sevgilimin işi ve ailem

Acıkcası su durumda o işletme satılmadan aileleri tanıstırmamalısın

Genelev ve alkolden toplanan vergilerle ayakta duruyor bu ülke :)

çocuk beni çok seviyor bende onu çok seviyorum ailem istediği için kapatırmış ama borçları ödeyip babasını iyileştirdikten sonra yaparım bunları diyor .

Dini konular yasak onun için bence siz diyanete bir danisin bu durumda ne oluyor diye. Ailenizi de anlıyorum lakin çocuğun babası hasta. Sizin aileniz onları işi biraksa gecindirir mi?

çocuk beni çok seviyor bende onu çok seviyorum ailem istediği için kapatırmış ama borçları ödeyip babasını iyileştirdikten sonra yaparım bunları diyor .

Ablacim benim sahsi fikrim, cocuk babasi duzeldikten sonra da isyerini ailene sebep kapatmasin yazik olur. Kendi alaninda is bulamadi diyorsun. Ulkede issizlik aldi basini gitti. Cocugun halihazirda para getiren bir isyeri de var. Duzgun, efendi, sorumluluk sahibi de bir insan. Belki ailen yumusar. Yani ailen de eminim ulke sartlarini goruyordur, hayat cok pahali ve issizlik dizboyu. Elinde kazanc getiren bir kaynak varsa birakmasin.

Cocugun kendi meslegi nedir?

öğretmen. banka sektöründe de tecrübe sahibi bir kaç bankadan iş teklifi aldı ancak oradan alacağım maaş babamın tedavisine ve borçları karşılamaya yetmez diyerek kabul etmedi .

Yani çocuk manav olsa, millete 1 kilo yerine 900 gram ürün verse, çürükleri satsa sorun yok. Namusuyla babasına sahip çıksa sorun var? Ailenizin düşünce tarzı değişik..
bunu anlatamıyorum ki abim iş aradığı dönemde bankadan kabul edildi ancak kendi bankada haram faiz var diyerek gitmedi annemde aman dürüstlük sana mı kaldı demişti abimin o söylediğine yani abim bankada çalışsa sıkıntı yoktu onun için ama hemen hemen aynı olan durumda sevgilime sıkıntı çıkarıyorlar

ailen biraz empati yapsa keşke ortada maddiyat gerektiren bir sağlık sorunu var ne yapsın ortada mı bıraksın. ülkenin durumu ortada maaşlar belli. maaşlı çalışanların eğer yönetici vs değillerse yaşam standartları belli. abine aman dürüstlük sana mı kaldı diyip sevgiline kesinlikle olmaz demeleri bana ikiyüzlü geldi işlerine geldiği gibi yani. ailen sevgilini istemiyor da yokuşa sürüyor olabilir mi? aileler birbirinden biraz farklı gibi sizin ailenizin daha farklı hassasiyetleri olduğu için karşı tarafı istemiyor ama siz sevdiğiniz için ses edemiyor olmasınlar sakın

Haramsa da günahı onlara değil ya

Bana göre bu mantık hatalı

Sonuçta işini değiştirse de Adamın geçmişi değişmeyecek ki

Hepsi çok sevdi aslında özellikle annem teyzeme damadım geldi tanışmaya vs. Diye anlatıyordu ama bi öyle diyor bi böyle şaştım kaldım

Neden hic sasirmadim acaba

Yani böyle aileleride anlamıyorum karakteri düzgün dürüst kızana iyi bir eş olacak mı mutlu eder mi bunları bırakmışlar sanki keyfinden bu isi yapıyor çocukda hırlı değil hırsız değil ailesine babasına sahip çıkan aslan gibi evlat.

Herkes ama herkes " haram yer". İlla bir şeyi çalmak gerekmiyor haram yemek için : torpille işe girmek de haram, zorla birilerinden vergi alıp kendi inancını finanse etmek de haram ( örnek Türkiye ), fiş vermemek ve vergiden kaçırmak da haram, sigortasız ve kaçak işçi çalıştırmak da haram, soruları çalmak ve ona göz yummak da haram, soruları çalana ve göz yumana oy veren de işlenen harama ortak... dümdüz okunan kitapta belki bunlsr yoktur , yada kulağa üfleyen hoca bunlar hakkında laf üflemez ama sırf oralarda geçmiyor diye bunlar birçoklarının kafasında " kesin haram değildir" de olabilir ama bunkar milyonlarca insan içinde kabul edilemez derece gayri ahlaki şeyler.

Ben tibet budisti oldugum icin haram helal konusundan cok suna deginmek istedim, alkolun uyusturucudan ne farki var?
Uyusturucu satiyor dese ortaligi yikarsiniz ama alkol deyince neden herkesin gunahi kendine oluyor?
Alkol de bagimlilik yapiyor, ocaklari sonduruyor, olumcul hastaliklara yol aciyor.
Tek farki devletin yasaklamamis olmasi. Ama en az uyusturucu kadar zararli.

Çünkü soru ; bu zararlı ve onu sattığı için " haram " olayı değil , gayet dini alt yapılı bir şey,yani ses çıkaranlar yani su günah bu günah değil demiyor . iÖte yandan devlet her zararlı şeyi yasaklıyor mu, mesela şeker , özellikle gazlı içeçekler çoçukları için bir felaket!

Ve evet alkol ve uyuşturucu arasında dağlar kadar fark var, özellikle eroin metafetamin gibi ( tek dozda bagımlı yaparlar). Alkol ise çoğu kimsede zıvanadan çıkmazsa bagımlılık yapmaz, Her uyuşturucu da aynı değil; esrar ile eroin aynı kefeye koyulmaz, cezaları bile farklı..

Ek: Ben de Amish'im.

Son düzenleme:
Konu haram olayi degil zaten. Ben yorumlara tepkiliyim. Metamfetamin daha hizli bagimlilik yapiyor elbet, ancak ickiye ulasim daha kolay oldugu icin alkol bagimlilik orani dunya genelinde daha yuksek.
Alkolu ve sekeri, kolayi ayni kafeye koymaniz da sacma olmus.

Hayır değil; alkol belli yaştan sonra satın alinabilir, kolayı her yaş grubu tüketir( bilinçsiz yani sonuçlarını gözetemeyerek). Obezite çağ hastalığı ve Fast food kültürü ve gazlı içeçek tüketimi ile müthiş ilgisi var, o yüzden okullarda gazlı içeçek satışını yasaklatmaya çalışıyorlar aktivistler.

Neyse ben kaçar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…