Apartman tarafından konulan bir gün var buna uyması gerek ama haftada 2 gün silkeleme günü çok değil mi 1 güne indirin.Selam konusuna gelince size selam vermeyene siz de vermeyin artık öyle yapıyorum benim de var o tür tanıdıklarım aynı asansörde bile cıksan suratına bile bakmıyorlar.
tabikide yönetimin kararı..heryere yazıyı astılar her daireyede dağıttılar..kimse kişisel karar alamaz apartmanlarda...Banyo paspası cırpmak mı ,aman Allah'ım sirada ne var acaba...
Karar alindi diyosunuz ama apartman yonetim planinda yaziyo mu cirpma gunleriniz yoksa komsularla kek-kısır yerken aranizda mi aldiniz karari?
İyi de aldıkları karar kanun değil ya zabıtaya göre desokaga pislik atmak yasak. Bu durumda sizin apartman komple haksız. Yine efendi kadinmis ben olsam zabıtaya şikayet ederdim hangi çağda yaşıyoruz değil mi? Apartman hayatının şehir hayatının da bir adabı var. Sizin yönetim kafasına göre karar çıkarmis ama o çöpü kamu alanına yani sokağa arıyorsunuz haliyle sadece apartman sakinlerini ilgilendirmiyor o yoldan geçen herkese evimizin pisimi solutuyorsunuz.
Bence siz burada komşuyu bırakın hamilesiniz tozu pisi niye size gelsin pasaklı komşularımızın? Yöneticinize su konyu okutun herkes bizi medeniyetsiz ve pasaklı görüyor su ısı adabıyla yapalım diyerek bi adım atın. En azından haftada iki gün balkonunuzda caminiza ust kartınızdan pislik akmaz. Alt komsudan çok iki kere tepenize pisleyen komsular size zarar veriyor. Ben olsam o komşuyu bahane eder bu işi çözer tertemiz oturudum. Asıl sorun pasaklı komsular ve pis kararlar bence.öyleyse başta biz şikayet edelim alttaki komşumuzu..ondan başka halı silkeyen yok..karşıda apartmanda yakınız ordanda sürekli silkeliyorlar..keşke herkes kurallara uysa..benim için hiç sorun olmaz..tam tersine hoşuma gider..
ama başkalarının yapmasını istemediğin birşeyi kendin yapıyorsan onada bir dur demek lazım..
bu kadar aynı zihniyette ınsanlar nasıl bir apartmanda toplanmış hayret dogrusu hiç mi içinde medeniyeti arayan isyeten bırı çıkmaz sizde etliye sütlüye karışmayan birisiniz sorgulama sıfır bu kural saçma mantıksız demek sıfır sanırım böyle birbirinizin ustune pisliklerinizi sirkelemeye devam edeceksınız benim anladıgım bu , konu kilit şu aşamadaanlamadıysanız tekrar yazayım..bizim yüzümüzden çamaşır yıkamıyor..kendisinin tarzı bu..hatta sizin için birdaha yazayım yaz kış haftanın yedi günü ıslak kuru fark etmez çamaşır asar halı silkeler çarşaf silkeler falan..tekrar ediyorum silkelenmemesi benim işime gelir çünkü benim silkelemekle pek işim olmaz..fakat bu kurala başta kendisi uymaz..
tabikide yönetimin kararı..heryere yazıyı astılar her daireyede dağıttılar..kimse kişisel karar alamaz apartmanlarda...
Bence siz burada komşuyu bırakın hamilesiniz tozu pisi niye size gelsin pasaklı komşularımızın? Yöneticinize su konyu okutun herkes bizi medeniyetsiz ve pasaklı görüyor su ısı adabıyla yapalım diyerek bi adım atın. En azından haftada iki gün balkonunuzda caminiza ust kartınızdan pislik akmaz. Alt komsudan çok iki kere tepenize pisleyen komsular size zarar veriyor. Ben olsam o komşuyu bahane eder bu işi çözer tertemiz oturudum. Asıl sorun pasaklı komsular ve pis kararlar bence.
ben hamile olmadan öncede silkemezdim sırf kural konulmuş diye sesimi çıkarmadım..ama alttaki komşumuz geldiğinden beri problemli..hatta iyiki üstümüzde oturmuyor diye dua ediyoruz..yoksa hergün herkesle tartışırdı..çünkü hergün birşeyler silkeliyor..bizim apartman alt komşum hariç silkelememeyi kabul ederde yan bloğumuz kabul etmez..yapışık apartmanımız ama a-b blok diye ayrılmış..orası biraz daha yaşlı grup..onlar silkeler gibi geliyor..
yönetim karar alınca apartman yönetim planında yazıyor haliyle....Yonetim karari mi diye sormadim ama 'apartman yonetim planinda' yaziyor mu idi soru,neyse.
Bence yazmiyo,cogu zaman apartman yonetimi, cirpmadan temizlik olamayacagina inanan kadinlar icin boyle bi kural cikariyo,sonra da ugras dur...
Allah komsunuzun yardimcisi olsun,banyo paspasini balkondan cirpan insanlarla ayni yerde yasamak kolay olmasa gerek.
bu kadar aynı zihniyette ınsanlar nasıl bir apartmanda toplanmış hayret dogrusu hiç mi içinde medeniyeti arayan isyeten bırı çıkmaz sizde etliye sütlüye karışmayan birisiniz sorgulama sıfır bu kural saçma mantıksız demek sıfır sanırım böyle birbirinizin ustune pisliklerinizi sirkelemeye devam edeceksınız benim anladıgım bu , konu kilit şu aşamada
Siz şikayet edeceğinizi söylerseniz hatta bir iki zabıta cagirsaniz o yaslilar da yola gelir emin olun. Bence bir toplantıda bahset!melisiniz öyle rezil karar mı olur??
çok şükür medeni insanlarınız..alınan tüm kurallara uyarız..silkelenmemesi gerekn 4 gün kimse silkelemez fakat komşumuz halısına varıncaya kadar silkeler...bende silkelenmemesini isterim..keşke bu şekilde karar alınsada herkes uysa..kurala uymayanıda yine uyarırım..alt komşumuz hariç bizim apartmanda herkes uyar..çünkü çoğumuz çalışıyoruz zaten..malesefki hiçbir kurala uymuyor komşumuz uyum sağlayamıyor....
Çok ilginç bir insansiniz. Sorun komşu olmus da kadın size bir şey silkelemiyor zaten, asıl ustunuzdekilerden pislik yagdirlara kizmiyorsunuz da alt kata takıntı yapmışsınız. Asıl sorunun bu saçma kural olduğunu görmüyorsunuz bunu kabul etmiştiniz da alt kata sinirleniuorsunuz. Ben dusmanim alt katında otursa ona sinirlenmek yerine bana pislik silkeleyene kızarım.
Çok mantıksız bir şey bu silkeleme olayı. Tamamen kalkmalı aslında, daha önce de belirttiğim gibi. Gün de belirlenmiş olsa bi kere hiç adil değil. En üst katta oturanın hiçbir yeri kirlenmiyor silkeleme nedeniyle. En alt kattakine de bütün apartmanın pisliği inmiş oluyor. Şimdi dediniz ki 2 gün silkeleme izni var. İki koca gün. Şu an mevsim yaz, insanlar balkonlarında oturmak isterler. Silkeleme gününde kimin neyi hangi saatte silkeleyeceği belli değil. Sen akşam üstü balkonunu temizleyip misarifinle balkonda çay içmek istesen hoop diye yukarıdan birisi bişeylerini silkeleyebilir sonuçta silkeleme günündesiniz. Bu defa silkeleyen kişi diyecek ki ben bütün gün evde değildim/işteydim/ya da canım bu saatte temizlik yapmak istedi ve bugün silkeleme günü. Her halükarda birbirinize zarar aslında. Akşam saati, artık kimse silkelemez diye düşünüp temizlersiniz ama silkelemeyen biri çıkar ve silkeleyebilir. Sizin apartmanda bu böyle demiyorum ama silkeleme izni ve günleri bütün bu hareketlerin yapılmasına izin vermiş oluyor.ona zarar olduğu kadar banada zarar..ben en üstte oturmuyorum..burdaki sorun artık silkelenmeyecek diye karar alınsada başta kendi itiraz eder yada kurala kesinlikle uymaz..çünkü sürekli bu şekilde..haftanın yedi günü..
Çamaşırım olmasa bile camlarıma başkasının tozu pisliğinin geldiği düşünesi bile iğrenç. Çoğu apartmanda yasak silkelemek.
Ben masa örtümü bile silkelemiyorum kaldı ki halı,paspas silkeleyeceğim. Bence komple kaldırın bu uygulamayı. Elektrik süpürgesi ne güne duruyor?
Çok mantıksız bir şey bu silkeleme olayı. Tamamen kalkmalı aslında, daha önce de belirttiğim gibi. Gün de belirlenmiş olsa bi kere hiç adil değil. En üst katta oturanın hiçbir yeri kirlenmiyor silkeleme nedeniyle. En alt kattakine de bütün apartmanın pisliği inmiş oluyor. Şimdi dediniz ki 2 gün silkeleme izni var. İki koca gün. Şu an mevsim yaz, insanlar balkonlarında oturmak isterler. Silkeleme gününde kimin neyi hangi saatte silkeleyeceği belli değil. Sen akşam üstü balkonunu temizleyip misarifinle balkonda çay içmek istesen hoop diye yukarıdan birisi bişeylerini silkeleyebilir sonuçta silkeleme günündesiniz. Bu defa silkeleyen kişi diyecek ki ben bütün gün evde değildim/işteydim/ya da canım bu saatte temizlik yapmak istedi ve bugün silkeleme günü. Her halükarda birbirinize zarar aslında. Akşam saati, artık kimse silkelemez diye düşünüp temizlersiniz ama silkelemeyen biri çıkar ve silkeleyebilir. Sizin apartmanda bu böyle demiyorum ama silkeleme izni ve günleri bütün bu hareketlerin yapılmasına izin vermiş oluyor.
Biz apartmanda oturmuyoruz, küçük apartman gibi düşünün. 4 katlıyız ve biz en üstteyiz. Ama kimse bişeyini silkelemez. Kimse de bugüne kadar "biz burada bişey silkelemiyoruz bak haberiniz olsun" demedi. Silkeleme ihtiyacı bazen doğuyor ama balkonumuza silkeliyoruz ve sonra da yıkıyoruz. Sular da balkonun giderinden gidiyor ve kimse kimseyi rahatsız etmemiş oluyor. Silkeleme olayı dehşet yani. Ben sizin apartmanda olsam öncelikle bütün komşularla güzel bir ilişki kurardım sonra da silkeleme konusunda balkon çözüm önerimi sunardım ve insanların kabul etmesi için uğraşırdım. Kimse silkelemesin demiyorum ama başkalarına zarar verecek şekilde silkelemek olacak iş değil. Bir üye de 2016 yılındayız hala daha çamaşırını balkonuna asıyorlar herkes görüyor falan demiş mesela. Kurutma makinesi kullansınlar demiş. Bu mantıklı bir çözüm değil mesela, kendi balkonuna asıyor kadın, karışamazsın. Bu ülkede silkeleme işine bir de şu sokak düğünlerine ciddi bir ayar çekilmesi şart bence.
ben aynı fikirdeyim..hatta eşimle konuştuk müstakil ev gibisi yok falan diye..çünkü apartmana binbir çeşit karakterde insan geliyor..banada toz geliyor bende madurum yani alt komşu masum değil...kural hatalı ama kural konmuş inşallah kalkar fakat kalkana kadar uyulması gerekiyor...üst kattakinin nasılsa benim üstüme silkeyen yok deyip hergün silkelemiyorsa alt kattakininde buna hakkı yok..uyumsuz olan kendisi ki karar bile alınsa yine uymayacak olan o..aman altta oturuyor boşver silkelesin diyede bir şey söz konusu bile olamaz..
dediğim gibi biz apartmanca yönetimin değişmesi gerektiğini düşünüyoruz bazı eksikliklerden dolayı..umarım bu kuralda değişir ve herkes uyar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?