- Konu Sahibi mehtapguzeli
-
bi ara açtım bu konuyu ona tamam ya saçını kapama bişey demem ama kot giyiyorum üstüne tunik al diyo ama bazen örnek veriyo şu arkadaşımın eşi açıkmıştı evlenince kapanmış falan diyo geçiyo bende tercih meselesi diyorum kapıyoz konuyu ama aileside gelinimiz kapalı olmalı temsil etmeli bizi diyomuş am zorlayamatız tabi diyomuş eltim olcak kıs kapalı ben isetemiyorum ama birazda kıskanç pek tuniksiz dışarı çıkmamı istemiyo gölek pantolon giyinen klasik gyinen biriyim o da herkes bakcak falan diyo orana burana benim morelim bozulur diyo evlenince çeki düzen ver beni temsil etcen sonuçta diyo ailesi bi köyde oturuyo pek dişarı çıkmazlar biz sakaryada oturcaZ evlenince arada köye giddersek saçını ört etek falan giy diyo ailesi köye uyum şalvar falan almış kaynananm köye gelirse giyer diye ben hiç alışık deilim böyle şeye sıkıntı oldu iyice evlenince kapan diye ısrar ederse diye korkuyorum aile büyükleri istiyo diye kapanmam şart mı ya gelinleri olcam diye böyle zorlamak iyimi
nasıl savunma yapim kızlar nasıl kabullendirim bu halimi abez giyinmiyorum gayet normalim of ya seviyorum sevgilimi bu yüzden aram açılsın istemiyorum. geçen eltim etek almiş biraz kısa diye kayınpedr dğiştirmiş uzun almış eltim kaynana yanında köyde duruyo ama ben durmicam merkezde yaşızaz çalısıyo çünkü ben sevmem öyle kayımpederim aldığm seylere karışcak falan kaldıramam eltim küçük evlendi kaçmış kız çocukları gibi onların herşeye tamam demiş ben yapamam kendime ait bi yaşam olmalı yardım kızlar senağlama
Simdi iki sey diyecem, biri sana biride sevgiline.
Madem kendini temsil edecek birini ariyormus, ozaman niye basi acik birini secmis bu bir.
Ikinciside basi acik olan kadinlar eslerini, nisanlilarini nasil temsil ediyormus ben bunu cok merak ediyorum??
Basi acik her halti yiyen gibi basi kapali her halti yiyen bayanlarda var unutmasin bunu.
Insanin icindeki temizlik, bas örtüsüyle es deger olamaz, ama tabi hem basörtü hem kalp güzelligi olursada muazzam olur o da ayri bi konu.
Sana diyecegimde.. Salvar, malvar giymem demissin. Sen Türkiyede yasiyorsun.
Ben avrupada dogup büyümeme ragmen ne zaman türkiyeye köye gitsem, cekerim bacagima salvari, giyerim uzun etegimi, basimada esarbimi takarim. Ben bunu icten gelerek yapiyorum, ama eger icimden gelmese dahi esimin memleketine gittigimde yine onun hatrina giyerdim.
Sonucta ömür boyu kalici degilsin o köyde, gidecegin 3-5 gün, bunun icin burun kirin edilmez bence.
Umarim bunlari asarsiniz canim, Allah tamamina erdirsin, mutluluklar.
Erkeklerin kadınların kapanması hususundaki baskılarını veya isteklerini kişisel özgürlüğe saldırı olarak kabul ediyorum. Ayrıca başka kadınların sevgiliye veya eşe örnek gösterilmesi ne demek. Seni sevdiğinde açıktın değil mi? Bu tamamen kişisel bir tercihtir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?