- 16 Şubat 2011
- 532
- 513
- 323
- Konu Sahibi _EnyalioS_
-
iki kiişi arasında geçen birşeye ailenin müdehalesini hiç anlayamıyorum.. sebepleri saçma sapan olunca özellikle... bence burda kararı sen değil o versin. sonra başına kakmasın senin için ailemi reddettim vs diye. sen özgür bırak. hatta açıkça söyle. kararı sen ver ne olursa olsun bende kabul edicem de... o zaman kafan karışmAmış da olur. çünkü onun ailesi ve bence onun sorumluluğu... o söylesin ne olacağıını..1 yıllık bir ilişkim var. Çok iyi anlaşıyoruz onunla. Ben boşandım ve bir kızım var. O ise bekar. Ben baştan beri birlikte olmamamız gerektiğini ona defalarca anlattım. Durumlarımızın uygun olmadığını, o bunu sorun yapmasa bile ilerde toplum baskısı olacağını söyledim durdum. Ama o hep öyle olmayacağını beni ve kızımı çok sevdiğini, benimle yaşlanmak istediğini söyledi. Beni çok sevdiğini biliyorum. Benim mutluluğum için hep elinden geleni hatta fazlasını yaptı. Çocuk gibi üstüme titriyor. Bi dediğimi iki etmiyor. Bunlarda sıkıntı yok ama bile bile lades dedim ben galiba. Olmayacağını ona her anlatışımdan sonra konuşmayı ve görüşmeyi kestim. O hiç gitmedi ama hayatımdan. Her seferinde yoluma çıktı, defalarca aradı. Neler yaptı neler. Ve bana evlenelim dedi. Yüzük aldı. Ben ailesinin bunu onaylamayacağını söyledim. Çünkü doğulu bir aile. O da ikna olmak zorunda olduklarını, istemezlerse kendilerinin bileceğini, benimle evlenmek istediğini söyledi. Ve süreç başladı. Ailesine söylediğinde ise kıyamet kopmuş tabi ki. Gerçi ben çok girmedim bu olaylara. O sen muhatapları değilsin, sen kendine dert etme ben halledicem dedi. Çok sıkıldığının ve üzüldüğünün farkındaydım ama anlatmıyordu da bana bişe. Ve üstünden yaklaşık 3 ay geçti. 2 gün önce bana ailesinin beni istemediğini, benim üzülmemi ve sıkıntı çekmeme razı olamayacağını, beni çok sevdiğini söyledi. Onları ikna edemiyormuş elimden bişey gelmiyor dedi. Yapamıyormuş. (Başta resti çekerim diyordu tabi) Ama benden vazgeçemiyormuş da. Evlenirsek onu evlatlıktan reddedeceklermiş hatta daha fazlasını yapıp bize rahat vermezler diyor. İşin içinden çıkamıyorum, sadece senin yanında mutlu olduğumu biliyorum dedi. Ben dün hiç aramadım ve telefonlarını da açmadım. Akşam alkol almış ve yine karşıma çıktı. Seni çok özlüyorum nolur yanımda kal diyor. Biraz uzun oldu ama kafam gerçekten çok karışık. Sizce ne yapmalıyım?
iki kiişi arasında geçen birşeye ailenin müdehalesini hiç anlayamıyorum.. sebepleri saçma sapan olunca özellikle... bence burda kararı sen değil o versin. sonra başına kakmasın senin için ailemi reddettim vs diye. sen özgür bırak. hatta açıkça söyle. kararı sen ver ne olursa olsun bende kabul edicem de... o zaman kafan karışmAmış da olur. çünkü onun ailesi ve bence onun sorumluluğu... o söylesin ne olacağıını..
Yapılacak bir şey var gibi görünmüyor
Yanında kalmanız evlenmeden bu ilişkiyi biraz daha götürür
Ama sonra, ailesi evlenmesi için illa ki bastıracaktır
O zaman daha çok üzülürsünüz
Belli ki ailesine karşı mümkün değil
Sizin yapabilecek bir seyiniz yok bence, burda her sey adama bakiyor. Acikca konusun bence, ya evlenecegiz ailen zamanla kabullenecek ya da gorusmeyecegiz de bence sekerim. Bence dogrusu da bu zaten, adam evlenmeyelim ama hayatimizin sonuna kadar birlikte takilalim kafasinda zannimca. Evlenmek istemiyorsa istemiyor eyvallah, o zaman sizi daha niye rahatsiz ediyor? Hem ana kuzusu, hem cins bence. Cocuklu biriyle evlenmeye kalktigina gore olgun yasta sanirim kendisi, daha ne anakuzulugu Allah askina, bu nasil bir karakter? Azicik guclu olsun, guclu olmayi ogrensin.
1 yıllık bir ilişkim var. Çok iyi anlaşıyoruz onunla. Ben boşandım ve bir kızım var. O ise bekar. Ben baştan beri birlikte olmamamız gerektiğini ona defalarca anlattım. Durumlarımızın uygun olmadığını, o bunu sorun yapmasa bile ilerde toplum baskısı olacağını söyledim durdum. Ama o hep öyle olmayacağını beni ve kızımı çok sevdiğini, benimle yaşlanmak istediğini söyledi. Beni çok sevdiğini biliyorum. Benim mutluluğum için hep elinden geleni hatta fazlasını yaptı. Çocuk gibi üstüme titriyor. Bi dediğimi iki etmiyor. Bunlarda sıkıntı yok ama bile bile lades dedim ben galiba. Olmayacağını ona her anlatışımdan sonra konuşmayı ve görüşmeyi kestim. O hiç gitmedi ama hayatımdan. Her seferinde yoluma çıktı, defalarca aradı. Neler yaptı neler. Ve bana evlenelim dedi. Yüzük aldı. Ben ailesinin bunu onaylamayacağını söyledim. Çünkü doğulu bir aile. O da ikna olmak zorunda olduklarını, istemezlerse kendilerinin bileceğini, benimle evlenmek istediğini söyledi. Ve süreç başladı. Ailesine söylediğinde ise kıyamet kopmuş tabi ki. Gerçi ben çok girmedim bu olaylara. O sen muhatapları değilsin, sen kendine dert etme ben halledicem dedi. Çok sıkıldığının ve üzüldüğünün farkındaydım ama anlatmıyordu da bana bişe. Ve üstünden yaklaşık 3 ay geçti. 2 gün önce bana ailesinin beni istemediğini, benim üzülmemi ve sıkıntı çekmeme razı olamayacağını, beni çok sevdiğini söyledi. Onları ikna edemiyormuş elimden bişey gelmiyor dedi. Yapamıyormuş. (Başta resti çekerim diyordu tabi) Ama benden vazgeçemiyormuş da. Evlenirsek onu evlatlıktan reddedeceklermiş hatta daha fazlasını yapıp bize rahat vermezler diyor. İşin içinden çıkamıyorum, sadece senin yanında mutlu olduğumu biliyorum dedi. Ben dün hiç aramadım ve telefonlarını da açmadım. Akşam alkol almış ve yine karşıma çıktı. Seni çok özlüyorum nolur yanımda kal diyor. Biraz uzun oldu ama kafam gerçekten çok karışık. Sizce ne yapmalıyım?
Zaten siz biliyormussunuz olmayacagini onada demissiniz
Oda is ciddiye binince belliki ailesinden yana olmus
Tabi siz hernekadar bu durumun farkinda olsanizda icerlemisiniz belli
Kizinizi dusunun:)
siz diyeceginizi demişsiniz başta, o madem tum sorunlara gögüs gerecegini düşündü ve sizi ikna etti simdi ailesinin inadını gorunce neden siniyor hemen?
bence baştaki tavrınıza devam etmeyin, eger sevginiz varsa notr davranın itmeyin onu,
fakat yanında da kalmayın, cunku olumsuz bir sonuc oldugunda siz daha cok uzulursunuz o zaman.
su an iş ona düşüyor, nasıl davranması gerektigini bırakın kendisi bulsun, özlüyorum dayanmıyorum diyip ailesini mi reddiyor yoksa sizi bir daha aramıyor mu ne karar verecekse versin szinle oyle iletisim kurmaya calıssın.
Çok haklısın canım. Ama işte gitmiyorda benim hayatımdan. Gitmeyecek onu da biliyorum. Bi şekilde yine giriyor. Ben ne kadar olmaz desemde. Bağırıyorum çağırıyorum istemiyorum sevmiyorum diyorum. Olmuyor. Çiçekler gönderiyor, kapımda beklemeler. Arkadaşlarımla konuşuyor. İş yerime geliyor. Ve ağlıyorda
seni üzmek istemem ama bu hep sorun olarak çıkar karşına.daha şimdiden bak ne kadar üzülmüşsünüz ikinizde
Çok haklısın canım. Ama işte gitmiyorda benim hayatımdan. Gitmeyecek onu da biliyorum. Bi şekilde yine giriyor. Ben ne kadar olmaz desemde. Bağırıyorum çağırıyorum istemiyorum sevmiyorum diyorum. Olmuyor. Çiçekler gönderiyor, kapımda beklemeler. Arkadaşlarımla konuşuyor. İş yerime geliyor. Ve ağlıyorda
Ağlamakla falan olmaz bu işler
Ya herşeyi göze alıp evlensin ya da gitsin
Yetişkin insanlarsınız,nereye kadar sevgili olacaksınız?
Bugün yan yana olmak değil mesele
Sen bir evlat sahibisin
Geleceğini de görebilmen lazım
evet üzüldük ama baştan kabul etmiştik zaten bunları. Zorlanacağımızı üzüleceğimizi o söylüyordu. Sen hep gül ben hakkından gelicem bunların diyordu. Benim anlayamadığım bir de bu var işte. Ne oldu da bunları söylerken yapamıyorum diyor.
siz neden git diyorsunuz ki artık, ikna etmis sizi... sonrasında da olumsuz sonucu kabul etmissiniz fakat hala arıyor... top onda artık.
bırakın sokakta mı yatar naparsa yapsın, tavrınızı koyun, "ne istedigine karar ver ona gore davran" diyin...
aileyi seciyorsa aramasın sizi, ya da sizi secsin ailesini de ikna etmek icin ugrassın edemedigi noktada da kendi kararlarını verebilecek olgun bir erkek gibi davransın.
siz olur da evlenirseniz "eş" istiyorsunuz, ikinci bir cocuk degil... ve emin olun boyle davrandıgı surece kızınızın sorunları bunun yanında hic kalmaya baslar.
Aynen öyle canım. Ben diyorum kızım olmasaydı ben seninle bir ömür boyu sevgili kalabilirdim. Ama bu mümkün değil. Onu ve onun psikolojisini de düşünmem lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?