- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.024
- 348
++++
İş yok , yok yani ekonomi berbat. Neden bu çocuk iyi işleyen mekanı kapatsın ki?
İçkiden toplanan vergi devletin kasasına gitmiyor mu? Gidiyor. Sağlık hizmeti, eğitim hizmeti, sosyal güvence parası olarak kullanılmıyor mu ? Kullanılıyor.
Toplanan vergileri yerken helal, ama satan insanların yaptığı iş ve elde ettiği kazanç haram?? Milletimizin kafalarrrrr güzel.
Çocuk ailesine bakıyor, sorumlu davranıyor, para da getiriyor ama kimseye yaranamıyor. Çocuğun başında bunca dert varken bir de ailen kafa ütüsü yapacaksa bence bu işe baştan kalkışmayın.
çocuk beni çok seviyor bende onu çok seviyorum ailem istediği için kapatırmış ama borçları ödeyip babasını iyileştirdikten sonra yaparım bunları diyor .
çocuk beni çok seviyor bende onu çok seviyorum ailem istediği için kapatırmış ama borçları ödeyip babasını iyileştirdikten sonra yaparım bunları diyor .
öğretmen. banka sektöründe de tecrübe sahibi bir kaç bankadan iş teklifi aldı ancak oradan alacağım maaş babamın tedavisine ve borçları karşılamaya yetmez diyerek kabul etmedi .Ablacim benim sahsi fikrim, cocuk babasi duzeldikten sonra da isyerini ailene sebep kapatmasin yazik olur. Kendi alaninda is bulamadi diyorsun. Ulkede issizlik aldi basini gitti. Cocugun halihazirda para getiren bir isyeri de var. Duzgun, efendi, sorumluluk sahibi de bir insan. Belki ailen yumusar. Yani ailen de eminim ulke sartlarini goruyordur, hayat cok pahali ve issizlik dizboyu. Elinde kazanc getiren bir kaynak varsa birakmasin.
Cocugun kendi meslegi nedir?
bunu anlatamıyorum ki abim iş aradığı dönemde bankadan kabul edildi ancak kendi bankada haram faiz var diyerek gitmedi annemde aman dürüstlük sana mı kaldı demişti abimin o söylediğine yani abim bankada çalışsa sıkıntı yoktu onun için ama hemen hemen aynı olan durumda sevgilime sıkıntı çıkarıyorlarYani çocuk manav olsa, millete 1 kilo yerine 900 gram ürün verse, çürükleri satsa sorun yok. Namusuyla babasına sahip çıksa sorun var? Ailenizin düşünce tarzı değişik..
Hepsi çok sevdi aslında özellikle annem teyzeme damadım geldi tanışmaya vs. Diye anlatıyordu ama bi öyle diyor bi böyle şaştım kaldımailen biraz empati yapsa keşke ortada maddiyat gerektiren bir sağlık sorunu var ne yapsın ortada mı bıraksın. ülkenin durumu ortada maaşlar belli. maaşlı çalışanların eğer yönetici vs değillerse yaşam standartları belli. abine aman dürüstlük sana mı kaldı diyip sevgiline kesinlikle olmaz demeleri bana ikiyüzlü geldi işlerine geldiği gibi yani. ailen sevgilini istemiyor da yokuşa sürüyor olabilir mi? aileler birbirinden biraz farklı gibi sizin ailenizin daha farklı hassasiyetleri olduğu için karşı tarafı istemiyor ama siz sevdiğiniz için ses edemiyor olmasınlar sakın
bunu anlatamıyorum ki abim iş aradığı dönemde bankadan kabul edildi ancak kendi bankada haram faiz var diyerek gitmedi annemde aman dürüstlük sana mı kaldı demişti abimin o söylediğine yani abim bankada çalışsa sıkıntı yoktu onun için ama hemen hemen aynı olan durumda sevgilime sıkıntı çıkarıyorlar
Neden:)Neden hic sasirmadim acaba
Ben tibet budisti oldugum icin haram helal konusundan cok suna deginmek istedim, alkolun uyusturucudan ne farki var?
Uyusturucu satiyor dese ortaligi yikarsiniz ama alkol deyince neden herkesin gunahi kendine oluyor?
Alkol de bagimlilik yapiyor, ocaklari sonduruyor, olumcul hastaliklara yol aciyor.
Tek farki devletin yasaklamamis olmasi. Ama en az uyusturucu kadar zararli.
Konu haram olayi degil zaten. Ben yorumlara tepkiliyim. Metamfetamin daha hizli bagimlilik yapiyor elbet, ancak ickiye ulasim daha kolay oldugu icin alkol bagimlilik orani dunya genelinde daha yuksek.Çünkü soru ; bu zararlı ve onu sattığı için " haram " olayı değil , gayet dini alt yapılı bir şey, yani günahlı münahlı değil olay. Öte yandan devlet her zararlı şeyi yasaklıyor mu, mesela şeker , özellikle gazlı içeçekler çoçukları için bir felaket!
Ve evet alkol ve uyuşturucu arasında dağlar kadar fark var, özellikle eroin metafetamin gibi ( tek dozda bagımlı yaparlar). Alkol ise çoğu kimsede zıvanadan çıkmazsa bagımlılık yapmaz, Her uyuşturucu da aynı değil; esrar ile eroini aynı kefeye koyulmaz, cezaları bile farklı..
Konu haram olayi degil zaten. Ben yorumlara tepkiliyim. Metamfetamin daha hizli bagimlilik yapiyor elbet, ancak ickiye ulasim daha kolay oldugu icin alkol bagimlilik orani dunya genelinde daha yuksek.
Alkolu ve sekeri, kolayi ayni kafeye koymaniz da sacma olmus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?