Dediğiniz gibi hayat yeterince zor, bir de daha da zorlaştıracak insanlarla mı uğraşacağız?tabii ki karşımızdaki kişinin de mükemmel olmasını bekleyemeyiz ama bu demek değil ki sorunlu tipleri düzeltmekle uğraşalım, kaldı ki düzelmiyorlar zaten. ben de olmayanı zorlamadım ve hayatımdan çıkardım. arkadaş olarak kalmak istedi, ben istemedim. bana iyi gelmeyen insanın hayatımda ne işi var? iş, hayat pahalılığı, aile derken yeterince stresli bir hal aldı zaten yaşamak, nefes almak. bi de elin adamını mı çekelim di mi ama :)
konu sahibinin kafası epey iyi zaten ona kelime bile söylemiyorum. bana iyi gelmeyeni tercih etmemek, saçını yıkamayan adama katlanmamak bencillikse dünyanın en güzel bencilliğini yapıyorum o zaman, eyvallah
bak bi kitapta şunu okudum: Neye layık olduğunu belirleyen şey, senin ne hissettiğindir. Eğer sen, layık değilim diye düşünüyorsan layık olmuyorsun ve çevrendeki insanlar sana öyle davranıyor. Eğer, ben bunu hak ettim, bana yakışıyor diyorsan çevren de sana hak verip hak ettiğini, yakıştığını düşünüyor.
bunu diyenler sonunda kendisi hasta oluyoriyileştirmek istiyorum onu sanırım.
Kaç yaşındasın tatlım sen. Kimse kimsenin rehabilitasyon merkezi değildir. Daha mutlu olacağın ilişkiler kurYa tam sevgililik gibi de değil aslında. İnternetten tanıştık, iyi anlaşıyorduk birkaç kez buluştuk. İyi biri özünde, sırf tipine göre yargılamak istemiyorum. Bir sorunu var bence, biraz da iyileştirmek istiyorum onu sanırım.
Çok mu aşıksınız da bu ruh emiciyi hayatınızda tutuyorsunuz?
Sıkıntıları yok adamın . Sadece pis.Ya tam sevgililik gibi de değil aslında. İnternetten tanıştık, iyi anlaşıyorduk birkaç kez buluştuk. İyi biri özünde, sırf tipine göre yargılamak istemiyorum. Bir sorunu var bence, biraz da iyileştirmek istiyorum onu sanırım.
İnsan kendine pis kokmazmış, ex kaynanan gibiler yüzünden yazın dolmuşa binemiyoz.Benim eski eşim de öyleydi hiç temizliğe önem vermiyordu, mesela biz sevgiliyken hep ben diyordum duşa giricegim çıkınca yazarım diye o hiç öyle birşey demiyordu bn dediğimde yine mi diyordu, kırk yılda bir duşa gireceğm diyordu , bnde kendi kendime diyordum ki yok ya duşa giriyordur sabah uyandığında belki giriyor yada gece yatmadan önce giriyor illaki banada mi söylücek , saçlari hep yağlıydi İnce telli saçlari var diye öyle gözüküyor sanıyordum :) evlendik Allah'im o nedir bir insan kaç gün yıkanmaz 35 hayır haftalarca sadece o değil anneside öyleydi, ben aksine hergun duş alan insanım onlar benim hergun duşa girmeme şaşırdılar , bende onların o hâline şaşırdım, eski kayınvalide arada laf carpardi bana kimi hergun yıkanır yinede kokuyormuş yani ben oluyormuşum o kokan kişi :) , kimiside yıkanmaz ama kokmuyormuş yani kokmayan kategoride onlarmış
Ay nasıl kokmaz ya ben azcık terleyim hemen hissediyorum. Bence tıbbi bir sorun yoksa koksalar bile umursamıyorlar.İnsan kendine pis kokmazmış, ex kaynanan gibiler yüzünden yazın dolmuşa binemiyoz.
E heralde yani siz ne sanmıştınız. Sevgili yapacağımız adamı meyve seçer gibi secmemiz lazım zaten?Meyve seçer gibi insan seçiyoruz ya, bu normal mi? Bizim istediğimiz gibi değilse canı cehenneme, haklısınız.
Sonra gelip buraya konu açıyorlar ama ben adam ettim kıymet bilmedi, beni beğenmez oldu, ellere gitti diye.Konuyu nasıl açtığımın ne önemi var ki? Buradaki herkes insanları yargılama peşinde. "Ailevi sorunları var" desem, "ailevi sorunu olmayan birini bul" dersiniz. "Psikolojik tedavi görüyor, ondan bakımına dikkat etmiyor" desem, "sende normal psikolojide birini bul" dersiniz. Sırf bakım diye açtığımdan değil, genel olarak böylesiniz siz. Hepiniz. Herkes sizin gibi önüne gelene yargı dağıtıp şutlamıyor.
Sadece internetten konuşmadık, buluştuk, görüştük pek çok kez.
Iyyyyy lan daha banyo kapısından dışarı adım atmadan tekrar terliyoruz ne diyor bunlar yaBenim eski eşim de öyleydi hiç temizliğe önem vermiyordu, mesela biz sevgiliyken hep ben diyordum duşa giricegim çıkınca yazarım diye o hiç öyle birşey demiyordu bn dediğimde yine mi diyordu, kırk yılda bir duşa gireceğm diyordu , bnde kendi kendime diyordum ki yok ya duşa giriyordur sabah uyandığında belki giriyor yada gece yatmadan önce giriyor illaki banada mi söylücek , saçlari hep yağlıydi İnce telli saçlari var diye öyle gözüküyor sanıyordum :) evlendik Allah'im o nedir bir insan kaç gün yıkanmaz 35 hayır haftalarca sadece o değil anneside öyleydi, ben aksine hergun duş alan insanım onlar benim hergun duşa girmeme şaşırdılar , bende onların o hâline şaşırdım, eski kayınvalide arada laf carpardi bana kimi hergun yıkanır yinede kokuyormuş yani ben oluyormuşum o kokan kişi :) , kimiside yıkanmaz ama kokmuyormuş yani kokmayan kategoride onlarmış
26 yaşında insanı kolay kolay değiştiremezsin. Kendini yıpratma, evlilik düşünüyorsan eğer böyle huyları sana battığı sürece evlilikte olmaz ki olmasın zatenSevgilim 26 yaşında, çalışıyor ve yalnız yaşıyor. 6 aydır konuşuyoruz kendisiyle, ilk başlarda önemsememiştim ama buluştukça çok gözüme batmaya başladı içinde bulunduğu durum. Saçları hep yağlıdır, uzadığında asla kolay kolay kestirmez öyle uzun ve yağlı saçla dolaşır, galiba kimsenin fark etmediğini zannediyor bilmiyorum. Hep aynı kıyafetleri giyip durur, çalıştığı halde kendisine yeni bir kıyafet, ayakkabı falan asla almıyor bir türlü anlam veremiyorum. Pinti biri de değil ama kendi için hiç harcama yapmıyor. Şu ana kadar hep gözlemledim, daha oturup bunları söylemedim hiç yüzüne. Daha bir sürü şey söyleyebilirim ama uzatmayayım, kısacası gerçekten kişisel bakımını yapabilen biri değil. Evine hiç gitmedim ama muhtemelen evi de çok derli toplu değildir.
Sizce ne yapmalıyım? Açıkçası psikolojisinin normal olduğunu düşünmüyorum, depresyonda gibi geliyor. Onu nasıl iyileştirebilirim?
Bu kadar kesin bir cümle kurduğunuza göre uzmanlığınız var öyle değil mi?Kisisel temizligine hakikaten dikkat etmiyorsa bu psikolojik olarak zor bir donemden gectigini isaret eder.
Sorun, böyle huylarının batmaması zaten26 yaşında insanı kolay kolay değiştiremezsin. Kendini yıpratma, evlilik düşünüyorsan eğer böyle huyları sana battığı sürece evlilikte olmaz ki olmasın zaten
Tabii ki bu hastalıklarda kişisel bakıma özen gösterilmediği görülür.Psikolojiyle yakından ilgiliyim, bipolarin depresif doneminde, sizofreninin erken belirtilerinde ozbakima dikkat etmemek vardir. Psikolojiyle ufacik bile ilgilenen kisi bunu bilir. Uzmanlik gerektirmez :)pamuk musun nesin
Bir yola gireceksen gerçekten depresyonda olduğunu düşünüyorsan elinden tut bilmediği hijyenine, kıyafet seçimine destek ol kibar yolla tabi.Kendine göre toparla yani adamı.Ben olsam ciddi bir şey hissediyorsam kendimce kendime onu eleştirmek yerine yardımcı olurdumSevgilim 26 yaşında, çalışıyor ve yalnız yaşıyor. 6 aydır konuşuyoruz kendisiyle, ilk başlarda önemsememiştim ama buluştukça çok gözüme batmaya başladı içinde bulunduğu durum. Saçları hep yağlıdır, uzadığında asla kolay kolay kestirmez öyle uzun ve yağlı saçla dolaşır, galiba kimsenin fark etmediğini zannediyor bilmiyorum. Hep aynı kıyafetleri giyip durur, çalıştığı halde kendisine yeni bir kıyafet, ayakkabı falan asla almıyor bir türlü anlam veremiyorum. Pinti biri de değil ama kendi için hiç harcama yapmıyor. Şu ana kadar hep gözlemledim, daha oturup bunları söylemedim hiç yüzüne. Daha bir sürü şey söyleyebilirim ama uzatmayayım, kısacası gerçekten kişisel bakımını yapabilen biri değil. Evine hiç gitmedim ama muhtemelen evi de çok derli toplu değildir.
Sizce ne yapmalıyım? Açıkçası psikolojisinin normal olduğunu düşünmüyorum, depresyonda gibi geliyor. Onu nasıl iyileştirebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?