Siz dok-tor de-ğil-si-niz!Yahu mesele sadece kişisel bakımı değil neden anlamak istemiyorsunuz? Öyle olsa zaten 6 ay niye konuşayım? Dış görünüşe bakıp yargılamak kolay da insanları, işin içini az çok bilince üzülüyorum.
Mesele kişisel bakımını öğretmek değil. Ruhsal durumu için ne yapabilirim diye soruyorum. Ruhsal durumu düzeldikten sonra ister kendine bakar, ister bakmaz ama sağlıklı bir insan değil maalesef.
Bizi dinlemeyecek, annecilik oynayacak. Sonra çok ağlayacak haberi yok. Herkes kendi bilir valla. Mutsuzluğa koşar adım gidiyorsa yapabilecek bir şey yok.Hayat çok kısa Pamuk Hanım. Olmayan anlamları yükleyip varmış gibi zaman harcamak için hele daha da kısa. Adamı tanıdığı yok zaten, bir bağ oluşmamış. İnternetten tanışmış, altı ay ancak olmuş. Ne ara süper kahramanı olacak kadar bağlandı? 3.5 puanlı ağlak romantik/ dram filmi senaryosu gibi değil mi?
İnsanların enerjileri vardır ve etraflarını etkilerler. Mesela tanıdığım biri var, o kadar ferah, dingin bir enerjisi var ki, yarım saat konuşsanız pamuk gibi olursunuz. Benim enerjim ise tam manasıyla patlamadır, şakalar, kahkahalar patlatırım, bulunduğum ortamın sakin kalma ihtimali pek yoktur. Ama bazılarınınki ise kara bulut gibi maalesef. Havayı bile ağırlaştırıyorlar. Ve bu size de yansıyor.
Önersem de gitmez işte. Gitmesi için ne yapabilirim sorun orada. Elinden tutup zorla götüremem tabi de, keşke bir şekilde iyi olmadığına ve tedaviye ihtiyacı olduğuna ikna edebilsem. Onu yapayım, zaten yeterli bana.Siz dok-tor de-ğil-si-niz!
Hangi yeterliliğinizle birinin ruhsal durumunu düzelteceksiniz pardon? Eğitiminiz nedir?
Yapayım derken yıkabilirsiniz. Psikolojik rahatsızlıklar öyle bir arkadaş desteği ile düzelebilecek şeyler değillerdir.
En en fazla profesyonel destek almasını önerirsiniz, o kadar.
Ya bir de ruhsal hastalığı olan birini daha önce hiç görmüş mü de tedavi etmeye kalkışıyor acaba? Sorumlu olmadığı şeyleri yüklenmekteki ısrarcılığı ilginç.Bizi dinlemeyecek, annecilik oynayacak. Sonra çok ağlayacak haberi yok. Herkes kendi bilir valla. Mutsuzluğa koşar adım gidiyorsa yapabilecek bir şey yok.
Valla aklıma tek gelen şey telepati yoluyla mesaj göndermek falan olur bu durumda.Önersem de gitmez işte. Gitmesi için ne yapabilirim sorun orada. Elinden tutup zorla götüremem tabi de, keşke bir şekilde iyi olmadığına ve tedaviye ihtiyacı olduğuna ikna edebilsem. Onu yapayım, zaten yeterli bana.
Ben boyle birine saygi duyamam mesela. Saygi duymadigim adama asik da olamam.Sevgilim 26 yaşında, çalışıyor ve yalnız yaşıyor. 6 aydır konuşuyoruz kendisiyle, ilk başlarda önemsememiştim ama buluştukça çok gözüme batmaya başladı içinde bulunduğu durum. Saçları hep yağlıdır, uzadığında asla kolay kolay kestirmez öyle uzun ve yağlı saçla dolaşır, galiba kimsenin fark etmediğini zannediyor bilmiyorum. Hep aynı kıyafetleri giyip durur, çalıştığı halde kendisine yeni bir kıyafet, ayakkabı falan asla almıyor bir türlü anlam veremiyorum. Pinti biri de değil ama kendi için hiç harcama yapmıyor. Şu ana kadar hep gözlemledim, daha oturup bunları söylemedim hiç yüzüne. Daha bir sürü şey söyleyebilirim ama uzatmayayım, kısacası gerçekten kişisel bakımını yapabilen biri değil. Evine hiç gitmedim ama muhtemelen evi de çok derli toplu değildir.
Sizce ne yapmalıyım? Açıkçası psikolojisinin normal olduğunu düşünmüyorum, depresyonda gibi geliyor. Onu nasıl iyileştirebilirim?
Bir zahmet insanları böyle yıkık alıp düzeltme hevesi de normal değil önce kendinizle ilgilenin kendinize destek olum hiç mi canınızın değeri yok neyse ne sonuçta çocuk pis biz de ne hayatlar yaşıyoruz ama pis değiliz sadece bu değil sadece siz de değil biri aşk acısı çekeni düzeltir biri madde bağımlısını düzeltir anlamıyorum sebep ne o yaşa kadar olamamış herife selam vermem zaten hazır düzgünü varken elin manyağını çocuk gibi ben niye avutayımZihin okumak değil, konuşup vakit geçirdik birlikte. Neyse, en iyisi boşvermek sanırım. Herkes aynı şeyi söylüyorsa vardır bir nedeni. Bende hem bakımlı, hem iyi huylu, hemde hayat dolu bir insan arayayım (!)
Peki siz kimsiniz de adama teşhis koyuyorsunuz. İnternetten üç beş konuşmayla nasıl vardınız o kanıya. Konuyu bakım sorunu olarak açan sizsiniz. Yorumlarda ona göre gelir ne bekliyordunuz.Siz mi konuştunuz adamla? Siz nereden tanıyorsunuz da bu kadar kesin konuşuyorsunuz? Durduk yere böyle düşünmüyorum zaten sırf bakımı sorunlu olsa 6 ay zaten konuşmam.
Nedennn? Sen doktormusun hastanemisin elin pinti pasaklısını tedavi etmek sanamı kaldıı galiba hiç işin gücün yokYa tam sevgililik gibi de değil aslında. İnternetten tanıştık, iyi anlaşıyorduk birkaç kez buluştuk. İyi biri özünde, sırf tipine göre yargılamak istemiyorum. Bir sorunu var bence, biraz da iyileştirmek istiyorum onu sanırım.
Bir psikiyatristten kendisi için randevu alabilirsin, daha da yapacak bişeyin yok emin ol.Yahu mesele sadece kişisel bakımı değil neden anlamak istemiyorsunuz? Öyle olsa zaten 6 ay niye konuşayım? Dış görünüşe bakıp yargılamak kolay da insanları, işin içini az çok bilince üzülüyorum.
Mesele kişisel bakımını öğretmek değil. Ruhsal durumu için ne yapabilirim diye soruyorum. Ruhsal durumu düzeldikten sonra ister kendine bakar, ister bakmaz ama sağlıklı bir insan değil maalesef.
Bir iki kere görüştüğün adam için niye böyle bir misyon yükledin kendine?Yahu mesele sadece kişisel bakımı değil neden anlamak istemiyorsunuz? Öyle olsa zaten 6 ay niye konuşayım? Dış görünüşe bakıp yargılamak kolay da insanları, işin içini az çok bilince üzülüyorum.
Uzak durmalısın.Bende severim tek başıma olmayı, kafa dinlemeyi, insanlardan uzaklaşmayı. Ama bu çocuğun yalnızlığı normal gelmiyor bana.
Hiç öyle bir hava görmedim kendisinde. İçinden bulunduğu durumu isteyip, bilerek yaşamıyor, hayatta vakit dolduruyormuş gibi sanki. Tecrübenizi dikkate alacağım.
Konuyu nasıl açtığımın ne önemi var ki? Buradaki herkes insanları yargılama peşinde. "Ailevi sorunları var" desem, "ailevi sorunu olmayan birini bul" dersiniz. "Psikolojik tedavi görüyor, ondan bakımına dikkat etmiyor" desem, "sende normal psikolojide birini bul" dersiniz. Sırf bakım diye açtığımdan değil, genel olarak böylesiniz siz. Hepiniz. Herkes sizin gibi önüne gelene yargı dağıtıp şutlamıyor.Peki siz kimsiniz de adama teşhis koyuyorsunuz. İnternetten üç beş konuşmayla nasıl vardınız o kanıya. Konuyu bakım sorunu olarak açan sizsiniz. Yorumlarda ona göre gelir ne bekliyordunuz.
Misyon değil. Yapmasam da olur. Sadece böyle yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum.Bir iki kere görüştüğün adam için niye böyle bir misyon yükledin kendine?
Adam kendine alisveris yapmiyor diye psikolojik sorunlu teskisi koyup yargi dagıtan sizsiniz yalnız. Belki adam çok fazla harcama yapmayı gereksiz buluyor. Var böyle insanlar ve gayet normal. Gezmiyor vs diyen de sizsiniz belki adam evcimen evinde vakit geçiriyor. Tüm bunlardan depresyon teşhisi koyan da yine siz.Konuyu nasıl açtığımın ne önemi var ki? Buradaki herkes insanları yargılama peşinde. "Ailevi sorunları var" desem, "ailevi sorunu olmayan birini bul" dersiniz. "Psikolojik tedavi görüyor, ondan bakımına dikkat etmiyor" desem, "sende normal psikolojide birini bul" dersiniz. Sırf bakım diye açtığımdan değil, genel olarak böylesiniz siz. Hepiniz. Herkes sizin gibi önüne gelene yargı dağıtıp şutlamıyor.
Sadece internetten konuşmadık, buluştuk, görüştük pek çok kez.
Hababam Sınıfı Ahmet gibi tavırları bir bırakırsanız, rahatlayacaksınız, biz de öyle.Konuyu nasıl açtığımın ne önemi var ki? Buradaki herkes insanları yargılama peşinde. "Ailevi sorunları var" desem, "ailevi sorunu olmayan birini bul" dersiniz. "Psikolojik tedavi görüyor, ondan bakımına dikkat etmiyor" desem, "sende normal psikolojide birini bul" dersiniz. Sırf bakım diye açtığımdan değil, genel olarak böylesiniz siz. Hepiniz. Herkes sizin gibi önüne gelene yargı dağıtıp şutlamıyor.
Siz ne yapmak istediğinize pekala karar vermişsiniz. Ne desek boş. Neden konu açtınız buraya bunu anlayamadım. Yanlış diyoruz bana doğru geliyor diyorsunuz buyrun o halde.Konuyu nasıl açtığımın ne önemi var ki? Buradaki herkes insanları yargılama peşinde. "Ailevi sorunları var" desem, "ailevi sorunu olmayan birini bul" dersiniz. "Psikolojik tedavi görüyor, ondan bakımına dikkat etmiyor" desem, "sende normal psikolojide birini bul" dersiniz. Sırf bakım diye açtığımdan değil, genel olarak böylesiniz siz. Hepiniz. Herkes sizin gibi önüne gelene yargı dağıtıp şutlamıyor.
Çok fazla harcama mı? Yahu adam yırtık ayakkabıyla geziyor. Günlerce aynı kıyafeti giyiyor bu normal mi çalışan bir insan için? Hadi tamam evcimen diyelim, insan evde bir durur iki durur. Tek başına ne yapacak evcimen bir insan? Taş olsa çatlar yalnızlıktan. Hele ki 26 yaşında.Adam kendine alisveris yapmiyor diye psikolojik sorunlu teskisi koyup yargi dagıtan sizsiniz yalnız. Belki adam çok fazla harcama yapmayı gereksiz buluyor. Var böyle insanlar ve gayet normal. Gezmiyor vs diyen de sizsiniz belki adam evcimen evinde vakit geçiriyor. Tüm bunlardan depresyon teşhisi koyan da yine siz.
Gidin adama psikolojik sorunların var doktora git deyin bakalim aaa tamam canım sen öyle diyorsan öyleyimdir mi diyecek. Hayal aleminde yasiyorsunuz.
Neden konu açtım? Bu kişiyi etkili ve güzel bir şekilde profesyonel destek almaya nasıl ikna edebilirim diye açtım.Siz ne yapmak istediğinize pekala karar vermişsiniz. Ne desek boş. Neden konu açtınız buraya bunu anlayamadım. Yanlış diyoruz bana doğru geliyor diyorsunuz buyrun o halde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?