• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ve annesi...

Allah gelininiz olacak kıza sabırlar versin, her anne-oğul konularında aynı yorumları yapmak zorunda mısınız allah aşkınıza :)
Lütfen yanlış anlamayın beni, ama hep tek taraflı bakıyorsunuz olaylara; sanırım iki oğlunuz var diye böyle bir tavır içindesiniz...
Ama şöyle düşünün; oğlunuz sevgilisinin ailesiyle tanışmaya gittiğinde kız annesi oğlunuzu dışlarcasına kızına sevgi gösterisi yapsa siz ne düşünürdünüz? :)
Bir tahminim var; ''oğlum başka kız mı yok!?''

he valla Egem :)

Allah gelininiz olacak kızlara sabırlar versin, her anne-oğul konularında aynı yorumları yapmak zorunda mısınız allah aşkınıza :)
Lütfen yanlış anlamayın beni, ama hep tek taraflı bakıyorsunuz olaylara; sanırım iki oğlunuz var diye böyle bir tavır içindesiniz...
Ama şöyle düşünün; oğlunuz sevgilisinin ailesiyle tanışmaya gittiğinde kız annesi oğlunuzu dışlarcasına kızına sevgi gösterisi yapsa siz ne düşünürdünüz? :)
Bir tahminim var; ''oğlum başka kız mı yok!?''

evet 2 oğlum var ve kız arkadaşları var diye de sevme şeklimi değiştirmem.o kızları da aileleri istediği gibi sevebilir.oğullarım neden dışlansın ki,bence mutlu olur oğullarım,aileleri kızlarına verdikleri değer için:34:

benim yaptığım yorumlar seni ne ilgilendiriyor,istediğim konuya istediğim yorumu yaparım.allah sizin kaynananıza sabır versin:51:

evet 2 oğlum var ve kız arkadaşları var diye de sevme şeklimi değiştirmem.o kızları da aileleri istediği gibi sevebilir.oğullarım neden dışlansın ki,bence mutlu olur oğullarım,aileleri kızlarına verdikleri değer için:34:

benim yaptığım yorumlar seni ne ilgilendiriyor,istediğim konuya istediğim yorumu yaparım.allah sizin kaynananıza sabır versin:51:

Yok hanımefendi benim ne haddime ...
Sizin oğullarınız var, bizim annelerimizin kızları yok gibi yorumlarda bulunuyorsunuz her defasında, dikkatimi çekti belirteyim dedim yoksa yazdığınız mesajlara niye karışayım?
Tipik erkek annesi olduğunuz için, sizinle tartışmaya girmeyeceğim.
Çünkü sizin dünyanızda tek biricikleriniz oğullarınız ...
Gelinleri kabullenemiyorsunuz.
Unutmayın siz de bir kadınsınız ve zamanında bir kaynananın geliniydiniz....
Tek diyeceğim budur..
Sevgiler,
İyi geceler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok hanımefendi benim ne haddime ...
Sizin oğullarınız var, bizim annelerimizin kızları yok gibi yorumlarda bulunuyorsunuz her defasında, dikkatimi çekti belirteyim dedim yoksa yazdığınız mesajlara niye karışayım?
Tipik erkek annesi olduğunuz için, sizinle tartışmaya girmeyeceğim.
Çünkü sizin dünyanızda tek biricikleriniz oğullarınız ...
Gelinleri kabullenemiyorsunuz.
Unutmayın siz de bir kadınsınız ve zamanında bir kaynananın geliniydiniz....
Tek diyeceğim budur..
Sevgiler,
İyi geceler.

evet hala gelinim ve ben gocunmuyorum birilerinin gelini olmaya.elbette ki oğullarım da kıymetlidir,ben de kıymetliyim.kimsenin beni üzmesine izin vermem:ssz:

ayrıca daha kabullenebileceğim bir gelinim yok.sadece oğullarımın kız arkadaşları var.

Son düzenleme:
ne çok aynı kafada insan varmış ya kendimi uzaylı gibi hissediyorum aranızda kızlarr kusura bakmayın.

olayı tamamen erkek annelerine atmıssınız da sizde hiç mi suc yok? olay tamamen bakıs acısı. 3 senelik ilişkimde sevgilimin annesiyle kandilden kandile bayramdan bayrama, kısaca özel günler dışında smsleşmemiz ve bir iki kez telefonda konusmamız dısında hiçbir iletişimimiz olmadı. sadece bir kez annesi benim için istanbul'dan balıkesire gelmişti beni görmek için, ikimizde orada okuyorduk.oğlu için bile gelmeyen kadın benim için gelmişti.

şimdi ben o günü hatırlıyorum da gidip bi yerde kahve içmiştik, kadın beni komsularına göstermek için sürekli fotograf çekilmemizi istemişti, canım benim..:70: ha bir de merkezde pazar kuruluyordu mecbur içinden geçmiştik pazarın, bana pazardan bi tane tunik almıştı. hç gerek olmadığını söylesem de ısrarla almıştı. ben çok mutlu olmuştum. aradan 5 sene geçti, adamla ayrıldık ama o güzel kadın hatrına o tuniği hala atmadım. bunun dısında hatırladığım bir sey yok, o gün belki oğluna daha sıkı sarılmıştır, bilmem ben farketmedim..

şimdi ben olaya bardağın boş tarafından bakan biri olsaydım; aa derdim sırf beni merak etmiş ne meraklı kaynana kalktı taaa istanbuldan o kadar saat yol beni görmeye geldi, ayyy pazardan bana tunik aldı inanabiliyo musunuz kızlarr bilerek yaptı, al sana bu kadar değer veriyorum demek istedi, bi de bütün gün foto cekindi meraklı komsularına göstericek tabi :47: derdim buraya gelip.

ben kadına özel günlerde sms çekerdim nasıl mutlu olurmus komsulara bile söylermiş, o kadın da bardağın bos tarafından bakıyor olsaydı, bi telefon bile etmiyo bak mesaj cekmiş derdi.

bu kadın biz ayrıldıktan seneler sonra gecen sene beni aramış, hatrımı sormuş oğluna çok düşkün bir anne, bana oğlum senden sonra cok değişti, bambaska biri oldu ne gece hayatı ne baska bi sey sana tesekkür ederim kızım diyen bir erkek annesi.

olaylara biraz bakıs açınızı değiştirirseniz geri dönüşü bu kadar sert olmayacaktır, ha benim babannem gibi kaynanalar yok mu var, annem ne kadar iyi niyetli olsa da kadın bosanmaları için büyü yaptırmış bir erkek annesi. annemse öyle bir kadına tahammül ederek senelerini geçirmiş, ve neticesinde (babamdan dolayı) boşanmış bir gelin.

yani erkek annesi de olsanız, gelin de olsanız hata aramak için bakarsanız mutlaka bulursunuz

ne çok aynı kafada insan varmış ya kendimi uzaylı gibi hissediyorum aranızda kızlarr kusura bakmayın.

olayı tamamen erkek annelerine atmıssınız da sizde hiç mi suc yok? olay tamamen bakıs acısı. 3 senelik ilişkimde sevgilimin annesiyle kandilden kandile bayramdan bayrama, kısaca özel günler dışında smsleşmemiz ve bir iki kez telefonda konusmamız dısında hiçbir iletişimimiz olmadı. sadece bir kez annesi benim için istanbul'dan balıkesire gelmişti beni görmek için, ikimizde orada okuyorduk.oğlu için bile gelmeyen kadın benim için gelmişti.

şimdi ben o günü hatırlıyorum da gidip bi yerde kahve içmiştik, kadın beni komsularına göstermek için sürekli fotograf çekilmemizi istemişti, canım benim..:70: ha bir de merkezde pazar kuruluyordu mecbur içinden geçmiştik pazarın, bana pazardan bi tane tunik almıştı. hç gerek olmadığını söylesem de ısrarla almıştı. ben çok mutlu olmuştum. aradan 5 sene geçti, adamla ayrıldık ama o güzel kadın hatrına o tuniği hala atmadım. bunun dısında hatırladığım bir sey yok, o gün belki oğluna daha sıkı sarılmıştır, bilmem ben farketmedim..

şimdi ben olaya bardağın boş tarafından bakan biri olsaydım; aa derdim sırf beni merak etmiş ne meraklı kaynana kalktı taaa istanbuldan o kadar saat yol beni görmeye geldi, ayyy pazardan bana tunik aldı inanabiliyo musunuz kızlarr bilerek yaptı, al sana bu kadar değer veriyorum demek istedi, bi de bütün gün foto cekindi meraklı komsularına göstericek tabi :47: derdim buraya gelip.

ben kadına özel günlerde sms çekerdim nasıl mutlu olurmus komsulara bile söylermiş, o kadın da bardağın bos tarafından bakıyor olsaydı, bi telefon bile etmiyo bak mesaj cekmiş derdi.

bu kadın biz ayrıldıktan seneler sonra gecen sene beni aramış, hatrımı sormuş oğluna çok düşkün bir anne, bana oğlum senden sonra cok değişti, bambaska biri oldu ne gece hayatı ne baska bi sey sana tesekkür ederim kızım diyen bir erkek annesi.

olaylara biraz bakıs açınızı değiştirirseniz geri dönüşü bu kadar sert olmayacaktır, ha benim babannem gibi kaynanalar yok mu var, annem ne kadar iyi niyetli olsa da kadın bosanmaları için büyü yaptırmış bir erkek annesi. annemse öyle bir kadına tahammül ederek senelerini geçirmiş, ve neticesinde (babamdan dolayı) boşanmış bir gelin.

yani erkek annesi de olsanız, gelin de olsanız hata aramak için bakarsanız mutlaka bulursunuz

Yasamadigin icin bilmiyosun ilk verdigin ornek gayet guzel zten bisey yok onda, arada bir kıskanclık olsaydi hareketinden anlardin o senin hosgorune kalmis olay degil.. Benim daha onceki uzun ilişkimde cok sverdim kv adayımı,biz mutsuz olmayalim diye kavgamizda bile beni arayip nasil oldugumu sorardi mesela.. Tam bi "anne" modeliydi kv degil.ayrıldık ogluyla gorusmuyorum ama kadını ne zaman gorsem boynuna sarılırım,3yil boyunca tek sıkıntım olmamisti..dertleşirdik gülüsürdük o da oglunu severdi yanımda ama neden batmadı bana mesela? Herkes annelik yapamiyor üzgünüm. Her oğlanda dengeyi kuramıyor

Yasamadigin icin bilmiyosun ilk verdigin ornek gayet guzel zten bisey yok onda, arada bir kıskanclık olsaydi hareketinden anlardin o senin hosgorune kalmis olay degil.. Benim daha onceki uzun ilişkimde cok sverdim kv adayımı,biz mutsuz olmayalim diye kavgamizda bile beni arayip nasil oldugumu sorardi mesela.. Tam bi "anne" modeliydi kv degil.ayrıldık ogluyla gorusmuyorum ama kadını ne zaman gorsem boynuna sarılırım,3yil boyunca tek sıkıntım olmamisti..dertleşirdik gülüsürdük o da oglunu severdi yanımda ama neden batmadı bana mesela? Herkes annelik yapamiyor üzgünüm. Her oğlanda dengeyi kuramıyor

O da ayni sekilde bana tesekkur etmisti, biz ayrılırken bile bana iyi dualar ederek kahve icerek ayrilmistik annesiyle.kadının 2 oglu vardi ve benide kızı yerine koymustu bunu hissediyordum.. İkisini karsilastirip yargılayabiliyorum o yuzden. Lutfen iki durumuda yasamamis olanlar at gozluklerini cikarsin

Ayrı ayrı yaziyorum ama yazdıkca hatirliyorum kusura bakmayin hanımlar:) mesela eski kv adayim diyim, ogluna düskündü her anne gibi ama sadece oğluna degil oğlunun mutluluguna düşkündü akıllı bi kadındı.beni bigun olsun dıslanmıs hissettirmedi.ogluna bir soylerse bana iki soylerdi.kavgalarimizda arardi beni kırmadan orta yolu buldururdu.sanki iki evladini baristiran anne gibi..ondaki o sıcak anaclıgı hala hissediyorum karsilasinca.dedigim kiside yasli degil gayet gencti 40lı yaşların başındaydı:)

ben at gözlüğü kullanmıyorum canım .:34:

bana demişsin ya senin verdiğin örnekte bi sey yok diye, işte benim için de senin verdiğin örnekte bi sey yok, benim pencerem çok geniş olayı senin gözünden bakarak da değerlendirdim. ama sen hala at gözlüğü kullanıyorsun ki sana destek çıkmayan hiçbir yorumu kabul etmiyorsun.

ilk yorumlarımda direkt sana yönelik yazmıştım onları tekrar bi oku, bu son yorumum erkek anneleri ve gelinler için genel bi yorumdu, gelen cevaplara ithafen.

seni tanımıyorum, diğer bütün üyeleri tanımadığım gibi, burda sana bir sey yazıyorsam yine sana yardımcı olabilmek için. ne dememi isterdin mesela? kaynananla görüşme, ne ara ne sor filan mı? sen adamı seviyorsan o kadın senin hayatında olacak ve ben de sana ilk yorumlarımda bu kadına nasıl katlanabileceğini anlatmaya calıstım, gül geç takılma dedim.

ama sevgilin aradaki dengeyi kuramıyorsa bunu gidip ona anlatmalısın, bu saatten sonra koskoca kadının değişmesini bekliyor olamazsın herhalde :97:

Canımı cok sıkan artık ıcımde tutmak ıstemedigim bikac sey anlaticam kızlar sıze:( 3yıllık bi birlikteligim var.sorunum su ki sevgilim annesiyle birbirine cok bagimli.en basta olur tabki insan annesini sevmeli saymali dedim ama boyle adamla nasil evlenirim bilmiyorum.cunku ben ailemdende biliyorumki anneci erkekle evlilik cok zor...sorun su ki aslinda annesi beni seviyo bunu hissedebiliyorum ama kıskanclıgından gına geldi.kadınla ilk tanısmamızda bana gozdagi verir gibi oglunun sırtını sıvazliyarak bu benim aslanım bu benim aşkım falan dedi,neyse dedim erkek annesi düskün olur guldum gectim yinede ilk tanismaya gore abartili bi hareketti.zaten bu tip hareketler bana abartili gelir normaldede ne gerek var.neyse daha sonra bi semsiye olayı oldu ben hava bulutsuz diye almamistim sonra ıslandım sevgilimi dinlemedim, anneside herkesin icinde bıyık altı gulerek ogluna baktı oyle ıslanırsın ıste dedi.ben yine kötü niyet aramadim aslada ogluna sölemedim.bi kere kapıdan evlerıne ugradık gecen kadın yıne aşkım dıye bırsuru konustu banada sarıldı onra biz ogluna diyo ki ay ben sana sarıldım dimi.en son ki olayda cuzdanda benim resmim duruyodu birazda benim dursun demiş sevgilim tamam annecim demis.biz arabadayken arıyo ogluna diyoki pazara goturmicek misin beni anneni gezdirme sen falan,ki sevgilim haftada iki gun mutlaka alisverise goturur. Asıl onemli konuysa kızlar, sevgilimde annesine düskün ve bir dedigini ikiletmez hiç kıyamaz.bu guzel bisey ende oglum öyle olsun isterim ama sevgilim anesinin hareketlerini göremicek kadar kör!! Ben annen beni kıskanıyo hoş degil dedm dayanamadim sonunda nedn resmimi kaldırdın dedim tripledim,bana dediki sen kıskanıyosun kadın napiyo sana hediyeler alıyo seni cok seviyo sen comak sokuyosun alınıyosun o benim annem tabi sevicem sanki kimin resmini koydum falan baska kadının koymadım ya o benim annem ve diger olaylardan ben bahsetmedim bile....ben şok oldum ve ayrıldım.aramaya basladi aksamdan beri acmiyorum cok kırıldım.sizce ne yapmaliyim?? Duzelir mi? Anneci bi erkekle asla evlenmek istemem gorduklerimden sonra

canım sana hak veriyorum benim sevgilimde sen kıskanıyorsun diyor ama ben annesinin bakışlarından anlıyorum alttan alta laf vuruyor bende dayanamayacak durumdayım

Canım sanki benim sevgilimin annesini anlatmışsın, o kadar benziyor ki ...
Ama bunu burda paylaşmakla iyi yapmamışsın, çünkü seni topa koyacaklar :)
Annesi değil mi tabii sevecek diyecekler :) En azından bana öyle yapmışlardı, burnumdan gelmişti...
Sana gelecek olursak hemen ayrılmamalıydın bence, bir de sevgiline duygu düşüncelerini hemen belli etme erkekler değişik varlıklar.
Onlara hemen belli etmeyeceksin ne düşündüğünü... Nabza göre şerbet vereceksin benden bir tavsiye sana...
Benimkinin annesi de aynen böyle; canım oğlum, aslan oğlum diye geziyor ortalıkta.
Ama benimki o konuda annesinin tepkilerini aşırı buluyor her defasında dile getiriyor...
Sıkma canını, her şey olacağına varır...

ya anneside bir yere kadar allah kısmet ederse bende eşi olacağım yani tabiki annenin yeri farklı olurda bu kadarı fazla artık sinirime dokunuyor. geçen sevgilimin telefonundan onu arayacağımı biliyordu aradım açtığı anda canım paşam kurban olduğum oğlum demez mi nasıl kıskandım ya inadına yapıyor kadın ama sevgilim bunu görmüyor

ya anneside bir yere kadar allah kısmet ederse bende eşi olacağım yani tabiki annenin yeri farklı olurda bu kadarı fazla artık sinirime dokunuyor. geçen sevgilimin telefonundan onu arayacağımı biliyordu aradım açtığı anda canım paşam kurban olduğum oğlum demez mi nasıl kıskandım ya inadına yapıyor kadın ama sevgilim bunu görmüyor. birde bana kıskançlık yapma fazla diyor ne yapabilirim benimde kocam sayılr yani

Iste sorun erkeginde bunu gormemesi. Gitsin anasinin dizinde otursun böleleri ya

sana bi sey söyliyim mi senin asıl derdin sevgilinle aslında.. annesini kırmamak için seni ilgisiz bırakıyor. yani dediğim gibi annede bi değişiklik bekleme gercekten imkansız denecek kadar zor ama sevgiline bu durumu tatlı bir dille anlat

sana bi sey söyliyim mi senin asıl derdin sevgilinle aslında.. annesini kırmamak için seni ilgisiz bırakıyor. yani dediğim gibi annede bi değişiklik bekleme gercekten imkansız denecek kadar zor ama sevgiline bu durumu tatlı bir dille anlat

Sana katiliyorum bu konuda. Problemlerin cogu bundan kaynaklaniyir bu tur alttan alta cekismelerde. Bayan esinin yada sevgilisinin kendine yeterince deyer vermedigini hissediyor, esinin onu ailesine karsi ezdirdigini hissediyor. Mesela erkek arkadasin ne var bunda diye sana cikismasaydi eminim ki boyle hissetmezdi konu sahibi. Onemsemez guler gecerdi. Ya oglan anneleri cok olgun ve akilli oluyor hersey yolunda gidiyor ama busefer gelin kiymet bilmiyor, yada oglan anneleri dayanamayip kiskaniyor ki bu cok dogal ama hem kendi hem oglu bunu dengeleyemiyor ve karsidaki bayanda bu u duygularina anlatip kabullenemiyor.
Zor bu isler coook zor.

ya bizde az değiliz ama ha, kadının eline veriyon kozu, şimdi anası evde oğlumu ne diye üzüyo bu kız boş yere dicek, sinirli bi anına gelirse sevgilin de söylicek. send e haksız olucan doğal olarak. resmini koymus da bilmem ne, bırak ya, koysun, yaptığını begenmemiş, yapma sende bi daha. yani seni görür görmez sevmeyecek ya bu kadın. annenin prensesisin de o da anasının oğlu, senin annen değil, tabi onun tarafında olcak. boşa bu gerginlikler

Kafanıza hiç takmayın, siz taktıkça size batacak.
Sevgilinize şikayet ettikçe sizden uzaklaşacak.
Madem farkındasınız kıskançlıktan olduğunun, gülerek karşılayın.
Sizin yanınızda öpse sevse ne olacak, elinizden tutup kapıdan sizinle çıkacak.
İlk dönemlerde , hele oğlunun kızı sevdiğini anlarsa böyle bir dönem geçirebiliyor erkek anneleri.
Zamanla geçiyor zaten.
İlişkide ki en tehlikeli dönem bu inanın, siz görmezden gelip takmazsanız bunlar azalarak bitecek.

Ayy çok zor benimde esim çok anneci hep onu tutar :(( Allahtan biraz annesi artık kabullendi birşeyleri ama evliligin baslarinda çok zorlandık buyuzden

Annemi sev diye yaptim ondan laf ettirmedim oyle bi kadın degil dedim sev diye diyo, ona da kıza iyi davran guzel oldugunu soyle sarıl falan diyomus. Ama bende olayın o olmadıgını bana karsi hep savundugunu anlattim, soylediklerin cok agirdi dedim. Kızgınlıkla söledim diyo. Ama ben beni kaybetmemek icin bunlari söledigini biliorum.yarın bigun yine aynısı olur annesine hic kıyamıyo cunku simdi ayrılıktan korktu..kızlar sanırım ben cidden evlenemicem ya yillardir gözlemledim o suan ne derse desin bu adam cok anneci..kızgınlıkla söledigin dedigi seylerde gercekli dusunceleri
Bu durumdan şimdiden rahatsızsanız ilerde daha zor olur bence sizin için. Oğlunu kıskanan bir anne, annesini savunan bir oğul , sürekli çekişme yaşanır kim ne derse desin.
Tabiki annesini sever erkek arkadaşınız sevsinde bunda bir sorun yok ama objektip bakamıyorsa yada empati kuramıyorsa olan size olur.

Back
X