- 2 Haziran 2008
- 5.431
- 1.273
- 173
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Barıştik işte o yüzden dert ediyorum içime yüz yüze bakcaz kardeşiyleEvlenmeden once sizinde ailenize yaptiginiz yardimlar, erkek arkadasinizinda yaptigi yardimlar kimseyi ilgilendirmez.
Fakat sizinle evlenmek isteyen insan dugun icin hic bir hazirlik yapmayip, sende biraz fedakarlik yap diyorsa oradada siz haklisiniz.
Zaten ayrilmissiniz, iliskiniz bittikten sonra gorumceniz sizi arasa ne aramasa ne, konusacak ne kalmis?
Ablacim allah çocuklarını size bağışlasin bende anne olcam yeri ve zamanı geldiğinde ama sende gelin oldun, benim derdim niye kredi çektiği değil benim gördüğüm ortada çekilen 50.000 lira para var ve daha ödenecek 30.000 yapilan tek şey kız kardeşinin Çeyizi altını vs. Bide altlarinda 10.000 liralık araba , 2 yıl boyunca hergün sevgilimin yanindaydm yeri geldiğinde o ailesinden isteyemedi ben kendi yol parami harcligimi cikarttim verdim bende yoksa gittim babamdan para istedim niye olabilir sizce bem bilmiyor muyum bana evlenelim diyen adama tamam ben bunları istiyorum alcaksin nasıl alırsan al demeyi. Hiç bi zaman böyle demedim evlenelim diyosun da borç çok aldığı maaş çok şükür 3.000 ödediği kredi 2.000 ayrıca ev kirası evin giderleri var aylık sigara parası var zaten sadece 500 lira eve 300 lira da sigaraya veriyo benim de suan da belli bi isim yok. Olsa hiç dert etmicem şimdi bi düşün sence ailesi bilmiyo mu bu çocuğun sıkıntı çektiğini ? 1 hafta önce babasi yine aradı arabayi satayım daha düşük bişey alalım diye daha je kadar düşük olcaksa. Borcu varmış 5.000 lira kadar onu ödeyecek mis 2 ay öncede bu çocuğa araba modelini yükseltilmesi için 7000 lira Kredi cektirmislerdi yalnızIki erkek evlat büyütüyorum cok korkuyorum sizin gibi bi gelin adayiyla karsilasmaktano aile yillarca bakmis büyümüş o hale getirmiş zor durumda olmasa kimse evladi kendi icin borclansin istemez. Ilerde evlenince bu konuda cok tartisirsiniz bide esiniz ailesine bagliysa bence iyi olmus ayrilmasi sizden.
Rabbim damadin da gelinin de hayirlisini versin
Abla zaten bende bekleyelim diyorum o arada hem bende kendi aileme yardimci olmuş okurum sende kredini bitirmiş olursun evlenirken de herseyi yine kredi çekip yaparız tamam ben uygun seyler seçmeye dikkat ederim birlikte öderiz diyorum, o zamanda benim kredimin olmasi evlenmemize engel.değil. ama senin ailen engel madem.öyle bende biraz daha yardım edeyim sende beni bekle diyo. Napicagimi sapittim çok konuşunca da sen beni istiyosun belki ama asıl istediğin rahat hayat diyo paragöz gibi görüyo bişey de diyemiyorumEşyadan filan feragat etme kızım yeni gelinsin aldıraydın olur. Bu ne ya çok sinirlendim. Madem totosuna güvenmiyor evlenmesin kardeşim sevgilin. Oldu kredi ödeyeceksin düğün borcu ödeyeceksin en güzel günlerin mahvolacak ama sen ailene yardım edemiceksin. Yok öyle.
Bak kardeş, bu çocuk gerçekten seni istiyorsa beklesin. Sende o ara birikim mi yaparsın ailene yardım mı edersin altına araba mı çekersin madem sende kendini düşün. Hem daha yaşın küçük. Seni haksız bulanları anlamıyor. Hem sen ailesine yardım etmesine bişey demiyosun ki; borcun üstüne evlenmek istemiyorsun bu senin en doğal hakkın. Hemen erkek aileleri de çemkirmiş sana iyi kritik et.Yazmıştım ssana eşimde çekti toplamda 67bin. Öderken onların haberi bile olmadı. Evliliğimin ilk yılı en güzel günlerim sıkıntılı geçti. Aklını kullan sende birikim yap madem o çocuk da toparlansın öyle evlenin. İşine gelirse paşanın
Niye kiza yükleniyorsunuz ki.kiz hakli 30 bin borclu var üstelik evlenmek istiyor hangi parayla.niye ben milletin eski eşyasini kulanayim başka işim yoktu.üstelik eşim niye benim aileme ne verdigimi yada nereye ne harcadigimi bilmesin sacma. Sonucta ortak bir hayat...Bence bu hesapların çok fazla içindesiniz. Ben ilk çalışmaya başladığımdan bu yana 7 sene geçti. 7 senedir aynı adamla beraberim ve 1 yıldır da evliyim. Hiç bir zaman aileme ne verdim, ne kredisi çektim, param ne oldu bilmez. Sizin için evlilik zaten çok erken bu para hesapları olmasa bile.
Kız kardeş konusunda da eski konularınıza baktığımda sık sık kavga ettiğinizi gördüm. Sizi idare etmiş olabilir kendisi, her haksız gördüğünde haksızsın dememiş ve "neyse" demiş olabilir. Belki de sürekli para sorarak, kredilere karışarak can sıktınız.
Bu kız şu an 20 yaşında evlenmesin de zaten koca adayının 30 bin lirası olmasa da.
Ben borçla evlenmedim ama 1 sene oldu hala kaynanamın eşyalarıyla oturuyorum, yani böyle bir durumda olsam illa da evlenmek istesem fedakarlık yapabileceğimin kanıtı. Konu sahibi yapar yapmaz kendisi bilir ama "ailene yapıyorsun bana yapmıyorsun" tarzında bir yaklaşımı olmamalı.
Cok haklisin.borcla evlenilmez en güzel yillarin maaf olur.Borclu evlenilmez. Madem evlenmek istiyor odesin borcunu, biriktirsin parasini sonra sana gelsin. Ne demek esyadan feragat etmek. Boyle evlenme sakin.
Ayrica gorumcen de suc yok, o ailesini düşünür. Asıl sorun sevgilinin boşbogazligi. Cenesini tutamayan erkege erkek demem, ben.
Ben duygusalım biraz aslında onun ayıbı deyip kenara çekilmem lazımdı ama haksızlık olarak görüyorum çok iyi bi arkadasligimiz vardı dertlesirdik konuşurduk ben bunu haketmedim, ne konuştuklarıni bile bilmiyorum ama en azından telefonu açıp bana soracak kadar samimi buluyordum onu. Bide şimdi yüz yüze bakcaz nolcak bilmiyorum sevgilime gelince o kadar çok konuştuk ki artık bana bencil olduğumu dusundurmeye başladı o kadar yani. Onlar benim ailem diyo başka bişey demiyo e bende ailen olcam işte diyorum sen beni düşünmüyosun diyo eşya takı sohbeti falan çıkınca bide annesiyle bana dediler ki sizin orda takı adeti varmış sanırım ben kızıma 2 tane bilezik taktım sanada o kadar takarim dedi annesi . Sevgilim de annene durumu izah et takı çok istemesinler ailemi mahçup etmek istemiyorum dedi çok mu normal bunlar sizce deSevgilinizin kardeşi sizi silmiş, engellemiş takılmayın boşverin. Benim dikkatimi çeken onun ailesinin kredisi yüzünden siz eşya alamayacaksınız öyle mi? Bu nasıl bir bencilliktir? Bence bu konularda açık açık konusun daha sonra üzülmenizi istemem.
Bazi aileler cocuklarini dusunmuyo ama her anne baba icin gecerli degil bu..size gelince evlendiginizde zaten karsilikli yapmsyacakmsbz esyalari en azindan size duseni yapacaksnz herhaldeOğulları cebinde 5 kuruş para yokken ailesine kredi cekiyor yalniz, babası tekrar para istediği zaman yok diyemiyo babası kızcak diye . Sabah işten çıktı karnı aç parası da yok bende de yok diye sabah yurtta ki kahvaltı hakkımı sevgilime götürdüğüm günleri biliyorum o yine de ailesine o durumda bile param yok demedi ailesi de biliyo olmadığını ama çocukları 9 kadar sıkıntı çekerken çok mu dogru sizce bi evladı o kadar borca sokmak 2 yıldır 6. Krediyi çekti çocuk
Ayrılmadık işte barıştik sonradanNiye kiza yükleniyorsunuz ki.kiz hakli 30 bin borclu var üstelik evlenmek istiyor hangi parayla.niye ben milletin eski eşyasini kulanayim başka işim yoktu.üstelik eşim niye benim aileme ne verdigimi yada nereye ne harcadigimi bilmesin sacma. Sonucta ortak bir hayat...
30 bin tl.borcu olan adama fedakarlik edilmez iyki ayrilmisin hicte üzülme
Herkesi kendin gibi bilmeyeceksin bosver ya ne uzuluyorsun kendisi kaybetti.bi daha nisanlnla batissan bile onla eskisi samimi olmaBen duygusalım biraz aslında onun ayıbı deyip kenara çekilmem lazımdı ama haksızlık olarak görüyorum çok iyi bi arkadasligimiz vardı dertlesirdik konuşurduk ben bunu haketmedim, ne konuştuklarıni bile bilmiyorum ama en azından telefonu açıp bana soracak kadar samimi buluyordum onu. Bide şimdi yüz yüze bakcaz nolcak bilmiyorum sevgilime gelince o kadar çok konuştuk ki artık bana bencil olduğumu dusundurmeye başladı o kadar yani. Onlar benim ailem diyo başka bişey demiyo e bende ailen olcam işte diyorum sen beni düşünmüyosun diyo eşya takı sohbeti falan çıkınca bide annesiyle bana dediler ki sizin orda takı adeti varmış sanırım ben kızıma 2 tane bilezik taktım sanada o kadar takarim dedi annesi . Sevgilim de annene durumu izah et takı çok istemesinler ailemi mahçup etmek istemiyorum dedi çok mu normal bunlar sizce de
Tabiki de yapıcam ama onun için beklememiz lazım işte . Okulum yeni bitti daha asgari ücretle bi işe başladım öğrenmek amaçlı daha 7.000 lira geri ödemeli kredim var beni de babam okuttu etti bende kendimce aileme destek olmak istiyorum evliyken bunları yapamamBazi aileler cocuklarini dusunmuyo ama her anne baba icin gecerli degil bu..size gelince evlendiginizde zaten karsilikli yapmsyacakmsbz esyalari en azindan size duseni yapacaksnz herhalde
2 bilezik mi cok az bana kendi annem.babam 10 takti kv kayinbabamda 10 2 bilezik nedir.50.bin tl borc cekip ogluna ödetmesini biliyorlar ama gelink olacak kisiyle 2 bilezik laik görüyorlar...hic üzülme aRilmaniz iyi olmusBen duygusalım biraz aslında onun ayıbı deyip kenara çekilmem lazımdı ama haksızlık olarak görüyorum çok iyi bi arkadasligimiz vardı dertlesirdik konuşurduk ben bunu haketmedim, ne konuştuklarıni bile bilmiyorum ama en azından telefonu açıp bana soracak kadar samimi buluyordum onu. Bide şimdi yüz yüze bakcaz nolcak bilmiyorum sevgilime gelince o kadar çok konuştuk ki artık bana bencil olduğumu dusundurmeye başladı o kadar yani. Onlar benim ailem diyo başka bişey demiyo e bende ailen olcam işte diyorum sen beni düşünmüyosun diyo eşya takı sohbeti falan çıkınca bide annesiyle bana dediler ki sizin orda takı adeti varmış sanırım ben kızıma 2 tane bilezik taktım sanada o kadar takarim dedi annesi . Sevgilim de annene durumu izah et takı çok istemesinler ailemi mahçup etmek istemiyorum dedi çok mu normal bunlar sizce de
Bende olayı düşünmüyorum zaten ama o zaman da ben kötü olcam işte o sana bi adım attı sen niye böyle yapıyosun diyecek sevgilim zaten ağzını Açıp hiç bişey demiyo sadece bana kızıyo kardeşin niye böyle bişey yaptı diyince uzatma tamam diyoHerkesi kendin gibi bilmeyeceksin bosver ya ne uzuluyorsun kendisi kaybetti.bi daha nisanlnla batissan bile onla eskisi samimi olma
Son derece haklisin..ne die evlenmek uzere olan cocuklarini bu kdr borca sokuyolar ki..demekki hic dusunmuyolar.senn nisanlin ceksede sonucta ana babasi ama ailesi izin vermemli buna onlar buyuk yol gistermelri gerrkir kendi cikarlari icn kullnamlari degil..barismssnzda ne yapacksiniz peki bekleuevekmsnzTabiki de yapıcam ama onun için beklememiz lazım işte . Okulum yeni bitti daha asgari ücretle bi işe başladım öğrenmek amaçlı daha 7.000 lira geri ödemeli kredim var beni de babam okuttu etti bende kendimce aileme destek olmak istiyorum evliyken bunları yapamam
Kredi çekip alcagimiz için herşeyi sıkıntıyı biz cekcekmisiz sevgilim öyle diyor bide barıştik2 bilezik mi cok az bana kendi annem.babam 10 takti kv kayinbabamda 10 2 bilezik nedir.50.bin tl borc cekip ogluna ödetmesini biliyorlar ama gelink olacak kisiyle 2 bilezik laik görüyorlar...hic üzülme aRilmaniz iyi olmus
Simdiden sana bu sekilde baski yapiosa evlenince hic konisyrmaz seni..ayibi onun kardesi yapmis.istemezsen gorusmezsin diecegi yerde tamam sus dio..aklini basina al valla ii dusun bu insanla evlenme konusunuBende olayı düşünmüyorum zaten ama o zaman da ben kötü olcam işte o sana bi adım attı sen niye böyle yapıyosun diyecek sevgilim zaten ağzını Açıp hiç bişey demiyo sadece bana kızıyo kardeşin niye böyle bişey yaptı diyince uzatma tamam diyo
En gec ocak ayına ailene söyle yazın da evlenelim dedi çok zor ikna ettim ona bile. Ona kalsa bugün gitme evlenelim kafasında. Nasıl yapcaz bilmiyorum daha borcu da bitmemiş oluyo Allah yardım eder bi şekilde üstesinden geliriz diyoSon derece haklisin..ne die evlenmek uzere olan cocuklarini bu kdr borca sokuyolar ki..demekki hic dusunmuyolar.senn nisanlin ceksede sonucta ana babasi ama ailesi izin vermemli buna onlar buyuk yol gistermelri gerrkir kendi cikarlari icn kullnamlari degil..barismssnzda ne yapacksiniz peki bekleuevekmsnz
Var böLe anne babalar benimde arkdasima ailesi böyle yapti dunya kredi cekip dugunlerini ev esyalarini kendileri ödediler hic yardim yok. Üstelik emekli olduklari halde cocuklarin maaslarini harciyorlar.Benim cocuklarim evlense elimden ne gelirse yaparim.bazi aileler anlamak zor...Son derece haklisin..ne die evlenmek uzere olan cocuklarini bu kdr borca sokuyolar ki..demekki hic dusunmuyolar.senn nisanlin ceksede sonucta ana babasi ama ailesi izin vermemli buna onlar buyuk yol gistermelri gerrkir kendi cikarlari icn kullnamlari degil..barismssnzda ne yapacksiniz peki bekleuevekmsnz
Para olmayinca hic birsey olmuyor maalesef nasil üstesinden gelcekmiş sacma...En gec ocak ayına ailene söyle yazın da evlenelim dedi çok zor ikna ettim ona bile. Ona kalsa bugün gitme evlenelim kafasında. Nasıl yapcaz bilmiyorum daha borcu da bitmemiş oluyo Allah yardım eder bi şekilde üstesinden geliriz diyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?