bende saka su iciyorum. ozaman karbonat kullanmama gerek yok.
Doğru söylüyorsunuz aslında.Günlük yapabileceğimiz şeyleri uygulamak en doğrusu.Estağfirullah, doğru yanlış diyemem. Hatırlatmak için yazıyorum: karabuğday da karbonhidrat olduğu için masum muamelesi görmemeli. Kilo sorunumuz olduğu için normalde yediğimizden 500 kcal ya da %30 daha az yersek kilo kaybedebiliriz. Kilo vermek için bir süreliğine katlandığımız şeyleri yapmaktan vazgeçtiğimiz anda verdiğimiz kilolar olduğu gibi geri gelecektir. Sistemi kendi hayatımıza en kolay nasıl uygularız, seçeneğini işaretlemeliyiz ...
Daha önce de söylediğim gibi bikarbonat tozu kullanmak zorunda değiliz. Piyasada pH sı 8,22 olan su satılıyor. Evde damacana, yanınızda da küçük şişelerini taşıyabilirsiniz.
Bu gun bir turlu tutturamadim sizi. gene kimse yok. neyse ben varmis gibi davranayyim. sevgi abla ben dedimya aksam karabugday salatasi yapacagim diye. sabah islattim. aksam yesilliklerimi dogradim karabugdayimi katacaktim. kapagi bir actimki suyu boyle uzuyo .... gibi. midem bulandi. dedim ben bunu yiyemem galiba bosa gidecek. acaba bir yerde hatami yaptim diye dusundum.ama birsey yokki sicak suyu doktum kapagini kapattim. valla anlayamadim niye oyle oldu. sevgi abla sendede oyle oldumu? bende salatama beyaz peynir koydum yedim. kizlar bugun iki ogun yiyim dedim ama biraz zorlandim. ogleden sonra ilkindi vaktinde kansekerim dustu galiba uc tane kurabiye iki catalda makarna yedim bu benim icin kacamak oldu. demekki neymis uc ogun duzenli yenecekmis. yada sabahi cok gec ve kuvvetli yapip oglenide gene gec ve kuvvetli yaparsak belki olur. ben sabahi salatayla gecirmistim biraz aciktim ogleden sonra. gene hayat hikayemi anlattim.
Canım benimkinde öyle bir şey olmadı .sadece çok az sulu kalmıştı, süzdüm. bir daha ki sefere daha az su katmayı düşündüm. bire bir oranında su kat bakalım, belki o zaman olmaz.Kizlar ben yarin sabah yokum. bizim caminin kermesi var. orada lahmacun yapiyip satiyoruz tas firinda. sabah 8 gibi gidecem ogleden sonra baska arkadaslar devralacak ilkindi vaktine ancak evde olurum. sabah gitmeden guzel kahvaltimi yaparim. oglene artik bol salatali bir lahmacun ayranla birlikte yerim kesin ama aksama salatayla dengelerim. dallida arkadasim bende bu pztesi kilo bildirimi yapmicam. 3-4gundur agrilarimdan oluyorum karnim goguslerim sisti ama birturlu gelemedi reglim. catliyacam nerdeyse . oyuzden reglim bittikten sonra tartilacam. suyumu bende saka su iciyorum. ozaman karbonat kullanmama gerek yok.
Geçen sayfada da verdim gözden kaçmış..Hem de bu bayan bir hafta bu şekilde beslenmiş..Güzel deneyimleri var..
Sağol canım, hazır olduğunda bekliyoruz.
Kermeste kolay gelsin ,ALLAH hayır hanenize yazsın inş.
Sadece salata yeterli olurmu bence biraz proteinde almalisin. salatanin uzerine biraz tavuk didikliyorzm ben daha doyurucu oluyor. birde kefiri cok duydum ama hic dennemedim. deneyen bir arkadasim begenmemisti bende hic almadim. yalniz cok faydali oldugunu duymustum. kefiri kendin nasil yapiyorsun canim anlatirmisin?
merhaba Serapd,6 aydır ben o suyu kulanıyorum....inşAllah ph 8,22 yazdıkları gibi...
Günlüğünü de ziyaret ettim..Bu konularda gerçekten bilinçlisin..Bilgilerine ihtiyacımız var..Bende bu sudan alacağım..Ben bu şekilde beslenme şeklini yavaş yavaş hayatımıza sokmak istiyorum..Bu şekilde de haftada iki gün tam anlamıyla çiğ beslenmeyi düşünüyorum..Eşimde kabul etti..Bakalım önce listeyi çıkarıp alışveriş yapmam lazım..Bu gün yeşil mercimeği de filizlendireceğim..Bir kereden geçiş yapmak istemiyorum çünkü alışkanlıkları bırakmak zor..Çabuk sıkılmak istemiyorum..
Tecrübeyle insan doğruları buluyor..Bundan sonra kahvaltıyı daha sağlam yaparsın..Ama bazı günler iki öğün yenirse daha kolay kilo verilebiliyormuş..Önceki sayfada paylaşılmıştı..
Allah kabul etsin ve afiyet olsun..6-7 güne bende hasta olacağım..Birde yediklerimi yazmıyorum sadece karbonatlı su içiyorum ve bol salata yapıp yiyorum..Alışverişimi de yapınca yediklerimi paylaşırım..Susam sütünü yapmayı düşünüyorum ama susam yağlı değil mi?Bu arada ben kefiri evde mayalıyorum ,tekrardan mayalamaya başlayayım..
Öncelikle hoşbulduk..Sadece salata ve karbonatlı su derken bu yeme şekline göre yediklerimi belirtmek istedim..Mesela kahvaltıda reçelli tatlor yedim..Lor kısmı tamam ama reçel bu beslenmede olmaması gerekiyor..Akşam yemeğinde salata tavuk ama yanında bir dilim ekmek dometesli biber turşusuyla güzel oluyor..Yani yavaş yavaş geçiş yapmaya çalışıyorum.
Kefirin mayaları var ,ben aktardan aldım..Büyük oğlumun bağışıklığı çok zayıf,onun için özel aldım ama biz de eşimle içiyoruz..Bir kavanoza sütü koyuyorum içinede kefir mayasını atıyorum..Onlar tane tane..Biz çok ekşi sevmiyoruz bu yüzden ben 24-32 saat karanlık dolapta bekletiyorum..Zaten katılaşıyor ve plastik süzgeçten süzüyorum..Kefirleri alıp tekrar yeni süte koyuyorum..Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta metal hiç bir şey kullanmıyoruz ve içme suyu ile kefirleri yıkıyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?