Sevgilimin özbakım sorunu

Sırf kişisel bakımına göre böyle düşünmüyorum ki. Genel hali davranışları da böyle düşündürttü bana.
 
Zaten beni aşan bir durum olduğunun farkındayım. Tek başıma yapabileceğim şeyler değil en azından normal olmadığını, yardıma ve desteğe ihtiyacı olduğunu ona hissettirebilirsem o yeterli benim için. Bunu nasıl yapabileceğimi soruyorum burada ama herkes ya eleştiriyor, ya da motamot şeyler yazıp duruyor. Hayattaki herkes sizin tecrübe ettiğiniz insan gibi mi artık gerçekten sıkıldım bu yorumlardan.
 
Sırf kişisel bakımına göre böyle düşünmüyorum ki. Genel hali davranışları da böyle düşündürttü bana.
Bazı insanların yapısı böyle. Hepsine hasta demek yanlış olur. Velev ki hasta diyelim. Cidden böyle bir sorumluluk altına girmek istiyor musunuz? Çok yakınım biri hasta benim, inanın hiç kolay değil. Öyle bile isteye güle oynaya haydi herkese yardım edelim huhuuuu denecek gibi bir durum değil. Zamanla sizi de etkilemeye başlayacak. Biz de diyoruz ki elinizi bu denli taşın altına koymanız için yeterince güçlü sebepleriniz yok. Hadi benim ailem, kanım canım, ben yaparım. Ama siz niye yapasınız? Ayrıca başta yanında olup da zamanla yapamayacağınızı anlamanız da olasılık. Bu o kötülük olarak lanse ettiğiniz terk etme durumundan da beter bir durum olur. Bunu da unutmayın.
Çok yakın dostun olur, ne bileyim aşık olduğun ömrünü adadığın adam olur, kocan olur, çocuğunun babası olur, ailenden biri olur. Tabi ki bu insanları kaderine terk etmek seçenek bile olamaz. Bahsettiğiniz acımasızlık ve bencillik burada devreye girer. Ama sizin durumunuzda bunlar söz konusu değil. Niye inatla anlamak istemiyorsunuz?
 
Tamam cafede oturken gelsin selam tanışabilir miyiz desin, yine bu misyonda mı olurdunuz? Ben hesabı öder kalkardım. İsterse yağlı saçlı, yırtık ayakkabılı kıvanç tatlıtuğ olsun hijyen tercihim neden bencillik olsun?
 
Neden hissettirmeye çalışıyorsunuz? Adama nasılsın, neyin var diye sormuyorsunuz? Bir derdi varsa paylaşır sizinle sevgilisisiniz ya. Baktınız o da içinde bulunduğu durumun farkında ve hoşnut değil birlikte çare ararsınız.
Ulvi bir görev üstlendiğinizi sanıyorsunuz ama bir insana psikolojik sorunların var hissettirmesi ve iması çok kırıcı bir şey. Kaş yapacağım derken göz çıkarırsınız.
 
Son düzenleme:
Siz şu haberlerde etkilenip intihar etmek isteyen üye değil misiniz? Sizinde çok sağlıklı bir psikolojiniz olduğu söylenemez.
Bu adam depresyonda ise nasıl işe gidebiliyor. Tanıdığım depresyona girmiş insanlar var. Değil evden çıkmak, tüm gün yataktan çıkmıyorlardı.
Yırtık ayakkabı ile işe gelen birini iş yerini nasıl kabul ediyor?
Çift olarak psikologa gitmeyi önerebilirsiniz. O başlıkta bize verdiğiniz cevaplar çok pesimisticti.
 
E tabii ki bencil olucam. Sevgili denen şey yaşamsal bir ihtiyaç değil. Sevgili olmadan da yaşanır ki şu an benim yok mesela ve uzun bir süre hayatımda istemiyorum. Çünkü sevgili denen şey bana iyi gelmeli, beni yormamalı, hayatıma katkı sağlamalı. Benden götürmemeli. Enerjimi çekmemeli, emmemeli. Kendine bakmayan, saçını yıkamayan, dişini fırçalamayan adamı napayım? Bu tip şeyleri çok daha küçük yaşlarda öğrenmesi lazım insanın. Benim karşıma pis gelen adamın önce kendine sonra da bana saygısı yoktur. Tırnak, diş, kıyafet, saç baş, ağız bakım hijyeni hoşuma gitmeyen adamın üzerini çizerim ben ve çizdim de zamanında. Bir iki kere denk geldi, internetten tanışmıştık. Buluştuk adamın tırnakları pis. Yok yani hayal edemem o ellerle bana dokunduğunu. Görüşmedim bi daha. Yine böyle bir iki bişeyini beğenmediğim insanla bi daha görüşmediğim çok olmuştur. Bunun karşımdakinin insanlığı ile alakası yok, kendime duyduğum saygı ile alakası var. Ben bakımlı, temiz, eli yüzü düzgün, gözüme hoş gelen birilerine layığım fiziksel olarak. Ve iyi karakteristik özellikleri olan birine layığım bunların yanında. Karşıma bu özelliklerde biri çıkmadığı sürece de yalnız, sevgilisiz biçimde hayatıma devam ederim ve ediyorum da. Bunun adına ne dersen de, evet kendime göre en güzeli, en iyisi benim peşimde olsun. Benim bir tane hayatım var, neden kötüsüne razı olayım?
 
Ayy çok güzel bir alıntı eklemek istiyorum kendisi uzman psikolojik danışman
 
Çünkü içten içe bunu hak etmediklerini düşünüyorlar. Elin 150 kilo çulsuz ekşicisi bile 170+ boyda manken gibi kız hayali kursun. Bizimkiler de saçını yıkasın, g.tünü silsin yeter kafasında. XY kromozomu mu? Tamam o zaman, erkek erkektir. Sevgilim de var mı? Var.
 
Buradaki kadinlarin acimasizligina da bazen hayret ediyorum dogrusu. Hemen ayril birak cart curt. Herkesin esi sevgilisi piril piril masallah. Kisisel temizligine hakikaten dikkat etmiyorsa bu psikolojik olarak zor bir donemden gectigini isaret eder. Daha yeni tanismissiniz sanirim, evine falan da gitmemissiniz. Biraz daha gozlemleyip ufak ufak iste askim bak ayakkabiya ihtiyacin var hadi gidip alalim vs diyebilirsiniz. Ben de inanin esim zorlamasa bazen farkedemeyebiliyorum ayakkabimin eskidigini vs pek umursamam boyle seyleri.
 
Valla ben öyle manken gibi falan değilim. Kilo sorunum falan yok ama boyum uzun değildir mesela. Kusursuz değil hiçbir şeyim. Çok farklı, kimsede olmayan bi kaş göz yok bende. Tipsiz değilim o ayrı konu. Ama mükemmel bi genetiğim de yok hani. Sadece bi tık genç duruyorum, aileden gelen bişey, hakikaten yüzümde pek kırışıklık yok, göz altı torbam, morluğum yok. Yaşıtlarımda bunları olanlar var, misal yani. Başka da bi numaram yok yani. Ama hiçbir zaman kendimi kötüsüne layık görmedim. Dürüstçe söyleyebilirim ki son aylarda çok sayıda kişiyle buluştum. Flörtüm, sevgili adayım çok oldu. Kendi kafamdaki standartlara en çok uyan insanla ayrıldıktan sonra düştüm bu arayışa. Ki o da mükemmel değildi, ona yakın olan var mı diye bakındım, çıkmadı. Bişeyler de hissedemedim ki zaten hissetmiş olsam kimseyle kıyas da yapmazdım. Evet kıyas yapmak çok yanlış ama elimde değildi. Kaç kişiyle denedim, olmadı. Sorunu kendimde de aradım ama hissedemiyor olmak sahiden bi sorun muydu ki? Ya da dış görünüşü hoşuma gitmediği için çekim hissetmemiş olmak. Normal geldi bunlar, kabullendim. Doğru kişiyle denk gelmediğimi düşünüyorum. Hayatıma alacaksam buna değmeli. Artık bi kahve içmek bile zaman kaybı benim için. Elbet bu ruh halim de geçer, yeniden toplarım enerjimi. Ama sevgili işine ara verdim diye kendimi salmadım. Hala en güzel kıyafetlerimi giyiyorum dışarı çıkarken, her şeyime özeniyorum kendim için.
 
İşte daha yeni tanıştığı için millet bırak falan diyor. Yıllardır beraber olduğu insan olsa kimse bırak demezdi. Daha üç günlük adam için neden enerjisini tüketsin? Gerek mi var böyle bişeye? Aynı örnek değil ayrıca seninki eşin, hayat arkadaşın, belki çocuklarının babası. Konudaki ise üç günlük bi adam. Fark var arada.
 
tamam işte arkadaşım bende sana diyorum ki bu süreçte zaten öz bakımı öğrenmiştir bir şey öğrenememiş demiyorum ama rahatsız olmuyor ve yapmayı tercih etmiyor.. illa bunu psikolojiye bağlamak bir yerlerden depresyon çıkarmaya da gerek yok. ne yaşadığını siz de bilmiyorsunuz zaten. belki de sadece hayatta bir amacı olmayan, işe gidip gelince yorulup dinlenmek isteyen biri. belki arkadaş edinmek istemiyor ve şikayetçi de değil.. sizin gözlemleriniz doğru olacak diye bir şey yok ki.
 
ben de sizin minnoslugunuza sasirdim. adamla daha sevgili bile degiller, bu donemde bile boyle olan adami cekmek zorunda mi? siz esinizden bahsediyorsunuz ama burada soz konusu kisi daha internetten tanisilmis evine bile gidilmemis sevgili bile olunmayan biri. tabi ki kendi 5 yillik nisanlimla bir tutup yorum yapmayacagim, siz de esinizle bir tutmayin. bu da acimasizlik degil insanin kendini dusunmesi.
 
Seçebileceğiniz insanı bu şekilde seçiyorsanız ağlamayın adamı gelip yıkayacak değiliz zaten hergün yıkanması lazım
 
Aynen, ben de mükemmel değilim. Ben de eskiden herkes mükemmel mi deyip deyip en olmayacak adamlara boyun eğdim. Son sevgilimden de bir hafta önce ayrıldım. Çünkü olmayanı oldurmaya çalışmıyorum artık. Olmuyorsa olmuyordur, zorlamanın anlamı yok. Ve niye kendin için iyi olanı seçmek bencillik, acımasızlık olarak düşünülüyor? Gelmişim 30 yaşıma, ömrümün yarısı zaten bitmiş. Kalan yarısını da elin sorunlu bireylerini tedavi etmeye çalışarak mı geçireceğim? Yukarıyla bir anlaşmam da yok ki bunun karşılığında bir ömür daha versinler diye. Kalan kısıtlı zamanımı yüce gönüllü olacağım diye harcayınca ne olacak? Madalya mı verecekler?
 

Yok yahu ne tanışır tanışmaz değiştirmesi
Arkadaşım kaç yıl boyunca böyleydi, onu değiştirmeye çalışmadım. Son zamanlarda halini kötü görünce yardım etmeye çalıştım sadece.
sevgilim ise yıllardır hayatımdaydı. Ortada tanışır tanışmaz hadi değiştireyim seni gel durumu yok yani :)

neyse konu sahibi bazı insanlar illa ki kendileri yaşayıp deneyerek görmek isterler, sizi anlıyorum. Şimdiden kolaylık dilerim size.
 
Onu iyileştirirken sen hasta olma…
Malum okuyoruz , kadın kör olan eşine gözünün birini vermiş, adam görmeye başlayınca ilk iş sen tek gözle artık çok çirkinsin die karısını terk etmiş.
Gerisini sen düşün…
 
tabii ki karşımızdaki kişinin de mükemmel olmasını bekleyemeyiz ama bu demek değil ki sorunlu tipleri düzeltmekle uğraşalım, kaldı ki düzelmiyorlar zaten. ben de olmayanı zorlamadım ve hayatımdan çıkardım. arkadaş olarak kalmak istedi, ben istemedim. bana iyi gelmeyen insanın hayatımda ne işi var? iş, hayat pahalılığı, aile derken yeterince stresli bir hal aldı zaten yaşamak, nefes almak. bi de elin adamını mı çekelim di mi ama :)

konu sahibinin kafası epey iyi zaten ona kelime bile söylemiyorum. bana iyi gelmeyeni tercih etmemek, saçını yıkamayan adama katlanmamak bencillikse dünyanın en güzel bencilliğini yapıyorum o zaman, eyvallah

bak bi kitapta şunu okudum: Neye layık olduğunu belirleyen şey, senin ne hissettiğindir. Eğer sen, layık değilim diye düşünüyorsan layık olmuyorsun ve çevrendeki insanlar sana öyle davranıyor. Eğer, ben bunu hak ettim, bana yakışıyor diyorsan çevren de sana hak verip hak ettiğini, yakıştığını düşünüyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…