Sevgilimden ayrıldım

Ahh ahh aşk nasilda kör etmiş gözünü ..ne zavalliymisim ben yahu bende eskiden bu kafada mıydım ....evlenirsen sonun fena benim eski eşimi anlatıyorsun ama şanslısın ucuz yirtmissin iyilik birini bulmuş o mükemmel şahsiyet...kuzum sevgililikteki hakaret küfür saygıyı götürür buda evlilikte şiddete ve iğrenç tavırlara döner aşkın bitene kadar onun mükemmel olduğunu inanırsın. Kendinin dik başlı olduğunu duusnursun beni torpuledi iyi biri yaptı dersin...sonra gerçekleri görünce senden gidenleri görünce hayatın gerçeğiyle başbaşa kalırsın ve yanında kimse olmaz belki küçük bir çocuk olur

Valla akıl melekelerinizin şu an yerinde olduğunu ve sağlıklı çıkarımlar yapabildiğinizi düşünmüyorum. Ki yazdıklarınız tutarlı ve mantıklı değil. Özünde iyi biri yazmanız ise dehşet verici benim açımdan. Ayrıca ne yaptıysanız kendiniz yaptınız. Yani okulunuzun uzaması, ailenize restiniz, herkesi silişiniz, onun ailesine yaranma arzunuz vs hepsinizi kendiniz yaptınız. Derinlerde onu elde etme arzusuyla ama işler öyle yürümedi maalesef ve şu an o kadar şeye rağmen ortada kaldınız. Yani demem o ki aklını başına topla! Sen bir insansın. Kimse değil sen önemlisin önce. Eşin bile bi yere kadar. Ki ben eşimi çok severim buna rağmen yazıyorum bunu. Birini sevmek kapısında kul köle olmak demek değildir. Birini sevmek her istediğine evet demek değildir. Birini sevmek kendi önceliklerini boşvemek değildir. Bende sevgilinizin yerinde olsam sizin gibi bağımlı aşırı yaranmaya çalışan bir kadından bunalır ve ayrılmak isterdim. Onun gözünde değersizsiniz. Asıl siz kendi gözünüzde değerli misiniz?

Özünde iyi biri olmamanın sınırı nedir? Ne yaparsa özünde iyi biri olmaz mesela? Çünkü mesela alkolik kocası her gece kafasını gözünü kıran kadınlar da çoğu zaman alkol olmasa özünde iyi biri, alkol yaptırıyor diyorlar. Veya öfke kontrolü sorunu olan adamlar eşlerine ya da sevgililerine olmadık hakaret, fiziki ve psikolojik şiddet uygulayıp özünde iyi biri olabiliyorlar karşı tarafın gözünde... Sizce bunun bir sınırı var mı?

Bence özünde iyi biri, bir başkasının kalbini kırmaya korkar mesela. Kazara kırsa bile bunu tekrarlamaz, sevdiği insanı incitmekten çekinir. Sevgisinden emin olduğu için, kendi istekleri olsun diye zaaflarına oynayıp duygu sömürüsü yapmaz.

İnsan özünde iyi biri olunca sevdiğini mutlu etmeye çalışır, kendi mutluluğu için karşı tarafın hislerini hiçe saymaz mesela. Ailesine hizmetçilik yaptırmaz, onu herkese ve herşeye karşı korur.

Özünde iyi biri adaletlidir mesela. Kendi çocuğunun üstünde bile söz hakkın olmayacak, annem ne derse boynunu eğip yapacaksın demez.

Özünde iyi biri nankör değildir. İki gün sonra bir başkasını hayatına almaz. Bu kadar kolay insan harcayamaz.

Özünde iyi biri olmak için gözleri dolu dolu bakmak, sen olmazsan ölürüm demek yetmiyor. Bunlar numaradan da yapılabilir, sırf kendi rahatını korumak için de yapılabilir. Bedava hizmetçi bulmuş, vazgeçmemek için de yapılabilir. Yapılır yani, insanın kalbi kötü olmayagörsün.

Başkasına iyilik yapıp size yapmıyorsa bu daha da fena. Sizden gelen iyiliğe karşı nankör, hesapçı, umursamaz ve zalim biri olduğunu gösterir.

Bence özünde iyi biri olma kriterlerinizi bir daha gözden geçirin.

nerden bulursunuz bu numuneleri bekarken annesini evini temizlemek nedir ya oğlum var gelse evimi temizlese kız arkadasi saygı duymam

Sizin gibi hanımları anlayamıyorum o kadar kuymetlisiniz ama sizi en değersiz hissettiren öyle davranan kişiye iyi biri diyorsunuz.
Kötü adamlar sadece insan öldürenler tecavüz edenler ...... Değil kiymetmilmemek de kötülüktür.
Yaşınızın çok küçük olduğunu düşünüyorum o yüzden naçizane bi kaç tavsiye vermek istiyorum
Öncelikle karşınıza aldığınız ailenize gidip onları dinlemediğiniz için üzgün olduğunuzu söyleyin gönüllerini alın ana babalar evlatlarına darilmazlar içleri burkulur ama.
Sonra hayatınızı açtığınız o kelek kavundan tamamen kurtulun numaralarını engelleyip silin hiç bir yerden takip etmeyin inşallah kendi gibi birini bulur.
Daha çok kendiniz için cabalayin geleceğiniz için hobi edinin gönüllülük faaliyetlerine katılın kitap okuyun vs
Bundan sonra her seviyorum diyene hemen yelkenleri indirmeyin
İnsanlar güvenin ama tetikte kalın
Asla başkaları için kendinizden ödün vermeyin
Her zaman dik kararlı kendi sorumluluklarını alabilen ufku geniş kadınlardan olun . Eğitiminizi tamamlayın kendi ayaklarınızın üzerinde durun.
Doğru insan olmaya çalışın ve neye inanirsaniz inanın dua edin.
Allah iyilerle karşılaştırsın

Ay bide “özünde iyi ” falan demeyin lütfen! Anasının evini temizleten, ablasına hizmet ettiren, küfürler hakaretler eden bi adama nasıl iyi diyebiliyorsunuz? Sevdiğiniz için iyi görüyorsunuz ama değil. Allah kurtarmış sizi birde beraber oturmayı düşünüyormuşsunuz

Yani perdelerini açınca kedi gibi biri:) diyorsun

haketmediğim hakaretler, küfürler.. ama özünde çok çok iyi biri...
Ailemi bile karşıma aldım, konuşmadım.. daha 5 gün olmadı ve biriyle konuştuğunu düşünüyorum. Ve özünde gerçekten iyi biri olduğunu biliyorum.

** Bi okuyuverin ne olur yazdıklarınızı , kesinlikle iyi biri falan değil karşınızdaki insan.

Kaç senelik evliler boşanıyor sizin ayrılığınız çok da şey değil yani.. Aklı selim düşünmeye başlayınca ayrıldınız diye üzüldüğünüzle üzülüp kurtuldunuz diye sevineceksiniz. Tabi onun ayaklarına kapanmayıp, yörüngesinden çıkıp aklıselim düşünme aşamasına geçebilirseniz.

Sen kendine saygı duymazsan kimse sana saygı duymaz.

Benim de üniversitede bir ilişkim vardı, olmaz olsun. Şimdi nasıl ya diyorum, sonra da şükrediyorum. Beni de arkadaşlarımdan uzaklaşmaya ikna etmişti içten içe. Ve biliyor musun, etkisinden kurtulana kadar “yaaa ama iyi insan özünde” diyordum, tanıdık geldi mi? (Ki ben ayrılmıştım gerçeklerin farkına varınca) Hayır su perisi, o kötü bir insan. (Evlenene kadar hayatıma başka insanlar da girdi, çok üzüldüğüm de oldu, ama ondan başka kötü insan tanımadım, yani hayatımdan çıkan her insana kötü yaftası yapıştırmıyorum, ama o kötüydü işte) Bunu lütfen kabullen, Allah ıslah etsin de, önüne bak.

Şu özünde iyi erkeklere hastayım, yapılabilecek her türlü pisliği yaparlar ama özünde iyi. İyi insan görmesek inanıcaz.

Başınıza gelen her şeyi hak eden kadınlardansınız siz de. Kendisini bu şekilde elin oğluna adayıp mutlu olan bir kadın görmedim ben. İnsan kendi değerini kendi yaratır.

Şimdi ya ilişkinizi bir hata olarak görüp, bundan ders çıkarıp hayatınızda yeni bir sayfa açın ya da gidin özür dileyin yalvarın yakarın, barışın ve kötü bir hayata adım atın.

işte bü yüzden şaşırıyorum daha 1 yıllık evliyken boşananlara bu ilişki bas bas bağırıyoo bu evlilikte mutsuz olacağınızı
ama siz yinede evleniyorsunuz böyle adamlarla sonrada çok değişti diyip boşanıyorsunuz değişen sizsiziniz halbuki kapanan gözleriniz açılıyor beyninizi kullanmaya başlıyorsunuz

Dediklerinizi günde milyon defa düşünüyorum uygulayamıyorum ama. Bir şey uapmadığım halde onca şeyi yaşamam hak mı? Neden bana bunları hak gördü? Seven gerçekren yapar mıydı? Evet tüm suö bende fazla değer verdim, fazla fedakar oldum, fazla sevgimi gösterdim. Yaşamadan kimse bilemez ama ben yelkenleri hemen suya indiren biri değildim. İlk zamanlar asla böyle değildi, benim kendisini değiştirdiğimi söylüyprdu sürekli. Bölümüm gereği erkek ortamındayım sürekli kızdan çok erkek arkadaşım var ve o da bunu biliuordu. Ama erkeklere karşı her zaman mesafemi korumasını bilem biriudim. 5 yıldır fakültede bir insan bile gelip benimle konuşmadı, çünkü öyle herkese yelkenleri suya imdiren biri değilim. Duruşum var bunun farkındaydım. Gerçekren iyi biri olduğunu düşündüğüm için başladım ilişkiye, uzaktan yürütmeye çalıştım. Sırf o gelmiyor diye her hafta annesinin evinde kalırdım, istanbula gittş ayda iki defa yanına giderdim. Doğum günümde bile benim yanıma geleceğine benim onun yanına hitmemi önerdi. Daha eahat edermişiz! Bunca fedakarlığın sonu beni peçete gibi kullanması mı? Ona göre çok vicdanlı ona göre beni çoo sevdi ona göre beni ailemden bile kıskandı ına göre kimseye göstermediği tavizi bana gösterdi ona göre kaybetmekten en çok kendisş korkru. Ama haftada bir engellemekren hakaret ermektenn çekinmedi.

nerden bulursunuz bu numuneleri bekarken annesini evini temizlemek nedir ya oğlum var gelse evimi temizlese kız arkadasi saygı duymam
Zaten saygı duyulmadım. Ama bana sürekli sen bu evin gerçek kızısın sen bu evin gerçek sahibisin diyip durdular. Ütü masası olmadan ütü bile yapmışlıpım vardır ve 14 gömlek i.... daha neler

Bu p.z.venklerin alayı da özünde çok iyi insan aralarında bir tane bile özünde kötü bi davar yok.
Ona o kadar yalvardım kş beni bırakmasın diye şimdi teyzelerimi bile engellemekten çekimmedi. Bana bir mesaj daha atatsan babana söylerşm senş diyerek tehdit etti. Ama içimde kalan ona söylemek şstediğim onca şey var ki

Ay vok cok cok şükür iyi birisi.iyi hali bu ise, kötü halini bir düşün. Sizin en büyük hataniz ailenize sırt cevirmeniz ve onlara göstermediğiniz özeni baskalara göstermeniz.buda o kişiye yaranmak için. Kendinizi böyle ezdirmeye devam ederseniz sonunuz hiç iyi olmaz.ayrica burda bir açıp bakın kv de ile yaşayan kaç bayan memnun. Ama Şükür cok iyi biri. Küfür ederken, hakaret erdeken dolu dolu bakıyordu

kac yasindasiniz? ona gore yorum yapacagim.

Her dediğinize katılıyorum ama sizin ayrılığınızda çok şey değil yanlış oldu. O ilişkide neler yaşandığı neden bunları yaptığım elbet nedenlerş vardır. O bana ailesşyle tanıştırınca dünyaları verdiğini sandı. Çünkü hayatına bir çok kişi girmiş ve hiçbir zaman 3. Aydan ailesiyle tanıştırmamış, 4 senelik ilişkisinde bile ailesiyle bu kadar haşır neşir olmamış. Ona göre ailesi de kendisi de bana çok değer verdi. Ben hayatıma kolayca birilerşni alamıyorum veya çıkartamıyorum. Asıl sorunum bu ve nasıl baş edecem bilmiyorum. Engellemeleri yapması gereken benim ama o yapıyor. Bir daha yazarsam babama kadar gideceğini söyledi, bu zamana kadar bununla bir çok defa tehdit etti beni ama en sonunda dayanamayıp ablana küfür edecek kadar şahsiyetsizsin dedm diye bunu yutmayacağını Söyledi. Hasaas noktasından vurmuşum ama o beni nerelerden vurmadı ki.. çok ğzgünüm gerçekren

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…