Sevgilimin ailesi beni evden kovdu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bunlar tam olarak nerenin adeti?

sözlü değil nişanlı değil, kızın babasının haberi bile yok (yani babanıza o gece nerede olduğunuz konusunda yalan söylemiş oluyorsunuz)
sevgilinin evinde kalınıyor

böyle bir Houston bir California havaları

sonra asker kınası, yok kınada fotograf atmadı yok eltim onu dedi yok kaynım bunu dedi
hooop geldik mi Çorum, Antep, Kahramanmaraş...şu corona zamanı...

Bu kadar medeniyetler çatışması iyi değil. bünye kaldırmamış bak.

Ben kendim de acı bir şekilde deneyimleyerek şunu söyleyebilirim ki ortada söz,nişan vs. gibi ciddi bir durum olmadıkça sevgilinin ailesiyle bu kadar yüz göz olmamak,evlerine (hele ki yatılı) bu kadar girip çıkmamak gerekiyor..Siz bir de bu aileye rağmen evlenirseniz bu kişiyle bile bile lades dersiniz.

Abisinin eşi kim de size terbiyesiz şeyler söylüyor?
ve siz bunları duyduktan sonra o insanlarla nasıl bir araya geliyorsunuz?
o kadar yüzsüz davranmışsınız ki, insanlar ne yapsak gitmez bu kafasına gelmiş.
Bunun sevgilinizle birlikte olup olmamanızla alakası yok. Mecburmuş gibi davranan sizsiniz.

Ayrıl , karşına daha iyi insanlar çıkacaktır emin ol, sen şuan neyin içinde olduğunun farkında değilsin ama resmen kendini “yamamış “ muamelesi görüyorsun üstelik namusuna da laf atmış daha neyi bekliyorsun

Sevgilim ondan ayrılmayacağımı sanıyor. Sanırım aileside bizi yatmış sanıyor ve bu yüzden rahat. Ama yatmış bile olsam neden onlara mecbur olayım ki gerçekten aklımı yitirmek üzereyim

E mecbur degilsin iste, ayril. Burdada herkes ayril diyor ve sanki millet "beraber kal" baskisi yapiyormus gibi yorum yaziyorsun.

Konu bana pek normal yada inandirici gelmiyor. Türkiyede bir kiz sevgilinin ailesinde kalacak sonra olay çikmayacak. Millet normal yazdiginda bile dram yaratiyorsun. Ilginç dogrusu.

hala sevgilim diye bahsediyorsunuz bence siz yol yakınken kendi yolunuza bakın sevgiliyken böyle yapan aile evlenince emin olun daha beterini yapar. zaten sevgilinizde pek sizin arkanızda durmuş gibi gelmedi bana

Acaba abi ve kayınvalide baska kiz mi bu buldu sevgilinize?

Ne kadar tanış olursanız olun, sözlü, nisanli veya evli degiliniz. Hafife almaya başlıyorlar yoksa böyle.
Elin evinde kalınmaz. Babanizi da küçük düşürmüş oluyorsunuz.

Evlenmeden aile evine gidip kalirsan onlarda her sozu soylemeye cesaret bulur.sevgilinizin evinde ne isiniz var niye kaliyosunuz ben olsam hayatta kalmam.size ders olsun bir daha evlenmeden kimsenin aile evinde kalmayin.bu iliskiden de bi cacik olmaz daha simdiden boyleyse ilerisini tahmin edin bakalim

Taş yerinde ağırdır.

Neden aileler tanıştırılıyor, neden geleneksel isteme törenleri yapılıyor, işte bunun işin.
Bizde modernlik yapınca erkek tarafı cıvıyor.

Evlenince öyle yapmazlar etmezler hikayedir, tıpış tıpış gelip sizi babanızdan resmi olarak istemedikçe bu ilişkiyi daha fazla ilerletmeyin. Boyunlarını bir bükmeleri lazım, sizi hazır lokma olarak görmüşler.
Eğer yok istemeyiz falan derlerse bizim geleneklerimiz böyle diyip ayrılın.

Sevgilinizde de iş yok, çok güzel sizi annesine abisine karşı satmış, evlenecek olgunluğu göremedim. Gözünde yeriniz net.

Çok ama çok iyi düşünün.

Bakın çok samimi yazıcam iki evladım var.
İleride sevgileri olur vs yaşadıkları onları ilgilendirir.
Asla bağnaz düşüncelerim yok.

Fakat oğlumun kız arkadaşını ve kızımın erkek arkadaşını eve sokmam ve aynı şekilde erkek ve kız arkadaşlarının evlerine gitmesine izin vermem.

Oğluma kızı istedikten sonra, kızımı da istedikten sonra evime gelebilirler gidebilirler.

Siz neden değerinizi yerler altına aldırıyorsunuz.

Yattı muamelesi ne demek, siz hayat kadınımısınız da... Yattı kalktı muamelesi oluyor.

Erkek arkadaşınızda çok karaktersiz.
Madem evine soktu sizi sahip çıkacak.
Şu konuşmaları nasıl yaptırıyor size ve sonrasında da ailesi ile gayet gülerek konuşuyor.

Evlenseniz siz resmen faciayı yaşar TV programlarına çıkacak kadar büyük olaylar yaşarsınız.

yoo gayet kalan çok da kız var bunda bir tuhaflık da yok.

hatta ben oğluyla sevgilisine 2 sokak ötede kendi eliyle ev tutup dizen, gelip temizleyen oğlan anası bile gördüm perdelerine kadar yıkadı astı gözümle şahidim- komşum çünkü. hatta ayrı ev olmasa kadın daha memnun olurdu, daha az para giderdi çünkü, paracı biraz, oğlanla kız iş pişirecekleri zaman evden çıkmayı tercih ederdi ayrı eve masraf edeceğine.

ama bu bahsettiğim ailenin oğlana asker kınası yapıp kıza da gelin bohçası yapacağını sanmıyorum...evlenirlerse yani, evlenekcelerini de sanmıyorum. evlenseler de oğlanın ailesinin düğün yapacağını sanmıyorum. yaparlarsa kendileri yaparlar. kendi içinde tutarlı yani durum.

ben bu yarı amerikan yarı niğdeli tutarsız durumları çözemiyorum.

Altına imzamı atarım.
Sonra yok neden Türk kadınları bu kadar geleneksel, yok yabancılar böyle değil bizimkiler eski kafalı vs vs.

Sen abine bir telefon açıp nasıl aşkımı evden kovarsın diyemiyorsun ki evladım? Arkasında durmuyorsun ki sevdiğinin?

Sen evine yerleşen kadını aşağı görürsen o da kız isteme, kına, nişan , bohça diye listeyle karşına gelir burma bilezikle kapatır kimse kusura bakmasın.

Konu sahibi bostanda yetişmedi, biz yabancıyken onurunu görüyoruz, sevgilisi görememiş ailesi burada detay.

Ben olsam bacadan kovmuştum ancak yaşam onun yaşamı, karar da ona ait.

İlişkiniz çok laçkalaşmış fazla yüz göz olmuşsunuz ailesiyle. Sevgilinizin evinde kalabilirsiniz buna yanlış bakmıyorum ama kaldığınız yer onun şahsi evi değil aile yanı olunca orda durmak lazım. Lisedeydim o zamanlar arkadaşım sevgilisinin evine girer çıkardı, annesiyle araları çok iyiydi. Defalarca gördüm kadının arayıp kendi çağırdığını yok gel saçımı boya yok gel kahve içelim. Ayrıldıklarında ne oldu peki, o dünya iyisi kadın herkese zaten bizim evden çıkmazdı, oğlumun peşinden az koşmadı diye anlattı. Arkadaşımın annesinin kulağına kadar geldi epey sorun yaşandı. O zamandan ders çıkarttım öyle eve gitmeler, kalmalara gerek yok. Bu da ders olsun size. Bir sonraki ilişkinizde temkinli olun derim

Bu işlerin modernlikle alakası yok.
İnsanlar bunun farkına varmalı.
Bu dünyanın kuralı.
Çanta da keklik misali. Kendi gelenin değeri olmaz vs vs.

Bu aile kızı istemiyor ki. Hayatta kızı gidip istemezler.

Zaten bu kızında bu saatten sonra evlilik düşünmesi çok saçma olur.

Yok bence gidip kalmanız ne yazık ki yanlış, tutucu değilim asla ama malesef oğlan ailelerinde gelip kalan kıza karşı önyargı var, fazla yüzgöz olmuş gibi davranıyorlar, değer vermiyorlar... Ben de sevgilimin ailesinin evinde kalmıştım bu arada yanlış anlamayın, kınadığım için söylemiyorum, hatta annem karşı çıkmıştı. Benim eski sevgilimin annesiaçıkgörüşlü ve iyi bir kadındı hakkımda kötü bir şey de düşünmemişti ama malesef ülkemizde bunu sizi değersizleştirmek için bahane olarak kullanan aileler çıkar... Bu arada belki de iyi olmuş biliyor musunuz, gerçek yüzlerini görmüş oldunuz. Sizi kovan, size bu şekilde kötü davranan aileyle görüşmeyin bence, sevgiliniz buna tepki vermiyorsa ve onlarla hala gülerek konuşuyorsa bence sevgilinizle de görüşmeyin. Evlenince daha beterini yaparlar muhtemelen. Bence bu ilişkiyi sürdürmeden önce çok iyi düşünün...

Aslında yabancılarda bu kadar ekstrem farklılık yok, tabi bunda ailelerin evlilik sürecine bu kadar müdahil olmaması da bir etken. Hatta oğlan veya kız bakireyse garip bile karşılanabiliyor aslında ortama çok bağlı mesela geleneksel Katolik bir aileyse bu konularda bizden daha sert bile olabiliyorlar. Her ülke aynı değil tabi ki.

Bizde gerçekten eve gelen maça 3-0 yenik başlıyor. Evleneceği varsa da evlenemiyor.

Gerçekten yok bizde kızlar niye eski kafalı diyen beylerin bir aynaya bakması lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…