Sevgilim kapanmam istiyor ....

her şey senin elinde
önünde iki yol var
birincisi senin seçimlerine, senin giyinme özgürlüğüne saygı duymayan, etrafını, başkalarının dediklerini daha çok önemseyen birinin dediğini yapıp, erkek arkadaşının senin kişiliğini yok saymasının yanı sıra kendi kişiliğini de yok sayıp başkalarına göre yaşamak.
bu sence sadece giysiyle, başörtüsüyle mi kalacak.
zamanla öyle deme, öyle oturma, oraya gitme demeye de varacak. kesinlikle!!
çünkü seni bağımsız bir birey olarak görmüyor ki.. "bizim eve geleceksin, bize uymak zorundasın, başını kapatmazsan huzursuzluk olur, bizi dinle!!" diyor bu adam gayet net bir şekilde.

sen seni olduğu gibi kabul eden, seni değiştirmeye, üstünde baskı kurmaya, özgürlüğünü, seçimlerini kısıtlamaya kalkkışmayan biriyle birlikte mi olmalısın sence yoksa tam tersi biriyle yani bu adamla mı??

bence seçimin böyle olmamalı

ikinci seçeneği kullanıp seni olduğun gibi kabul eden, sana her şeyden önce saygı duran biriyle evlenmelisin. daha yaşın da çok küçük ayrıca! daha neler göreceksin, olgunlaşacaksın, düşüncelerin değişecek...
lütfen kendini çıkar bu ilişkiden, çünkü sen zararlı çıkarsın.
mesele başörtüsü takmak kadar basit değil çünkü!!

Son düzenleme:

sözlünün amacı birazda senin dini yönden kapanmanın haricinde kıskanması ve rahatsız olması
bak başka yerde yaşayacağım için kıskanıyor.. sende bende rahat oluruz diyede eklemiş. yani olay dini olmaktan çok bence kıskançlıkla da ilgili. seni çok kıskanıyor ve etraf sana bakmasın diye kapanmayı öne sürerek ,kendini, o aklınca rahatlatmak istiyor.
üstelik arkadaşlara katılıyorum madem,dinine bu kadar bağlı neden 8 ay boyunca senin gibi kapalı olmayan bir kızla çıktı. bu ülkede kapalı kız hiç mi yoktu. seni ilk gördüğünde ya bu kız açık bana uymaz ,onunla olamam demedi .....demez tabii. aklınca ben bunu kendime aşık ettiğimde ,ben erkeğim, bu kız milleti aşık olunca zaten benim dediğimi yapacaktır. kapatırım ,kıyafetlerine de karışırım . o da, kız ya , ben de ee erkeğim,ne desem yapacak yaparda nasılsa diye düşünerek senle çıkmaya başladı..
haa, bukadar dinine düşkün de ,dinimizde çıkma varmı acaba.flört. bunuda yapmamalıydı.senle çıkmamalıydı.direkt sana görücü yollamalıydı. işlerine geleni yapıyorlar dinimizde. dinimizde olmaması gereken bazı şeyler normal bazı şeyler anormal. yasak. kafalarına ve çıkarlarına göre alet ediyorlar ,dinimizi.
size gelince,davul bile dengi dengine. sizden çok farklı bir hayat görüşüne sahip ve ,bir insanla nereye kadar devam eder. evlenseniz sizi insan yerine koymayacağı o kadar belliki. sizin çalışmanızı bile istemiyor baksanıza... yani siz birey değilsiniz. bir insanda... size kurallar konuyor ,emirler veriliyor, yasaklar sıra sıra önünüze diziliyor. siz 2ci sınıf bir insan, durumuna düşürülüyorsunuz. aklı kişiliği olmayanbirey sıfatı taşımayan bir canlı.
vede siz yavaş yavaş bunları kabul etmeye başlıyorsunuz. aşktan gözünüz görmüyor çünkü ,,kişiliğinize yapılan bu saldırıyı..
ama olay sizde bitiyor ..
giyime göre insanı basit yada asil diyerek sınıflayacak kişiliğe sahip bu adamı ,istiyorsanız,oda sizin bileceğiniz şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
"bana çoçuk gibisin gerçeklerin farkında deilsin dışarısı kötü ben erkeğim o ortamlardayım açık kotlu badili dolasan kızlar basit görüyo laf yapılıyo"

Benim bunun uzerine soyliyecegim tek bir sey var "Kisi kendinden bilir isi" bu aklinizin bir ucunda olsun.
Benim esim giyim kusamima karismaz,cunku disarda kim ne giymis acik mi sacik mi bakmaz..Bana da o gozle bakilacagini dusunmez..Ama erkeklerin cogu o gozle bakar soz konusu kendi esleri olunca oyle giydirmezler neden?cunku herkesi kendiler gibi sanirlar.
Benim kayinvalidem bes vakit namazini kilar,basi aciktir..Ama acik giyinmez..Abileri,annesi Karamursel de oraya gidecigi zaman yanina bir esarp bir de uzun etek alir,orada kaldigi surece abilerinin yaninda oyle dolasir cunku oyle alismis.Sonra da normal giyinir esarbini cantasina koyar eve doner.Siz madem brbirinizi seviyorsunuz bir formulunu bulursunuz bizim dememizle olmaz.Ama ne kadar taviz verirsen o kadar kendinden kaybedersin bunu hersey icin soyluyorum..Bastan tavrini koy eger karsinda ki kisi seni seviyor ve deger veriyorsa seni kaybetmeyi goze almaz istediklerini kabul eder.Insaallah mutlu olursunuz.

Deniz herzamanki gibi 10 numarasın:)

Madem 22 yaşındasın ve evlenmeyi düşündüğüne göre bazı kararları verebilecek yaştasın...
Bu forumda herkesin düşüncesi farklı ve herkes kendine göre yorum yapacaktır, dolayısıyla kafanın karışmasıda olası...
Neden kendini dinlemiyorsun, erkek arkadaşın sana nasıl bir eş olacak, ileride uyuşabilecekmisiniz bu tür sorunları aşabilecekmisiniz bunları düşün bence...
Eğer sana sevgilinin ithamları ağır geliyorsa ayrılırsınız olur biter, kapanacaksan Allah rızasını gözeterek kapan derim, öyle olmazsa eğer zaten kapanmanında bir anlamı kalmayacaktır...

herşey elde edilene kadardır bence

ben çok insan tanıyorum

evlendikten sonra sırf bu nedenden ayrılan

önemli bi konu iyi düşünün

şuan sadece istiyor baskı uygulamıyor

ama evlendikten sonra bu böyle olmıycak

iyi düşünün

Öncelikle şunu söylemek istiyorum kimse ama kimse için kendi kalıplaşmış değerlerinden ödün verme.. Sen istiyorsan yap sevdiğin adam istediği için değil!
ınan bana bir evet dersen gerisi gelir.. Onu da yap bunu da yap. öyle davran şöyle otur şuraya gitme...
Ardı arkası kesilmez anlayacağın. Tamam evleneceksiniz karşılıklı uyum sağlamak için bazı şeylerden feragat edeceksin muhakkak ama sınır olmalı. Ne olursa olsun yerini bilmeli. Seni görüp beğenmiş olduğun gibi kabul etmesi lazım.
Şimdi söylediklerini kabul edip yaparsan devamı gelir. O yüzden adam akıllı konuşun ya sizi olduğu gibi kabul etsin yada çeksin gitsin. Aşk herşey demek değil inan bana... Bir yuvayı paylaşmaya başlayınca öyle şeyler yaşanıyor ki gözüne görünmeyen şeyler bir bir batmaya başlıyor.
Çok iyi düşünün yanlış kararlar vermeyin derim...

dünden buyana yazılanları okudukça başka birşey yazmayacağım dedim konu başka yönlere sapıtılmış sanki kapanmak günah demişiz gibi bir kaç arkadaş yorumda bulunmuş.
ama konu sahibi arkadaşın aşağıdaki yazısını görünce yazamadan edemedim.belki benim dinimi yargılayacaksınız ama yinede yazıcam ben müslümanım müslümanlığın gereklerini biliyorum ve nedenlerini yargılamadanda ,mantığıma uymadanda yap denileni yapmam
.

]

1-istiyorsan kapan ama kapanırsan ikimizde rahat ederiz:uhm:nedemek sen ve o şimdi rahat edemiyormusunuz?
2-zorla kapanma ama köye uyum sağla.evet ilk adım seni sen olmaktan uzaklaştırmaya başladı?utanacakmıymış seninle açık köye gidersen.haa pardon onu temsil edecektin.!!!
bence o kapalı değilde açık biriyle sevgili olduğu ve bunu insanlara laf olmasın diye kendisi rahatsız.
3-çalışma diyor ohhh ikinci adım seni kendi kafesine soktu.tabi otur evde kocanı bekle zaten kadınlar neden var ki?
4-birde evde otururken aile büyüklerinden çekineceksiniz.neden ?siz olduğunuz için mi?

5-bana çoçuk gibisin gerçeklerin farkında deilsin dışarısı kötü ben erkeğim o ortamlardayım açık kotlu badili dolasan kızlar basit görüyo laf yapılıyo diyo artık tunik al diyo
en can alıcı cümle.yorum bile yazmak istemiyorum.

arkadaşım hepimizin müslümanız.dinimiz kapanmayı uygun görmüş.ama neden?işte 5.maddede yazan sevgilinizin dediği nedenden yani erkeklerin uçkurlarına sahip olamamasından.ozamanın şartlarında belki böyleydi ama bu zamanda biz kapanıp kendimizi soyutlamak yerine erkekleri terbiye etsekte yada onlara gözlük taksakta tahrik olmasalar ve sen ve senin gibi birçok kadın bu durumlara maruz kalmasa.
kapanmak dinin için allah için olur ben başka bir erkeğin arkamdan ne düşünecek diye aman kapanayım diyen bayanlardan hep korkmuşumdur ve bunu talep eden erkektende.demekki oda başka bayanlara ne gözle bakıyordur...

arkadasım seninle aynı durumu yaşadı benim bı tandigim..3 sene önce sevgilisi kapan dedi kapandı..bı anda,sok oldum..çünkü kızın dinle kapanmakla alakası yoktu..ama sevgilisi istedi diye kapandı,belki kendine de mantıklı gelmiştir snrdan ama sanmıyorum..neyse,3 sene gecti hala evlenmediler ve kız hiç mutlu değil..tanıdık dedim ama lisede benim samimi arkadasimdi kendisi..ben onu gördükçe üzülüyorum o beni gördükçe üzülüyor..
kapanıp kapanmamak kisinin kendi bileceği şey..okursun,ararstirirsin eğer kafana yatıyorsa kapanırsın kimsede ağzını açamaz..ama sevgilin için veya esın için veya para için bı insan kapandı mı sınır oluyorum.
bak belliki ailenden çevrenden bı kültür almissin,kendi kişiliği kendi düşüncesi olan bir insansın bireysin..sevgilin arkadaşlarında dediği gibi bazı seylerin sinyallerini vermiş,bu şimdi böyle evlenincede daha da baskici olacak gibi gozukuyor..
senden bir tek sey istiycem; lütfen kendini ezdirme lütfen bunun kararını düşünerek ve isteyerek ver..daha çok gencsin,btn hayatın nasıl geçsin istersin?onu dusun..ama sakın sevgilim istedi diye kapanma,cevreni sevgilini ve Allah i kandirmaktan başka hiç bir şey olmaz..
umarım mutlu olursun..

Sana şimdiden yapıyor psikolojik baskıyı. Evde otur çalışma evinde beni bekle diyor. Daha da cicim aylarınız. Kara çarşafa gir derse ne yapacaksın. Ailenle sık görüşme bize gelmesinler samimi olma onunla bununla derse ne diyeceksin. ınternet kötü, sakın girme derse ne diyeceksin. Yaptırtmayın kendinize bunları. Sen ona de bakalım sen ona kısıtlama getir bakalım ne yapacak. Bu erkekler kadınlara bunları söyleyebile cürretini kimden alıyor çok merak ediyorum.

reneta80 cnm maalesef bizler veriyoruz..bayanlar..

Evet kadınlar veriyor ancak bu da sonuçta onların baskısı. Onların yarattığı bağımlılık hastalığının bir sonucu, getirisi. Baksana konu sahibi hiç alışık olmadığı bir ortama girecek , adam onu çekiştirecek, sen anlamazsın diyecek o da kendisini eksik hissetmeye başlayacak. Birisi bana şimdi sürekli olarak burnun yamuk burnun yamuk derse aynaya bakma ihtiyacı hissederim aslında burnum yamuk değil biliyorum ama yine de gider bakarım. İşte bu da böyle. off offff

beyefendinin daha önce aklı we gözü neredeymiş çok merak ettim açıkçası...
madem kapalı bir eş istiyor öyle birisini bulsaymış,ya da kawrayamamış mı başınızın açık olduğunu!!!!
kusura bakma canım ama yaptığı da tam bir saçmalık...
bu ne lükstür yaa ,zamanında açık olarak beğeniyorsun sonra da diyorsun ki kapan...
kendin istemediğin müddetçe böyle bir şey sakın yapma..
merak ettim din açısından mı bunu istiyor ya da kendi bencilliği yüzünden mi?
eğer din açısından istiyorsa da bilmiyor mu bu arkadaş DıNDE ZORLAMA YOKTUR....
umarım herşey istediğin gibi olur canım...

istemiyorsan kesin bir dille söyle,kabul ediyorsa etsin. Etmiyorsa bitir bence başındayken. İleride sorun çıkar ve mutsuz olursun. Bu insanın kendisiyle ilgili bişeydir kim olursa olsun buna karışmaya veya diretmeye hakkı olamaz. Tavrını net bi şekilde belirt derim ben

senide sevgilinide çok iyi anlıyorum canım...benim eşimin aileside ist. büyümüş gayet modern hatta benden daha açık giyimli kızlara sahip...şimdi köyde yaşıyorlar ister kızları olsun ister biz gelinler köye giden yazmasını eteğini giyer...mesela ben yazmada taktım şalvarımıda giydim hiç gocunmadım...senin giyim tarzını bilsinler seni olduğum gibi kabul etsinler ama...

sırf birileri istio die kapanılmasına çok ama çok kızıorum...
içten gelmeli bu iş...
bende açık bi bayanım ve kayınvalidem benim aksime olabildiğine tabiri caizse sofu bi insan..
bana daha sözlenme falan olmadan kapanmamı söyledi...
benim cevabım ise ''bu durumu ancak ve ancak ben istersem yaparım'' oldu...
'birileri istio die yapmam'' dedim...
evliliğimde 1 senemi devirdim..ve ağzından bu konuyla alakalı en ufak bişi duymadım...
benim eşimde çok kıskançtır çoğu zaman bunaltır beni...
ama bu kapanma konusunda ondanda en ufak bi ima dahi duymadım..
en nihayetinde bu içten gelicek bişi...
gerek eşine gerekse onun ailseine tavrını koyucaksın canım...
yoksa önünü almazsın....

canım gerisini veya yorumlarını okumadın şu kadar söylüyeyim
eğer içinden gelmiyorsa yapma o istiyor diye sakın çünkü bu istemekle alakalı
seni açık beğenmiş sevmiş bundan sonra seni değiştirebilirki buna hakkıda yok zaten
eğer çok kapalı istiyomuş o zaman kapalı biri ile evlenseymiş seni değiştirmeye ve baskı uygulamaya hakkı yok savunmayı nasıl yapayım diyorsun ne savunması tatlım sen fena bir şey yapmıyorsun ki... bu senin özgür iraden
bak evlenince herşey şu andaki gibi olmuyor herşey değişiyor bizaman sonra sen istemesende baskı uygulayıp kapanmanı isteyebilir bunlara hazırlıklı olmalısın
ya bu zihniyetinden vazgecip senin yanında olacak ailesinin yanında, yada herkes kendi yolunu çizecek.. çok ii düşün derim ben daha sözlenmeden böle yapıyorsa ilerde üzülürsün..

istemiyosan tabi kapanma
içinden gelmesi lazım böyle şeylerin
sevgilininde seni zorlamasına bi anlam veremedim açıkçası

arkadaşım açıkçası bu benim komiğime gitti temsil derken neyi temsil edeceksin kimi temsil edeceksin hayır yani sende anlamamışsın ki burda konu açmışın uluslar arası bir yarışmayamı katılıyorlarmış ki ailecek sen temsil edesin sana şimdi böyle diyen ilerde emin ol dayatma yapar içinden gelmeyen hiç bir şeyi yapma derim sonuçta yine sen mutsuz olursun bildiğini yap bence .......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…