Eş adayınız ne iş yapıyor kirada mı oturacaksınız? Bence beyfendi doğru söylüyor. Belli ki ailesinin huyunu tahmin ediyor veya herhsngi bir riske karşı önlem alıyor.Evlenmeyi düşünüyoruz ancak sevgilim aileleri bu işe karıştırmak istemiyor. Benim ailemde evlenirken kız tarafı ve erkek tarafı olarak masraflar bölüşülür, annemler de böyle yapmış, onun ailesi ona göre öyle yapmamışlar. Çevremde evlenen arkadaşlarım da bu şekilde iyi kötü bölüştüler. Ben de evlenilen insana ailelerin yardımcı olması gerektiği taraftarıyım ancak sevgilim böyle düşünmüyor. Kendinin de benim de birikmiş çok bir paramız da yok, ben de ev düzecek kadar maaş almıyorum ancak bi şekilde altından kalkacağımızı düşünüyor nasıl olacaksa artık. Ailelerden yardım alırsak evliliğimize karışma haklarına sahip olacaklarını düşünüyor. Evet böyle aileler var ancak bizim ailelerimiz böyle karışacak insanlar değiller. Ailem kendi paylarını karşılamaya hazırlar annem sürekli nasıl bölüşücez diye soruyor bana ama cevap veremiyorum bi türlü. Sevgilim ailesine konuyu dahi açmıyor çünkü. Maddi durumları iki tarafın da iyi şükür, bu yüzden neden aileleri katmadan böyle bi zorluğa girelim anlamıyorum, onu ikna edemiyorum bi türlü. Düğün masrafını kendimiz karşılasak bu insanlar düğüne gelince takı da mı takmayacak yani, sevgilim istemeyecek mi onu da. çok sıkıldım bu konudan artık evlenmek istememeye başladım. Ben çok şükür refah içinde büyüdüm kendi ailemde, şimdi evlenince birden zor bir yaşama girmek istemiyorum. Kendi ailesi de bu arada iyi durumdalar ama kendi kendini zorluğa sokuyor hep, mezun olduğundan beri tek bir para almadı ailesinden. Bunu doğru buluyordum başlarda kendi kendini idare etmesi hoşuma gidiyordu ancak kendi kendini zora sokuyor anlamıyorum. Ailesi de hiç destek çıkalım oğlum falan demiyor, bedellisini bile kendi ödedi. Benim ailemde ise sürekli bana ve kardeşime biz daha sormadan destek çıkarlar, biz bu paraları sizin için biriktirdik anlayışları vardır sağolsunlar. Napıcam bilmiyorum.
Evet kirada oturacağız, ailemizin bize oturmamız için verebileceği daireler de var ancak onu da istemiyor. Ailesinden istemeye mi çekiniyor anlamadım. Yatırım bankacılığı sektöründe çalışıyor. Belki de ailesi huysuzluk çıkarıcak evet ama buna engel olabiliriz. Çevremdekiler istedikleri gibi evlendiler de evlerini de yepyeni düzdüler inanın içim gidiyor. Yeni gelin gibi olmak istemiyorum ama yine de insanın içinde kalıyor işte böyle şeylerEş adayınız ne iş yapıyor kirada mı oturacaksınız? Bence beyfendi doğru söylüyor. Belli ki ailesinin huyunu tahmin ediyor veya herhsngi bir riske karşı önlem alıyor.
Ne yönden haklı anlamıyorum, seviglimin gelenek göreneklerinde de var bunlar ama o istemiyor kendi kendine gurur yapıyorSevgilin çok haklı ama sen ona uygun bir gelin degilsin. Senin hayaller antepli baran gercekler izmirli ege.
Bakın bu hisler bir ömür kafanızı kurcalar ne beklentiniz varsa açıkça konuşun söyleyin nişanlılık zamanı olur denilen şeyler sonra gece uykunuzu kaçırır. Eğer 2 tarafta yapmak istiyorsa tek istemeyen beyefendiyse net konuşunEvet kirada oturacağız, ailemizin bize oturmamız için verebileceği daireler de var ancak onu da istemiyor. Ailesinden istemeye mi çekiniyor anlamadım. Yatırım bankacılığı sektöründe çalışıyor. Belki de ailesi huysuzluk çıkarıcak evet ama buna engel olabiliriz. Çevremdekiler istedikleri gibi evlendiler de evlerini de yepyeni düzdüler inanın içim gidiyor. Yeni gelin gibi olmak istemiyorum ama yine de insanın içinde kalıyor işte böyle şeyler
Ailelere konuyu açamıyorum ki, kendi aileme açsam sevgilim ailesiyle konuşmuyor bu konuları. Ben de ailesine böyle böyle istiyorum diyemem ki, kendi ailem de diyemez, aileme desem karşı aileden beklemeden yardımcı olurlar ama haksızlık olsun istemiyorum onlara. Bize yapmasalar erkek kardeşim evlendiğinde fazla fazla yapıcaklar ona bu sefer benim içime dert olucak haksızlık gibi gelicek bana. Bunlar kötü niyetli düşünceler gibi geliyor ve böyle hissetmek istemiyorumBakın bu hisler bir ömür kafanızı kurcalar ne beklentiniz varsa açıkça konuşun söyleyin nişanlılık zamanı olur denilen şeyler sonra gece uykunuzu kaçırır. Eğer 2 tarafta yapmak istiyorsa tek istemeyen beyefendiyse net konuşun
Valla ben sizi anladım . Ne bekliyorsanız konuşun . Bu sizin tüm hayatınızı etkileyecek durum . Eş adayının aklındaki şeyleri size anlatıp açıklaması lazım kime neye ne kadar güvenip bu yola çıkacaksınız anlamanız lazımAilelere konuyu açamıyorum ki, kendi aileme açsam sevgilim ailesiyle konuşmuyor bu konuları. Ben de ailesine böyle böyle istiyorum diyemem ki, kendi ailem de diyemez, aileme desem karşı aileden beklemeden yardımcı olurlar ama haksızlık olsun istemiyorum onlara. Bize yapmasalar erkek kardeşim evlendiğinde fazla fazla yapıcaklar ona bu sefer benim içime dert olucak haksızlık gibi gelicek bana. Bunlar kötü niyetli düşünceler gibi geliyor ve böyle hissetmek istemiyorum
o kaynanam habersiz geldiler annelerimiz zamanında kaldı artık. şimdiki aileler öyle değil saygılılar en azından bizimkiler öyle. Kendileri zorluklarla evlenmiş olsalar aklıma takılmaz, istesek kendi paramızla da bi şekil yuva kurarız öğrenci evi gibi. Yani ailemi de zorla gel beyaz eşya al demiyorum annem zaten çeyiz düzme derdinde ben umursamasam bile. Bu konudaki sorun ailelerimiz masrafları karşılamak istemiyor değil zaten, sevgilim istemiyor ama şu tarih de gel evlenelim de diyemiyor bir türlü çünkü nereye evlenicek para mı var. Ailelerimiz yardımcı olacak işte diyince de yok diyorsevgilin cok dogru düşünüyor
evlenmeyi bilen insan bu masraflarin altindan kalkmayi da bilmeli.
ben de ailemi karistirmadim, esimin ailesi zaten coook uzakta nikaha geldiklerine sukrettim:)
bitti gitti
acikcasi sacma buluyorum koca koca insanlarin evlenirken ailesini kendisine sponsor etmesini.
tirnagin varsa sirtini kaşı. onu aileye kitle bunu aileye kitle sonra kkda konu ac dur kaynanam habersiz geldi , kayinbabam kumandayı bırakmıyor diye
Gerçekten karşı tarafa saygısızlık gibi olcaksa bile baştan söylemek lazım sanırım. Yani 5 senedir sevgiliyiz neredeyse ama bu konular vakti gelmeden açılmıyor hiç, ya da sonraya erteleniyor. ertelene ertelene de kapıya dayanınca böyle sorunlar çıkıyor işte. böyle yapmazsan evlenmiycem diyemem de tabiki evlenicez, ama içimde kalıcak işte ve ileride bu mutsuz bi evliliğe yol açacaksa boşa giden yıllara yazık olur yaniValla ben sizi anladım . Ne bekliyorsanız konuşun . Bu sizin tüm hayatınızı etkileyecek durum . Eş adayının aklındaki şeyleri size anlatıp açıklaması lazım kime neye ne kadar güvenip bu yola çıkacaksınız anlamanız lazım
senin dunyadan haberin yoko kaynanam habersiz geldiler annelerimiz zamanında kaldı artık. şimdiki aileler öyle değil saygılılar en azından bizimkiler öyle. Kendileri zorluklarla evlenmiş olsalar aklıma takılmaz, istesek kendi paramızla da bi şekil yuva kurarız öğrenci evi gibi. Yani ailemi de zorla gel beyaz eşya al demiyorum annem zaten çeyiz düzme derdinde ben umursamasam bile. Bu konudaki sorun ailelerimiz masrafları karşılamak istemiyor değil zaten, sevgilim istemiyor ama şu tarih de gel evlenelim de diyemiyor bir türlü çünkü nereye evlenicek para mı var. Ailelerimiz yardımcı olacak işte diyince de yok diyor
Mutsuz bir evliliktense biraz hüzün iyidir . Beklentiler sizi yer bitirir . 5 sene az değil .Gerçekten karşı tarafa saygısızlık gibi olcaksa bile baştan söylemek lazım sanırım. Yani 5 senedir sevgiliyiz neredeyse ama bu konular vakti gelmeden açılmıyor hiç, ya da sonraya erteleniyor. ertelene ertelene de kapıya dayanınca böyle sorunlar çıkıyor işte. böyle yapmazsan evlenmiycem diyemem de tabiki evlenicez, ama içimde kalıcak işte ve ileride bu mutsuz bi evliliğe yol açacaksa boşa giden yıllara yazık olur yani
Kardeşim evlenirken ona paralar saçılınca fitne fesat görümce olmak istemiyorum bana yapılmadı diye, valla ailem isterse para olarak vermeleri daha doğru sanırım, zaten evlendikten sonra herkes kendi aşında pişer sürekli ailemizden borç alıcak değiliz. şu an da bile idare ediyoruz kendimizi zaten, bir de görseniz ailesi öyle dindarki, islamda yok mudur yani böyle ailelerin yardım etmesi onu da mı görmezden geliyolar anlamıyormDemek ki başınıza kalkıp tepenize binecek bi ailesi var
Adam kapısını kapatıp azıcık aşında kavrulmak istiyor huzur arıyor şu zamanda çok haklı . Aile evinde oturanların konularına bi bakın huzur yok evlerinde .
ailesi de düğünde hediye yapmak isterse takısını takar olur biter . Beklentiye girmeyin beklentiye girerseniz 5 çocuğunuz olsa bile kaynanamlar zamanında bana bişey yapmadı die die ömrü bitirir bilenir durur iyi olucagınız varsa da olamaz kendı kendinize kin güder eşinize de söylenir durur mutsuz olursunuz .
Siz takı acınsından mehir diye düşünüyorsanız onuda eşinizden isteyeceksınız kiminle yatağı paylaşacaksanız muhattabınız o bu konuda .
Aileniz sizin için bisey yapmak istiyorsa da size yapsın açın bi altın hesabı yatırın kendı kendını katlasın ama bunu ortak die ortaya atmayın bir kadının her daim kenarda gizli birikimi olmalı die düşünenlerdenim dünyanın binbir türlü hali var kimse kötüyü düşünerek yola çıkmaz ama hersey insanlar için yarının ne getırecegını bilemeyiz sağlık olur kötü gün olur kafanız rahat olsun . Hemde içinizde kardeşime yapıldı ben kaldım die kötü düşünce kalmasın .
Evlenirken hıc bıseyımız yoktu ikinci eldi herseyımız şimdi ise elhamdülillah . insan evınde huzur ve sağlık olup akşam kahkaha sesleriyle vakit gecırdiği birini bulunca mutluluk kaçınılmaz oluyor
aahhahsdhdsahsdfnmczcm valla allah korusun böyle kaynanalardan, ben kendi ailemin huyunu biliyorum, o da kendikini biliyor heralde. ilerde karışırlar diye mi korkuyor bilmem. bizden olacak bi şekilde sorun o değil kendi paramızla da evleniriz de içimde bi uktesenin dunyadan haberin yok
daha bugun bunu paylasti bir arkadasEki Görüntüle 3674599 Eki Görüntüle 3674600
ac iki sayfa kk oku gör gecmiste mi kaldi
aile ne kadar isin icine girerse o kadar beklentisi artacak.
es adayin en doğrusunu yapiyor ama sen anlayamazsin.
anlasamadiginiz tek konunun bu oldugunu da düşünmüyorum bambaska iki bakisiniz var. Sizin istediginiz evlilikle onun istedigi evlilik bence ayni evlilik degildir.
hazir dusunmeye başlamışsin daha cok düşün, sizden olmaz.
kendin gibi birini bul daha cooook gencsin
ayrıl mı diyorsun yani, nişan atanları çok gördüm son anda anlam veremezdim hiç demek bu nedenlerdenmişMutsuz bir evliliktense biraz hüzün iyidir . Beklentiler sizi yer bitirir . 5 sene az değil .
Karışacak aile değiller zaten hiç bi şeye karışmıyolar öyle pasifler ki sinirime dokunuyor bazen, söz hakkı olmaya çekiniyolar her şeydenKarışacak aile 5 kuruş harcamamış olsa da karışır. Demek ki ailesi fena
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?