Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum


bizim ülkemizde hala bir kadının kocasının maaşını cebine koyuyor olması başarı kabul ediliyor malesef. o adamı yola getirebilmiş çetin ceviz kadın olup övgü alıyorlar.
bence zaten bunu başarı gibi gören bu tip kadınlar boşanamazlar. hayatları o erkeği yönetmeye adanmış.
 


Erkekler de kadinlara cok musrif diyip kartlarini alir o zaman cok ikiyuzluce

Ki genelde kadinlar bence de daha musrif ama kendi parasini nasil kullanacagi kimseyi ilgilendirmez. Butun ay calisip didinmis, ister sacar, ister biriktirir, ister musriflik eder. Herkes kendi parasini kullansin iste ya
 
Canım sen çalışınca ikiniz beraber bu saydiklarinizi yapacaksınız tabiki. Temizlik, yemek çocuk bakmak vs. Madem sevgiliniz bunu diyor sizde bu saydiklarimi ortak yapacaksak ne âlâ diyin
 
Biz iki kız kardeş memuruz.Bayan bir akrabamız bize bigün dediki sizin gibiler yüzünden erkekler işsiz kalıyor. Sonra bu bayanın kardeşi polis, işinden oldu hapise girdi. Karısı Allah'tan çalışıyordu, kimseye muhtaç olmadan kocasını bekledi, çocuğuna baktı. Şimdi bu gelin hanım çalışmasaydı ne olurdu, kocası hapisteyken nasıl geçinir, kime sığınırdı, çalışan kadınlara hoş bakmayan görümce hanım kocasının maaşının ne kadarını kardeşinin hanımına gönderebilirdi mesela? Hayatta herşey olabiliyor. O yüzden ben kimseye güvenmiyorum babam da dahil. Allah kimseye de muhtaç etmesin.
 

Kadin haklari diye aglamiyorum, ataerkil dedim diye agliyor ne demek ya sabahtan beri kendiniz agliyorsunuz o zaman. Kadinin zorla "sen kadinsin, senin yerin ev calisamazsin" diyerek eve kapatilmasiyla, kadinin kendi istegiyle calismamasi coook farkli şeyler.
Sana gore ucuk olabilir. İnandirmak icin yapabilecegim hicbir sey yok suan. Ama mutluyum yani kusura bakmayin hayallerinizdeki gibi sabah aksam dayak yiyip, ayakkabi icin ezilip buzulmuyorum. Uzgunum. Eminim mutlu olurdunuz oyle olsaydi aksi rahatlik olmasi size inanilmaz geliyor.

Ayrilsak açliktan ölmem, sokakta kalmam gidecek bir evim var.
İşleri bozuldugunda evet maddi durumumuz ve duzenimiz bozulmuştu. Ben de işe girip calismistim, zorlugunu da kendim cekmiştim, sefasini da ben suruyorum simdi. Kime ne degil mi?

Herkesin hayatta kendi icin planlari vardir.
 
Son düzenleme:

Kendiniz calismadiginizda dayak yiyeceksiniz demek ki insan kendinden bilir en iyi. Dayak yememek icin calisiyorsunuz.
 
Ay valla çalışan kadın da eziliyor
Hem iş yerinde eziliyor hem de evde
Bunun çalışıp çalışmamakla hiç ilgisi yok.
Adam maaş kartını elinden alıyor kadının çocuk gibi harçlık veriyor kadına
Yan gelip yatıyor evde kadın hafta sonu koştur koştur iş yapıyor evde
Kimi kadın var çalışmıyor ama el üstünde tutuluyor
Adam da iş biter sonuç olarak
Ben kendi adıma çalışmaktan yanayım ama kendi keyfim için
Adam ev alsın araba alsın diye kasamam
Evlenmesin o zaman benle
Bide herseyi yaparsın eve gelir seni beğenmez gözleri de dışarda
Gerçekten çalışan kadın güçlü olsa ama nerdeee
 

kadının düşmanı kadın dedikleri böyleleri işte.
allah ıslah etsin
 
Umarim beni alinti yapmazsiniz bu arada( cevap vermem muhtemelen) sabahtan beri kendi kendime hakaret etmeden herkes kendini ifade etse yazip durdum şurada. Çalisan kadinla ilgili tek bir söz soylemedigim halde ben bile hedef oldum sirf calismiyorum ve ayakkabi aliyorum diye. Sizin bu hirsiniz iyi değil.
Sizin hayal dunyanizla (kesin oyle olustur boyle olmustur, sunu yapiyordur) baş edemem.
 
Çalışan kadının da çalışmayanın da ezileni var maalesef.eşe bağlı ekonomiye bağlı duruşa bağlı.kişi kendi durumunu imkanlarını anne babasının durumunu bile değerlendirerek karar vermeli. Ve ister çalışsın ister çalışmasın her kadının bir köşede birikimi olmalı eşden ayrı ki bir gün kötü bir durumda kapıyı çekip çıkabilmeli
 
Kuzum sinirlenme çalışan çalışmayan kavgasına dönüşmesin saçma bir şekilde. 10 yıl çalıştım 11 yıldır da çalışmıyorum ayakkabı çantaya aşırı düşkünümdür çalışmadan da sormadan gidip alıyorum markaları. Ayakkabıya geleneee dekkk evden izin almadan çıkamayan ailesine gidemeyen istediğini giyemeyen o gün ev işi yapmazsa psikolojik şiddet gören kadınlar var.
 
İşte o kötü durumlarda bırakıp gidemeyeni çok gördüm
Kadının güzel bir işi iyi bir maaşı var ama türlü rezilliği çekiyor
Ekonomik özgürlük kazanmakla olmuyor
Güçlü olmak farklı birşey
 
Eşim evde şu an evim darmadağınık keyfim yok elimi sürmedim bu saate dek. Gık demedi eşim . Gitti yemeğini ısıttı çocuğa da hazırladı yiyorlar şu an. Belki dışarı çıkarım belki film izlerim. Ezilmiyoruz yahuu tüm çalışmayan kadınlar.ama kadın çalışmalı mı? Evet çalışmalı. Kızım var eğitimi iyi olsun gğzel bir işi olsun diye taa ilkokuldan düşünüyorum
 
Bence konu net. Evlenince çocuklarımla evimle ilgilenmek istiyorum, çalışmayı düşünmüyorum diyorsunuz. Bu bir tercih meselesi. Eşiniz ise tam tersini düşünüyor. Bu çok temel bir problem her ikiniz açısından. Dolayısıyla bu iş olmaz. Bence sizi olduğunuz gibi kabullenecek birini bulun. Ben de boşandım, mesleğim de var, ama evlenirsem çocuklarım olursa en azından okul çağına gelene kadar çalışmayabilirim. Tabii eğer eşim de bu konuda bana destek olursa.

Evet, kadınların her zaman ayakta durması gerekiyor, sosyal güvencesi, mesleği, kendine ait kazancı olması gerekiyor. Ama çalışmayıp da evine, eşine çocuklarına zaman ayıran birçok tanıdığım var. Bu konuda eşleri herhangi bir zorlamada, imada bulunmuyor.

Evlilik iki kişinin ortak hareket alanı. Kafa kafaya verip her yolu birlikte aşabilecekseniz evlenin. Yoksa gerek yok. Çalışmayan kadınlar yani ev hanımları (gerçekten evine, çocuklarına emek veren, orda burda Fink atıp evini ve eşini ihmal edenlerden bahsetmiyorum) çalışan kadınlardan çok da az emek veriyor değiller yani. Bazen onların işi daha da zor olabiliyor.

Tercih meselesi.
 
Arkadaş şartlar değişirse diye bir gün kadın çalışmalı demiş evet haklı
Ama her çalışan kadın da prenses hayatı yaşamıyor
Hem çalışıyorsa ne iş yapıyor bu önemli
Güzel bir mesleği varsa tabi çalışsın atıyorum öğretmendir doktordur evde oturacak değil
Ama iyi bir mesleği Yoksa kadının çalışma hayatında sürünür bu ülkede bu net
Doğru düzgün sendikalaşma yok işçi memur hakları yok
İş yerinde psikolojik şiddete maruz kalırsın piskolojin mahvolur 3 kuruş para için didinir durursun
Çalışma hayatı da budur bu ülke için
9 seneden beri çalışıyorum hayatımdan sindim resmen
Hani çalışan kadın güçlüydü
Bıraksınlar ya
Bu ülkede kadın olmak çok zor
 
Katılmıyorum üzgünüm erkek asgari ücretle çalışıyorsa kadın da çalışmalı. Eve gelen paranın miktarı değil ki sorun. Sorun kadının kazancını maaş kartını erkeğe verip kendinşn çocuk gibi harçlık alması kişiliğinin olmaması. Çok kazanan kadın 400 e sormadan ayakkabı alabiliyorsa az kazanan da 70 tl ye sormadan alabilmeli. Asgari 1 ücret başka eve giren 2 ücret başka.
 
nilayderen, çalışmakla da olmuyor haklısınız güçlü olmanız gerekiyor lakin çalışmanın önemi şundan vurgulanıyor, geneli olmasa dahi çoğu kadın eşiyle sorun yaşayıp boşanma raddesine gelince ailem arkamda değil, bir işim ekonomik özgürlüğüm de yok diyor, bdvye boşanmayla alakalı açılmış konuların çoğunluğu maddiyatı olmadığından ayrılmayı ertelemeyle ilgili, mesela bir arkadaşımız boşanma davası açacak parası olmadığı için dahi beklemek zorundayım diyor.
Elbette çalıştığı halde maaş kartını eşine verip tüm birikimini eşinin hesabına aktaranda var ama en azından onlar biraz cesaretlendirilince giden param olsun çalışıyorum bundan sonra çalıştığımı kendime harcarım, boşanırım diyebiliyor.
Yoksa haklısınız kadın olmayı her bakımdan ele aldığımızda kadının adı yok, kadın olmak zor.
 
İş hayatı o kadar yorucu ve yıpratıcı ki 9 senedir iş hayatındayım
Üniversite okudum hayallerim vardı
Hiçbirşry gerçekleşmedi
Buda yetmezmiş gibi çalıştığım yerde mobbinge uğruyorum işimi düzgün yapmama rağmen
Piskolojim bozuk mutsuzum yorgunum
Ağlaya ağlaya çalıştığımı biliyorum
İşimi bırakamıyorum başka bir iş bulamıyorum
Hayatta yalnız hissediyorum
ekonomik özgürlük yeterli değil mutlu olmak için
Sevdiğin işi yapmak yaratıcı olmak saygılı insanlarla çalışmak
Yoksa çalışmak kölelikten başka birşey değil
Evli değilim bilmiyorum ama çevremdeki evli arkadaşlarım benden beter durumda
Çalışsın çalışmasın kadınlara değer verilmeyen bir ülkede yaşıyoruz
Fiziksel ve piskolojik şiddete uğruyoruz
Bazılarımız evde bazılarımız iş hayatında
 
Hıı evet kadın yan gelip yatsın, hep beklesın kocası versın de yıyeyım dıye. Calısmak ıcın ılla kı lısans ve lısans ustu mezun olmaya gerek de yok artık, merdıven sılersın, kek kurabıye satarsın yıne de kendı harclıgını cıkarırsın, boyle 3-4 cocuk okutup evlendıren ne kadar cok kadın var, onlar neden mücadele verıyor o zaman, adam adamsa bıze bakacak eşşek gibi deyip kenara mı cekılsın? Evlenene kadar aılesınden, evlendıkten sonra da kocasından yesın ıcsın yatsın, dünyanın binbir türlü hali var, ölüm var, iflas var bunlar elimizden gittiğinde kolumuzda sadece altın bileziğimiz olan meslegımız kalıyor, senet mi imzaladık ömür boyu su ınsan bızım masraflarımızı karsılayacak dıye. Herseyı gectım, para gencken bır sekılde kazanılıyor fakat yaslandıgımızda kımseye muhtac olmayacagız emeklı maasımız olacak en azından, bunları ınsan nasıl dusunmuyor aklım almıyor. Kendı paranı yemenın tadı varken neden evde apışıp yatayım tek hayalım cocuk buyutmek olsun. Ne sığ zihniyetler yarabbi, tek derdi armut piş ağzıma düş, sonra da bosanmak ıstıyorum bosanamıyorum cunku calısmıyorum
Yorumum bozuk zihniyetli konu sahibine, ev hanımlarına değil
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…