- 8 Mart 2019
- 7.565
- 36.963
- 548
- 40
12 yıldır çalışıyorum, spor ayakkabı ve bir iki bot haricinde bende almadım3-4 senedir kendi paramı kazanıyorum hiç 400 liralık ayakkabı almadım
Ya vallahi ben anlamiyorum. Esim maaşını bana veriyor, istediğim her şeyi alabiliyorum, ezilmiyorum, büzülmuyorum vb. ifadeleri bana çok uçuk geliyor. Gerçekten herkes mutlu ve refah olsun isterim ama hayatın gerçekleri de çarpar adamın yüzüne. Ayrılsan, aranız bozulsa, ölse, işinden atılsa bütün düzenin bozulur mesela. Tam bağımlı bir kadın! Bu işte ataerkil toplumun temelidir. İşimize gelene ataerkil, işimize gelen kadın hakları diye ağlarsak olmaz. Artık bilinçli kadınlarız. Bu ağızların eskide kalmış olması lazım.
Dahası da var. Eşim maaş kartımı alıp bana harçlık veriyor deyince lincleniyor eş ama kadın eşimin maaş kartı bende ona harçlık veriyorum diye kahkahalarla anlatınca beğeniliyor. Herhalde adam kazandığı parayı harcamayı bilmiyor çok müsrif der neden öyle desen de...
Canım sen çalışınca ikiniz beraber bu saydiklarinizi yapacaksınız tabiki. Temizlik, yemek çocuk bakmak vs. Madem sevgiliniz bunu diyor sizde bu saydiklarimi ortak yapacaksak ne âlâ diyinBen istemiyorum hic bu sekilde bir hayalim olmadi ve kendimde de o gücü görmüyor hem çalışmak hem ev işi hem yemek hem çocuk hepsini birden idare edileceğimi düşünmüyorum hep diyorum en başından biliyordun çalışmayan biri olduğumu sen benim o zman niye benimle olmak icin uğraştın bu kadar madem uğraştın simdi niye sorunlar çıkartıyorsun diyorum ama anlamiyor.
Ya vallahi ben anlamiyorum. Esim maaşını bana veriyor, istediğim her şeyi alabiliyorum, ezilmiyorum, büzülmuyorum vb. ifadeleri bana çok uçuk geliyor. Gerçekten herkes mutlu ve refah olsun isterim ama hayatın gerçekleri de çarpar adamın yüzüne. Ayrılsan, aranız bozulsa, ölse, işinden atılsa bütün düzenin bozulur mesela. Tam bağımlı bir kadın! Bu işte ataerkil toplumun temelidir. İşimize gelene ataerkil, işimize gelen kadın hakları diye ağlarsak olmaz. Artık bilinçli kadınlarız. Bu ağızların eskide kalmış olması lazım.
Elimizin altında internet var araşırsınlar bu ülkedeki kadınların yarısı bakın yarısı dayak yiyor. Net bi şekilde diğer dayak yiyen kısımda varda muhtemelen yediğinin farkında değil. Dayaktan saymıyor yani tokat vs . Şimdi sizi döven adam , akşamına şey diyor aa karıcım bu maaşım lütfen al benim için kendine bi yemek ısmarla arkadaşlarınla , git kendine bişeyler al, ne bileyim lazere git atıyorum yanikk bir hayal dünyası bende inanıyor gibi yapıyorum hee diyorumm ne diyeyim.
Biz iki kız kardeş memuruz.Bayan bir akrabamız bize bigün dediki sizin gibiler yüzünden erkekler işsiz kalıyor. Sonra bu bayanın kardeşi polis, işinden oldu hapise girdi. Karısı Allah'tan çalışıyordu, kimseye muhtaç olmadan kocasını bekledi, çocuğuna baktı. Şimdi bu gelin hanım çalışmasaydı ne olurdu, kocası hapisteyken nasıl geçinir, kime sığınırdı, çalışan kadınlara hoş bakmayan görümce hanım kocasının maaşının ne kadarını kardeşinin hanımına gönderebilirdi mesela? Hayatta herşey olabiliyor. O yüzden ben kimseye güvenmiyorum babam da dahil. Allah kimseye de muhtaç etmesin.
Çalışan kadının da çalışmayanın da ezileni var maalesef.eşe bağlı ekonomiye bağlı duruşa bağlı.kişi kendi durumunu imkanlarını anne babasının durumunu bile değerlendirerek karar vermeli. Ve ister çalışsın ister çalışmasın her kadının bir köşede birikimi olmalı eşden ayrı ki bir gün kötü bir durumda kapıyı çekip çıkabilmeliAy valla çalışan kadın da eziliyor
Hem iş yerinde eziliyor hem de evde
Bunun çalışıp çalışmamakla hiç ilgisi yok.
Adam maaş kartını elinden alıyor kadının çocuk gibi harçlık veriyor kadına
Yan gelip yatıyor evde kadın hafta sonu koştur koştur iş yapıyor evde
Kimi kadın var çalışmıyor ama el üstünde tutuluyor
Adam da iş biter sonuç olarak
Ben kendi adıma çalışmaktan yanayım ama kendi keyfim için
Adam ev alsın araba alsın diye kasamam
Evlenmesin o zaman benle
Bide herseyi yaparsın eve gelir seni beğenmez gözleri de dışarda
Gerçekten çalışan kadın güçlü olsa ama nerdeee
Kuzum sinirlenme çalışan çalışmayan kavgasına dönüşmesin saçma bir şekilde. 10 yıl çalıştım 11 yıldır da çalışmıyorum ayakkabı çantaya aşırı düşkünümdür çalışmadan da sormadan gidip alıyorum markaları. Ayakkabıya geleneee dekkk evden izin almadan çıkamayan ailesine gidemeyen istediğini giyemeyen o gün ev işi yapmazsa psikolojik şiddet gören kadınlar var.Umarim beni alinti yapmazsiniz bu arada( cevap vermem muhtemelen) sabahtan beri kendi kendime hakaret etmeden herkes kendini ifade etse yazip durdum şurada. Çalisan kadinla ilgili tek bir söz soylemedigim halde ben bile hedef oldum sirf calismiyorum ve ayakkabi aliyorum diye.Sizin bu hirsiniz iyi değil.
Sizin hayal dunyanizla (kesin oyle olustur boyle olmustur, sunu yapiyordur) baş edemem.
İşte o kötü durumlarda bırakıp gidemeyeni çok gördümÇalışan kadının da çalışmayanın da ezileni var maalesef.eşe bağlı ekonomiye bağlı duruşa bağlı.kişi kendi durumunu imkanlarını anne babasının durumunu bile değerlendirerek karar vermeli. Ve ister çalışsın ister çalışmasın her kadının bir köşede birikimi olmalı eşden ayrı ki bir gün kötü bir durumda kapıyı çekip çıkabilmeli
Eşim evde şu an evim darmadağınık keyfim yok elimi sürmedim bu saate dek. Gık demedi eşim . Gitti yemeğini ısıttı çocuğa da hazırladı yiyorlar şu an. Belki dışarı çıkarım belki film izlerim. Ezilmiyoruz yahuu tüm çalışmayan kadınlar.İşte o kötü durumlarda bırakıp gidemeyeni çok gördüm
Kadının güzel bir işi iyi bir maaşı var ama türlü rezilliği çekiyor
Ekonomik özgürlük kazanmakla olmuyor
Güçlü olmak farklı birşey
Bence konu net. Evlenince çocuklarımla evimle ilgilenmek istiyorum, çalışmayı düşünmüyorum diyorsunuz. Bu bir tercih meselesi. Eşiniz ise tam tersini düşünüyor. Bu çok temel bir problem her ikiniz açısından. Dolayısıyla bu iş olmaz. Bence sizi olduğunuz gibi kabullenecek birini bulun. Ben de boşandım, mesleğim de var, ama evlenirsem çocuklarım olursa en azından okul çağına gelene kadar çalışmayabilirim. Tabii eğer eşim de bu konuda bana destek olursa.Ben istemiyorum hic bu sekilde bir hayalim olmadi ve kendimde de o gücü görmüyor hem çalışmak hem ev işi hem yemek hem çocuk hepsini birden idare edileceğimi düşünmüyorum hep diyorum en başından biliyordun çalışmayan biri olduğumu sen benim o zman niye benimle olmak icin uğraştın bu kadar madem uğraştın simdi niye sorunlar çıkartıyorsun diyorum ama anlamiyor.
Arkadaş şartlar değişirse diye bir gün kadın çalışmalı demiş evet haklıEşim evde şu an evim darmadağınık keyfim yok elimi sürmedim bu saate dek. Gık demedi eşim . Gitti yemeğini ısıttı çocuğa da hazırladı yiyorlar şu an. Belki dışarı çıkarım belki film izlerim. Ezilmiyoruz yahuu tüm çalışmayan kadınlar.ama kadın çalışmalı mı? Evet çalışmalı. Kızım var eğitimi iyi olsun gğzel bir işi olsun diye taa ilkokuldan düşünüyorum
Katılmıyorum üzgünüm erkek asgari ücretle çalışıyorsa kadın da çalışmalı. Eve gelen paranın miktarı değil ki sorun. Sorun kadının kazancını maaş kartını erkeğe verip kendinşn çocuk gibi harçlık alması kişiliğinin olmaması. Çok kazanan kadın 400 e sormadan ayakkabı alabiliyorsa az kazanan da 70 tl ye sormadan alabilmeli. Asgari 1 ücret başka eve giren 2 ücret başka.Arkadaş şartlar değişirse diye bir gün kadın çalışmalı demiş evet haklı
Ama her çalışan kadın da prenses hayatı yaşamıyor
Hem çalışıyorsa ne iş yapıyor bu önemli
Güzel bir mesleği varsa tabi çalışsın atıyorum öğretmendir doktordur evde oturacak değil
Ama iyi bir mesleği Yoksa kadının çalışma hayatında sürünür bu ülkede bu net
Doğru düzgün sendikalaşma yok işçi memur hakları yok
İş yerinde psikolojik şiddete maruz kalırsın piskolojin mahvolur 3 kuruş para için didinir durursun
Çalışma hayatı da budur bu ülke için
9 seneden beri çalışıyorum hayatımdan sindim resmen
Hani çalışan kadın güçlüydü
Bıraksınlar ya
Bu ülkede kadın olmak çok zor
nilayderen, çalışmakla da olmuyor haklısınız güçlü olmanız gerekiyor lakin çalışmanın önemi şundan vurgulanıyor, geneli olmasa dahi çoğu kadın eşiyle sorun yaşayıp boşanma raddesine gelince ailem arkamda değil, bir işim ekonomik özgürlüğüm de yok diyor, bdvye boşanmayla alakalı açılmış konuların çoğunluğu maddiyatı olmadığından ayrılmayı ertelemeyle ilgili, mesela bir arkadaşımız boşanma davası açacak parası olmadığı için dahi beklemek zorundayım diyor.Arkadaş şartlar değişirse diye bir gün kadın çalışmalı demiş evet haklı
Ama her çalışan kadın da prenses hayatı yaşamıyor
Hem çalışıyorsa ne iş yapıyor bu önemli
Güzel bir mesleği varsa tabi çalışsın atıyorum öğretmendir doktordur evde oturacak değil
Ama iyi bir mesleği Yoksa kadının çalışma hayatında sürünür bu ülkede bu net
Doğru düzgün sendikalaşma yok işçi memur hakları yok
İş yerinde psikolojik şiddete maruz kalırsın piskolojin mahvolur 3 kuruş para için didinir durursun
Çalışma hayatı da budur bu ülke için
9 seneden beri çalışıyorum hayatımdan sindim resmen
Hani çalışan kadın güçlüydü
Bıraksınlar ya
Bu ülkede kadın olmak çok zor
İş hayatı o kadar yorucu ve yıpratıcı ki 9 senedir iş hayatındayımnilayderen, çalışmakla da olmuyor haklısınız güçlü olmanız gerekiyor lakin çalışmanın önemi şundan vurgulanıyor, geneli olmasa dahi çoğu kadın eşiyle sorun yaşayıp boşanma raddesine gelince ailem arkamda değil, bir işim ekonomik özgürlüğüm de yok diyor, bdvye boşanmayla alakalı açılmış konuların çoğunluğu maddiyatı olmadığından ayrılmayı ertelemeyle ilgili, mesela bir arkadaşımız boşanma davası açacak parası olmadığı için dahi beklemek zorundayım diyor.
Elbette çalıştığı halde maaş kartını eşine verip tüm birikimini eşinin hesabına aktaranda var ama en azından onlar biraz cesaretlendirilince giden param olsun çalışıyorum bundan sonra çalıştığımı kendime harcarım, boşanırım diyebiliyor.
Yoksa haklısınız kadın olmayı her bakımdan ele aldığımızda kadının adı yok, kadın olmak zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?