Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

camiden ayakkabı çalan bir milletiz.kapının önünden çalarlar diye asla bırakmammmm.zaten yasak bizim apartmanda ama gittiğim evlerde de müstakilse bırakıyorum apartmansa koltuğumun altında içeri taşırım

benim de başka spor ayakkabım yoktu bot vardı, yeni ayakkabılar kargoyla gelene kadar fazla dışarı çıkmadım nasıl fakirlik allahııım kendime gülüyorum. çalanın ayağına dolanmıştır inşallah ne diyim

Geçen sene adidasa uçuk bir rakam vermiştim baya uçuktu ama nadir giyiyorum eskir kirlenir diye nike 600 e bulup alıyorum ama bazı beğendiklerim cidden acayip pahalı paranın değeri kalmadı. Eski oturduğumuz yerde de komşularımızın çalınmıştı ama biz kapıya bırakmıyoruz yoksa caminin halısını çalanlar bizim paracıklara acımaz

Var oyleleride malesef. Psikolojik ve fiziksel siddeti daha cok erkekler kadinlara uyguluyor.
Bizim gibi ataerkil toplumda ben erkeklerin uzulecegimiz kadar ezildigini, kadinlar tarafindan siddet gorup, zorla calistirildiklarini dusunmuyorum.
Ben konunun başında demiştim zaten ilk 3 sayfada olabilir kadınlar ne yazık ki o kadar eziliyor ki ne yapsa haklılar diye. Ama ezilmeyen kadınlar da ezilen kadınlardan rol çalıyor mu desem, konu onlarla ilgili olmasa kendi yaşamasa bile toplum böyle ben de böyleyim diye öne sürüyor mu desem değişik bir durum çıkıyor ortaya. Kadın ezilmesin işi de varsa diyoruz ama bazı erkekler onu da kabul etmiyor ya benimsin diyor ya da benimsin. Yani kadınlar cesaret bulup kaçmalı. Erkeklerin zorla çalıştırılması da sizin dediginiz gibi kırbaç vurarak değil toplum baskısıyla oluyor. Nasıl bir kadın zarımı korumalıyım diyor, kendince korumadıysa başka yöntemler arıyor. Birisine anlattığında insanlık hali derse aa beni böyle kabul etti diyor kendini eksik görüyor falan. Erkeklere de böyle baskı var. Onun için isteme törenlerinde dizilerde bile kızımız ne iş yapıyor diye değil oğlumuz ne iş yapiyor askerlik bitti mı falan diye soruluyor. Ya da 30 yaşında çalışmayıp ailesi ile yaşayan kadın normal görülüyor ama erkek görülmüyor. Tabii ki zorla baskı yok pskolojik baskı var. Ne yazık ki kadına da evlilik öncesi başka türlü evlilik sonrası başka türlü var. Ben hepsine karşıyım. ataerkillik ya da anaerklillik olmasa esiterkellik diye bir şey varsa o olsa keşke. Yoksa kimsenin çalışmayan kadın veya erkekle derdi yok aslında. Ya da çalışanla.

evet ya hiç bırakmamak lazım hem saçma kapı önünde durması hem de gitti mi gider. ben de hiç yapmam ama dalgınlığıma gelmiş unutmuşum. hatta sabah kapı önünde bulamayınca içeride aradım hep nereye koymuş olabilirim acaba diye. sonra dank etti içeri almadığım.

burda bir üye var ya bilenler bilir.evlenecek kızlara evi yoksa çok altın takamıyorsa borçla evleniyorsa asla o adamla evlenmeyin oturun babanızın evinde daha iyi diyor.yani erkek olmak tüm yükü üstlenmek düğün masrafını altın eşya araba evi geçindirmek toptan üstlenmeyi mi gerektiriyor?şaşkınımmm.iyi ki oğlum yok diyorummm

kurusun diye koyduğum şemsiyemi bulamamıştım sabaha.ayakkabı kormuyumm kapıya cıkss koymammmmm

yoksa caminin halısını çalanlar bizim paracıklara acımaz
Daha komiğini söyleyeyim mi, bizim eve gelen yardımcı (hırsızmış zaten aslında) evdeki tereyağı ve etleri çalmıştı. Bu gülsem mi ağlasam mı anısını sizin de aklınıza sokmak istedim

Daha komiğini söyleyeyim mi, bizim eve gelen yardımcı (hırsızmış zaten aslında) evdeki tereyağı ve etleri çalmıştı. Bu gülsem mi ağlasam mı anısını sizin de aklınıza sokmak istedim
Tereyağı pahalı reis et zaten malum kadın işi biliyor afjkjc

kurusun diye koyduğum şemsiyemi bulamamıştım sabaha.ayakkabı kormuyumm kapıya cıkss koymammmmm
şey çok kötü ama ya, yeni taşındığın yerde başına böyle bir şey gelmesi insanın (ben)
apartman görevlisine söyledik o da ev sahibine söylemiş. binayla komple tek bir kişi ilgileniyordu da ev sahibi olarak.
o da bizim üstümüzde oturanları aramış suçlamış size çok gelen giden oluyor benim yeni kiracımın ayakkabısı çalındı sizle mi ilgisi var sizden biri mi aldı demesin mi
akşama doğru kapım çaldı, açtım üst komşuymuş. ilk kez gördüm adamı. tanımam etmem. başladı herif kendini anlatmaya yok işim şu gücüm bu ben 2 senedir oturuyorum çevrem geniş mahallede kimse sorsan beni tanırlar vs
şaşırdım, dinledim dinledim, tamam bu bilgileri niçin verdiniz? diye sordum.
ee işte böyle böyle bir olay olmuş ayakkabınız gitmiş, dedi.
evet ama sizinle alakası nedir? sizin de mi gitti yoksa dedim.
ev sahibi arayıp bunların aldığını ima etmiş.
adam da açık açık söyleyemiyor bir yandan.
kendini aklamaya çalışıyor ama.
sürekli o konuşuyor.
en son şey dedi, ayakkabı ne kadarsa ben parasını verebilirim dedi, beynim döndü.
dedim kardeşim sen 2 saattir bişeyler anlatıyorsun ama ben ev sahibine bişey ima etmedim zaten seni de tanımam daha dün taşınmışım, apartman görevlisine hırsız var dikkatli olun bütün komşular dikkatli olsun bence dedim başka da bişey demedim. ev sahibi sana ne dedi bilmiyorum ama zaten polise durumu bildirdim, yan binanın güvenlik kamerası inceleniyor zaten çıkacak ortaya dedim (blöf) öyle savdım.
ay ne ruh hastası günlerdi.

Var oyleleride malesef. Psikolojik ve fiziksel siddeti daha cok erkekler kadinlara uyguluyor.
Bizim gibi ataerkil toplumda ben erkeklerin uzulecegimiz kadar ezildigini, kadinlar tarafindan siddet gorup, zorla calistirildiklarini dusunmuyorum.
Ataerkil olduğu için erkek çalışıyor ve kadın da bu maaşı yiyor. Yani istenen modern, eşitlikçi bir toplum olmuyor yine. Ama "ataerkil"e hangi açıdan baktığımız önemli.

Şeyma subaşı idol mü oldu acaba kadınlara?
Ya vallahi ben anlamiyorum. Esim maaşını bana veriyor, istediğim her şeyi alabiliyorum, ezilmiyorum, büzülmuyorum vb. ifadeleri bana çok uçuk geliyor. Gerçekten herkes mutlu ve refah olsun isterim ama hayatın gerçekleri de çarpar adamın yüzüne. Ayrılsan, aranız bozulsa, ölse, işinden atılsa bütün düzenin bozulur mesela. Tam bağımlı bir kadın! Bu işte ataerkil toplumun temelidir. İşimize gelene ataerkil, işimize gelen kadın hakları diye ağlarsak olmaz. Artık bilinçli kadınlarız. Bu ağızların eskide kalmış olması lazım.

Ben bu kafayla sohbet edemem, denerim ama imkansız İyi istifa ediyorum o zaman ülkede iş olanakları yok zor durumda olanlar var , onlar gelsin çalışsın Ortadoğu mantığı bazen iş yerinde erkekler kadın istihdamının erkek istihdamını etkilediğinden şikayet eder. Tabii eşini çalıştırmayan erkekler..

Elimizin altında internet var araşırsınlar bu ülkedeki kadınların yarısı bakın yarısı dayak yiyor. Net bi şekilde diğer dayak yiyen kısımda varda muhtemelen yediğinin farkında değil. Dayaktan saymıyor yani tokat vs . Şimdi sizi döven adam , akşamına şey diyor aa karıcım bu maaşım lütfen al benim için kendine bi yemek ısmarla arkadaşlarınla , git kendine bişeyler al, ne bileyim lazere git atıyorum yani kk bir hayal dünyası bende inanıyor gibi yapıyorum hee diyorumm ne diyeyim.

Son düzenleme:
Siz çalışmak istiyorsunuz ben çalışmak isteyen bir insana istifa edin demedim farkındaysanız. Bunun ortadoğululukla alakası nedir tam olarak? Parası varsa ve çalışmak istemiyorsa çalışmasın zaten ülkede iş olanakları kısıtlı dedim.

Erkek istihdamı-kadın istihdamı ayrımının ve eşini çalıştırmayan erkeklerin söylediklerimle uzaktan yakından alakası yok. Ben konuşurken kadınlar çalışmasın mı dedim? “Çalışmak istemeyen dedim kadın erkek ayrımı yapmaksızın. Yani gerçekten şok geçirdim okurken çalışmak istemeyen ve imkanı olan çalışmasın zaten ülkede milyonlarca işsiz var onlar istihdam edilsin” lafından konu nasıl karısını çalıştırmayan erkeklere ve ortadoğu zihniyeti vs.ye geldi

Herşeyi bir kenara koy " peki eşin sana bir gün maaşını vermeyi bırakırsa ve ben çocuğumun masraflarını karşılarım sen bak başının çaresine derse ne yapmayı düşünüyorsun? " dendiğinde verilebilen bir cevap yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…