Sevgilim kalp hastası çıktı ?

Merhaba arkadaşlar içinden çıkamadığım bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum 2 Yıldır birlikte Olduğum erkek arkadaşımla sonbaharda evlenmeyi planlıyorduk aileler tanışmıştı hersey yolunda gibiydi ama ters bir durum ortaya çıktı sigara bırakmak için doktora Gittiği Sırada kalbinde delik oldupu ortaya çıktı ameliyat olması gerekiyormuş sonrasında da ilaç tedavisine başlanacakmış bunu sadece benimle paylaştı bende annemle paylaştım bunun üzerine annem hastaysa evlilik sorun yaratır hersey em baştan sağlıksız baslar en iyisi bitirelim bu işi o da tedavi olsun bugun yarın hasta bakamazsın önünde uzun yıllar var dedi ve Ayrılma aşamasına geldim içinden çıkamıyorum ne yapmalıyım ?

Sen aynı durumda olsan annen böyle diyecek miydi acaba ? Her şey insanlar için kimin başına ne gelecek bilemeyiz, böyle büyüklenmenin sonu da iyi olmuyor, demek ki sende sevmiyormuşsun ki ayrılma aşamasına gelmişsiniz. Eşimin değil kalbinde delik olmak kolu bacağı olmasın onu asla bırakmam......

Bunu ciddi ciddi soruyormusunuz? Soruyorsanız bence ortada sevgi yok. Önce onu bir anlayın ne hastası yaw ameliyat olur düzelir insanlar neler yaşıyor.

Hem nerden biliyorsun yarın senin başına birşey gelmeyeceğini.

Merhaba arkadaşlar içinden çıkamadığım bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum 2 Yıldır birlikte Olduğum erkek arkadaşımla sonbaharda evlenmeyi planlıyorduk aileler tanışmıştı hersey yolunda gibiydi ama ters bir durum ortaya çıktı sigara bırakmak için doktora Gittiği Sırada kalbinde delik oldupu ortaya çıktı ameliyat olması gerekiyormuş sonrasında da ilaç tedavisine başlanacakmış bunu sadece benimle paylaştı bende annemle paylaştım bunun üzerine annem hastaysa evlilik sorun yaratır hersey em baştan sağlıksız baslar en iyisi bitirelim bu işi o da tedavi olsun bugun yarın hasta bakamazsın önünde uzun yıllar var dedi ve Ayrılma aşamasına geldim içinden çıkamıyorum ne yapmalıyım ?

Mantığa bak ya.. bugün kalp hastasından kaçarsında ilerde daha da kötüsüne denk gelme ihtimalinde var bunu asla unutma ;) Üzüldüm çocuğa...

Buradaki tüm yorumlar çok sert.
Herkes olaya tek pencereden bakıyor ve tarafları vicdansızlıkla suçluyor.
Ben anneye hak verdim demeyeceğim, ama haksız da bulmadım.
Benim de bir kızı var. İlerdr bir gün gelse ve bana hadta bir adamla evleneceğini söylese ben de aynı tepkiyi gösterirdim. Kuzıma kıyamazdım. Göz göre göre üzülmesine seyirci kalamazdım. Ortada büyük yaşanmışlıklar, aşklar yoksa evliliğe izin ermezdim. Çünkü ben bir anneyim ve kimse inkar etmesin " önce can, sonra canan."
Evet hiç birimizin garantisi yok. Ama başka bir konuya yazdığım mesajda da aynısını yazmıştım yine yineleyeceğim. İnsan sınanmadığı şeyi çok kolay eleştiriyor.
Ben terketmezdim değil, sınandım ve terketmedim. Ama kızımın aynı acıları yaşamasına izin vermem....

Benim de bir kızı var. İlerdr bir gün gelse ve bana hadta bir adamla evleneceğini söylese ben de aynı tepkiyi gösterirdim. Kuzıma kıyamazdım. Göz göre göre üzülmesine seyirci kalamazdım. Ortada büyük yaşanmışlıklar, aşklar yoksa evliliğe izin ermezdim. Çünkü ben bir anneyim ve kimse inkar etmesin " önce can, sonra canan."
Evet hiç birimizin garantisi yok. Ama başka bir konuya yazdığım mesajda da aynısını yazmıştım yine yineleyeceğim. İnsan sınanmadığı şeyi çok kolay eleştiriyor.
Ben terketmezdim değil, sınandım ve terketmedim. Ama kızımın aynı acıları yaşamasına izin vermem....
Bu konunun basilgi yeter tepki göstermeye pazardan domates aldım çürük çıktı gibi. Bir insanın sağlığı hakkında bu tip üslupla konuşmak çok çirkin. Ben tanımadığım insan hakkında bile böyle bir cümle kurmam. Kaldı ki konu sahibinin sevdiği evlenmeyi düşündüğü insan. Daha dikkatli olması lazim kendini ifade ederken

Ayni sey kizinizin basina gelse yine boyle dusunebilirmisiniz cok acimasiz birisiniz kizinizi dusunyosunuz sizinki canda karsidaki ne,

Acımasız değilim. Ben bizzat tecrübelerimle yazdım ne yazdıysam. Mesajımı iyi okuyun.
Evet, kızımın başına da gelse de aynı şeyi düşünürüm. Bile bile neden büyük acılara ortak edeyim başkasını.
Peki siz kızınıza ne derdiniz? Ama buna şimdi cevap vermeyin eğer evlilik çağında bir kızınız yoksa.
Ben yine aynı şeyi söyleyeceğim.
Sınanmadığınız şeyle başkasını suçlamak çok kolay .

Acımasız değilim. Ben bizzat tecrübelerimle yazdım ne yazdıysam. Mesajımı iyi okuyun.
Evet, kızımın başına da gelse de aynı şeyi düşünürüm. Bile bile neden büyük acılara ortak edeyim başkasını.
Peki siz kızınıza ne derdiniz? Ama buna şimdi cevap vermeyin eğer evlilik çağında bir kızınız yoksa.
Ben yine aynı şeyi söyleyeceğim.
Sınanmadığınız şeyle başkasını suçlamak çok kolay .
Bende size ayni seyi soyliyim.ozaman sinanmadigniz seyle konusmak sizede kolay geliyo eminimki kizinizin basina gelse boyle birsey asla sevgilisine kizimi birak hayatini karartma demessiniz.

Başlığı gördükçe sinir oluyorum..
Bir yiyecek ya da mal almış da bozuk çıkmış gibi...
Bir daha ilişkiye başlamadan önce en az dededen başlayarak genetik test isteyin sevgili adayınızdan.

Off off..o kadar üzücü ki bu düşünce. İnsan başına ne geleceğini bilemez. böylesi bi durumda bırakmak hiç ahlaki değil. Kaldı ki kalp deliği ameliyatı en kolay kalp ameliyatidir. Ve ölümcül değil.Yakın çevremde var.ondan biliyorum. Her ne olursa olsun böylesi bi durumda sevdiğinizin yanında olmanız gerekir. zaten şu an en çok ihtiyacı olan moral.

Söylemleriniz bana cumartesi günü oazardan aldığım patateslerin eve gelince çürük olduğunu gördüğüm anı hatırlattı. Ben görmeden tezgahın arkasındaki çürükleri poşetr doldurmuş satıcı. Durumdan hoşlanmadım ama ne yapalım bir dahakine daha dikkatli olurum deyip patateslerin çürüklerini temizleyip kalanlarla yemek yaptım. Patatesler şanslıydı çünkü kırılabilecek kalpleri, yıkılabilecek hayalleri, yıpranabilecek inançları/umutları yoktu. Peki sevgiliniz ne olacak? Sizin de annenizin de tavrı çok çirkin. Sevgilinizi sevmiyor musunuz? Sevmiyorsanız evliliğin önündeki tek engel hastalık değil demektir. Umarım sevgiliniz bu süreçte çok yıpranmaz ve sağlığına çabuk kavuşur. Sizinle ilgili de temennilerim var ama söylemeyeceğim. Tek dileğim duyarlı davranmanız olacak. Geçmiş olsun.

vay beee nasıl boyle soylersınız ben kalp hastasıyım ve ılerıde agır bır amelıyat gecırecegım rısklerı var omur boyu ılac gozetım altında olmam gereklı ama esım bır kere bıle aksını dusunmedı sız hastalar ıcın ne kadar zor bılıyormusunuzda bu kadar rahat konusuyorsunuz bır oglum var ve ılerıde sevdıgı kız hasta olsa gercekten sevıyorsa ayrıl demem....ben kendım bızzat yasadıgım seyı zorlugunu bıldıgım seyı o kıza yasatmak ıstemem...suanda esım saglıklı hamd olsun ama yarın bır gun hasta olsa allahın ıznıyle terketmem o benım zor gunumde hep yanımda gucum yettıgınce omrumun sonuna kadar bakarım banada yuk gelmez...

Bu konunun basilgi yeter tepki göstermeye pazardan domates aldım çürük çıktı gibi. Bir insanın sağlığı hakkında bu tip üslupla konuşmak çok çirkin. Ben tanımadığım insan hakkında bile böyle bir cümle kurmam. Kaldı ki konu sahibinin sevdiği evlenmeyi düşündüğü insan. Daha dikkatli olması lazim kendini ifade ederken
aynen katılıyorum kım bılır nısanlısı nasıl bır psikolojide destek olacagı yerde neyse...

Ayni sey kizinizin basina gelse yine boyle dusunebilirmisiniz cok acimasiz birisiniz kizinizi dusunyosunuz sizinki canda karsidaki ne,
katılıyorum sonuna kadar...
Bende size ayni seyi soyliyim.ozaman sinanmadigniz seyle konusmak sizede kolay geliyo eminimki kizinizin basina gelse boyle birsey asla sevgilisine kizimi birak hayatini karartma demessiniz.
umarım demez...
Off off..o kadar üzücü ki bu düşünce. İnsan başına ne geleceğini bilemez. böylesi bi durumda bırakmak hiç ahlaki değil. Kaldı ki kalp deliği ameliyatı en kolay kalp ameliyatidir. Ve ölümcül değil.Yakın çevremde var.ondan biliyorum. Her ne olursa olsun böylesi bi durumda sevdiğinizin yanında olmanız gerekir. zaten şu an en çok ihtiyacı olan moral.
evet delık amelıyatı zor bır amelıyat degıl belkı kalp amelıyatlarında en hafıflerınden...insaallah saglıgına tez zamanda kavusur..

Teşekkür ederim ilk kez anlayan biri anlayışla cevap Yazmış annemde aynen bunu dedi erken yasta ölse kalp bı her an vurabilir bir de çocuğun olsa yanlız büyütebilecek misln maddi imkanım var mı hayatın her türlü zorluğunu düşün dedi tabi ki onu çok seviyorum ama bşy olmasından da korkuyorum Dediğiniz gibi çocuk yapsak onda da Çıkabilir bu hastalık
ne ürkütücü hesaplar yapmışssınız analı kızlı.
kimse ne kadar yaşayacağını bilemiyor değil mi?
e zaten sen anneni haklı görmüşsün.
konunun amacı neydi ki?

Nasıl bir konu bu böyle ya:kızgın::oha:
Konu sahibi herhalde şuanki sağlığına güvenip yazmış.hadi diyelim sen sevgilini bıraktın Yeni sevgili yaptın ,ne malum sende kalp hastası yada daha bir hastalık olmayacağı??? Senin hakkında böyle atıp tutan olsa nasıl davranırsınız merak ettim.

Belki bi zmn sonra gelip şöyle bir konuda açarsınız :sevgilim beni hastayım diye terk etti !!

:olamaz::KK14:

konu başlığını yine gördüm sinirim bozuldu. Konu sahibi sanırım 90 yaşına kadar gık demeden sağlıklı bir şekilde yaşayacağının garantisini almış.

mantıklı düşün. annen kısmen haklı. önce tedavi olsun. ve kapl delikligi öyle ölümcül olmayabilir. normal rutin tedavi ve kontrol yapılır. gene evlenbilirsiniz. ama kalıcı hasar da olabilir. evlenmeyi 2. plana atın önce saglıgına bir dönsün ameliyat olsun sonra ayrılsak mı devam mı etsegi düşnürsünüz. şimdi aglayıp dövünmek için coookkkk erken...

Back
X