Sevgilim düğün masraflarını aileler karşılasın istemiyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi saohix
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Babası mezara mı götürecek paraları, bir anne baba 60 yaşından sonra ne için para kazanır anlamıyorum çocuklarına yardım etmeyecekse, ne için birikiyor bu paralar kefen parası mı
Yalnız ; Bu sizin hesabını yapacağınız bisey değil .
Düştüğünde bakacak mısınız anne babasına ? Altını değiştirir misiniz mesela ? evlatlara yük olmamak ellerine bakmak yerine kendılerıne bakıcı tutarlar parasınıda kendılerı öderler .
Ölürlerse zaten evlatlara kalacak siz nie sorguluyorsunuz isterlerse de vakfa bağışlarlar isterlerse dünya turuna çıkarlar 60 yaşına kadar el kızının keyfini yapalım die biriktirmemişler demek ki
yani böyle ince hesaplarla mutlu olamazsınız siz şimdiden ailenin parasının lafına bulanmışsınız hiç doğru değil bu

hayır tabiki de, bir fikir ve ortak yol bulma arayışındayım sadece.
Neden sonuçta bu her zaman hayatında olacak sen her zaman beklenti içinde olacaksın belli ki hayat standartın düşecek ve borç ödeyeceksin evini istediğin gibi düşmeyeceksin. Ben şahsen standartım düşecekse evlenmem ki 5 senelik ilişkimi nişan öncesi bitirdim

Evliyim, sevgilinin fikrinde olmayan milyonlarca kadın ve erkek var dedim, benim fikrim belli, seninki de belli, istediğini yap, karar senin, hadi gazan mübarek olsun.

:yarın evlendin öbür gün kaynana hastalandı ömrünü kaynana poposu silerek mi gecıreceksin . Büyük konuşuyorsun yapma ! Yani yorum hoşuna gitmediyse konundan engellersin yorum yapanı cevap vermezsin ama coşma yani kimse seni tanımıyor sen kimseyi tanımıyorsun fikir istedin istediğini akıl al istediğini bu fikri beğenmedim diyip salla geç

Kinamaaa kinamaaaaaa, çok korkuyorum anlıyor musun beni

geçen zamanlara üzülüyorum

tmm öyle yaparım, amacım zaten böyle bişey yaşamış biri denk gelir de fikir verir belki diyeydi ama yok sanırım, aynı konuları yaşamayanlar da fikir verince bi yararı olmuyor ne yazıkki. tşk ederim cevaplarınız için

zannedıyorsun ki herkes elinde telefon basıyor tuşlara dimi

Benim annem babam kardeşim evlenirken çok büyük destek oldular çünkü bu devirde desteksiz evlenmek oldukça zor he evlenilir ama borç yükü altında ayrıca annem babam da kardeşimi ve gelini hiç rahatsız etmezler keza gelinin ailesi de destek oldular evladını düşünen destek olmalı köstek değil

Millet göbek atsın diye salona para verilmiyor ki kendimiz oynuyoruz yahu millet de eşlik ediyor.

Yaşlı duası almak bambaşka bir şey valla ben anlamıyorum bu yaşlıları kim doktora götürecek kim bakacak sokağa mı atılacak anlamadım gitti destek görmek demek illa hizmetini yapmak demek mi zaten kendileri utana sıkıla dua ede ede işlerini yaptırıyorlar valla evladından da destek göremeyecekse kimden görecek destek bu yaşlılar ben anlamadım gitti huzurevine mi vericez tuhaf tuhaf şeyleri burada duyuyorum ben

benim ailem de para harcamaya cok hazirdi yillardir evlenmemi beklerler, cok gonullulerdi, gercekten istiyorlardi kurutma makinasina kadar almak ablama yaptiklari gibi evimi bastan asagi dosemek. ve birseye karisacaklarini sanmam ablama asla karismadilar yilda 2 yemege giderler davet edilince yiyip donerler. ben zaten kendime karistirmam.
hani bu maddelerin hicbrii yoktu bende ama yine de istemedim ailemi karistirmak çünkü sacma yani kac yasina gelmissin hala ailenden medet umuyorsun
evlenecek birikimin yoksa , totona guvenmiyorsan evlenme . tirnagin varsa sırtını kasi:)
annemle her hafta kavga ederdik "sunu alacagim" "hayir alma bizde var zaten" diye:) hatta beyaz esyalarimizin ikinci el oldugunu duyunca olay cikartti "hemen yenisini aliyoruz" diye. zor ikna ettim "aman kiradaki eve alip ne yapacaksın taşınırken mahvolur. ben ev alinca beyaz esyalari alirsin" diye yumusattim, "tamam o zaman" dedi. ama ev alinca da asla onlardan istemeyecegim onu da kendim halledeceğim.
bilmiyorum herkesin doğrusu kendine ama bana tek mantikli yol bu gibi geliyor. herkesin ailesi en az 50 yasinda. iyi kazandiklari son yıllar. neden yillardir calisip biriktiren genclerin yapamadigi odemeleri yapmalari bekleniyor ki? benim ailem 65 yasinda mesela. durumlari var ama babam bu isini bir on sene daha devam ettirmeyecek. neden yani birikimlerinden ben koltuk takimi, beyaz esya vs aldirtayim onlara. varsa paralari bir bu kadar daha yaşamayacaklar. gönüllerince harcasinlar

Kayınpederim sağolsun biz evlenirken evimizi verdi ve düğünümüze takımıza çok destek oldu onlar destek olmasaydı kirada hayat şartları çok daha farklı keza kardeşim evlenirken de annem babam çok destek oldu mobilyasına takısına ki seve seve yaptılar nişanlınız da bir tuhaf farklı görüşlere sahipsiniz çok çatışma yaşarsınız ben size söyliyim ailelerin durumu iyiyse destek olsun ne var bunda

Millet göbek atsın diye salona para verilmiyor ki kendimiz oynuyoruz yahu millet de eşlik ediyor.
Yalnız karşı taraf kimseden yardım almak istemıyor ve maddi durumu yok o yüzden . Şuan salon tutup düğün yapsa 3 sene borç öder çünkü bi yandan da ev eşyası kirası geçim derdi derken borca artırması zorlaşır . O yüzden evlendıkten sonra sıkıntı çekip borç düşünmek yerine çok istiyorlarsa açsınlar müziği evde kendılerı hem çalsın hem oynasın bide kına ohh oldu mis gibi kına gecesi eğlencesi ertesi günde bi uçuş uçuş elbise damatlık doğru nıkah salonuna mis mis

Arada huzur evlerını ziyaret edin .
hatta şöyle bi BDV konularına bakın kaynanaya kayınbabaya bakacak kaç gelin okuyacaksınız

Çok zorlanacaksınız evlilik sevgililik gibi değil sevgilimle aynı evde yaşıyordum evlenmeden. Eşim babasının tek evladı kayınpederim de klasik evlensin meslek edinsin kafasında benim ailem de öyle hani evlenince artık bitti kafasındalardı bu yüzdenen büyük istekleri evlenmemizdi. 1+1 eve evlendim eşya almadılar evimizi çok güzel düzmüştük sevgiliyken gelin olurken saçmasapan şeyler modaydı. 7 sene sonra misafir için yemek takımı aldım o derece ne benim çeyizim vardı ne de onun babası bize mobilya vs aldı. 18 tane servis 18 tane kase almıştım sadece çeyiz ama düğünümüz kınam altın eksiksizdi ve çok güzel oldu. şuan düğünüm olmuş olsa yemekli nehir kenarında kır düğünü en az 500 bin sadece düğüne gider. o zamanlar bu kadar pahalı da değildi ama. Düğün yapmayalım o parayı bize verin desek vermezdi. Benim ailem de öyle yaptı kınam çok güzeldi nişanım çok güzeldi babam ödedi hepsini. Abim evlendi onda da güzel düğün yapıldı ve altın alındı başka bir şey yapmadılar. Yani borçsuz ve neredeyse 600 gram altınla evlendik yine de çoook zorlandık. Ben 22 o 23 normal yani arkadaşlarım kafasına göre takılıyor ben evliyim. önceden de aynı evdeydik hatta maaşlar daha düşüktü. Askere gitti bedelli hem babam hem kayınpederim asker bedelli ne dediler. 1 sene gitsin para biriktirir dediler. Ben avans çektim işten kocamı askere yolladım. Onun iş hayatı benden kötüydü ilk zamanlar. Maaşım 2800 tl 30 bin tl bedelli ücreti ve 30 bin o zaman çok paraydı. Kayınpederimde bir sürü ev var milyon tllik motor sürer 2 arabası var çünkü aileden varlıklı adam 40 yaşında emekli olmuş çalışmış var ama bir tanesine geçip oturun demedi ne yapayım şimdi. Ev yaptırdık altınlarla köyde altlı üstlü oturduk. Evi dubleks çatısını bana yaptırdı şöyle düşün 2 kardeş ikiz evde kalıyor kayınpederim ve erkek kardeşi çatı katlarında ben annem beni fişekliyor sürekli yani borçla evlenirsen 2 3 ay sonra boğaz boğaza gelmeyeceğinizin garantisi yok. Böyle evlenen arkadaşlarım niye evlendim ki dedi. Her şeyi yapılan arkadaşlarım da oldu onlar da fatklı sebeple mutsuzdu. Ama senin mutsuz olmanı bağlayacağın sebebin var. İçine sinmiyorsa evlenme.

Babam bir ara tutturdu bir daireyi satıp kardeşimle bana verecekti parasını. Üzerini tamamlayıp ev alalım diye. Aynı mantıkla düşünüp istemedim hiç. Daha bunun yaşlılığı var, ne münasebet yani. Hayat kalitesi niye düşsün insanların, paranın da en çok lazım olduğu zamanlar. Biz eşimle evlenirken bu mantıkla yola çıkacaktık ama ailesine bunu söylediğinde üzülüp tepki gösterdiler. Olur mu öyle şey diye şaşırmışlar, bize yakışmaz demişler -drama queenliğe bak- ahsjsj ailesinin de maddi durumu iyi bu arada. Her yıl fıstık gelirleri var. Biten para bir sonraki sene kendini yeniliyor. Madem öyle, alsınlar o zaman dedik. Bu arada bunu çocuklarına bir lütuf olarak değil, anne baba vazifesi gibi gördükleri için başa kakma, müdahale etme gibi bir durumları da olmadı senelerdir. Evime sayılı gelmişlerdir, emrivaki asla yapmazlar. Pişman olmadım o yüzden.

Düğünü benim eşimin ailesi yaptı beyaz eşyayı ve salon takımını da takıları da ama durumları baya iyi olmasına rağmen herşeyi kendi istedikleri gibi ve en ucuzu olacak şekilde yaptılar. Şuanda da sırf bu yüzden her şeyi mize karışıyolar istisnasız her şeyimize. Kaldı ki benim eşimin kronik rahatsızlıkları da var buna rağmen bize evlilik aşamasında yapmadıklarını bırakmadılar canımızdan bezdirdiler yat kalk eşinin ailesine şükür duası et o kadar rezil rüsva şeytan aileler var ki çocuklarını okusun okusun benim istediğim bölüme girsin benim istediğimle evlensin diye hasta edip edip sonra küçücük bi maddi yardımda dahi her şeyi başa kakıp ağzına tüküren o kadar rezil insanlar var ki... Yat kalk dua et çok ciddiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…