- 2 Şubat 2019
- 129
- 19
- 13
- Konu Sahibi superisi444
-
O küfürlerin hiçbirini ğzerime almıyırum amayüzünü değil, küfürlerini getir aklına...
Ona göre herkes yaparmış benim yaptığımı! Annesiyle yaşamak zorundaydım, bir gün oturmuş hayal kuruyorduk çocuklardan konu açıldı. Bana şöyle bir soru sordu.’annem çocuklarımızı hortumla dövse ne yaparsun’ bende annen öyle bir şey yapmaz dedim. Yaparsa dedş yapmaz dedim ablanın çocuklarına öyle yapmıyor ki dedim nasıl sevdiğini görüyoeum. Ama onlar bizim değil ki abimin benim çocuklarım bizim annemin olur dedi kanım dondu. Sonra cevap ver ne yapaeaın dedi, çocuklarımı kurtarırım elinden dedim yanş anneme kaeşı mı geleceksin dedi. Ağlayarak sen ne diyorsun dedim böyle yapmayacaksın dedi sessizce oturup annemin sinirinin geçmesni bekleyeveksin dedi. Sonra hıçkırıklara boğuldum sana şaka yaptım dedi sinirlenince hoşuma gittş sadece dedi ama anneme karşı helemezsin dedi orası ayrı.
evlenince aldırır üzerine, merak etme...O küfürlerin hiçbirini ğzerime almıyırum ama
Size bu anlattıklarım yaşadıklarımın özeti sadece. Ama o bunların hiçbirini kabul etmşyor.Adam zirdeli ve hala pesinden ağlıyorsunuz. Normal bir insan böyle birşey sorur mu? Aslinda onlari hortumla dövmeli. Ve hayir. Sizden bekledikleri hiç normal degil. 5 sene evligim esimin annesinin evini bir kere temizlemedim. Ne Münasebet. Şükret kızım. Ağlayıp sızlayip durma. Psikolojik destekte almalisin
Kendine zaman ver. Ayrılık yeni olduğu için canın çok yanıyordur şimdi. Aklına hep iyi şeyler geliyordur. Ettiği hakaretler aklına gelse bile kalbin "ama o bir tek sana böyle kötü davranıyor, başkalarına karşı çok iyi biri." savunmasını yapıyordur. Hatta bundan sonra hayatına girecek kişiler onu benim kadar sevmese bile benim sevdiğim insan o kişilere iyi davranacak, mutlu olacak ama ya ben? Ben bu mutsuzlukla bu acıyla ne yapacağım diye düşünür durursun? Her şeyi yaptım, içimdeki bütün sevgiyi verdim neden bana onca hakareti etti diye sorgularsın. Şuan bir çatışma halinde olabilirsin kendi içinde. Bir yandan kalbin onu savunuyor, o bana bu kötülükleri yaptı ama o gerçekten iyi biri bunu biliyorum eminim diyor, diğer yandan aklın; evet hatalarım olmuştur belki ama ben bu kadar kötülüğü hakareti hak edecek ne yaptım bu kadarı fazlaydı diyor..Çünkğ yüzü her önüme geldiğinde canım acıyor
Pardon yaa okuduğum şeyler bunlar hep geleceğini yazayım dedim, kusura bakma banane zatenBir daha yalvaracağımı söylemiyorum. Hiç tanımadığım beni hiç tanımayan insnalara azıcık sıkıntımı derdimi anlatıyorum. Lütfen tepkiniz bu olacaksa yazmayın. Bide bu şekilde tavır kaldıramayavam. Ben söylediklerinizde haksızsınız demiyorum evet haklısınız ama şu anda durumum bu ve içimi her şeklde boşaltmaya çalışıyorjm
Yazdıklarınızı ağlayarak okudum bu kadar güzel anlatılırdı ancak. Ama ben pişman olmasını istiyorum, gerçekten şu yaşadıklarımı görüp acımı anlamasını istşyorumKendine zaman ver. Ayrılık yeni olduğu için canın çok yanıyordur şimdi. Aklına hep iyi şeyler geliyordur. Ettiği hakaretler aklına gelse bile kalbin "ama o bir tek sana böyle kötü davranıyor, başkalarına karşı çok iyi biri." savunmasını yapıyordur. Hatta bundan sonra hayatına girecek kişiler onu benim kadar sevmese bile benşm sevdiğim insan o kişilere iyi davranacak, mutlu olacak ama ya ben? Ben bu mutsuzlukla bu acıyla ne yapacağım diye düşünür durursun? Her şeyi yaptım, içimdeki bün sevgiyi verdim neden bana onca hakareti etti diye sorgularsın. Şuan bir çatışma halinde olabilirsin kendi içinde. Bir yandan kalbin onu savunuyor, o bana bu kötülükleri yaptı ama o gerçekten iyi biri bunu biliyorum eminim diyor, diğer yandan aklın; evet hatalarım olmuştur belki ama ben bu kadar kötülüğü hakareti hak edemek ne yaptım bu kadarı fazlaydı diyor..
Bu yazdıklarım da belki yanılıyorumdur.
Sana şunu demek istiyorum. Kendinde hata arama olur mu? Bu süreç sancılı ve biraz canını yakan bir süreç. Şuan inanmasan da zamanla acın hafifleyecek ve gerçekleri görebileceksin. Bu acıyı yaşayan tek kişi değilsin, yalnız değilsin. Güçlüsün. Suan bu şekilde güçlü hissetmiyorsan kendini bu xa normal. Zamanla iyileşeceksin ve bu günlerin geri de kalmış olacak. Tabii bu geçen zamanı en iyi şekilde geçizmek lazım. O yüzden canın ne kadar acısa da sorumluluklarını yapmaktan vazgeçme. Okuluna odaklan. İnan geçecek. Karşına iyi insanların çıkması umuduyla...
Size bu anlattıklarım yaşadıklarımın özeti sadece. Ama o bunların hiçbirini kabul etmşyor.
Bana bunları nedne hak gördü biliuor musunuz? Benim 10 yılluk kardeşim dediğim insan ve ailemde tanıyor her derdimizi anlatırız birbirimize lisede 5 arkadaştık 2 kız 3 erkek bağımızı hiç koparmadık. Bir tanesiyle aynı fakültedeyim bir gün evime defterimi almaya geldi sadece kapıdan alıp gitti. Neden ona söylememişim geleceğini diye beni itham etti, 5 yıllık yine aileminde tanıdığı bana abla diyen kardeşim yaşında insanı gece aradım diye itham etti. Ara dedim ara sor ne konuşmuşuz ki o çocuk benim için zamanında platonik olarak sevdiğim bieiyle gidip konuşan bie insan. Bütün bu hakarerleri bunlae yüzünden yaptı. Sana göre doğru bama höre yanlış dedi. Sizce neresi yanlış, benim gözüm ondan başka tek bieini bile görmedi. Zaten bir başkasında olsa aklım neden kendşmş bu derece aşağı çekeyim onxa hizmetş yapayımHer zir deli deli olduğunu kabul etse, en azından kendinden gidip tedavi olur veya insanlardan uzak durur. Adam resmen deli. Ben hayatimda "annem cocuklarimizi hortumla dövse ne yaparsin" diyen bir insan duymadim. Ve o şaka yapmıyordu. Vereceğiniz tepkiyi olcuyordu ve şimdiden sindirmeye çalışıyor sizi. Bende anneyim. Iki çocuğum var. Eşim böyle bir cümleyi kurmayi şaka olarak dahi kuramaz. Bilir dünyayı başlarına yıkarım, söz konusu çocuklar ise. Insan elin çocuğu için böyle bir cümle kurmaz. Bunlarin etkisinden kurtulman lazim. Psikolojik destek al bir süre
Sana bir şey daha söyleyeyim mi? Bu isteğin de normal şuan ayrılık yeni olduğu için. İnsan içinden diyor ki; tamam kabul ediyorum bir daha asla onunla olamayacağım. Ama Allahım nolur beni anlasın. Onu ne kadar sevdiğimi, söylediği hakaretlerin canımı nasıl yaktığını ya en basitinden benim kalbimin nasıl yandığını bir gün anlasın. Sadece bir gün bile olsa o acıyı hissetsin pişman olsun nasıl elinin tersiyle ittiğini, ben ona tüm kalbimi verirken onun kalbimi bu denli acıttığını, hayatımı alt üst ettiğini ama en önemlisi o söylediği sözlerden dolayı pişmanlığı lütfen yaşasın diye istekte bulunman da normal. Şuan inanması çok güç biliyorum ama inanki geçecek.Yazdıklarınızı ağlayarak okudum bu kadar güzel anlatılırdı ancak. Ama ben pişman olmasını istiyorum, gerçekten şu yaşadıklarımı görüp acımı anlamasını istşyorum
ÖZünde iyi biri olmadığını göstermek için her şeyi yapmış da anlamamışsınızŞimdi söze nasıl başlanır bilmiyorum.. ilk zamanlar çok güzel giden bir ilişkim vardı herkesin olduğu gibi... anaç yapım var ve herkesi hemen sahiplenim fedakarlığın dibine vuruyorum. Bunu erkek arkadaşıma gösterdikçe daha fazlasını istedi, neler yapmadım. Annesinin evinde temizlik mi yapmadım, ablasının evinde ablasına hizmet mi etmedim... tam tatile gidecekken karar değiştirip ablasının yanına ağrıya mı gitmedim... haketmediğim hakaretler, küfürler.. ama özünde çok çok iyi biri... ben o kadar kendine güvenen ve dik bir insandım ki beni olmadık şekle soktu. Ailemi bile karşıma aldım, konuşmadım.. ona göre onun yüzünden karşıma almadım ailemi... daha 5 gün olmadı ve biriyle konuştuğunu düşünüyorum. Şimdi iyi ki bırakmışsınız diyeceksiniz ama ben hala seviyorum ve özünde gerçekren iyi biri olduğunu biliyorum. Ve evlendiğimizde annesiyle yaşama zorunluluğum vardı.
Bu şekilde yazıyorum çünkü insanİn bu dönem içinde sanki volkan patlıyor gibi oluyor. Anlatmak istiyor. Anlaşılmak istiyor. Etrafındakilere anlattığında bazen verilen cevaplara; " evet haklısınız ama canım yanıyor" diye söyleniyor ya da " beni kimse anlayamıyor içimdeki bu acıyı kimse görmüyor" diye düşünüyor. Ben seni anladığımı belirtmek için kendimce bir şeyler yazmaya çalıştım. Seni anlıyorum, içindeki acıyı da tahmin edebiliyorum. Canının yanması da üzülmen de normal. İyileşmek için kendine zaman ver ve o kişiden uzak dur. Şimdi bunu deyince de (ben zaten ona yazamam ki , o da bana asla artık yazmaz kurtulmuştur benden bir daha hiç yazmaz diye düşünüyor olabilirsin) onu takip ettiğin hesapların varsa hepsini kapat kendi iyiliğin için. Zaman tanı, bu süreçte yürüyüş yap gün içinde. Okula yönel. Geçecek.Sana bir şey daha söyleyeyim mi? Bu isteğin de normal şuan ayrılık yeni olduğu için. İnsan içinden diyor ki; tamam kabul ediyorum bir daha asla onunla olamayacağım. Ama Allahım nolur beni anlasın. Onu ne kadar sevdiğimi, söylediği hakaretlerin canımı nasıl yaktığını ya en basitinden benim kalbimin nasıl yandığını bir gün anlasın. Sadece bir gün bile olsa o acıyı hissetsin pişman olsun nasıl elinin tersiyle ittiğini, ben ona tüm kalbimi verirken onun kalbimi bu denli acıttığını, hayatımı alt üst ettiğini ama en önemlisi o söylediği sözlerden dolayı pişmanlığı lütfen yaşasın diye istekte bulunman da normal. Şuan inanması çok güç biliyorum ama inanki geçecek.
Yapma Allah aşkına sevmek biraz da merhametten geçer saygıdan geçer adam seni ailesine amele etmiş. Ben evli olduğum halde yapmıyorum senin yaptıklarını. Temizlik yapmak nedir ya hizmetçi dediğimiz kişi bile bu işi parayla yapıyo. Karşılığında ne aldın kendine bi sor. Emin ol yeni sevgilisine yaptırmaz. Seni sevgili gibi görmüyor bence evlenip işini gücünü yaptırabileceği biri gibi görmüş. Tatilini erteliyorsun ama o seninle gelseydi tatil yapsaydınız sevgili gibi bunları hiç düşünmedin mi acaba falan demedin mi yazık kendine bunu yapma. Bunun için mi okuyorsun. Çok diğergamsan bunu annene babana yap canım. Bir sürü insan tavsiyede bulunmuş bence hepsini kafana kazı ve gözünü aç.Bunu ilk siz söylemiyorsunuz. O kadar aileciydi ki... tek amacım onu ailesinden koparmayacağımı göstermekti. Bana bakarken gözler dolu dolu bakıyordu. Pişmanlığını görüyordum ama bir daha yapıyordu aynı şeyleri. Ailemde bir bardak yıkamamışım onlarda makineye bile atmıyordum bulaşıklarını üstelik kendileri otururken tek bile yapardım. Kızlar ama seviyorum yüzü aklıma geldikçe canım acıyor, ya benim yaptıklarımı göremeyip başkasına bunları yapmayıp onunla mutlu olup ben burda mutsuzluğumla kalırsam.
Söylediklerimi çok yanlış degerlendirmissiniz .yelkenleri suya indirmek başka ayran gönüllü olmak cıvık ilişkiler içinde olmak başkadır. Hak etme mevzusuna gelirsek kimse hak ettiğini yaşamaz dini yönden bazı şeyler anlatırdım ama herkesin inanç sistemi farklı olabilir .Dediklerinizi günde milyon defa düşünüyorum uygulayamıyorum ama. Bir şey uapmadığım halde onca şeyi yaşamam hak mı? Neden bana bunları hak gördü? Seven gerçekren yapar mıydı? Evet tüm suö bende fazla değer verdim, fazla fedakar oldum, fazla sevgimi gösterdim. Yaşamadan kimse bilemez ama ben yelkenleri hemen suya indiren biri değildim. İlk zamanlar asla böyle değildi, benim kendisini değiştirdiğimi söylüyprdu sürekli. Bölümüm gereği erkek ortamındayım sürekli kızdan çok erkek arkadaşım var ve o da bunu biliuordu. Ama erkeklere karşı her zaman mesafemi korumasını bilem biriudim. 5 yıldır fakültede bir insan bile gelip benimle konuşmadı, çünkü öyle herkese yelkenleri suya imdiren biri değilim. Duruşum var bunun farkındaydım. Gerçekren iyi biri olduğunu düşündüğüm için başladım ilişkiye, uzaktan yürütmeye çalıştım. Sırf o gelmiyor diye her hafta annesinin evinde kalırdım, istanbula gittş ayda iki defa yanına giderdim. Doğum günümde bile benim yanıma geleceğine benim onun yanına hitmemi önerdi. Daha eahat edermişiz! Bunca fedakarlığın sonu beni peçete gibi kullanması mı? Ona göre çok vicdanlı ona göre beni çoo sevdi ona göre beni ailemden bile kıskandı ına göre kimseye göstermediği tavizi bana gösterdi ona göre kaybetmekten en çok kendisş korkru. Ama haftada bir engellemekren hakaret ermektenn çekinmedi.
Benim de aklım almıyor gerçekten babanı abini nasıl karşına alırsın böyle bi adam için adam olsa karşına al demez zaten25 yaşındayım üniversite son sınıftayım ve okulum kendisi yüzünden uzadı. Elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Onunla tanışana dek bir dersim bile yoktu kaldığım şimdi okulum uzuyor. Ona göre derslerimi kendi derslerinden bile çok daha fazla önemseyen bir insan. Doğum günümden 4 gün önce ayrıldık doğum günümde yazmadı, doğum günümden 4 gün sonea annemin vefatının 7. Yılıysı yazmadı. Ben ona uzunxa bir mesaj yazdıktan sonra yazdı ve birkaç gün sonra teyzemlerin evine kadad geldi. Sevdiğim için çuktım kendisiyle yolda elimi tuttu öptü falan filan. Masada otururken bana ayrılık konuşması yapıyor. Yapma etme dedim p bunu istiyordu, neyse ondan sonra gğzel zaman geçirdik! Ertesi günğ whatsspta instahramda birlikte fotoğrafımızı koy dedi benim babam karşı ilişkime ben babamı kadşıma almışım abimle konuşmuyorum benden böyle bir şstekte bylundu. Aklım almadı hala almyor.
Bana bunları nedne hak gördü biliuor musunuz? Benim 10 yılluk kardeşim dediğim insan ve ailemde tanıyor her derdimizi anlatırız birbirimize lisede 5 arkadaştık 2 kız 3 erkek bağımızı hiç koparmadık. Bir tanesiyle aynı fakültedeyim bir gün evime defterimi almaya geldi sadece kapıdan alıp gitti. Neden ona söylememişim geleceğini diye beni itham etti, 5 yıllık yine aileminde tanıdığı bana abla diyen kardeşim yaşında insanı gece aradım diye itham etti. Ara dedim ara sor ne konuşmuşuz ki o çocuk benim için zamanında platonik olarak sevdiğim bieiyle gidip konuşan bie insan. Bütün bu hakarerleri bunlae yüzünden yaptı. Sana göre doğru bama höre yanlış dedi. Sizce neresi yanlış, benim gözüm ondan başka tek bieini bile görmedi. Zaten bir başkasında olsa aklım neden kendşmş bu derece aşağı çekeyim onxa hizmetş yapayım
O kendine göre çok fazla fedakarlık yaptığını düşünüyor! Peki bu da ayrı bir haksızlık değil mi? Zaten onca şeyin üzerine benim yaptıklarımı yapaın demedim ki beni anlasın değer versin istedim! Yine ona göre benş anladı bana değer verdi! Ama yaptıklarım sonuna kadar yanlışmış ve kabul edilebilir değilmiş!Söylediklerimi çok yanlış degerlendirmissiniz .yelkenleri suya indirmek başka ayran gönüllü olmak cıvık ilişkiler içinde olmak başkadır. Hak etme mevzusuna gelirsek kimse hak ettiğini yaşamaz dini yönden bazı şeyler anlatırdım ama herkesin inanç sistemi farklı olabilir .
Siz kendinizi çok degersizlestirmissiniz onun gözünde ve belli ki onun için o kadar fedakarlık yapmaya hazirsiniz ki zaten karşınızdaki insan sizin için fedakarlık yapma gereksiniminde bulunmuyor.
Can yakıcı bir durum ama ders almanız gereken bir durum. Evet fazla fedakar davranmissiniz ama ben fedakarlık yaptım diye karşı tarafı da suclayamazsiniz fedakarlık yapmak sizin tercihinizdir. Biz hanımlar olarak sevgiye dair birşey olunca hemen yumusuyoruz . Yani ben bir fedakarlık yaparım iki yaparım üç yaparım ama karşı tarafda azıcık zahmet etsin bi de o gelsin benim yanıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?