sevgili alt komşum......

Balkondan aşağılara bişeyler silkelemek, silkeleme günü belirlenmiş dahi olsa mantıksız ve aslında yanlış bir temizlik yöntemi. Onun yerine bence de herkes silkeleyeceği şeyi kendi balkonuna silkeleyip ardından da balkonunu yıkasa çok daha mantıklı olur. Yani mesele aslında alt kattakinin çamaşırı falan değil, bu sadece çamaşırı kirletmiyor ki. Alttaki herkes her türlü kirleniyor. Bu hiç hoş bişey değil. Apartman olarak bu soruna bu tarz bir çözüm getirilse ve bütün apartmanlar bunu uygulama kimse de çevreye zarar vermemiş olur. Silkeleme günü de tarihe karışır hem. Balkona çamaşır asma diyemezsiniz, kurutma makinesi çözüm değil. Hadi çamaşır asmadı, e oturmasın mı? Hiç eşyası yok mu alttakinin balkonda? Camı penceresi kirlenmiyor mu? Kirleniyor. Bu işe bi çözüm şart.

Bilmem kac watt lik supurgeler var.hala silkeleme silkeleme.....

Carşafınızı ,çulunuzu , sofranizi kendi balkonunuza cirpin apartmanca ne olur ki!!bütün pislik alt katlara toplaniyor.yaz gunu balkona cikılıyor , pencereler açılıyor.istedigi kadar gün olsun bir bana mı garip geliyor bu isler bilmem ki...

Cocugum var günde 3 öğün sofra cirpiyorum balkonuma.sonra onu süpürüyorum ya da bir su döküverıyorum o köseye.temizlikse herkese temizlik!

ben aynı fikirdeyim..bizim evlerde bir tane süs balkonu ve 2 tane büyük balkon var..ön balkon büyük ve oradan bir şey silkelemk yasak..arka balkon uzun ama dar oradan serbest..apartmanda herkes birşeyler silkeliyor alttaki üstteki..ee herkes anlaşmış gün koymuş..bu kurala bir yıldır uymayan ama herleye kendisinin hakkı olduğunu düşünen bir tek o..ben zaten çalışıyorum öyle silkemeyle işim olmaz..kırk yılın başında silkeledim ondada konuşacağı tuttu işte..

herkes silkelemese ne ala..bende memnun olurum..ama bu kuralı başta kendi kabul etmez veya bu kurala hiçbir zaman uymaz..

benimde zihniyetim aynı..ama herkes yapıyor bir kişi kurala uymuyorsa yapacak bir şey yok..oturma balkonumuz var büyük..bu balkon arkada dar o yüzden ordan silkelemeyi serbest yaptılar..
dediğim gibi kural kalksın ne ala ben normalde zaten silkelemem..ama bu kurala uymayacak veya kabul etmeyecek tek kişi kendisi..

ona zarar olduğu kadar banada zarar..ben en üstte oturmuyorum..burdaki sorun artık silkelenmeyecek diye karar alınsada başta kendi itiraz eder yada kurala kesinlikle uymaz..çünkü sürekli bu şekilde..haftanın yedi günü..

haftanın 2 günü bile uymayıp dayanamıyorsa bu alınan kararıda uygulamaz altımda kimse yok der çıkar işin içinden..ama eğer toplantı olursa dile getirilsin bakalım sonucu ne olacak..

Hiç sıkıntı yapma. Gıcık biriymiş belli ki. Uyarmaman doğru olan sonuçta günü gelince yapman lazım. Ama eğer uyarmazsan da en ufak gürültüde kapına geleceğini unutma.

eşimde bende çalışıyoruz..ki onun gürültüsünden ben aşağıya inmediysem onun yukarı çıkması kesinlikle hakkı yok..ben 6 yıldır aynı apartmandayım..sürekli anlayışlı oldum..ki onlara karşıda öyleyim..çünkü 2 tane çocuğu var..tabiki oyun oynayacaklar çığlık atacaklar..üstümdede çocuk var..bizim evde bizden başka her türlü ses var inanki..ama dediğim gibi kendi kurallara uyacak..

zaten bu yüzden toplu karar almak zor..herkes kendi bildiğini gördüğünü yapıyor..kural varsa uyulacak..nasılki biz uyuyoruz onunda uyması şart..

kesinlikle muhatap olmuyoruz..ama bir şey silkeleyince o bizle muhatap oluyor..

ayy nasıl bir apartman o yaaa yemınle yok yanı görmedım hangi çagdayız artık kımse bişeyler sirkelemıyor sanıyordum şok oldum yakında başka bir ile tasınıcam orada rastlarsam eger benden çekeceklerı var habıre zabıtayı getırırım o apartmana, öyle iğrençlik mi olur düşünsene kim bilir iğrenç kocasının bir taraflarının kılını pisliğini senın balkonuna sirkeliyor sen temizliyorsun ! midem bulandı , en altta oturan kadına da yazık neden devamlı çamasır yıkayıp sirkeledigi belli işte mahalle pisilikten geçilmiyordur

ya bu silkelenmeyi bir ben mi anlamiyorum arkadas?bana cok ilkel geliyor.. 10yuzbinmilyon watt ceken supurgeler cikti.. illa ki hava alsin diyorsun supurup at balkona havalansin

komşumuzun temizlik anlayışı bu maalesef..bencil kendisi..keşke kurallara uyan bir insan olsada yasaklarada uysa..herkes apartmanda yaşayamıyor..benim silkelenmemesi işime gelir..çünkü ben zaten silkelemiyorum..ama altım üstüm silkelerse kimse kusura bakmasın bende silkelediğimde kimsenin ağzını açmasına hakkı yok..çünkü apartmanca alınan kural bu..tabikide çamaşır yıkasın assın bizde yıkıyoruz..ama belli olan iki gündede müsaade edecek..kural herkes için geçerlidir..

biz ne diyoruz sen ne diyorsun konu sahıbı ben senı de anlamadım kusura bakma o apartmana birinin mudahalesı sart cag dısı işler yapıyorsunuz keşke sen el atsan ama hep aynı seylerı yazıyorsunuz burada kaç kişi yazmış inşallah şöyle akıllı biri tasınır apartmanıza da silkeleme saçmalagına son verir ,o kadına da uzuldum tasınır ınşallah rahat temız bır apatmana , devamlı camasır yıakamak zorunda da kalmaz.

ya bu silkelenmeyi bir ben mi anlamiyorum arkadas?bana cok ilkel geliyor.. 10yuzbinmilyon watt ceken supurgeler cikti.. illa ki hava alsin diyorsun supurup at balkona havalansin

silkelemek huyum değildir..ki zaten haldır haldır temizlik yapacak kadar vaktim yok..çalışıyorum..hafta sonuda silip süpürüp toz alıp dinleniyorum yada geziyorum..bu apartmanca alınan kural..benim üstümden silkelendiğinde ben sorun etmiyorum ama altımdaki kim silkenirse silkensin sorun ediyor..çünkü bu hakkı sadece kendisinde görüyor..tamam silkelenmesin diye karar alındı diyelim buna asla uymaz..ee ozamanda yine haksızlık olur..

bence tembellikten eriniyorlar şimdi süprügeyi aç kaldır toparla kim ugraşcak diye silkeliyorlar , akıllı insan işi degıl o silkelemek zaten hepsi potansıyel bel fıtıgı olma adayı saglık için de tehlikeli,

Apartman tarafından konulan bir gün var buna uyması gerek ama haftada 2 gün silkeleme günü çok değil mi 1 güne indirin.Selam konusuna gelince size selam vermeyene siz de vermeyin artık öyle yapıyorum benim de var o tür tanıdıklarım aynı asansörde bile cıksan suratına bile bakmıyorlar.

Sadece konunuza cevap vermek icin giris yaptim

Oncelikle bunun benim basima geldigini baz alip o his ve dusunceyle ve benim ust komsummussunuz olarak size cevap veriyorum

HANGI YUZYILDA YASIYORUZ
UST KATTAN ALT KATA BANYONUZUN IGRENC KILLARINI SILKELEME VE O KILLARI BENIM TEMIZLEMEMI NEDEN BEKLIYOSUNUZ
HEMDE BANYO GIBI BIR YERIN HALILARI BENIM YATAGIMA DOSEGIME BEYAZ CAMASIRLARIMA NE HAKLA SILKELIYORSUNUZ
KORMUSUNUZ
EVET KONUSMUYOR OLABILIRSINIZ FAKAT BI COCUK YOLLATIP SOYLEYE BILIRSINIZ
VOK SAYGISIZCA TERBIYESIZCE BIR DAVRANIS ASLA KABUL EDILEMEZ HATTA BU DURUM KARAKOLDA BITER
YAHU MADEM TEMIZLIK YAPACAKSINIZ MAKINE KULLANIN YETMEDI KENDI BALKONUNUZA SILKELEYIN
Ayy kusura bakmayin birden ust komsumla yaptigim tartismalar geldi aklima
kadincaz artik bisey silkeleyemiyo
ya arkadas olurmu yani artik hangi cagda yasiyoruz silkeme isleri cok ayip yani.
asin biraz sitandartlari heleki apartman hayatindasiniz
hosmu yani baskasinin killarini balkonunuzdan temizlemek etik ve insani degil

anlamadıysanız tekrar yazayım..bizim yüzümüzden çamaşır yıkamıyor..kendisinin tarzı bu..hatta sizin için birdaha yazayım yaz kış haftanın yedi günü ıslak kuru fark etmez çamaşır asar halı silkeler çarşaf silkeler falan..tekrar ediyorum silkelenmemesi benim işime gelir çünkü benim silkelemekle pek işim olmaz..fakat bu kurala başta kendisi uymaz..

Banyo paspası cırpmak mı ,aman Allah'ım sirada ne var acaba...

Karar alindi diyosunuz ama apartman yonetim planinda yaziyo mu cirpma gunleriniz yoksa komsularla kek-kısır yerken aranizda mi aldiniz karari?

bu tam tersi olsa peki..ozaman ne yapardınız..yani kural koymuşlar apartmana ve bu kurala bir yıldır uymayan ve tüm komşuları çileden çıkaran yapılan hiçbir uyarıyı dikkate almayan bir komşu...
herşey adabıyla yapılmalı..ben apartmana geldiğimde bu kural vardı ve herkes çok memnun..ki ben silkelemedğim halde sesimi çıkarmadım..belli günün dışında olursa tabikide hakkım yok..yada bu kural silkelememeyle alakalı olsa kimsenin silkelemeye hakkı yok..altta otursa bile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…