Sevgilimin özbakım sorunu

Siz dok-tor de-ğil-si-niz!
Hangi yeterliliğinizle birinin ruhsal durumunu düzelteceksiniz pardon? Eğitiminiz nedir?
Yapayım derken yıkabilirsiniz. Psikolojik rahatsızlıklar öyle bir arkadaş desteği ile düzelebilecek şeyler değillerdir.
En en fazla profesyonel destek almasını önerirsiniz, o kadar.

Bizi dinlemeyecek, annecilik oynayacak. Sonra çok ağlayacak haberi yok. Herkes kendi bilir valla. Mutsuzluğa koşar adım gidiyorsa yapabilecek bir şey yok.

Önersem de gitmez işte. Gitmesi için ne yapabilirim sorun orada. Elinden tutup zorla götüremem tabi de, keşke bir şekilde iyi olmadığına ve tedaviye ihtiyacı olduğuna ikna edebilsem. Onu yapayım, zaten yeterli bana.

Bizi dinlemeyecek, annecilik oynayacak. Sonra çok ağlayacak haberi yok. Herkes kendi bilir valla. Mutsuzluğa koşar adım gidiyorsa yapabilecek bir şey yok.
Ya bir de ruhsal hastalığı olan birini daha önce hiç görmüş mü de tedavi etmeye kalkışıyor acaba? Sorumlu olmadığı şeyleri yüklenmekteki ısrarcılığı ilginç.

Valla aklıma tek gelen şey telepati yoluyla mesaj göndermek falan olur bu durumda. Öneremiyoruz, ima edemiyoruz. Eee o zaman? Telepatiyle beynine girip doktora git diye fısıldayacağız, tiktok ritüelleri mode on.

Ben boyle birine saygi duyamam mesela. Saygi duymadigim adama asik da olamam.

Zihin okumak değil, konuşup vakit geçirdik birlikte. Neyse, en iyisi boşvermek sanırım. Herkes aynı şeyi söylüyorsa vardır bir nedeni. Bende hem bakımlı, hem iyi huylu, hemde hayat dolu bir insan arayayım (!)
Bir zahmet insanları böyle yıkık alıp düzeltme hevesi de normal değil önce kendinizle ilgilenin kendinize destek olum hiç mi canınızın değeri yok neyse ne sonuçta çocuk pis biz de ne hayatlar yaşıyoruz ama pis değiliz sadece bu değil sadece siz de değil biri aşk acısı çekeni düzeltir biri madde bağımlısını düzeltir anlamıyorum sebep ne o yaşa kadar olamamış herife selam vermem zaten hazır düzgünü varken elin manyağını çocuk gibi ben niye avutayım

Siz mi konuştunuz adamla? Siz nereden tanıyorsunuz da bu kadar kesin konuşuyorsunuz? Durduk yere böyle düşünmüyorum zaten sırf bakımı sorunlu olsa 6 ay zaten konuşmam.
Peki siz kimsiniz de adama teşhis koyuyorsunuz. İnternetten üç beş konuşmayla nasıl vardınız o kanıya. Konuyu bakım sorunu olarak açan sizsiniz. Yorumlarda ona göre gelir ne bekliyordunuz.

Nedennn? Sen doktormusun hastanemisin elin pinti pasaklısını tedavi etmek sanamı kaldıı galiba hiç işin gücün yok

Bir psikiyatristten kendisi için randevu alabilirsin, daha da yapacak bişeyin yok emin ol.

Bir iki kere görüştüğün adam için niye böyle bir misyon yükledin kendine?

Uzak durmalısın.

Peki siz kimsiniz de adama teşhis koyuyorsunuz. İnternetten üç beş konuşmayla nasıl vardınız o kanıya. Konuyu bakım sorunu olarak açan sizsiniz. Yorumlarda ona göre gelir ne bekliyordunuz.
Konuyu nasıl açtığımın ne önemi var ki? Buradaki herkes insanları yargılama peşinde. "Ailevi sorunları var" desem, "ailevi sorunu olmayan birini bul" dersiniz. "Psikolojik tedavi görüyor, ondan bakımına dikkat etmiyor" desem, "sende normal psikolojide birini bul" dersiniz. Sırf bakım diye açtığımdan değil, genel olarak böylesiniz siz. Hepiniz. Herkes sizin gibi önüne gelene yargı dağıtıp şutlamıyor.

Sadece internetten konuşmadık, buluştuk, görüştük pek çok kez.

Adam kendine alisveris yapmiyor diye psikolojik sorunlu teskisi koyup yargi dagıtan sizsiniz yalnız. Belki adam çok fazla harcama yapmayı gereksiz buluyor. Var böyle insanlar ve gayet normal. Gezmiyor vs diyen de sizsiniz belki adam evcimen evinde vakit geçiriyor. Tüm bunlardan depresyon teşhisi koyan da yine siz.
Gidin adama psikolojik sorunların var doktora git deyin bakalim aaa tamam canım sen öyle diyorsan öyleyimdir mi diyecek. Hayal aleminde yasiyorsunuz.

Hababam Sınıfı Ahmet gibi tavırları bir bırakırsanız, rahatlayacaksınız, biz de öyle. Hepiniz kötüsünüz, utanın kendinizden diye haykırmadığınız kaldı. He bacım, en melek sensin, biz de şeytanın yeryüzündeki temsilcileri.

Siz ne yapmak istediğinize pekala karar vermişsiniz. Ne desek boş. Neden konu açtınız buraya bunu anlayamadım. Yanlış diyoruz bana doğru geliyor diyorsunuz buyrun o halde.

Çok fazla harcama mı? Yahu adam yırtık ayakkabıyla geziyor. Günlerce aynı kıyafeti giyiyor bu normal mi çalışan bir insan için? Hadi tamam evcimen diyelim, insan evde bir durur iki durur. Tek başına ne yapacak evcimen bir insan? Taş olsa çatlar yalnızlıktan. Hele ki 26 yaşında.

Siz ne yapmak istediğinize pekala karar vermişsiniz. Ne desek boş. Neden konu açtınız buraya bunu anlayamadım. Yanlış diyoruz bana doğru geliyor diyorsunuz buyrun o halde.
Neden konu açtım? Bu kişiyi etkili ve güzel bir şekilde profesyonel destek almaya nasıl ikna edebilirim diye açtım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…