- 1 Ağustos 2009
- 5.801
- 10.244
- 448
- Konu Sahibi minikbulut
-
şimdi şöyle belki alakasız gelecek ama ihtimaller arasında. sevgilinde b12 vitamini eksikliği, demir eksikliği ya da başka bir sorun olabilir.bunlar ciddi unutkanlık yapıyor.bende b12 eksikliği varken 5 dk önce çekmeceyi açıp içine aradığım şeyi koydugumu unutuyodum.işin garibi bulunca da bunu ben mi koydum diye dakikalarca düşündüğüm oluyordu.
e bu yazıyı bulalı 1 ay olmuş diyorsun.kendisi yazdıysa ve tamamen unuttuysa mümkünatı yok kabul ettiremezsin.adam hatırlamıyor çünkü.hani belki aa belki ben yazmış olabilirim dese, bu defa da senin bunu neden yazmış olabileceğini sorgulama ihtimalinden çekinip kuyrugu dik tutuyor da olabilir.inan yani çok basit bişey bu derece büyütülecek bir konu değil.
Tamam da notta ki tarif sizin isminizi tarif ederken o neden gizli bir hayranım var diyor. Burada mantık hatası mı var, ben mi yanlış anladım.
Ben de bunu diyecektim. Bence en yüksek ihtimal şu, o notu kendi yazdı ve unuttu. Çünkü ya Allah korusun ciddi bir rahatsızlığı var veya B12 Vitamini, D Vitamini, demir eksikliği gibi bir şey var. Hipotiroid de (TSH değerine bakılması lazım) olabilir. Kullandığı bir ilacın yan etkisi de olabilir. Çok fazla şey olabilir. Mesela civaya maruz kalmak. Amalgam dolgudan bile olabiliyor bu veya fazla midye yemekten.
Ben olsam peşini bırakmazdım. İnternetten olası bütün sebepleri öğrenip notlar alıp bir check-up ayarlardım. Check-up bu testleri (B12 Vitamini, D Vitamini, TSH, demir, civa, vb) kapsamıyorsa ekstra para verirdim. Ona da bu olay unutulduktan sonra ben check-up yaptıracağım kendime yaptırırken sen yaptırmazsan gönlüm razı gelmez deyip ona da yaptırtırdım. Bütçesi yoksa ben karşılardım ve doğum günü/yıldönümü hediyesine say, dağlık her şeyden önemli derdim. Aslında ben olsam direkt bu olaydan dolayı check-up yaptırmasını istediğimi söylerdim açık açık ama sizin sevgiliniz buna kızar sanırım.
250-300 TL'ye check-up'lar oluyor. 2 kişi olunca indirim de yapabilirler. Hastaneleri veya laboratuarların web sitelerinden check-up'ların kapsamlarımı öğrenip sonra telefon ederek fiyatlarını öğrenebilirsiniz.
Bayağı uzun yazmışım ama sağlık önemli, ihmal etmemek lazım.
konu sahibinin sevgilisi tahlil vermiş zaten ve tahmin edildiği gibi vitaminlerde çeşitli eksiklikler çıkmış,o tarz bir cevap vermişti az önce. Ama ne kadar tedavi oluyor o kısmı bilmiyoruz.
vitamin eksikliği deyip geçilmesin, bazıları ciddi sıkıntılar yaşatabiliyor,hayat kalitesini etkiliyor.
D vitamini eksikliği mesela; bildiğin depresyonla aynı belirtileri gösteriyor.sebepsiz ağlama isteği,hayattan soğuma vs.
bazıları da hemen yapıştırmış yok yalan söylüyor yok seni uyutuyor falan..ne kadar yazık.
sevgiline söyle bu vitamin eksikliğinin üzerine gidip tedavisini aksatmasın.farkı görecek zaten
şuan şehir olarak uzaktayız ama telefondan ilgiliyimdir bayağı, eğer yaptığı şey kıskançlık kaynaklı ise aramızdaki uzaklıktan dolayı olabilir.bu aralar biraz ilgisiz mi kaldınız sevgilinize karşı resmen sizi kıskandırmaya çalışmış
öncelikle ilginiz için teşekkürler, evet belli tahlilleri olmuştu dediğim gibi, ama onlar dışında olması gerekenler varsa ben de bakayım iyicene. Bildiğim üzere tedavi için hap kullanmıyor şuan, aktardan bazı takviyeler almak üzere olduğunu biliyorum sadece.Ben de bunu diyecektim. Bence en yüksek ihtimal şu, o notu kendi yazdı ve unuttu. Çünkü ya Allah korusun ciddi bir rahatsızlığı var veya B12 Vitamini, D Vitamini, demir eksikliği gibi bir şey var. Hipotiroid de (TSH değerine bakılması lazım) olabilir. Kullandığı bir ilacın yan etkisi de olabilir. Çok fazla şey olabilir. Mesela civaya maruz kalmak. Amalgam dolgudan bile olabiliyor bu veya fazla midye yemekten.
Ben olsam peşini bırakmazdım. İnternetten olası bütün sebepleri öğrenip notlar alıp bir check-up ayarlardım. Check-up bu testleri (B12 Vitamini, D Vitamini, TSH, demir, civa, vb) kapsamıyorsa ekstra para verirdim. Ona da bu olay unutulduktan sonra ben check-up yaptıracağım kendime yaptırırken sen yaptırmazsan gönlüm razı gelmez deyip ona da yaptırtırdım. Bütçesi yoksa ben karşılardım ve doğum günü/yıldönümü hediyesine say, dağlık her şeyden önemli derdim. Aslında ben olsam direkt bu olaydan dolayı check-up yaptırmasını istediğimi söylerdim açık açık ama sizin sevgiliniz buna kızar sanırım.
250-300 TL'ye check-up'lar oluyor. 2 kişi olunca indirim de yapabilirler. Hastaneleri veya laboratuarların web sitelerinden check-up'ların kapsamlarımı öğrenip sonra telefon ederek fiyatlarını öğrenebilirsiniz.
Bayağı uzun yazmışım ama sağlık önemli, ihmal etmemek lazım.
şizofrene benzer hareketlerini yakalamadım, yani öyle birşey sanmıyorum, dengeli bir insandırŞizofren olabilir mi
Merhaba arkadaşlar,
Sevgilimle çantasından çıkan not yüzünden dün kavga ettik.
Konuyu en baştan anlatıyorum.
Onunla en son geçen ay görüştüm, kendisi il dışında okuyor. 2 gün önce bana bir resim attı, not kağıdına yazılmış bir not var üzerinde, bunu gönderdi resimde. ''İsmimin içinde şu kadar sesli şu kadar sessiz harf var, ben bir bilmeceyim, bil bakalım kimim'' tarzında birşey yazıyor. Ben de kendisi yazdı sandım (ama kendi ismiyle sesli-sessiz harf tarifleri tutmuyor bu arada). Bunu çantamda buldum, sen mi koydun dedi. (tarif edilen isim benim ismimi tutuyor.). 1 ay önce bulmuş çantasında ve resmini çekip yeni gönderiyor, benden şüphelenmiş en son geçen ay görüştük diye.
Ancak ortada büyük bir sorun var, bu nottaki yazı sevgilimin yazısı. Bana önceden yazdığı mektupları, şiirleri teker teker analiz ettim, r,d,z,b,n aklınıza gelen her harf onun yazısıyla aynı. Ki dediğim gibi ilk gördüğümde de kendisi yazdı sanmıştım yazısını bildiğimden. Yahu soru işaretinden tut noktalamaları bile aynı.
Bu yazı sana ait dedim. bir sürü yemin etti ben yazmadım diye. En azından kasıtlı yazmadığını düşünmeye başladım, yani dalgın bir anında bir yerden gördü yazdı diye düşünüyorum. Sevgilim aşırı unutkan birisidir, dün yediği yemeği bile hatırlamıyor derler ya, gerçekten de abartısız öyle bir hafızası var. Ve kendisi edebiyat ve şiirle ilgili olduğu için bir yerden gördü yazdı diye düşünüyorum.
Burada en büyük soru işareti şu, insan kendi yazısını tanımaz mı. Görür görmez 'aa ben bunu ne ara yazmışım' gibi bir tepki vermesi gerekmez miydi. Bana 'sen mi yazdın' dedikten sonra benden 'hayır' cevabını alınca, 'gizli bir hayranım var öyleyse, çantamda bunu buldum' diye konuya girdi resmi gönderdiği gün. Ve ben bu konuyu uzattım gerçekten sinir oldum çünkü, insan kendi yazısını nasıl tanımaz. Bunu sen yazmışsın dedim ve önceki mektuplarındaki harfleri teker teker yuvarlak içine alıp gönderdim. Ne kadar dik kafalısın, ben yapmadım,yazmadım dedi bana. Ve bu şekilde bayağı bir tartıştık.
Ya büyük bir paradoks gibi, o yazmadıysa kim yazcak, kendi elinden çıkmış, herşey birebir yazısıyla aynı.
İşin komik yanı, 'notta yazan yazıyı bir kağıda yazayım onunla benim yazıyı tahlil et' dedi, yahu onda bile aynı. Ancak kendisi kabul etmiyor. Kendisi dikkafalı asıl.
Bende de aşırı çıktı B12 vitamin eksikliği ve sizin gibi her şeyi unutuyorum ne yapmam lazım ?şimdi şöyle belki alakasız gelecek ama ihtimaller arasında. sevgilinde b12 vitamini eksikliği, demir eksikliği ya da başka bir sorun olabilir.bunlar ciddi unutkanlık yapıyor.bende b12 eksikliği varken 5 dk önce çekmeceyi açıp içine aradığım şeyi koydugumu unutuyodum.işin garibi bulunca da bunu ben mi koydum diye dakikalarca düşündüğüm oluyordu.
e bu yazıyı bulalı 1 ay olmuş diyorsun.kendisi yazdıysa ve tamamen unuttuysa mümkünatı yok kabul ettiremezsin.adam hatırlamıyor çünkü.hani belki aa belki ben yazmış olabilirim dese, bu defa da senin bunu neden yazmış olabileceğini sorgulama ihtimalinden çekinip kuyrugu dik tutuyor da olabilir.inan yani çok basit bişey bu derece büyütülecek bir konu değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?