Sevgilim kapanmam istiyor ....

daha sözlenmeden böyle yapıyorsa yolun başındayken iyi düşün derim...
hiç kimse bir başkasına bu şekilde karışamaz...
daha çok şey söylemek isterdim ama ceza almak istemiyorum..kötükedihüso

valla ortak noktalarımız çok:))
benim eşimin ailesi de köyde yaşıo, ama bizimkiler o kadar yabancı değil duruma, görümcem de benim gibi çünkü. köydeki gelinlerin hepsi kapalı,ben hariç:))
13-14 yaşında kapanıolar genç kızlar, ama şehre çarşıya inerken indiriveriolar tülbentleri, herkes farkında. o biraz göstermelik bi kapalılık işte. Allah korkusundan değil, milletin korkusundan. İçlerini Allah bilir tabi, ama bence bu düpedüz ŞİRK'tir. ya da münafıklık. Bazen diyorum Allah sizin köyde mi yaşıo(töbe haşa) da köyden çıkan cozutuyo?
Canın şalvar giymek istemiosa fakir boy ya da uzun hint işi etekler var, ya da istediğin modelde diktirebilirsin istersen, başına da tülbent bağlamak istemiosan bağlama. çünkü başkalarına göstermek için yapılan ibadet de tebdili kıyafet de direk şirke girer. sevgiline de bunu aynen söyle.
bana da eşim yetiştiriyo arkamızdan edilen lafları,60 yaşında adam benim dedikodumu yaparken utanmıo da ben dedikodum yapılıo diye mi utancam, çok da lülüüüzemuszemus

Hanımlar,
lütfen konu içeriğiyle ilgili yorum yapınız,şu meslek grubunun eşleri açılıyor,şunlar kapanıyor diye olayı farklılaştırmayınız.
Dini inanış ve giyim kuşam gibi kavramlar kişi özelidir.
Hassasiyet gösteriniz ve rencide edici yorumlardan kaçınınız.

Lisedeyken bir kız arkadaşım vardı.Okulda açıktı.Okuldan tam eve 100 metre kala saçını yeniden kapatıyordu...

not:üstteki mesajı görmemiştim...:)

Son düzenleyen: Moderatör:
neden bir erkek için kapanıyorsunki neden bunu söylemesine bile izin veriyorsunki? benim kardeşimde bu nedenden dolayı uzun süreli ilişkisini bitirdi.Erkeklere fırsat veremeli her dediğine evet dememli heleki yolun çok çok başındaysan bence hiçbir şeyine boyun eğmemelisin... mış ta muş ta mışlarla muş larla olmuyo erkek arkadaşın kendinisi düşüncesini belli etmiş çalışmanı istemeyen ve kapanıp ailesine göre yaşam sürdürmesini isteyen bir eş istiyıor bunuda sana belli ediyor sinyallerini veriyor ya gözlerini açıp mantıklı düşünürsün yada körü körüne seviyorum diyip peki dersin.. Bizler burdan nedesek neler söylesek inan bana sana boş gelir bir kulağından girer diğerinden çıkar sen yine bildiğini okursun fakat bence iyice bi düşün kendini ve aileni düşün ve ilerdeki bu gireceğin hayatta yapabilcekmisin göze alabilcekmisin bunu düşünmelisin...

Valla bir yere kadar kapanmam dersin ama imzayi atinca kapanirsin
benden bu kadar.
sımdı ımzayı atınca kapanıcakmı?..
kendı rızası olmadan..baskasının ıstegı uzerıne..
evlılıgı kotu lanse etmeyınız lutfen..
ımzayı atınca kapanırsın dıye bısı olcagnı dusunmuyorum..
heralde evlılıkde bayanında sozu gecıyordur..
bayan kendı ıstegı ıle kapanıcanı dıle getırebılır..
ımza atınca bası ortunmez...

canim bak simdiden böyle yapiyorsa evlenince kesin sana sart kosacak kapan diye
bu HERZAMAN aranizda sorun olarak kalacak ve sen mecburen kapanacaksin yada ayrilacaksiniz
bak bunu net bir sekilde yaziyorum....

eğer sende istiyorsan bunu yap
istemiyorsanda zorla güzellıkl olmaz
tatlı dille açıkla
hee baktın istemiyor eğer sende istersen kapanırsın yada yollarınızı ayırırsınız
ama ben olsam kapanırdım ...

Canım birinin kapanmanı ıstemesınden dolayı degılde bunu Allahın bır emrı olarak gordugunde kapanman daha guzel olur . Birinin zoruyla kapanman hoş olmaz ve dındede baskı ve zorlama yoktur.

suan sen basitsin..sevgilin basit bir kizi sevdi.kapatincaa oyle olmayacan insanlarin gozunde farkli goruncen vay be..basitlik insanin icinde,hareketlerinde olur ortuyle falan kapanmaz..:1ninca:

ya senin böyle bir adamla ne işin var??? ben artık sakin yazamıcam.Evde otur başını kapa ,kotla gezenler basit kız... Neyi konuşucaksın sen ya? istediğini yaparsan cici kız olucaksın ,hele bir karşı çık o zaman gör sevgisini.Seni çok seviyormuş kıskanıyormuş ,geri kafalı o geri kafalı,sen olduğun için kapan demiyor ki,senden ayrılsa başkasını da bulsa ona da diyecek,onun kafası bu ,kuralları var.Ya aileler ne emeklerle yetiştiriyor ,sonra kızlar gidip böyle bağımlı bir şekilde ne yaparım ne ederim kapan diyor çalışma diyor amanda beni çok seviyor düşünceleriyle başka biri oluyorlar.

Amanınnnn byle adam evlerden ırak..
Ne demek yaa kot pantolon giyen kızlar basit görülüyor... Ayıp yaa... Seni de basit gördüğü için mi çıktı senle... Bir düşün bakalım.... Bu ne yaman çelişki... MAdem kotlu bodyli kızları basit görüyordu niye basit olarak gördüğü bir kızla çıkıyor ve evlenmeye kalkıyor.. Bu sana yapılmış büyük bir hakaret farkında değişmisin...
22 yaşına kadar niye kimse seni basit olarak görmedi de o görüyor...
Senin ailen namussuzmu ki bu yaşına kadar seni kapatmamış, giyimine kuşamına baskı yapmamış da bu adam kalkıp namus adına seni değiştirmeye kalkıyor...
Bu hakaretleri dinledin kabullendin, e şimdi burada o adamı savunmak için bizlere mi yazıyorsun....
Çalışmanı da istemiyor.... Niye köde illa şalvar giyiliyor.. Bol pantolonlar var üzerine de bi t--şort tamamdır.. Ne namusuz olursun ne de dikkat çekersi....
Ben böyle bağnazlık görmedim.. Kot pantolon ve t-şort giyen bir bayanı basit olarak görüyorsa ben asıl o adama basit derim. Çünkü kafası uçkurundan başka bişeye çalışmıyor demektir....
ıster kenan imrizalioğluna benzesin ister Bradd pit... Kafası adam gibi adam olmadıktan sonra tipinden banane... Madem sahiplenmeyi seven biri seni fikirlerinle sahiplensin ailesine karşı...
Sahiplenmeyi seven adam ailesine karşı derki bu benm sevdiğim kadı, onu böyle olduğu gibi kabul edeceksinz der..
Sahiplenmek budur...
Haa derdi tasası açık birini kendine sevgili yapıp evlenmek için kapanmasını şart koşarak memleketteki bir basit kızı imana getirmek ise gisin g...evden birini alsın kapatsın daha sevap.
Tövbe yarabbim yaa sinirim bozuldu...

Son düzenleme:

süper yazmışsın

özellikle yapıyorlar ..açık kızları seçip seçio kappatırıyorlar işte:1ninca:

Namusla ilgili bir cümlekurulmamışki bu yazıda nasıl böyle bir anlam çıkardınız bilemiyorum tabi.Herkes farklıdır.Bazılar açık sever bazılarıda daha uzun şeyler giyilmesini çok dikkat çekmemesini ister sevdiğinin..

Bağnazlıkla alakası yok bence konunun.Aslında ailesi sevgilisi arasında orta yol bulmaya çalışmış.Köyde kapan buralarda aç başını..

Şimdi onu destekliyorum diyede anlaşılmasın lütfen.Ben olsam yapmazdım.Ama bu yorum çok ağır olmuş.

Suzi sen iyice düşün karar ver yapabilecekmisin diye.Bence erkek arkadaşın düşünceli davranmış.Hayır kapanacaksında dememiş.Ben böyleistiyorum eğer sende istersen ama köyde kapanmalısın demiş..

aynen aynen katılıyorum..ya böyle adamlarla işim olmaz benim selam bile vermem adam yerine koyup..terbiyesiz ahlaksızlık bana göre bu düşünceler işte...
ya bunlar okadar okadar namuslu ki açık olan kot giyen bayanın namusunu eleştiriyorlar tövbe tövbe..allah böyle düşünen insanları bildiği gibi yapsın..başka bişii demiyorum ve çok sinirleniyorum.....
geri kafalı zihniyetler...
kapanan insana saygı duyarım herzaman.keşke benimde gönlüme kalbime gelsede yapabilsem.benim eşimin ailesinde tek açık ben varım..ama herkez birbirine saygılı..kimse bana o gözle bakamamaz..ne büyük terbiyesizlik yaa bunlar...
ben bu düşüncelere gelemem vallaa.....gitsinler arabistana..çarşafların altında namusluca yaşasınlar yaaa...........

Herkes istediğini düşünmekte serbest..
Sevgilinin düşünceleri de kendini bağlar..Onun üzerinde durmuycam..Yok kot giyenler basit görünür bıd bıdı bıdı bıdı, geçsin bunları..Bence de bu düşünceler basit herneyse..

Aranızda yetiştirilme va yaşam tarzı açısından farklılıklar var..Ama sana karşı kati kuralları yok sanırım..

Yani ''bunu yapmazsan bunu giymezsen olmaz bu iş ''demiyor şu an..Ama şu an demiyor.Evlendikten sonra kati kurallar koyma olasılığı yüksek birisine benziyor..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Senin gibi, sevdiği adam için , yaşam tarzından, giyim kuşamından en baştan ödün verip, sonradan yeni yaşam tarzına vs. alışamadığı için bocalayan ve eşiyle bu konuda sorunlar yaşadığı için burada topic açıp ''ne yapıcam ben bu adamla'' diye bize soran arkadaşlara biz:

---Baştan biliyormuşsun huyunu, baştan kabul etmişsin, etmeseydin, ya bu deveyi güdücek ya bu diyardan gideceksin.....diyoruz genelde haberin olsun canım..

Anladın umarım:) Yani sen de iyi düşün taşın, şimdi pembe bulutlar üzerinde uçma dönemindesin..ılerde bu giyim kuşam konusu senin için sorun olmayacaksa, seninle herşeye varım ben der yolunuza devam edersin..

hım köy meselesine gelincede bizde balıkesirin çok küçük bir köyündeniz....kadınlar kaftan denen siyah çarşaf gibi bişi giyer bizim köyde....
ben küçüklüğümden beri giderim o köye daha bugüne kadar ne şalvar giydiğimi bilirim ne örtü taktığımı..
ya benim aklım var fikrim var..mini etekte giymem yani..pantolonumda giyerim tişörtümüde...
offf saçma sapan düşüncelerle kendimi değiştiremem asla..herkezin bi doğrusu vardır..
bu doğrularınızdan ödün verirseniz siz siz olamazsınızzzz......
mutluda olmazsınız..ben anlşamıyorum gerçekten..
hee bide ünv.okumuş ama adam olmamış....size akıl veriyor bide....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…