- 23 Temmuz 2014
- 6.473
- 17.716
- 448
- Konu Sahibi saricicek2
-
Yorumları okumadım, paylaşımdan böyle anlamamıştım. Göz hapsinde olmak istemez kimse tabi, ama belki öyle insanlar değildir tanışıp değerlendirmeli bence.
ahahaha ezikler, ben olsam etrafa kaynananin yaptigini soylerdim, baska kizlarin basini yakmasinlarAyrıldık ve hemen annesine koşmuş ki kardeşi beni Instagramdan engellemişberaber ağlama partisi yapabilirler umrumda değil şu hareketten sonra
yav bacim dur daha kizi yeni kurtardik :)Yorumları okumadım, paylaşımdan böyle anlamamıştım. Göz hapsinde olmak istemez kimse tabi, ama belki öyle insanlar değildir tanışıp değerlendirmeli bence.
Sevgilisi olduğunu duyarsam baştan uyaririm kız kardeşlik adınaahahaha ezikler, ben olsam etrafa kaynananin yaptigini soylerdim, baska kizlarin basini yakmasinlar
Aynı ev demedi ama oturulan ilçe küçük zaten her yer yürüme ile 10 dkAnnesini madem bu kadar düşünüyor evlenmesin o zaman. Kimse kimsenin annesini çekmek zorunda değil. Ayri evlerde bile katlanamıyoruz aynı evin içinde yaşarsanız o 2 3 yıla kalmaz ayrılırsınız zaten kesin istemediginizi belirtin bu karardan dönmeyin. Annesinden göbek bağını kesemiyorsa koynuna kadın almayacak o zaman paşam.
Aynen altın takmada, evlilik hazırlıklarında gayet modernler ama yakın oturmaya gelince çok geleneksellerBen olsam bu laflari duyar duymaz gidip sorardım sevgilime. Siz neden çekindinizki? Maddi bekletinizin olmaması başka birşey, kandırılmak başka birşey. Adam annem üzülmesin diye size istediğiniz yerden ev bile tutamıyor. Düğün yaparken altın takarken gelenek görenekleri rafa kaldırıyorlar ama kaynanalik yapmaya gelince maşallahları var. Borç harç evleneceksiniz bari bağımsız bir hayatınız olsun. O da yok.
her şey ailenin adına olur, sonra oğlumuzun bize borcu var deyip para isterler yada oğullarına kredi çektirirler.Böyle aileler ev araba da aldırır ve kendi üstlerine yaptırır size de kredi ödetir
Onlar bedava köle ve ek maaş kartı arıyorlar kendilerineAnnesinin daha şimdiden beni maaşımı hesap edip ikisi herşeyi yapar yeter paraladi diye hesap yapması çirkin
Henuz donmediysen kabahat. Sorma bile, kac kac kac.Merhaba kadınlar kulübünün hanımları. Daha önceden başka bir konu açmıştım evlilik hazırlıklarında. Şimdi buraya yazmak istedim.
(İkimizde devlet memuruyuz 25-26 yaşlarımız)1.5 senelik güzel giden bir ilişkim var. Sevgilim bana saygılı sevgi dolu güvenilir biridir. Gözümün içine bakıyordu yani. Evlilik konuları konuşulmaya başladığında ailesiyle ortak bir tanıdıktan hoş olmayan şeyler duydum. Ben ailesiyle tanışmadim henüz.
Annesi oğlunun düğününe hiç birşey şekilde yardım etmeyeceğini gelinine bişey yapamayacağını söylüyormuş ve durumlarıda var gayet yapabilirler ayrıca oğlunun kendi sözünden asla çıkamayacağını kendi maaşımızla kredi çekip yapacağımızı zaten benim çalıştığımı altın İnci istemeyecegimi ve onların göz hapsinde olacağımızı açıkça belirtmiş toplu bir ortamda. Sevgilime bunu anlatamadım ama şöyle bir durum var 8 senelik devlet memuru ve tüm maaşını bu zamana kadar ailesine vermiş bir birikimi yok kendine özel. Dedim bırak biz yapalım herşeyi ama iki aileye eşit mesafede oturalım ne sizinkiler ne bizimkiler karışamasın. Fakat bu talebim kabul görmedi 2-3 sene otururuz sonra taşınırız hemen gidersem annemler üzülür dedi ama ben ikna olamadım ve bizi ayrılık noktasına getirdi. Gidelim dediğim yerde şu anki oturduğu yere yarım saat. Sevgilime göre annesi kanatsız bir melek ama sevgilimin söyledikleriyle annesinin toplu ortamda söyledikleri çok farklı, fakat ona duyduklarımi söyleyemedim malesef
Burada sizlerin tecrübesini okuyorum evlilikte aile tutumu çok önemli, ama eşlerin tutumu daha çok önemli. Yol yakınken dönmeli miyim?
Hahaaaaha aklıma geldi de yeni mezundum ananeme komşusu haber yollamıştı "torunu atandıysa istemeye gelicez". Zahmet etmesinler maaş kartımı yollarım demiştimAynen altın takmada, evlilik hazırlıklarında gayet modernler ama yakın oturmaya gelince çok gelenekseller
her şey ailenin adına olur, sonra oğlumuzun bize borcu var deyip para isterler yada oğullarına kredi çektirirler.
Gelinde sıkıntı çeker.
Onlar bedava köle ve ek maaş kartı arıyorlar kendilerine
Bulabilirlerse selam söylesinler.
Çeyizi sen yap, evi sen geçindir, memurluk yap çalış, sonra gel kaynananın yanına ev işine çabala
Adamda kılını kıpırdatmasın senin için
Böyle evlilik olmaz olsa sonu gelmez.
Çeyiz eşyası dediğin sana kaldı, bu gün değilse yarın yine sen kullanacaksın ona üzülme. Düğün için kredi çekip dolandırılan kadın da çok.Ben böyle bir hata yapıp baya borca girdim malesef yani çeyiz eşyaları almıştım ufaktan.
Ayrıldık kesin olarak ve kardeşiyle Instagramdan takiplesiyorduk. Kız hemen engelledi bile beni hahahahah Gerçekten sinirim bozuldu ve Allah kurtardı beni
Emin ol şu yaptığın için ömür boyu kendine teşekkür edeceksin. Şimdi canın yanıyor biliyorum ama 3 gün ağlamak ömür boyu ağlamaktan iyidir. Takdir ediyorum seni. Kendine en büyük iyiliği yaptınAyrıldık ve hemen annesine koşmuş ki kardeşi beni Instagramdan engellemişberaber ağlama partisi yapabilirler umrumda değil şu hareketten sonra
Çok şükür eşiniz düzgün bir insanmışÇeyiz eşyası dediğin sana kaldı, bu gün değilse yarın yine sen kullanacaksın ona üzülme. Düğün için kredi çekip dolandırılan kadın da çok.
Biz de alyanstan sete her şeyi benim çektiğim krediyle aldık. Üstüne onun ailesinin eşim üzerine borçları vardı, onları kapattık. Ve nişanlı da değildik. Şerefsiz olsa çok rahat dolandırırdı. Ama sağ olsun ne düğün takılarından ne bizim mesemizden benim rızam olmayan bir kuruşu bile kimse görmedi. Çok şükür şanslıydım
Bende öyle düşünüyorum ileride aglayacagima şimdiden üzülürüm biraz geçer gider. Genciz güzeliz hallederizEmin ol şu yaptığın için ömür boyu kendine teşekkür edeceksin. Şimdi canın yanıyor biliyorum ama 3 gün ağlamak ömür boyu ağlamaktan iyidir. Takdir ediyorum seni. Kendine en büyük iyiliği yaptın
Artık erkek aileleri sapıttı gerçekten kadını para kapısı görmeye başladılar hele garanti bir işi varsa.. sanki onlar için dirsek çürüttükHahaaaaha aklıma geldi de yeni mezundum ananeme komşusu haber yollamıştı "torunu atandıysa istemeye gelicez". Zahmet etmesinler maaş kartımı yollarım demiştim
Erkek aileri gelin almayı unutmuşlar... Oğullarını altından sanıyorlar heraldeAynen altın takmada, evlilik hazırlıklarında gayet modernler ama yakın oturmaya gelince çok gelenekseller
her şey ailenin adına olur, sonra oğlumuzun bize borcu var deyip para isterler yada oğullarına kredi çektirirler.
Gelinde sıkıntı çeker.
Onlar bedava köle ve ek maaş kartı arıyorlar kendilerine
Bulabilirlerse selam söylesinler.
Çeyizi sen yap, evi sen geçindir, memurluk yap çalış, sonra gel kaynananın yanına ev işine çabala
Adamda kılını kıpırdatmasın senin için
Böyle evlilik olmaz olsa sonu gelmez.
Çok şükür Çok sınavdan geçirdim kendisini alırkenÇok şükür eşiniz düzgün bir insanmış
Ne mutlu size Allah daim etsinÇok şükür Çok sınavdan geçirdim kendisini alırken
Eskiden çalışan gelin istemezdi kimse. Çalışan kadının evine ne hayrı olacak denirdi. Şimdi bakıyorum herkes çalışan gelin arıyor. Mümkünse de devlette öğretmen olsun. Hem para kazanır hemde erkenden eve gelir oglumuzun hizmetini görür diye düşünüyorlarHahaaaaha aklıma geldi de yeni mezundum ananeme komşusu haber yollamıştı "torunu atandıysa istemeye gelicez". Zahmet etmesinler maaş kartımı yollarım demiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?