Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Tinder olayı ne tam olarak her sayfayı okumadım.

O kadar da abartmasaydiniz yahu. Evimiz var ama İstanbuldayiz 10-15 eşim kazaniyor ve disarda yemek yemek, bi tatile gitmek, guzel giyinmek luks filan degil gayette yapiliyor bu paraya. + Benim taraftan kira geliri var ama olmasaydi da o kadar kotu durumda olmazdik.
İki kişi calisan herkesin evine 100.000 mi giriyor?

Cocuk olduğunu ve okula ya da kreşe gittiğini düşünün. Biraz da rahat harcama yapmanın sevildiğini. 10-15le gayet lüks oluyor öyle şeyler. Ya da istediğin gibi olmaz.Ne yazık ki öyle. 2 kişiyken bile zor.

Bu hayatı evde geçirmek için mi geldiniz?Eşiniz polis çok tatili olmayacak.Büyük ihtimal tatilde olduğu zamanlar da maddi durumunuz bir yere gitmeye elvermeyecek.O çalışsın ben gezerim tozarım da diyecek maddi durumunuz olmayacak tek maaşla.Çalışmak demek aynı zamanda sosyallik demek,eşlerin birbirini anlaması demek,ekonomik özgürlük demek,hayat kalitesinin artması demek,istediğinde kapıyı çekip gidebilmek demek.Bir kadın bunları nasıl istemez aklım almıyor.Hı iş bulamaz mecbur evde kalır o ayrı ama sizin durumunuzu benim mantığım kabul etmiyor.Hayat evden,kocadan ve çocuktan ibaret değil.

Bizim cocugumuz yok, cocuk plani da yok yakin zamanda. Yurtdisina gidersek belki cocuk dusunuruz diye dusunuyoruz.
İki kişiyken bu parayla zorlanmiyoruz.

Şuan cocugumuz olup ben işe girsem de kreş ya da bakici ucretini filan kazanirim herhalde. Büyük bir şey degişmez calisiyorum diye.

Ayyyy gülmekten olucemmmm.Konu sahibinin eski mesajlarini üşenmedim okudum wala.Tinderdan tanıştığı pilotla macerası da baya hassasayyy usenmeyin okuyun tatlım sen cin olmadan adam mı çarpmaya çalıştın amanda aman.Pilot seni sulu götürür susuz getirir hostes bı ablandan uyarı olsun bu da sana

Iste ilk 1-2 sene belki güzel gidebilir ama çocuk olunca hatta çocuklar olunca zor onu yazan abartmamış aslında dedim. Ki konu sahibi de cocuk düşünüyor öyle yazmış ilk mesajında. Yaşayıp görecek artık.

Seni cok götürüp getirmisler belli ki ordan biliyorsun

Kendisi bilir artik nasil gecinecegini herkesin strandartlari ayni olmak zorunda degil.
Asgari ucretle cocuk yapip kayinpederin yardimiyla vs gecinenler de var cevremde.
İki kişi calisip 15bin geliri goremeyen bir suru insan var bu ulkede cocuk yapmiyorlar mi? Orasini kendi bilir yani.

Askindan olsem evlenmem bu adamla keser atardim calissan elinden parani alacaktir calismasan zaten degersizsin evde yaptigin seyler onun gozune gorunmeyecek cunku kadinsin zaten yapmalisin ozetle yanlis insan

Mezun olur olmaz işe başladım, evlendim, hamileliğimin son haftasına kadar çalıştım sonrasında belli bir yaşa kadar kendim ilgilenmek istediğim için isten ayrıldım. Bir yıla sonrası tekrar çalışmak istiyorum ama hiç istemeyedebilirdim.

Konu sahibinin çalışmayı hiç denemeden ben yapamam demesini doğru bulmadım ki kafası çok karışık bir arkadaş ama çalışmayan kadınlara yazılan hınç dolu bazı yorumlar komik açıkçası.

Bu kadar gerilmeye gerek yok yahu başkasının hayatına, tercihlerine. Özellikle üstüne basarak saygı duymuyorum yazanlar içinde, çalışmayan kadınlar da buna ne kadar içerledi bilemezsiniz.
Kadın çalışmıyorsa evliliğinde her türlü muameleye layık oluyormuş onu öğreniyorum buradaki yorumlardan. Evliliğindeki tüm sorunlar, eşinin ona yaklaşımı çalışıp calışmamasına bağlı, çünkü çalışan tüm kadınlar evliliğinde insan olarak, eş olarak görmesi gereken değeri görüyor ve mutlu. Sadece burada eğitimli, çalışan kadınların açtıkları içler acısı konuların hepsi hayal ürünü, aydınlandım şuan.

Saçmalıyorsunuz bence. Bir kadın neden kendi ayakları üstünde durmak istemez ki? Hayatın ne getireceği belli mi? Ayrıca bu devirde tek maaş zor. Çocuklarınıza daha iyi bir gelecek sağlamak varken neden çalışmamayı tercih ediyorsunuz? Sevgiliniz bence çok haklı.

Yanlış anlamayın ama el parası yemek çok tatlıdır. Bir işte çalışınca para kazanmak için sabah uykusuz kalkınca, tüm gün mesaide kalınca, moraliniz bozuk ya da bıkmışken kapıyı çekip çıkamayınca paranın kıymeti anlaşılır. Keyfi olarak çalışmayacağım derseniz ve evin tüm yükü eşinizde olursa bende olsam bir noktadan sonra irrite olurum. Hani çocuk olunca bakıcı istemiyorum deseniz anlarımda şu an neden? Ve sanıyor musunuz ki siz çalışmayınca eşiniz size bol bol al harca diyecek en ufak bir keyfi harcamanızda bu size döner.

4 yil calistim.
Iyi ki calismisim, kendi gelirinin olmasi ne demekmis anladim. Ustelim esimin baskilarina ragmen(kiskanclik) ve surekli isten cik demesine ragmen calistim.
Calismak baska birsey. Bir kere bir ise yaradigini hissediyorsun. Evde ot gibi hissediyorum kendimi su an. Uyu , uyan, ev temizle, yemek yap, tekrar uyu..
Ama iste oyle mi? Saygi görüyorsun, bir yerin oluyor, paran oluyor, az da olsa maddi imkanin elinde oluyor, sigortan isliyor..
Esinin eline verdigi 3 kurusa bel baglamiyorsun.
Ve kaldi ki dunya hali; hastalik, kaza, olum, ihanet ve sonrasi bosanma... hersey olabilir. Neden bir insana bel baglayarak yasamak istiyorsunuz?
Esin dahi olsa kimsenin yaninda kalacagi garanti degildir. Her an herseye hazir yasamak zorundasindir bu hayayin kurali. Unutma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…