Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Çalışmıyorken bu kadar mutluysanız eşinizin kazancı yetiyorsa çalışmak bu kadar zorsa neden tekrar çalışacağınızı anlamadım

Harika anlatmışsınız. Işte benim tüm derdim = OZGURLUK ,OZGUR OLMAK.
1 kez yaşayacagim bu hayatta canım isterken istedigimi istediğim zamanda yapabilmek.
Çalışmamak zamanı satın almaktır.ve bu çok çok kıymetli bence.
Aynen işyerinde de atom parçalamadım 12 yıldır, parçalansa parçalanirdi galiba.
Isteyen istediği kadar çalışabilir.ben de en kısa zamanda bu mecburiyetten kurtulurum inşallah.cok çok amin.

Çalışmıyorken bu kadar mutluysanız eşinizin kazancı yetiyorsa çalışmak bu kadar zorsa neden tekrar çalışacağınızı anlamadım

Toplum baskısından fenalık geldiğinden komşu bile ne zaman iş bulacaksın diye soruyor. İnsanlar çok hadsiz. Aslında çok sallamam milleti ama kök ailem de az da olsa çalışmamı istiyor. O nedenle yarı zamanlı bir iş bulurum inş haftada çok az çalışacağım diye umuyorum. İşim saatlik çalışmaya müsait çok şükür.

20 yılımı da doldurmak da istiyorum hem. 11 yılım kaldı. Sonra emekli olacağım (yaş bekleyeceğim evet, maaşsız emekli olacağım yaş haddi gelene kadar). O gelecek kuş kadar maaşı beklediğimden değil de yaptığımız birikim yanımda 3 kuruş yardımcı olsun, çalıştığım 9 yıl boşa gitmesin diye

Yani demek istediğim her insan farklı farklı. Bazıları sosyal, insan içinde olmayı seviyor, yaptığı işi seviyor ya da sevmiyor ama onu mutlu edecek metaya ulaşmak için o paraya ihtiyacı var çünkü o metayı alamazsa mutsuz oluyor. Kısaca hayatta herkes kendine göre mutlu olmaya çalışıyor. Benim gibi bazı insanların minimal paraya ihtiyacı var ve çalışmaktan, işyeri sosyalliğinden hoşlanmıyor. Bunu kabul etmek lazım. Kadın erkek farketmez. Teyzemin eşi kaptan. Nefret ediyordu çalışmaktan. 6 yıldır istifa etti evde oturuyor, teyzem evi geçindiriyor o memnun çalışmaktan. Yani her şeye hazırsanız, b planınız varsa (eş ya da baba ölürse, ayrılırsanız, fikriniz değişirse vs) geliriniz de uygunsa ve eşle anlaştıysanız ille de çalış da çalış diye toplum baskısını çok anlamlı bulmuyorum. Herkes nasıl mutluysa bırakalım öyle yaşasınlar üç günlük dünyada.

Evlenince fikrini değiştirirsin erkekler 1 veriyorlar kafana 1000 kakıyorlar

kadının çalışıp çalışmaması kendi fikrine bırakılmalı bence de ama şikayette etmemeli o zaman şunu alamıyorum bunu alamıyorum diye.bir de modern bir kadınım ama asla bir erkek evde otursun da ben çalışayım ona bakayım demem.anca çok önemli hastalık vs olur o başka.bir adam işin den nefret ediyor ya da çalışmaktan hoşlanmıyor diye evde oturacak ben de çalışıp ona bakacağımmm.düşünmesi bile tüylerimi diken diken etti bu arada çalışmayan ama kendi geliri olan eşine muhtaç olmayan bir kadınım.yani erkeklerin para makinesi görülmesine de karşı olanlardanım.Ama üniv. bitirdikten sonra çocuğuma bile bakmam kaldı ki eşe bakacağımm

Sorun eder bence bu durumu. Net olarak kararlı bir sekulde konuşun. Evlenince sirun yasarsınız yoksa

Hem top
lum baskısını anlamlı bulmayıp hem de toplum baskısından fenalık geldiği için çalışmayı düşünüyorsunuz. Nefret ederek 9 yıl çalışıp sırf emeklilik için daha fazla çalışmayı göze alıyorsunuz. Az zamanlı çalıştığınız da yatacak priminiz de ona göre olacağına göre çalışmadan dışardan prim ödeyerek de emekli olabilirsiniz. Zaten emeklilik maaşına ihtiyacınızda yokmuş. Ama bu kadar çalışmamanın güzelliklerinden bahsederken kendi içinizde çelişiyorsunuz

Sizin saydığınız günlük aktivitelere ek olarak (benim köpeğim yok) ben de işimi yapıyorum ve çocuklarımla ilgileniyorum. Esnek bir mesaim var, pandemiden önce de böyleydi. Haftanın 5 günü işe gitmişliğim çok nadirdir. 8-5 calismisligim da yok. Kızım 6 yaşında ve 2 haftalık bir bakıcı geçmişimiz, 1.5 senelik de anaokulu geçmişimiz var. Onu da eşimle paslaşarak büyüttük. Şu an gerçekten çok keyifli, tatmin olduğum koşullarım var. Ama ne her ev hanımının hayatı size benzer, ne de her çalışanın hayatı bana.

Özlem Türedi örneğine gelirsek de dünyanın yönünü değiştirenlerin kaşifler, mucitler, peygamberler, komutanlar ve artık günümüzde siyasilerin olduğunu görebiliriz. Özlem Türediden daha fazla hayatımıza etki eden, hayatımızı ve geleceğimizi değiştirmiş nice insanlar var. Üstelik bu hem iyi hem kötü yönde olmuş. Eski bilim insanlarının hayatına bakarsanız pek çoğunun maddi kaygıdan uzak olduğunu, iyi eğitimler aldıklarını görürsünüz. Ama hiçbiri bos durmamış ve tarihe adlarını yazmışlar. Hayata yön verenler rahatlık peşinde koşanlar değil de emek verenler oluyor. Elbette bizler bu düzeyde değiliz ama en azından kendi adıma, kendi hayatıma ve öğrencilerime yön verdigimi söyleyebilirim. Bir de üstüne tekrar vurguluyorum kendi imkanlarımla benliğimle ve emeğimle yapıyorum hepsini. Benim için bundan daha fazla mutluluk duyacağım tek şey çocuklarımın benden çok daha başarılı, mutlu bir hayat sürmesi olur.

Rest Çek ayrıl , seni böyle kabul etmek zorunda

İşte ne güzel siz böyle çalışarak mutlu ve huzurlusunuz :) siz tabi çalışın zaten ne kadar güzel.

Biz değiliz çalışırken mutlu sayfalarca anlatılan bu. Herkes farklı şeylerden mutlu oluyor. Kadın - erkek de ayrımı değil bu. Çalışmak zorundaysa tabi mutsuz mutsuz çalışacak yapacak bir şey yok. Çalışmak zorunda değilse ve bu durum değişirse buna karşı planı varsa lütfen insanlara baskı yapmayın diyorum. Bırakınız çalışmasınlar

Buna başka bir örnek dünyanın yaklaşık 3te 2si dışa dönük insan. Sosyalliği seviyor, gezmek, insanlarla iletişimden memnun falan. Evde oturunca bunalıyor. 3te 1 de içe dönük insan. İnsanlarla iletişim yoruyor, evde oturmayı seviyor falan. Ben içe dönüğüm ve yıllar yılı her tanıştığım insan yok aman biraz çık gez, insanlarla buluş, sosyalleş baskısı yapıp durdu. Arkadaşlar yapmayın yahu yapmayın. Sizin mutlu olduğunuz şeyler beni mutsuz ediyor işte

Bu kadar yazdım. Dışarıda benim gibi insanlara baskı yapan varsa aranızda onları kurtarmak için baskı yapmayalım. İnsanları oldukları gibi kabul edip tercihlerine saygı duyalım. Çünkü zaten tercihlerin sonucuna yalnızca kişi katlanıyor.

Konu sahibi gitmiş devam ediyormuşuz şimdi farkettim. Umarım her duruma karşı planı vardır ve sevgilisi gerçekten yürekten onun tercihine katılmıyorsa ayrılır. Umarım da mutlu bir hayat sürer.

Cocuk deyince aklıma geldi şimdi en doğal hakkımız çalışmamak diyenler. Kız çocukları varsa ya da olursa sen kadınsın çalışmasan da olur ama meslek sahibi ol ne olur ne olmaz mı diyor. Meraktan soruyorum sadece eğitimle ilgili konular geçince özellikle ortaokul sonlarından sonra ne diyorlar.

Işte işiniz çok rahat. Resmen part time.bu durumda hayattan keyif alacak vakit var .haftanın 5 günü 8- 5 çalışınca öyle olmuyor ve insan tükeniyor

Neden ülkemize ve islama düşmanlık eden ülkelerin markalarına o kadar para veriyorsunuz ki sonuçta sizi uçuruyor. Yerli sermayeyi destekleyerek pandemi döneminde hem esnafımıza destek olmuş olursunuz hem de paramız ülkemizde kalır

Üyeligin iptal olmus kesin yeni bir hesapla okuyacaksin kim neler demis .
Her kadın çalışmak zorunda değil her insan çalışmak zorunda .

Sizi isteyecek çok erkek var aslında olursun evden cikmasin Ben getiririm o pisirsin .Bir Don alacaksa bile bana sorsun.

Yazik okumussunuz onca emege gunah.

Kendi ayaklariniz üzerinde durmak varken neden ...çok yazik bu zihniyete

Bencede yol yakinken o adamcagizi kurtaralim bir çocuk bezinin 100 tl olduğu türkiyede 1 polis maaşı yeter

Ayol milletvekilleri bile marka saatler en lüks Marka araclara biner sorun yok halk yapsın her fedakarligi

İslama düşmanlık eden ülke markalarını neden ülkeye alıyoruz mesela sorgulamışken bunu da sorgulayalım. Ayrıca bu markaları sadece halk değil devlet büyükleri bile kullanıyor. Neden sadece halktan bekliyoruz ki herşeyi?
Ayrıca hem çeşitlilik çok hemde daha kaliteli buluyorum ben. Mesela burada da kaliteli ayakkabılar üretilse, ürün çeşitliliği artsa buradan da alabilirim ama burada çok daha pahalıya satılır emin olun, çünkü üretim yapmak için gerekli malzemeler dışarıdan gelecek yine ortalama aynı fiyata gelir hatta geçer. Ben Nike falan giymem hatta Adidasın Stan Smith modelinden başkası ayağıma rahat olmuyor, bir kere bulamadım farklı alayım dedim ayaklarım pert oldu resmen. Bi ara kaldırılacak piyasadan falan dediler de 4 çift alıp koydum kenara siz düşünün rahatlığını.

Ülkemizde hangi marka o kadar rahat ayakkabı yapıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…