Sevgilimin sinir bozucu kız kardeşi

Dış kapının mandalı ona ne diye düşünüp kendince haklıyım ben modundadır.

Onların rahat tutumu seni nasıl etkiliyor.
Dangoz abisi senden baskı ile nasıl fedakarlık istiyor bilmiyor tabi.
Hesap etmemiştir bile.

Aman boşver. Borç bitmeden evlenme.
Evlensen bile sakın isteklerinden,hayallerinden ödün verme.

Arkadaslar ,
Konusahibi ozetle demis ki" sevgilim ailesi icin kredi cekmis, 30.000 TL borc varken gelmis bana evlenelim diyor. Ustune dugun borclari eklenecek biz bu borcun altindan nasil kalkacagiz diye sordugunda da sevgili eş adayi da dugun zamani esyadan vs feragat ederiz"

Kiz, ailene niye kredi cekiyorsun bana ne demiyor ki? Anladim borcun var eyvallah, ama bu kadar borc varken hangi mantikla evlenelim diyorsun diyor? Haksiz mi ki? Aralarinda tartisma ciktigindan da cocuk da kiz kardesiyle dertlesmis biz ayriliyoruz diye. Daha oncesinde aptallik abimde,cekmeseydi o kadar krediyi, dedim ben abime diyen gorumce simdi konu sahibine sırt dönmüş.. konusahibi de bu ne perhiz bu ne lahana tursusu diyor

Evlenmeden nasil olur da ailesine karisirsin,hangi sıfatla,sen kim oluyorsun sana mi soracaklar diyenler konuyu tam okumadi galiba. Kız , borcunu öde oyle gel evlenelim diyor,dugun zamani hayallerimden niye feragat edeyim gecmisteki borc icin diyor ( niye 30bin kredi cektin demiyor ki, sonrasi ne olacak diyor..)

Ama siz barismissiniz, hayirlisi olsun hakkinizda ama bir arkadasin da dedigi gibi butun borclar_dugun borclari size kalacak gibi gorunuyor. Cunku es adayinin birikimi yok sanirim, herseyi ikiniz yapacaksiniz gibi. Bunu gor ve ya durumu kabullen ya da isteklerini tekrar gozden gecir derim..

Ya kızlar ben anlamadım konu sahibine neden yükleniyorsunuz? Kız para vermesine karışmamış ki,borcunu bitir öyle evlenelim demiş.Sonuna kadar da haklı.Zaten insanlar evlenirken yeteri kadar borca giriyor.Düğün,eşya,o bu derken dünyanın parası gidiyor.Çocuk ailesine para verebilir onda bir sıkıntı yok ama borcunu bitirsin öyle evlenmek istesin o da o zaman.Ailesinin borcu için niye eşyasız evlensin bu kız? Zaten yaşı daha küçük aceleye gerek yok.Burda acele eden konu sahibinin erkek arkadaşı,konu sahibi değil.
Ayrıca görümce konusunda haklısın konu sahibi.Görümcen de ikili oynuyor anladığım kadarıyla.Sana gelip çekme kredi dedik dinlemedi iyi oldu ona diyor,kardeşine gidip senin için o ne karışıyor diyor büyük ihtimalle.Silerse silsin sen hiç canını sıkma.Haklı olan sensin sakın beni niye sildin falan deme kendini küçük düşürme.Problemlerini seninle değil kardeşiyle halletsin görümcen.Erkek arkadaşın madem ciddi ve evlenmek istiyor tabi ki de para konularını konuşmak zorundasınız.Ne kadar borç var ne kadar gelir gider var bilmeden nasıl hesap yapacaksınız evlilik için.

Cnm seni çok iyi anlıyorum. Eşim ortaokuldan beri yurtlarda bursla okumuş. Şu an çok güzel bir işi var. Ama çalışmaya başladığından beri ben seni okuttum diye diye kp hep beklenti içinde. Eşim der babamın bana hiç emeği yok kendim burs kazandım babam beni yurt köşelerine attı diye. Eşim 40 bin ev yaptırmak için, 20 bin babasınun borcu için, 7 bin de kardeşinin düğünü için kredi çekip babasına verdi. Ben karşı değilim. Ailesidir yardım edecek ama sanki mecburmuş gibi lütfedip teşekkür etmeden, üstelik çocuğumuz olacak bunların ihtiyaçları vardır demeden istedi hala da istiyor. ve benim atamama takmış durumda, atanırsam çift maaş olacakmışız ve daha çok yardımımız dokunurmuş borcu çokmuş. Babasına yardım etmesine karşı gelmedim çünkü biliyorum ki yine verecek. Sen şimdiden eğer kaldıramıyorsan ve sevgilini tanıyorsan devam etme. eğer edeceksen kendi ayakların üzerinde dur bi işin olsun benden sana tavsiye

Allah razı olsun çok teşekkür ederim konuyu tam anlamıyla özetledin benim tek istediğim kendi yagimizla kavrulmak kimseden bi beklentim yok

ailedir eyvallah ama oğulları borç harç zor yaşarken, aileye kredi çekmeyi mantıklı bulmuyorum ben.
hadi evlat zengin olur anlarım, o zaman malını mülkünü düşünmeden alsın versin.
ama oğulları da artık bir yuva kurmuş, kendi evini geçindirmekle mükellef, onun kamburu olmaya ne gerek var?
size de yazık.

Allah razı olsun çok teşekkür ederim konuyu tam anlamıyla özetledin benim tek istediğim kendi yagimizla kavrulmak kimseden bi beklentim yok
evlendikten sonra sevgiliniz ailesine hayır diyebilecek mi?
güveniyor musunuz bu konuda?

Burda siz haklisiniz. Siz borcun bitsin evlenelim demissiniz o evlendikten sonrada ailesinin kredisinin cefasini ikinize yuklemek istiyor. Belkide sizde calisacaksiniz o borc icin. Tamam ailesi icin kendi fedakarlik yapabilir ama sizden bu fedakarligi bekleyemez. O zaman sizde 30 bin cekin ailenize sonra evlenelim beraber odeyelim sende az fedakar ol canim diyin bakalim ne cavap veriyor.

Siz simdi kiz kardesiyle biyle anlasamiyorsunuz ya bu is yas evlenme olayi zor olur zaten eger ildu diyelim yandiz evini de huzur kalmayacsk keske hic muhattap olmsaydin aile ile simdiden.

Off aynı benn.. o da benim iyi niyetimden kaynakli galiba. Tek cocuk oluversin dedim,ailesi de iyi insan. Ailedir tamam da, birikim yapmadan niye evlendiriyorsunuz dimi? Oglumu okuttum,askere yolladim tamam..
tabiki de artik bana bakma vakti diye dusunuluyor. tamam baksin, allah baslarimizdan eksik etmesin de bari dugununu de yap bi zahmet dimi? Cocuklar evlenip odesinler borclarini, ayni zamanda bize de 300_500 gondersinler ama ikiside calisiyor nasilsa diye beklemek.. (iyi de niye erkek tarafina yatirim oluyor hep?)
Daha hic kizin ailesine yardim edeyim diyenini gormedim hep erkek tarafinin mi durumu kotu olur? ben maasimdan hic anneme gonderemedim daha,annem der hatta gondereyim mi diye. Yok derim.
Ben esimin ailesine yardimci olayim,aman onlar rahat etsin diyemi okudum,calisiyorum? Kendi yagimla kavrulamadim ,hep biseyler cikiyor..
Allah sizin de yardimciniz olsun, hayirli dogumlar nasip etsin allah im.
Ben de sizi cok iyi anliyorum

Son düzenleme:
Gençlerin çoğu bu para göz aileler yüzünden evlenemiyor sevdiğin tercihini yapmış artık peşinden koşma

Okulum yeni bitti daha bende aileme destek olmak istiyorum diyince evlenince de olursun diyor evlendikten sonra bizim borcumuz olcak nasıl destek olcam dediğim zaman evini düşünmen lazım diyor bama göre evet bencil bi sevgilim var ama bunları konuşup hallettik diye düşünüyorum allah hepimize yardimci olsun valla ya

Borçların var bitsin dediğim zaman sen beni para için istiyosun demek ki senin istediğin rahat hayat diyen bi sevgilim var. Benim de zoruma gidiyor anlamiyorsunuz ailesi konuşurken seni çok seviyorum oğlum falan tamam seviyolardir elbette ki ama oğulları kendine bi telefon alsa göze batıyor kendilerine geldi mi hiç... bana soyle ailene evlenelim diyo ailem demez mi kızım kafayı mi yedin o kadar Borçla nereye evleniyosun diye. Kız kardeşi de Borçla evlenme çok zor derken şimdi gelip neyin kafasında bana telefon açıp problem ne diye sorsa içime dert etmicem sen hem gelip bana Ohh oluyo abime de sonra da bana kendince atar gider yap sil engelle saçmalık değil mi başlı başına dengesizlik bence. Sevgilimle barıştik gelmiş bama diyo ki yüz göz eyme ona tamam konuşma ama surat yapma o laf atarsa at. İnanın umursamamak istiyorum ama sinirlerim bozuluyor

Seni haksız bulanlari anlayamadim sevgiliniz evlilik için ısrar edip ailesine kredi çekiyor parası pulu yok tabiki doğal olarak olayın içine gireceksin Durup dururken olmuş bi olay gereksiz bir müdahale yok ortada

Kızı da anlamadım doğrusu sana hak verir gibi konuşup böyle yapması tuhaf ama senin de de ona henüz sevgili iken dert yakinman yanlış

Benim yaptığım yanlış, ailesi bugüne kadar oğlum istiyoruz ama sende de var mı demedi düşünmedi sevgilim de hep gönderdi parayi ben içime dert ediyorum sevgilim açlık çekerken sıkıntı çekerken. Demek ki benim de ben bunu istiyorum demem lazım di ne zaman benim de hevesim var ama korkuyorum sıkıntı çekmeni istemiyorum desem bana patladı düşünmek suç

Bu durumda senin olaya hiç bir etkin olmaz uzuldugunle kalırsın
Eski nisanlim ailesi tarafından hep ezilen biriydi benim zoruma giden çok şey oldu hep sustum tam biterken patladım yaptıkları dusucesizlikleri bir bir saydim ve ben kötü oldum o yüzden sen ne kadar ofkelenmis olsan da o taraftan kimseye dert yakınma ben pişman olmuştum

yavrum sana şunu söyleyeyim şimdiden zor sonra daha da zor oluyor sonra mı ya yıpranıyorsun evli kalıyorsun ya yıpranıyorsun ayrılıyorsun ayrılmasam ben ayrılmazdım diyorum boşanmadım ama ayrıym şuanda

Evlenmeden once neden bu kadar samimisiniz. Bende bunu anlamiyorum. Evlenme yolunda gidiyor olabilirsiniz ama resmiyet kazanmadan bu kadar samimiyet gereksiz. He sevgiliniz anlatmakta yanlis yaomis sonucta ikinizin iliskisi. Kredi mevzusuna gelince benim babamda cebinde 5 kurus yokken ablamla beni ozel okulda okuttu. Eger seviyorsaniz bazi seylerden fedakarlik yapabilirdiniz. Ailesiyle kendinizi ndden karsilastiriyorsunuz. Benimde abimin sevgilisi ailemle kendisini kiyaslasaydi 'sen kimsin ki' diye baslayan cumleleri siralardim. Adam kendine guvenmis cejmis krediyi siz suan dis kapinim dis mandalisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…