- 23 Ağustos 2012
- 51.444
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.560
- 898
Neden:)
Evet satin alinabilir tuketilebilir. Bunu saglayan devlet. O yuzden insanlar uyusturuya baktiklari gibi bakmiyorlar olaya.Hayır değil; alkol belli yaştan sonra satın alinabilir, kolayı her yaş grubu tüketir( bilinçsiz yani sonuçlarını gözetemeyerek). Obezite çağ hastalığı ve Fast food kültürü ve gazlı içeçek tüketimi ile müthiş ilgisi var, o yüzden okullarda gazlı içeçek satışını yasaklatmaya çalışıyorlar aktivistler.
Neyse ben kaçar.
Evet satin alinabilir tuketilebilir. Bunu saglayan devlet. O yuzden insanlar uyusturuya baktiklari gibi bakmiyorlar olaya.
Yasal konumu insanlarin bakis acisini degistiriyor sadece. Yoksa alkol tek kelimeyle zehir.
Ben de karaciger yetmezligini anlatmak istemem sana acikcasi:)Ayşenaz şimdi gece yarısı sana şarap faydaları ile ilgili makale getırmek ıstemıyorum ama genelleme istesen , ne dersin. Ve ayrıca devlet yasaklamadı diye farklı değil bakış, çünkü gerçekten aynı şey değiller:)
Ben de karaciger yetmezligini anlatmak istemem sana acikcasi:)
Cunku bu tur seyleri anlayabilmek icin 6 yil okudum.
Neyse ben benden daha cok bildigini zanneden 300 hastayla ugrasiyorum her gun zaten phillycigim.Peki sevgili 6 yıl okuyan Ayşenaz'cığım. Günde kaç bardak, alkol oranı kaç ve ne kadar süre ile alkol tüketmek, karaciğer yetmezliğine sebep olur? Kaç vaka üzerine ne kadar çalışma okudun?
Kimse sana su gıbı alkol iç ama karaciğerin yeni oğan gibi olacak demiyor:) içki ne kadar sağlıklı olmasa bile ( zehir değil) özellikle kimyasal uyuşturucular ile aynı değil deniyor ; methafethamin, flakka, ice, LSD, bonzai, eroin vs.vs.
Ben tibet budisti oldugum icin haram helal konusundan cok suna deginmek istedim, alkolun uyusturucudan ne farki var?
Uyusturucu satiyor dese ortaligi yikarsiniz ama alkol deyince neden herkesin gunahi kendine oluyor?
Alkol de bagimlilik yapiyor, ocaklari sonduruyor, olumcul hastaliklara yol aciyor.
Tek farki devletin yasaklamamis olmasi. Ama en az uyusturucu kadar zararli.
Asiri doz icki sonucu hayati tehlikesi olan cok hasta goruyorum. Cherry sen demissin ki asiri doz ickiden olmek mumkun degil.Simdi ablacim bazi kimyasallar yasal, bazilari degil. Nikotin, kafein, icki yasal kimyasallar; uyusturucu ise yasal olmayan kimyasallar arasinda.
Genel sebep, uyusturucuda asiri doz aliminin kolay olmasi, oysaki asiri doz nikotin veya ickiden olmek pek de mumkun degil.
Alkol 1920lerde ABD'de soyledigin sebepler yuzunden yasaklandi, yuvalari dagittigi ve sagliga zararli oldugu icin. 2. Dunya Savasi siralarinda geri geldi.
Alkol yasaklanirsa ayni mantiga sebep o zaman sigara, puro vb tutun ve kafein de yasaklanmali. Karaciger yazdin madem, akcigerin ne gunahi var degil miAlkol seven insanlar da, sigara icen, kahve icen insanlar da yetiskinler, bir gun baginli olabileceklerinin ve akciger/karacigerlerinin aldigi zararin farkindalar. Soyle soyleyeyim, keyif verici kimyasallar cok uzun zamandir nerdeyse insan evriminin baslangicindan beri insan hayatinda. Tutun, icki vb gunluk kullanilan kimyasallari gunluk hayattan ayirmak bana artik cok da mumkun gelmiyor. Tabi ki asiri tuketimi sagliga zararli ama 1 mg kafeinle 1mg LCDyi veya morfini asla karsilastiramazsin, ayni sey degiller cunku uyusturucu hizli sekilde olume sbebeiyet verebiliyor. Olay bu.
Asiri doz icki sonucu hayati tehlikesi olan cok hasta goruyorum. Cherry sen demissin ki asiri doz ickiden olmek mumkun degil.
Bu paragraftan sonra koptum olaydan zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?